..

Thursday, September 17, 2009

Entry Sebelum Raya



Selamat pagi semua..
hari ini merupakan hari terakhir aku on9 before aku bergelar tunangan orang,

Sungguh..rasa tidak sabar menunggu detik itu,

Tapi jauh di sudut hati..aku terasa takut..
takut dengan apa yang bakal berlaku nanti..

Takut dengan bayang-bayang sendiri?
Mungkin!

Aku amat mengharapkan majlis nanti berjalan lancar,
dan kehidupan kami sebagai pasangan tunang diredhai Allah..

Memang takut kiranya hubungan putus ditengah jalan..
Kerana aku baru sahaja mendapat khabar dari seorang teman yang aku sayangi..
bahawa dia baru putus tunang..

bergenang air mata aku baca entry itu..
Sungguh aku tak sangka..
Itu juga yang membuat aku takut..
Teman-teman suma berpesan bahawa alam pertunangan ini banyak dugaannya..
Dari mereka yang sudah berkahwin mahupun yang masih lagi menjadi tunangan orang.
Hurm..mintak dijauhkan..

Untuk majlis aku nanti..aku cuba untuk lakukan yang terbaik...
Mungkin bagi sesetengah pihak merasa tidak berpuas hati, merasakan aku terlalu menunjuk-nunjuk.. Persetankan la kamu itu!!
Kerana kamu tidak pernah mengerti dan tidak akan mengerti apa yang pernah aku lalui..
Setiap apa yang aku lakukan adalah bersebab dan aku tahu akibatnya..
Tidak semua perkara aku boleh ceritakan disini..

Tapi bagi mereka yang menyokong..

Sokongan dan nasihat anda amatlah dihargai,

Nanti aku akan uploadkan gambar pertunangan ok,
Yup..sekadar untuk berkongsi kegembiraan bersama teman-teman,

Bagi yang terasa sakit mata dan hati untuk melihat..tolong jangan cuba-cuba untuk menyakitkan hati sendiri dengan melihatnya.

Sejujurnya..aku suka melihat teman-teman yang akan bertunang, berkahwin dan baru mendapat cahaya mata..aku dapat rasakan kegembiraan itu..dan niat mereka adalah untuk berkongsi dan bukanlah untuk menunjuk-nunjuk. Cubalah berfikiran positif sikit!!

Teman-teman..doakan aku ya..
Doakan semuanya berjalan lancar. Bagi yang mendoakan ..terima kasih banyak-banyak. Aku mengharapkan doa kamu itu ikhlas..ucapan kamu itu ikhlas ..dan bukanlah sekadar ungkapan semata-mata. Kerana aku tidak memerlukan itu!

Di kesempatan ini..
Aku ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri buat teman-teman, terutamanya..
Ynn, Am, Rara, Cik yana, Farah, Cik rara, Cik Oren, Sis "Ommy firuz", Sis put3, Lionteen, Sasha, Leeya, Nurull, Ecah, Ynaa, Zizan, Nine dan ramai lagi..
Serta buat followers dan silent readers yang selalu berkunjung ke sini..

Maaf dipinta andai sepanjang aku berblogging..aku ada membuat kalian terasa hati dan sebagainya. Kerana sesungguhnya kebaikan itu datang dari Allah s.w.t dan setiap kelemahan itu datangnya dari diri aku sendiri.


Sekian..wasalam.




P/s : eheh..terase cam skema lak hari ni,,.hehee. mood serius okeh!!









54 comments:

Olive Tree Guitar Ensemble said...

Hi, it's a very great blog.

I could tell how much efforts you've taken on it.

Keep doing!

Cik aiNa said...

to olive :

thanks..

cik ian@aH Lian~ said...

hye syg,
salam lebaran...
jgn nakal2...
jaga diri elok2 selalu...


ouh2,
selamat bertunang juga!

Cik aiNa said...

to cik ian@ah Lian :

hee..nak nakal2 juga..ahaks

tengkiu cikgu.

cybernetic88 said...

weee~. org tu nk tunang la. haha. btw umur bpe?. huhu

CikYana(",) said...

salam aina
1st yana nk wish

hati2 balik ke kampung
lmbt smpai xpe..asl selamat

jgn nakal2 tau
selamat bertunang deaR

semoga hubungan kalian b'kekalan
yana doakan kebahagiaan kaLiaN

selamat hari raya aidilfitri deaR
salah silap harap sudi maafkan :)

Cik aiNa said...

to cybernetic88 :

umur akan menjangkau 24 tahun pada 27.09.09 nie..hik3

Cik aiNa said...

to cik yana:

thanks yana 4 ur wish,,

aina pn nak ucapkan selamat hari raya buat yana sekeluarga.

