..

Wednesday, November 11, 2009

Kalau kata BANGANG kang.. marah!!

Agak annoying apabila setiap pagi kena seberang jalan dalam keadaan ketakutan. Walaupun terang-terang traffic light tu kaler merah .. dan lampu pejalan kaki adalah hijau, mereka tetap membangangkan diri dengan menekan pedal minyak...budus!!! Selamat sangat ke kalau ade traffic light untuk kami pejalan kaki ni?? 50-50 oke !! Silap haribulan boleh K.O kena langgar.

Ni la tabiat pemandu yang tak sekolah..tak kire la lelaki ke, perempuan ke. Cemane mereka boleh dapat lesen pun aku tak tau la..mungkin lesen beli kot..hahaaa. Ade la satu hari tu pak cik driver bas ni, lampu dah merah..die berhenti betol2 atas garisan pejalan kaki tu..cemane aku nak lintas? die siap suruh aku lintas..tapi menekan pedal minyak bas buruk die tuh..stupid nyerr.

Kalau nak tengok muke aku mencuka..mulut pulak muncung tahap penyangkut baju, time nak lintas jalan la. Memang takde nyer aku nak coverline..control cun..ayu bagai. Jelingan tajam je yang mengiringi ..heheehe. Tunjuk perasaan tak puas hati la konon nyer kan.

Mereka ni..nak kata BA WAU TA ALIF..tidak same sekali. Kalau ye..masakan boleh drive..pelik mak!! Lampu merah tu kot,..agak-agak la kalau nak jalan pun. Kalau kate "bangang" kang marah. Cuba kalau mak bapak beliau ke..adik beliau ke..anak beliau ke kena langgar masa nak lintas jalan..ape perasaan? Mesti "Bengang tahap Bangang" kan? Drive tu jangan pakai kaki dan tangan je...pakai otak sikit..dengan mata sekali. Tuhan dah kurniakan mata..bersyukur la, kang Tuhan amek balik..baru padan muke!

Kesimpulannya..lampu hijau adalah tak sesuai digunakan untuk pejalan kaki semasa melintas jalan. Mungkin kalau ditukarkan kepada kaler "PINK" lagi sesuaiiii kot!!

Oke la..dah2..x elok aku marah2 kan? heeee. Saje nak lepas geram. Bayangkan la..setahun setengah aku pendam perasaan neh..hahahaahaha.


~Sekian~





38 comments:

Melz said...

jab aku banyangkan kau buat mulut muncung tahap penyangkut baju..
kira ampaian terus la senang..hahahahhahahaha....

Cik aiNa said...

to melz:

aaa..camtu la lebih kurang..hahaa

msanissyahirah said...

huhu...

memang selalu kene camtu..tension je..

dahla memang pegi mana2 pun suke jalan kaki..

BULLET said...

ba wau ta alif - unta...

ba wau ta alif bukan unta pakcik...buta

ooo, kupukirkan unta....

huahahahaha

suezensuzanna said...

dorg bodoh tuh..(tiba2 marah)...

Cik aiNa said...

to msanissyahirah:

yelaa..kadang takut tau..
mcm bertarung nyawa lak ms nk lintas jalan.

Cik aiNa said...

to bullet:

unta yang buta..hahaa

Cik aiNa said...

to suezen:

yaa..btol2

~ceRRy beRRy~ said...

hehe..
dear, ifa pn penah kene..
kat jln putra pwtc tuh..
lagi la..laju2 jek kete..
haishhh...dhla org ni ngan beg2 lagi..
ada jgk yg baling beg ni kang..!

Cik aiNa said...

to cerry berry:

baling je..baru padan muke dorang..heee

sasha* said...

itulah dia MALAYSIAN DRIVERS.mmg rasa tak selamat.u tau yang,ms i gi sg,kalau kita jalan kaki lintas dorg otomatik akan benti gak no matter what.mmg hormat la dorg.bagus btul dorg ni.tak mcm kita kt sini T_T

Cik aiNa said...

to sasha:

tu la..xtau nak cakap ape dah..huhuu

Melz said...

mana ada aku kutuk kau...makin cun weh..kalau kau buat mulut muncung..muhahahaha...ko x caya nanti kau buat + amik gambar..kahkah kah

asna cute said...

tak tau nak bertimbg rasa.. agaknyea biler driver tue dh kena sdri bru nk tau perasaan org yg nk lintas jln nie rasa..

sengal gak ar

Cik aiNa said...

to melz:

owh..mak tak sanggup oke.

Cik aiNa said...

to asna cute:

yup..da kena btg idung sndiri..br dorang tau.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahaha xpun tukar kaler purple..hehehehe

miss oren said...

kalau lampu bertukar kaler pink saya berazam tidak mahu memandu

Cik aiNa said...

to purplelicious:

hahaa..oke gak tu kak

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

driver tuh buta warna kot.. huhu~

Cik aiNa said...

to miss oren:

hahahaha..sy tau kenape.
sbb cik oren x suke kaler pink kan?

Cik aiNa said...

to aisumi :

kalau rabun warna mesti x lulus ujian undang2..heee

Shafie said...

da lama pendam ek..hehe..
sabo2 ye..

kalau kaler pink sama cam bibir aina lak ek :P

jelingan tajam mengiringi ek..
suke sy dgr ayt tu..hik3
(tgh membaygkn muke aina ;pp)

cybernetic88 said...

haha. kalu tukr pink mau trkjt mak!. hahaha

Cik aiNa said...

to shafie:

a'aa kan..x pasan lak jelingan tajam tu boleh menggoda,.,.hahaaa

Cik aiNa said...

to cybernetic88:

ko x suke janji mak suke..hahaa

.:Fathiha Zainal:. said...

Wah! Mengamok sakan dia. Hehe..
Tp betol. Tension kalo lintas jln neh. Lagi2 kalo ade driver yg bangang tahap gaban tuh! Mmg rasa nak 'marky' je. Tp apakan daya, kita hanya pejalan kaki. Huhu..

*Penah ada pngalaman kne langgar betol2 depan skolah. Nk lintas jln, ada keta tetiba nak memotong. Fobia! Fobia lintas jln..

ekopelancongan said...

ha'ah la..

huhuu..

Cik aiNa said...

to fatiha:

yela babe..
takut tau nak melintas..
dorang bawak kete cam pelesit..laju.
lampu merah pun bantai je. sakit ati!!

Cik aiNa said...

to ekopelancongan:

ape yang ha'ah nye?
adekah ko tergolong lam golongan tu?
huhuuu

Judiene said...

amboi mara bena nmpk cik aina
huhuu
tkt nk tego

Siti Fatimah Nabihah said...

aah.. ct rasa maybe kaler pink baru diorg paham kut~ cuba try nnti. hehe
itu nmanya org bangang.. marah ja.. haha... sabar erk sis

Cik aiNa said...

to judiene:

heee..td je marah..
skang x marah dah

Cik aiNa said...

to siti:

sis suke kaler pink..tu nk kaler pink tu

Nedy Nadia said...

cool ek cyg..
x baek emo2 nie. haha :P

Cik aiNa said...

to nedy:

dorang yg salah..hee

Encik Azizan said...

pink? ilike..hahah..sepak je kete dorg..kasik pecah cermin..hhaa

Cik aiNa said...

to encik azizan:

tak baik tu adinda..kakanda ni tak biase buat benda2 camtu, nanti x anggun. hahaa