..

Friday, July 17, 2009

Monyet milennium!!



Entry ni saje-saje nak share hobi cik aina di mase lapang..ahaks. Ekceli, aku ni mmg suke gi kt bukit area KDE tu..kat situ banyak monyet..aku suke..aku suke!! Asal gi situ je mesti bawak makanan..monyet2 tu ape lagi..trus gi serbu aa. Pic kat atas ni, en.ayie tengah bagi beliau2 tu makan fries..dah la fries aku...uwaaaaa!!! monyet milennium la katakan..kalau takat bagi pisang, beliau tak pandang pun tau..jeling pun tak..skarang dah reti makan epal, durian, fries, nasib baik burger "Mc Chicken" aku en.ayie tak bagi kat beliau2 itu. Kalau die buat camtu..baru la aku percaya dengan peribahasa.."Monyet dihutan diberi makan..awek kat sini dibiar kelaparan"..wahahaha..btol ke tu? mukan..mukann!! peribahasa yang betol berbunyi.."kera dihutan disusukan..anak kat umah, mati kelaparan"..gitu!

Tapi serius la..memang best wat aktiviti riadah memberi monyet makan..eheh. Ramai woo orang datang, cam pesta..asal weekend je, xtau nak wat ape..aku memang suke datang sini..lalaa~ Pasni jom kite wat rombongan ramai2..korang bawak la KFC ke,.PIZZA ke, Nando's ke, konpem monyet milennium tu suke! Tak caye try la..

Aaa..ni ade sket perangai2 monyet milennium :


: monyet gatal
: monyet kurang ajar
: monyet senget
: monyet poyo
: monyet gedik..


hahaaa..tu je la kot..pape pun..aku suke makhluk Tuhan yg bernama monyet.,.beliau2 itu kiutt oke!!


P/s : Monyet itu juga ciptaan Tuhan, kite kena sayangi beliau2 itu oke.



14 comments:

Cik AniS GalaXy said...

lps nie aina boleh la pelihara monyet..hehe
baik ati rupanya pasangan kekasih nie

Cik aiNa said...

to cik anis:

tu la..kami ni pemurah..berbuat baik sesame makhluk Tuhan..hehe

Lollyp0p_c0keLat said...

wah monyet mkn fries..
seb baek die x mintak big mac ke..
xpon quaterpounder..huhuhu..

pasnie monyet serbu mc'd la ye...

Cik aiNa said...

to lollypop :

tu la pasal..besok2 tgk monyet duk makan kat mekdi..mau x terkejut monyet kite sume..hahaa

POSH76 said...

hang mai datang umah aku...melambak2 monyet sampai tak larat nak layan...hehe..kiut monyet tu...hehe

Cik aiNa said...

to posh:

ahaaha..yeke? apsal x wat adik angkat je? ahaks

azleya in the house said...

oleh kerana cik aina ske tgk monyet..
bley gak sy share kt cik aina 1 tmpat ni...
kt hutan paya bakau... byk sgt monyet...
tmpat 2 kt jln nk g lumut...
klo dtg perak, g la melawat...
heheheh

lionteen said...

pernah dulu g camping kat utan..
manyak monyet..
blk dr jungle trccking je abis bersepah khemah..
periuk cg sume die bwk lari..
yg lg sedih,underwear pun die bwk lari..
hehehehe

@deyLL@ said...

tak suka monyet..kenangan hitam lagi pahit kena kejar dengan mereka anak berana.

Kojack de Alloohaa said...

monyet..??menatang feveret ker..??

Cik aiNa said...

to azleya:

yeke? aaa..bole singgah tu klo pergi sane..yay~

Cik aiNa said...

to lionteen:

tu namenyer monyet jantan tu cik lionteen..smpai u/wear pn bwak lari..adeyh..kes parah

Cik aiNa said...

to adeylla:

yeke? ahaha..ape yg anda telah lakukan sehingga dikejar oleh beliau?
ngeee~

Cik aiNa said...

to kojack:

yup2..pebret..