..

Tuesday, August 4, 2009

Alahai Aina..

Emo kah aku?
hehehe..jawapan nyer tersangat la emo.

Korang..please bagi pendapat sket, cemane nak atasi penyakit emo & sensitif neh,yg aku paling heran, kalau ngan kawan-kawan takde lak nak rase sensitif ke ape ke,tapi ngan sidia..selalu sangat. Orang lain pun manje jugak..tapi aku nie cam melampau sket..aku ni kepala hangin.. opss!! kalau aku ni single lagi, mesti abang-abang kat luar sane tak nak ngorat dah lepas baca entry nie..kan..kan?? uhuk3..takpe..takpe..its oke

Pantang ade silap sikit..maka berangin la aku..hampeh betol.
Asal gaduh sket, emo sket, aku mule aa cakap bukan-bukan, tak nak tunang la, ape la..segala mak nenek kuar.. tapi nasib baik la sidia paham sangat aku nie cemane, die layan tapi tak de la die tambah-tambah buat aku sakit ati.. itu yang aku sayang sangat kat die..ngeeeeee.
Tapi yang best nyer..aku ni kalau merajuk tak lame..paling kejap pun muncung tu boleh tahan dalam...
15 minit..kalau paling lame pun..setengah jam..tak lame kan kawan-kawan?

Aku rase korang kat luar sana pun, mengalami masalah yang same kan? hati yang tidak cukup kering, ataupun dengan kata lain..hati cam tisu.. pompuan ni kalau terase sket, tak nanges tak sah..
*maaf ye adik kakak sume..tapi btol korang camtu kan..kan? jgn tipuu..x baik! ahaks



Bila dipikir-pikir balik kan..memang betol la kata orang, tak elok tunang lama-lama..banyak dugaan. tapi..see, sebelom tunang pun,banyak dugaan..hahaa dugaan ni bukan datang dari orang ke-3, ke-4 ataupun ke-10, ia datang dari diri sendiri..percaya la!

nanti la aku berubah jadi matang sket...
tak elok marajuk-merajuk ni,
dapat anak esok2,
merajuk same anak-anak..tunjuk perasaan! hahaaa
..APO-APO JE LA..








40 comments:

sciatic said...

huhuhuhu btol2..
poms kalau xnanges mmg xsah..

Cik aiNa said...

to sciatic:

da lumrah nyer jadi pmpuan..ati lembut..byk air mata..kan..hee

Ynn. said...

alahai comel je cygg i ni, meh la tunang ngn i, confim u x emo wkakaa +___________+

yang biasa la tuuu, lg2 dh nk kene ikat kn lg la naik sensitif kita ngn psgan tu. ehem2 ynn ni br kapel pn slalu mrh2 gk ala biasa la tu hihi hormon tgh naik kottttt :D wkakkaa

atiQah adNan said...

dugaan ade kat mane-mane pun..
akak pun ade rase camtu..
tapi bile risau je kena tinggal..
yerlaa lelakikan cepat bosan..
terus mencuba untuk berubah..

Sweet_Lolita said...

uishh,bhye la ni cik aina..xmo gitu..nti leh tbalek umah tau lau ank ngn mak tnjuk psaan..ehehehe.. :D

Cik aiNa said...

to ynn:

klo i tunang ngan u konpem bahagia..hahaaa.

~ tu la,kena pndai handle kan..adeyh

Cik aiNa said...

to atiqah:

heee..tu la, aina pn kdg takut gak nak merajuk2 neh, ati orang kite xleh nak duga kan..tp mintak jauh la..hurmm

Cik aiNa said...

to sweet_lolita:

hee..yela cik rara..kena buat umah teres setingkat je la..nnti roboh umah tu..ahaks

LuVidA^^ said...

saye pon suke emo n nanes..hehe..biase la tu..
:)

Dana Telecom said...

merajuk kan manis. :))

lizz said...

hohoho. if u tgh PMS mode..its normal kalau nak rase mcm kamulah manusie teremo pun :) me too :P

bukan ngan boyfie aje. kadang2 ngn semue org nak emo. muahaha. dah pelas fasa PMS tu..stat ar rase.cam ape kejadah nak emo2???? kwang2

A M E L I A said...

tapi leeya klu merajuk ngan shah, die pujuk2 klu takde "kesan effect" tak menjadi.. nak pujuk kite ngan panggil sayang, bby ir etc tak jalan.. hahaha..

tapi klu ngan kawan2 yang rapat, tak lame sangat merajuk.. hah ngan kawan2 yang macam syial, leeya merajuk bertahun2 baru nak tegur balik.. haha..

Cik aiNa said...

to luvida:

heee..menanges kan satu treatment..ahaks

Cik aiNa said...

to dana telecom:

uiks..manis ke?
hurmm..konpius..konpius..

violetless said...

sama la kita..heheheh...slalu emo ngn bf..saba je dia layan...

