..

Friday, July 24, 2009

Adakah ini cukup cantik?



Title yg tidak teragak2 oke!! haha.."adakah ini cukup cantik?"..tolong jawab ye kawan-kawan. Gubahan yang telah disiapkan oleh tangan cik aina yang tidak seberapa ini..hahahaa..*gelak puas!! Seteleh menggodek bahan-bahan yang dijual dikedai-kedai yang berhampiran, akhirnya tercipta jugak la gubahan yang comel neh..kos untuk membuat nyer memang la cukup menghabiskan duit, kalau upah orang pun, lagi murah kot..huh~ tapi tidak mengape..sebab ape yang penting..."kerjasama" ..lalala~ mukan lah!! Ape yang penting aku berpuas hati ngan hasil tangan sendiri..oke! Pujian ni jugak diberikan oleh encik ayie..die cakap "bagus syg b ni..kreatif"..hahahaa. Tapi yang sebenarnya, die tidak tau yang aku telah menciplak idea ini dari sebuah kedai lace & ribbon dekat area melawati sana,...ngeeee =B Ciplak idea pun tetap menjadi oke..hurmm

Eh..korang..korang!! Tengok tu..ade mekanikal pencil kat lam shell tu,..hahahaa. Tak sempat nak beli die nyer stand..aku taruk la dulu pencil tu..hik3. Tu pun kire kreatif la kan..idea sendiri..tak bole blah btol !! *korang jangan gelak tau...tak baik..hahaha

Tu je la yang aku tiru..lain-lain aku pakai idea sendiri..yang lain tak boleh tunjuk..ye la, kalau da tunjuk sume, mane nak suprise nyer,..betol tak? baik aku tak payah snap picha nanti..huhuu. Tapi kalau korang tengok kat belakang gubahan tu, ade beberapa gubahan lagi ..itu belom siap sepenuhnyer..hehehee. Entry aku yang dulu pasal gubahan tu, itu tengah ketandusan idea..tu yang macam hape2 tah..buruk je kan.

Korang mesti cam pelik kan, nape la si aina ni cam excited giler, padahal baru nak tunang.. ketahuilah oleh korang, bile korang kat tempat aku atau sape2 yang dah atau nak tunang atau kawen tu, baru la korang leh rase camni tau. Rase syukur sangat sebab Tuhan da temukan kite dengan pasangan yang terbaik, dan setelah 24 taun idup, ni la saat nyer..heee~

Ape-ape je la aku ni kan..korang mesti menyampah, hahaa. Takpe2, aku tak kesah..janji aku suke. Untuk kawan-kawan diluar sana yang nak tunang ke, kawen ke, try la gubah sendiri..dan rasai la kepuasan yang aku rase sekarang ni..lalalaa~







54 comments:

eNaSaN said...

cute chumiL..cantek2

Nine said...

cantik2..
pandai aina buat n gubah...
owh dah nak betunang ek Aina..
tahniah ok Aina...
:]]

Cik AniS GalaXy said...

sgt cantik dear
anis suke...
mmg betul ckp ayie...kamoo mmg kreatif..hehe

Cik aiNa said...

to enasan:

tengkiu2..hehee..sume dapat..cute, cumil, cantek..

Cik aiNa said...

to nine :

thanks nine..
a'aa..da nak tunang..
doakan aina oke.

SheQeEN.. said...

tema kaler cream ke? cantik tu.. tapi jangan lupa beli stand dia. kang teranta sekali dgn pensil lak.. hikhik

Cik aiNa said...

to anis:

mmg la cantik sbb ciplak idea org yunk..hehee

Cik aiNa said...

to anis:

mmg la cantik sbb ciplak idea org yunk..hehee

Cik aiNa said...

to anis:

mmg la cantik sbb ciplak idea org yunk..hehee

Cik aiNa said...

to sheqeen:

hahahaa..perli aina le tu.
yela2..nnti nak beli stand die..
klo teranta ngan pensil tu mmg agak tebal la muke aritu..

criestz said...

bende ape t usebenarnye??
nmpk cm obor2 dlm cite spongeb0b..
cam kps selam pon ade..
tudung salji kot??
eh kapal karam trsngkot kt btu krng la.
tarpuwe kot..
ish2... tensen nyee !!!
gaaa~ =P

nonna manis said...

amboi rajin nye...cntik la cik aina buat...
leh la wt tempahan ni..hehehe
cntik la nona xpe nah tgk

Cik aiNa said...

to criestz :

tu name nyer batu belah batu bertangkop!!

Cik aiNa said...

to nona:

hahaa..dah2, puji sket2 suda nona..

Reflisia said...

dear...cantik lah...nasib baik i dah kawen..kalu tak i tempah hantaran kat u jer lah...