Sweet_Lolita said...

Cik aina...cik rara dtg ni..mao ucap slamt ari rye jua..wt aina sekeluarga okehh..jgn noty2 rye ni..n rara arap sgt smoga mjlis ptunangn aina bjlan lncar n hbgn aina pn kekal hgga ke akhr hyt k..
:)

Cik aiNa said...

to sweet_lolita :

eh cik rara..kedatangan yang ditunggu,,cewahh.

selamat hari raya untuk rara sekeluarga juge.

btw,..thanks tau.
nnti aina upload picha banyak2 untuk tatapan rara...ngeee

BULLET said...

selamat hari raye ye

dan selamat pengantin baru jugak.

sasha* said...

apasal sy rasa mcm sebak plak ni.mcm nk berpisah plak dgn u hahah.

yang,harap semuanya berjalan lancar ye.mmg dugaan masa bertunang byk sgt cabaran yang.sy pun hampir2 putus tunang dulu.tp lepas muhasabah diri,alhamdulillah kami bersatu kembali.

sy harap u bahagia lepas bergelar tunang org ni.jaga hati dia,dan dia pun kene jaga hati u.cepat-cepat kawen ok?

hati-hati tau balik kampung.awk tu darah manis.hehe.

selamat hari raya aidilfitri yang.maaf zahir dan batin ikhlas dr sy.even kita baru kenal but im so glad that we meet.

i love u yang :)

take care and be safe on the road.

Cik aiNa said...

to bullet :

selamat pengantin baru?
siapakah yg akan jadi pengantin?
heheee

saye br nak bertunang,
ape pn..thanks ya.

Cik aiNa said...

to sasha:

yunk..jgn ckp cenggitu..
ekceli..i pn sebak je hari ni..rs excited, sedih, semua ade.

i pn epy dpt kenal u..eventho kte br je kenal..tp mcm lame tau.

btw..selamat hari raya untuk u sekeluarga..maafkan i..if i ade buat u kecik hati spanjang kte kenal..cewahh..cam lame je kenal.


lebiu tu yunk..

hidayah said...

good luck

dan kuatlah semangat

hidup mmg begini

i wish u happy aina

u n ur becoming suami

^_* muah!

Cik aiNa said...

to hidayah:

yup..hidup mmg byk dugaan.
so..kte kena bersedia mental dan fizikal kan.

btw,.tengs yaya..mmuuahh

farah said...

selamat hari raya.

selamat bergelar tunangan org.

:)

lizz said...

ah, majuk ar...takder pun name i.wahahaha!!
eh, selamat bertunang beb!
kalau u positif dan tau eri sabar...InsyaAllah, semuanya akan ok :)

Cik aiNa said...

to farah:

heee..tengkiu farah

Cik aiNa said...

to lizz:

hahaaa..terlupa babe..tp kire termasuk jugak la tu kan..wlaupn x detail..heee.

LIZ; said...

selamat bertunang!
wish you all the happiness in the world ;)

Cik aiNa said...

to liz :

tengkiu dear..

Ynn. said...

yunk sedih tadapat jmpe u sblum u jd tunang org, benci ah ayie hahahaha tetibe T__________T

btw selamat hari raya and slamat betunang yunk nnt jgn lupa ajak mak mertua u geguling ats pelamin besar tauu hahahaha

*terharu u ingat i sebab nama i first skali u taip hahahaha T__________T

Cik aiNa said...

to ynn:

a'aa kan..pasni klo ngedate pn sbg tunangan org..mesti x same dah. x bole nak menggedik kan yunk.

hahahaa...okeyh..i akan guling2..then snap picha..post kat blog..hik3

Azri Janudin said...

tahniah la sebab da nk bergelar tunangan org...bek2 la k...sebab orh tua2 ckp bl bertunang ni darahnyer manis...

Fid a.k.a Unrez said...

wahh..
congrat dh jd tunang org...
pasni leh bg det raya la kt sy...
kekekeke...
selamat ari raya..
x_u

Melz said...

Skema tetap skema okeh! lalalal...

Cik aiNa said...

to azri :

heee...darah manis xpe..jgn kencing manis suda..

