..

Sunday, January 2, 2011

Karikatur aina dan suami..sama tak???


Jumaat yang lepas aku ke ampang park untuk berjumpa dengan mak sedara yang sebaya a.k.a best friend since kuar daripada perut mak lagik. Tengah pusing² tu ternampak brader cam good good neh tengah melukis baek punyer. Aku pun try la usha², ternampak la die nyer charge RM 10 untuk black & white, dan RM 20 untuk kaler. Aku buat kaler, mak sedara aku buat black & white. Lepas tu, kitaorang tinggal la brader tu lukis² sekali siap tengok "tak sama" pon!!! Pastu dah la tertipu, harga tu RM 10/ head..means kalau dah dua tiga orang dalam gambar tu, maknanya RM 30 la. Aku lak kena RM 40 , sebab satu kepala RM 20. hampes..tertipu rupanya. Tagi salute ah dorang punyer marketing strategy...hahaha.

Apa pun, aku tetap tak puas hati sebab dalam gambar karikatur kat sebelah tu apsal aku nampak cam kurus? dagu runcing gitu. Tipu!!! Lagi satu spoil dekat kaler baju tu, awal² ingat nak buat t-shirt je, sekali baju pengantin..satu biru satu pink..kah3. cissskek btol la.

15 comments:

AISHA INANI said...

perghh mmg rugi laa!
kalo aku yang student nih mau menangis kerugian kat situ.. haha!

Izan Ishak said...

mahal tuh! pandai org ni buat duit ye...tp cute je izan tgk, karikatur comel!

Puan aiNa Rahman said...

aisha :

tipah tertipu hokay..haha. eksaited tgk rege murah tp x baca btol²..ayooo~~

Puan aiNa Rahman said...

izan :

kiut tu mmg la tp mcm rupa org lain jer terus jd x kiut..hahaa

Reflisia said...

hye yunk...lama tak jenguk sini...makin berseri la mommy to be ni...nak skit aura kot2 kita pun boleh ikut jejak...mwaahhh

Puan aiNa Rahman said...

reflisia :

hye yang..meh² i bagi aura kat u, kasi jangkit² sket..fuhhhh. hehe

mr.curly said...

eh ok la tu..kalu yg pro nye, dh tntu lg mahal tau..hehe

Puan aiNa Rahman said...

mr.curly :

ye jugak kan..maknanya brader tu x pro mane la. klo lagi pro..mesti lagi mahal casnya.

Dy cullen said...

nk real snap picture ngn kamera je agagagagagaaa

chekgu Moe said...

hehehe...

ade sikit2 jer aina..tapi gambar kartun hubby aina, sangat menarik dekat mata.. pandai la org tu lukis..!

mcm molie buat dulu, siap tanye macam2 bukan ape, takot bila siap, hamik kau kene bayar banyak gilers...heheeh..

takpe...kenangan tu... nanti buat yang boyot pulak..heeeee

Puan aiNa Rahman said...

dy dullen :

ahahah...sekali sekala karikatur pe salahnya.

Puan aiNa Rahman said...

molie :

ahhaa..mata stim. tp aina tgk die dkat dahi jendul je kot same, hehehe.

a'aa.nak buat perut boyot satu, lagi satu bile dah kuar bby nnti. awww

♥ciK-t0ge ♥ said...

hahaha..

nk kate same... ermmm bape % eh..
susa nak cakap...
tapi yg penting memang cuteeee!
cute sgt2 ^.^

Fadzli Amir said...

salam kenal...sebagai seorang pelukis ini komen saya...(1) Memang 'karikatur' macam tu sifat dia, kerana ianya dilukis bukan sama 100%, maknanya muka anda di kartunkan...kalau nak sama, anda kena suruh artis tu lukis fine scetch...yang mana lebih mahal.( kadang2 dia akan tukar jadi baju superman atau spiderman-memang itu sifat karikatur )

(2) Tentang harga tu sudah cukup murah bagi saya, sebab harga tu suatu yg subjektif..sebab ianya suatu seni..( macam sorang penyanyi meletakkan harga RM 20k satu jam, masih ada org yang sanggup bayar, sebab itu seni.Sebab seni tu susah nak dinilai dgn harga sebab bukan semua org boleh buat... memang kalau kita tengok artis tu siapkan karikatur tu dalam masa 10-15 minit, tapi ianya bukan mudah kerana bukan sehari dua dia berlatih utk mencapai tahap tu...
Itu hanyalah pandangan sebagai seorang pelukis...

Puan aiNa Rahman said...

fadzli :

akhirnya ade gak pelukis yang mengomen. heheh.

btw..thanks. =D