Reflisia said...

dear...cantik lah...nasib baik i dah kawen..kalu tak i tempah hantaran kat u jer lah...

aien~s corner said...

cantek color nye.. cntek sume..hehe xtpu!

suezensuzanna said...

hehhe....nice..apun agak messy..tp..nmpk exclusive gitu:)...bgs bgs

Cik aiNa said...

to raflesia :

dear..haha..u ni mcm2 la..

Cik aiNa said...

to aien's corner :

ngeee..sudeyh!!
i suda mengembang neh..

Cik aiNa said...

to suezen:

tengkiu babe...satu komen yg agak ikhlas..hehe. nnti aina try wat elok2

α ι и ★ said...

lawa sanagt lah akk
rajenrajen dtg blog ye ?
kita usha same same :D

Cik aiNa said...

to ain :

tengs..hehe.
nnti aina bersiar2 ke blog ain okayh

miss lolly a.k.a luvfareda said...

cantik. nampak mewah ajep :):)

sciatic said...

wow cantikkkk..
nk 1..
hiihi

Syahirdarksyde said...

cantek. :)

LIZ; said...

lawa :))

ayinn said...

okeyh,.. kreatif+cantik,..
ehehe,.. nway slmt bertunang,..
semoga cepat2 kawen tau,..ehehe

criestz said...

tapi kan batu belah batu tertangkup telan mak budak..
tu telan pensel tu..

nape jd cm2 nape?? nape?? nape ??

tensen (sambil brlari2 n menarik rambot kerane xprcaye bnde tu batu blh btu tertangkup.. =P )

NadyaCitraLestari said...

Cantek,menarek & tertarek sangat² ;)

lionteen said...

today akk lionteen tunang..

die punye hntrn sume wat sndiri..
kos kurang n rs sgt la puas ati..
hehe..

NoRT said...

wahhh...sempoi citer cinta hang ni..pepun,moga bkekalan...skali wat kputusan...hargailah kputusan tu..

sha89 said...

hoo....comel la!!:)

even ade mekanikal pensil kat tgh2 tp ttap cun hehe...

ade bakat jdi penggubah hantaran kot hik2..

chaiyok2!! truskn usaha k :)

no wonder la klau cik aina excited...kite yg tgk ni pun dh excited jgak hehe

Cik aiNa said...

to miss lolly :

nampak mewah? hahaa..malu lak

Cik aiNa said...

to sciatic :

bukan takat 1, nak 5 pn bole dear..ngee

Cik aiNa said...

to criestz:

hahaaa..ini batu belah zaman moden..die x telan mak budak dah..die telan pensel lak..

Cik aiNa said...

to nadyacitra:

cantek, menarik ..ku mmg tembam..hahaa

Cik aiNa said...

to nort:

tq2..yup, kputusan yg kite wat hari ini, akan memberi kesan kpd kehidupan akan dtg,,huk3

Cik aiNa said...

to lionteen:

owh..kakak lionteen tunang ke? congrats utk die..nnti upload picha tau...nak usha..heee~

Cik aiNa said...

to sha89:

hahaa..tu la kan..bole wat bisnes nie..tp kena gi kursus dlu la..

julietANNA said...

dah nak bertunang dah akak kita ni.hiks.congratz!
cantek,so creative.
altho tiru idea pun still jadik.
org lain nk tiru pn tak jadik tau :D

lizz said...

huyyo!!!cantik woo. serious, cantik sgt. sweet :)

joegrimjow said...

nak satu
2 pon ok

miss oren said...

waa..ada unsur2 keorenan di situ..hm, baru ni cik oren jenjalan2 pastu tengok ade gak style kerang2 ni pastu renda die pakai bulu2 yang santek tu..cik oren ingat nak wat time kawen nanti..cumil bangat..jom kite buat

Cik aiNa said...

to julietanna :

tengkiu dear..
tu la..jodoh da smpai..
alhamdulillah

Cik aiNa said...

to cik worange:

owh..itu bukan oren oke..itu gold..huhuu~
hahaha

Sweet_Lolita said...

cantek je cik aina..hehe

DilOt said...

mmg seronok bile wat gubahan tu sendiri. walau penat tp berbaloi sbb hasil tgn sendirikan..

Cik aiNa said...

to dilot :

yelaa..seronok. kepuasan tu yg penting..heee

Cik aiNa said...

to sweet_lolita:

heee..gubahan ke cik aina yg cantek? hahaa

arby89 said...

cantek2 macam tuan blog ni.. mmg lbh bermakna ble wat sndri. huhu

gd luck

lalala~~

महामंत्री - तस्लीम said...

Nice Blog. Congrats.
-Zakir Ali ‘Rajnish’
{ Secretary-TSALIIM & SBAI }
[Editor- Children’s Poem & Adult’s Poem]

eyra said...

ouh my,
skunk iera plak ta saba na kawen
;p

Cik aiNa said...

to eyra:

heee..saba dear saba,,