Cik aiNa said...

to lizz:

tp prob nyer ..i nie emo x kire mase..heee..aduhaii..

Cik aiNa said...

to leeya:

best tuh..heee~ tp kalau ngan kawan, sis xde nyer nak majuk2, klo betol sentap, terus x kawan!

Cik aiNa said...

to violetless:

hik3..best kan merajuk2 nie? hee

cik nana~ said...

cik aina, saya pun emo gak slalu. especially bile dah bertunang nih. setan banyak sangat kot. hihihihihihihi

Cik aiNa said...

to cik nana:

adeyh..ni yg wat cik aina makin takot neh..xpe2..kite kena lawan setan2 ituu..heee

riBEna said...

wahhh
kak aina leh geng ngn zra la
huhuhu
tp btol jgk kn
ikutkn perasan
bahaya!
nati merana plak kn kak aina
huhhuhu

nati same2 la kte menuju ke arah kematangan ok
hehehehee~

Cik aiNa said...

to ribena:

yup..klo ikutkan ati..bahaya gak..
conclusion nyer..xyah la nak emo2..merajuk2..kan?
heeee..

eyfagroove said...

hehehe...biase lah tu..emo ngn bf..seb baek bf u tahan..bagus la...tapi kn cik epa ni jenis pendam sorg2 je...hah, kalo emo oklah tjk kat org, kalo jenis pendam...pendam2 lame2 meletup mcm volcano...lagi susah...pastu..dpn org tu...buat xtaw jek...skng ni byk buat ati kering jek...xbest la kdg3..tringin nak rase emo2 skit...

Cik aiNa said...

to eyfagroove:

ssh gak tu klo pendam2..better u lepaskan je..to me, i x suke nak pendam..klo ade pape yang x puas hati, i tunjuk je la..emo segala bagai..hehee

farah said...

ala, biasalah la tu gaduh2.
sama cam saya jugak.

ekkeke.

nanti bila dah bertunang,
kena kawen cepat2 tao cik aina.

:D

Naniey said...

lalalla..biasela aina..huk..nani pon mcm tu..kn cntrol la skit..hehehe

Cik aiNa said...

to farah:

iyee..kena kawen cepat2..takott!
penyakit emo, majuk2 ni ssh nak dibendung,.ngee

Cik aiNa said...

to naniey:

ngeee..lumrah jadi orang pmpuan kan..hik3

y@n@ M!B said...

same2 la kite nyer perangai..kuat emo..ngeh3..^_^

cik ian@aH Lian~ said...

aina,
lau rasa emo tu
tak bermakna.
baik jgn emo2 sgt...
wat biasa jer,
lama2 kita sedar.
ianya tak serumit mana pun.
kan?

DssBlog said...

haha emo tu bese la kot. pe la aina ni.. tp tp, jgn oh wt slalu. ala, tp k wut.. paling kurg klu konon2 tetibe emo, klu x di pujuk.. sti di buat xtau je. so phm2kn jea dri tu utk jgn majok2 slalu..

p/s: lme sungguh xkcau aina.. haha

Cik aiNa said...

to yana:

heee...yana..sesungguh nyer emo itu tidak baik untuk kesihatan..haha

Cik aiNa said...

to cik ian:

btol3..aina tau emo tu x elok..tp hurmmm..kdg2 je sedar..hee

Cik aiNa said...

to am:

ewahhh..kemain pandai adikku ini memberi nasihat..hahaa..okeyh2, pasni aina x jadi emo lagi dah..ngeee

SheQeEN.. said...

uhuk uhuk.. tak best an sis an jadi emo emo. tapi emo dan wanita memang tak leh nak pisah dah. cam isi dengan kuku gitew. HAKHAK
marilah kita kurangkan emo dan tensi ini. majulah sukan untuk negara.. ;p

Cik aiNa said...

to qeen:

mukan..mukan!!
majulah emo untuk wanita..hahaa.

tu la..pmpuan kan ati lembut..mmg nak kena salu dibelai..dimanja..x gitu dear?

Nedy Nadia said...

to me, tak salah menangis sbb kte juz nak express feeling kte je pon..
ape yg penting si dia faham kte lebih..tu sgt bermakne wooo..
emm..terlebih cakap suda~

p/s:first comment..gggaaggaa

Cik aiNa said...

to nedy nadia:

yup..dats right..
we r not crying for no reason kan,.kan..
heheee

w a n a said...

i pun sama je mcm u.. ngan org len oke, tp ble ngan dia memg angin semacam.. sama la kte. i pun xpaham apa salah dia...?? padahal baek bukan men. xmen p'puan.. hahaha! memg xtaw diuntung la kott.. addooyy! =(

Cik aiNa said...

to wana:

babe..klo u nak tau..sbb die syg kite n baik la..kite mcm tu. try kalo die x brape penyabar..ade kite berani wat cmtu..mmg xde la kan..hehe