..

Sunday, April 18, 2010

Saya dalam pantang selama 40 hari...


curi dari pakcik google


Kejap je masa berlalu kan kawan², sedar tak sedar lagi 40 hari aku akan mendirikan rumah dan tangga katanya. Ala² orang baru bersalin gitu..dalam pantang. huhuu. Orang cakap masa ni darah da manis dah..ye ke? aku tak penah try la pulak..kan. Setiap perbuatan, gerak geri, tutur bicara, tingkah laku semuanya nak kena jaga. Takut..memang takut. Kerana ada kejadian yang menimpa saudara aku baru² ini, terpaksa bersanding dengan terbaring di atas katil dek kerana terlibat dalam kemalangan jalan raya. Nauzubillah..mintak dijauhkan benda2 macam ni.Tapi walau ape pun..kuasa Tuhan, takde siapa yang mampu menghalang. =)

Rasa sedikit janggal, kekok dan sewaktu dengannya bila dah lama tak berblog ni. Otak dah makin tumpul, idea pun dah makin kering. Boleh je nak ceritakan kisah peribadi, tapi kang ramai pulak yang muntah hijau sebab semuanya kisah pasal kawen..kawen..dan kawen. Hahaa. Tapi betol la macam yang aku cakap.."nasib la korang masuk ke blog bakal pengantin..memang ceggini rupanya". Selagi tak selesai majlis kawen tu..selagi tu la, aku duk bercerita pasal kawen. Rasanya memang semua orang yang nak kawen, cemni la kot perasaan dorang..ye tak abang² dan kakak² ?? sila jawab~

Kalau ada yang perasan, aku aktif berfesbuk..tetapi tidak di blog. Ye laa..fesbuk tak perlukan idea untuk update ape²,setakat masuk fesbuk usha lulu kat pet society, jenguk² restoran dan kalau ada masa lebih, aku menjawab soalan quiz yang annoying tu.. tapi blog ni perlukan idea untuk mengarang. Maklum la..bila dah idea kering kontang ni..penulisan pun jadi macam tah hape², walaupun sebelum ni idea dah memang tah hape² pun..kih² (saje buat² tak sedar diri).


Oke la..itu aje nak cerita. At least blog aku ni berhapdet jugak kan. Takde la asal korang datang je, nampak entry sama tak berubah²..kannnn.





35 comments:

zures said...

Hehehe akak ingatkanpantang apa la tadi...

Cik aiNa said...

to zures:

takkan pantang bersalin kak..kawen pun blom..hehe

Miss Izah Mohamed said...

mesti dup dap dup dap kn rase cik aina.. hehe

btw, tkcr... :)

Cik aiNa said...

to miss izah:

rasa x sabar boleh tak..hehe

Ejamaria said...

klu ikut pantang bersalin, 40 hari ni tak leh jejak tanah cik Aina ooii... elok nye awak yg darah manis tu gitu la, tak usah la merayau tak tentu hala... duk umah lagi baik, makan pun jaga, jgn nnt kena cirit pulak, camne nak bersanding perut memulas kan...

wahahaha... panjang la pulak cite pantang... :)

kak cabai said...

bagus dik, org selalu ingt pantang utk bersalin je.. sblm kawin pun macam2 pantang depa tak tauuu..

Cik aiNa said...

to kak eja:

tu la kak..kena jaga makan minum, xleh merayau2 sangat..nanti ilang seri..hehe

Cik aiNa said...

to kak cabai:

btol²..sebelum kawen pun nak kena berpantang..kan

pensel kontot said...

nak tawen dah....

ok harap semua nye berjalan lancar...amin....

Cik aiNa said...

to pensel:

ye..dah sampai seru.. =)

hentakbelipat said...

moga2 bahagia ok!!!

Lya Colours said...

wooo 40 days to go
hows preparation ?

Cik aiNa said...

to hentak berlipat:

yuhuu..tengkiu²

Cik aiNa said...

to lya:

preparation semua oke =)

Jieda said...

sama la macam akak sebelum kawin dulu.2 bulan berpantang.Nak jumpa memang tak boleh la cuma calling calling je.Yang bestnya bila berpantang ni,bila jumpa masa nikah nanti akan ada satu perasaan..tak reti la nak citer,nanti aina akan rasa sendiri hehehe...

sasha* said...

jaga diri tau yang.jgn terlanggar pantang.hope sumenya kan baik2 je sehingga tarikh nikah u amin :)

y@n@ M!B said...

jeles tau tgk org nk kawen ni..hepinya mmg luar biasa! ^_^

Mama Mya said...

salam

selamat berpantang :)

watie
quefamili.com

Cik aiNa said...

to kak jieda:

ehem²..tapi saya skg x boleh x jumpe die kak. rasa mcm die dah jd sebahagian dr aina..hehe

f_aRa_aINa989 said...

wahh...dah nak kawen dah..kira tggl lg bape ari lg pantangtu tggl...hehe

siti nur fadhilah said...

good luck kak.. :)

panatang jangan langgar tau. nanti bentan. hehe~ ;p

Nurul Harun said...

topik tu agak gempak ye cik aina. hehehe

Judiene said...

sy pn nak termuntah sbnrnye ni, asyik dok bce bab kawen je
tp lama2 sy plak rse nak kawen
hahaha
bila laa aku nak kawen neh!!
isk isk isk

lionteen said...

wah..
semakin dekat...
hehe

Nabiel said...

duk cite psl pantang jek~hehehe
xsabo dh ke cik aina?ngeee~:P
dpt baby kang buh nme nbiel ek~hahaha=)
nway,gdluck yea!smgo mjlis tuh berjlan ngan lancar~

'AQILAH said...

heeee.:)

Cik aiNa said...

to aina:

ade lagi 39 hari ..hahaa

Cik aiNa said...

to nur fadhilah:

bentan tu ape dear?
heee

Cik aiNa said...

to nurul:

saje je tu..hahaa

Cik aiNa said...

to judiene:

haa..ni soalan cepumas..

"judiene bile nak kawen?"

=P

Cik aiNa said...

to lionteen:

yela lionteen..hari makin kejap berlalu

Cik aiNa said...

to nabiel:

keh²..siap promote name tu..hehe

Cik aiNa said...

to aqilah :

=)

Cik aiNa said...

to aqilah :

=)

Cik aiNa said...

to aqilah :

=)