..

Wednesday, June 24, 2009

♥Aina Da Nak Kawen..




..title yg agak tidak boleh di blah..

ekceli..entry kali ini akan menceritakan tentang ape yg aku nak capai b4 umur 30,
ni soklan tag dr CIK RARA kite..

pesanan penaja : " di kesempatan ini, aku nak mintak maaf kpd mereka2 yg telah menge"tag" aku..tp x sempat utk dijawab. bukan xnak jawab oke, cume xde ksempatn coz byk tag yg dapat, x larat nak jawab sume, lagi klo jawab sume kan, penuh lak entry pasal tag nnti, so harap korang tak kecik hati k..syg kamu sume..mmuahh!! "

oke2..dah..mari kita mulakan menjawab dengan penuh keyakinan dan kesungguhan..ceh..
korang mesti nak tau kan ape yg nak sgt aku capai b4 umo 30..
taraa..jom layannn

1. aku nak dapatkan MIA! Nak jadik akauntan oke!

2. Nak kawen la..pe lagi kan..bercita2 utk menjadi hot momma,..yg anggun,hot,bekerjaya..yeahhh~

3.Mau travel satu Malaysia..sedih, lom abes pusing lagi nie..

4. Memandangkan kete dah ade, skarang tgh berkira2 utk membeli rumah lak, klo xnak duduk pn xpe, bole sewakan..tol x? investment tuuu..

5. Nak bukak business.."kelas tuisyen"..nak mengajar accounts ngan math je..lain2 konpem mmg x reti..

6. Nak support UMI pegi menunaikan haji..Insyaallah

7. Paling kurang pun mase tu dah ade anak 3 orang..family planning la katakan..haha!!

8. Since mase tu da ade MIA, da jadi akauntan pe sume, target paling kurang da bole jadi assistant manager, x pun klo ade rezeki da bole jadi manager da kot..wahhh~ cita2 tinggi menggunung

9. Bile umo da 30, saving kat dalam akaun mesti ade at least RM50k

10. Mase tu nak jadi isteri dan anak yg solehah serta ibu yg mithali kepada anak yg comel2..yess!!

11. Dan yg paling penting, aku nak tunjukkan kpd makhluk2 Tuhan yg pernah pndang rendah kat family kitaorg tu..bukak mata sket..aku pn bole berjaya oke, tanpa mengharapkan duit korang satu sen pn. Korang mmg hasad!! Mase tu br korang tau..try lagi wat cam dlu klo berani!
ops..terEMO lak kan..xpe..itu skadar luahan.

so..kpd sesape yg terase ingin menjawab nyer jugaa..silakan la k..
aku xkan tujukan kpd sesape..
tp ni menarik oke..coz leh share ngan sume ape uol nyer planning..kan?!

daaa~

29 comments:

POSH76 said...

Insyaallah aku doakan semua wishlist ko dimakbulkan amin...nothing impossible....Aku sokong item no 2..kawinlah bess...hehe

oMMy fiRuz said...

alamak..umur terlebey sudah..tem umor 25 ank dah 3..uhuk uhuk..

Cik AniS GalaXy said...

plan awal dah ader
bab kawen anis sokong
jgn lupa jemput ye..hehe

MISZ NaNa said...

planning memang baek punye! moga2 dapat lah ditunaikan ye!

Cik aiNa said...

Iye2..harap2 begitu laa..amin

azaliahjsalleh said...

woahhhhhh
tajuk entri bikin gempak !
tp nant kawen , jgn lupa ajak lya ok

Cik aiNa said...

he3..saje bikin gempak sket..taktik utk menarik pembace..lalalaa~

damaiinx said...

hi..best gak planner 2.mcm pengantin glamuor daa ?...cume acara besanding 2 kene bugget,takut lps kawin,di kejar along ( lawak jer..)promote kempen BENCI ALONG,hihihi

lionteen said...

sape yg pndg rendah kat family aina 2..
xbek tul la..

kasi cincang same die..
hehe..

DssBlog said...

hahaha kawen da mmg kompem, tang nk bukak tusyen tu.. waa meriah. xpe2, doa2kn.. usaha penting ='P

Cik aiNa said...

hahaa..owh tidakk..katekan tidak pd along!! haruslah kumpul duit sendiri..

Cik aiNa said...

tu la cik lionteen..
pegi pancung je kpale dorang..
da la tua x sedar diri..xmo tobat lagi..

Cik aiNa said...

he3..cik aina mmg bersemangat waja..opss myvi,.hahaaa

keiroro said...

ade penah dapat tag sebegini...

tapi......

x berjawap lagi...

huhuhu...

Cik aiNa said...

tu pn saje je..sbb cam seronok..hehe3

Sweet_Lolita said...

ngeee..cik aina udah jwb tag kita..trimas..n gudluck cik aina tomey..


p/s:kawin jgn xkwin.. :)

Cik aiNa said...

hik3..pagi2 td i jawab tau..semngat tahap gaban neh..yihaaaa

Nusin Bin Ahap said...

panjang juga list

riBEna said...

wah3
igtkn nk kawen btol2 da bce en3 2
hehehehee
=)

Reflisia said...

hye dear Aina..wah statement tue macam dah dekat jer..heheheh
moga cepat2 lah kawen..aminnn

Cik aiNa said...

hehe..tu la statement x hengat. doakan aina cepat kawen ea..

BiskutMarie(",) said...

nak jimat kawen bulan ramadhan...
hekhek...

Mohd Nasri Md. Nasir said...

laki pening bab2 kwin ni..hehe

Kotak Hati said...

moga jadi ibu n istri yg mithali..
wink2..

Cik aiNa said...

wokeyh2..akan ku cuba sedaya upaya..hahaa

[yAN!e][pUTraJAya] said...

>>> cik yanie pun mau kawin....hehehe

Cik aiNa said...

jom2..kite kawen ramai2..he3

sha89 said...

haaa..kite doakn cik aina bejaya buat smua wishlist tu...chaiyok2!!

usaha btul2...jgn give up :)

al-Wann said...

mengagumkan..hopefully dpt achieve la hendakny yer..ish3,pnye laa xbek pndg rendah kt org ne..