Cik aiNa said...

to fid :

woaa...ni yg x best nie.
da tunang kena bg duit raya eh?
huhuu

Cik aiNa said...

to melz:

hahahaaa..mak cik cleaner yg gojes ni mmg skema..

niesz said...

slamat bertunang yer..huhu..niesz pon da ley rase bahang nyer nih..hihi..sibuk je ek niesz ni..
ehe..

aina..dun think too much k..
lg aina pk lg aina tertekan..
think +ve jer..
doak bnyk2.. smoge semue bjln lancar..
hidup kat dunia ni..ade senang ade susah..
yg penting jgn dgr ckp org..ikut kate ati..

*xsabar nk tgk pic tunang aina*
mesti sweet sgt..

miss oren said...

cik aina..selamat hari raya n selamat bertunang ok..i hope semuanya berjalan dengan lancar..xde pape pnye..yang penting bertenang je..

p/s: hati2 balik kg my dear

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

Salam Lebaran Khas Buat Sahabatku

Mohon Ampun dan Maaf Andai Ada Tersilap Kata Terkasar Bahasa Sepanjang PERSAHABATAN Kita.....(^_^)

selamat bertunang aina.....

:: Miss Naddy :: said...

heee biar la ape org nk kate..nak menunjuk ke ape..tak suke baca so blah...hee emo lak daku...

aina..congrats ya..smoga berpnjagn...

alaaaa nak tunang jugak...heeee

WerT said...

slmat brtunang n ari rayer juga...

Cik aiNa said...

to niesz :

kalau niesz rase excited..aina lg laa..hhaaa.

yup2..kite kena salu think +ve..da tunang xleh nak emo2 lg dah.

btw..thanks ya niesz

Cik aiNa said...

to miss oren:

cik oren..selamat hari raya. cik aina ingtkan cik oren da cuti,..heee.

pasni status kite same la ye..hik3

DssBlog said...

aina!! hehe tetibe name am terselit. ke name org laen utk am kt entry ni. ahaks

hey!! am de gak baca psl kwn aina tu, contact2 la dia, bg semangat.. time2 cmtu la kwn sgt2 diperlukn de kt sisi. btw salam aidiladha dr am.. n selamat bertunang!

p/s: nk mkn nnt roger2 am.. dr aritu aina mnx, haha ='P

Cik aiNa said...

to yanie putrajaya:

thanks yanie,

selamat hari raya,..
semoga raya kali ini membawa seribu makna buat kite semua,

cewahh

Cik aiNa said...

to miss naddy :

yup..abaikan je la kan.

nak tunang jugak?
aa..jom la..tunang same2..
hahaa

Cik aiNa said...

to wert :

tengkiu2

Cik aiNa said...

to dss :

hurmm..yela am..
kesian gak kat die,
semoga die tabah menghadapi semua nie,

aaa..aina mmg nak makan..tp xtau bile. maybe after raya la..bole kan? time balik keje cam aritu ke..kat yellow cab lg pn x kesah je..hik3

aien~s corner said...

insyaAllah sume bjlan lncar..

kn bnde baik.. kalu de pe2 pn.. dugaan sume 2.. =)

hepi raya cik yana.. yg xlma lg pn.yana..hehehe

Cik aiNa said...

to aien's corner :

ain..ni aina,..bukan yana..uwaaa
sentap tau.

yela..lagi smggu bertukar status..

imHepPie said...

waa beshnya musti sgt2 excited jkan..nywat..slamat ari raya..dwet raya???

Cik aiNa said...

to imheppie :

duit raya?
bole2..jemput datang ke umah oke.

miss oren said...

cik oren da bercuti..ni saje je tengok2 blog ..pasni da malas da

welcome 2 da club cik aina..hehe

Cik aiNa said...

to miss oren :

club separa bujang ye cik oren?
heheheh

riBEna said...

slmat hari raye..
n slmat bertunang kak aina!
=)

Cik aiNa said...

to ribena:

thanks zira..
selamat hari raya juge buat kamu..

~~PaHiT MaNiS KeHiDuPaN~~ said...

i'M YoUr SiLeNt ReAdEr...
LiKe 2 rEaD uR BLoG...
bLoG KaMu SgT MeNaRiK..
hEhE
PaPePoWn,WiSh u SeLaMaT BeRtUnAnG..
SaYa DoAkAn KaMu BaHaGiA Di SaMpIng Yg TeRcyG..:)

* RaBi'AtUL - 'aDawIYAh * said...

hye aina..
slamat bertunang..
i saje je jejalan kat blog u ni..
hehe..
anyhow, slamat hari raya jugak..

Sweet_Lolita said...

cik aina..slmt ri rye..mtk maf zhir n batin sekiranye spnjg kite knl,ad rara wt slh pape y rara xsdr k..n epy bsday too.. :))

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

wa....nice blog....

eh,mai lepak blog jen..=)