..

Tuesday, August 25, 2009

Entry suke-suke..

Agak tidak mempunyai idea untuk meng"update" belog nie.. some more..tengok cam tak ramai blogger yang on9.. tak berapa meriah sket la..hurm Tapi takpe..update secepat kilat ini saje dikuarkan untuk membuat checklist untuk majlis pertunangan nanti..kot-kot la kan ade benda yang tertinggal :

1. Cincin :
This weekend baru nak pegi beli. Pegi ngan mak die sekali kot..kami tidak reti memilih..ngee

2. Baju tunang :
Pegi ambik kat Medan Mara pada 12.09.09 nanti..upah nyer bole tahan cekik darah.

3. Barang-barang hantaran:
Tinggal kemeja die je blom beli lagi..nak tunggu sale katekan..hehee

4. Gubahan :
Memang tak siap lagi..nak kena pegi beli bunga..pink + maroon..okeyh!

5. Pelamin :
Itu dah settle..tinggal double confirm ngan orang tu la, mane tau die lupe ke ape kan..mau nanges aku nanti.

6. Photographer :
Dah confirm ngan cail..tinggal nak tanye die, bile die nak gerak dari JB tu.

7. Canopy :
Amek 2 bijik..sebab tetamu cam ramai jer..heee. Maklum la time raya..mesti ramai sedara mara..some more, aku ade wat majlis tahlil untuk arwah abah pada sebelah malam.Klo tak ajak kang ade yang touching..susah nanti.

8. Cupcakes :
Tengah mencari design yang cantik-cantik, untuk fondant cupcakes. any idea?

9. Meals :
Itu semua my beloved family yang uruskan kat Klate, saye disini goyang kaki sahaje. Tapi duit tu of cos la kena hulur kan..hahahaaa.

Itu je la kot..yang lain da takde ape. Ade la suara-suara sumbang cakap "wah..nak tunang pun nak pakai pelamin..nak wat besar-besaran"..biar la..dah saye terase cam mampu..lagipun tu semua bersebab..bukan sekadar suke-suke. Biar orang buka mata kerana orang penah memijak maruah keluarga kami suatu ketika dahulu..orang yang tak penah rasa dihina takkan pernah mengerti....
FULL STOP!!!!













45 comments:

Reflisia said...

YUNK...U NEVES TAK NAK SAMPAI TARIKH KERAMAT NI?...HAPPY N NEVES KAN!

Naniey said...

biarla org nk kt apr pun aina...jnji selesai majlis tu k

ellenyna said...

:) buat je la grand-grand cik aina :D
biar dorg nampak, ape yang dorg tak pernah nampak.

currentlife2u said...

chek list kena perfect tau...satu yang tertinggal nak kena chek selalu tau..iaitu cik abe klate tu,klu lupa chek nnt hilang....huhuhu..just kidding..

oMMy fiRuz said...

wahhhh! silalah jemput kakak tirimu ini..ngeeeeeeee

Cik aiNa said...

to raflesia:

agak teruja la babe..sgt seronok!

Cik aiNa said...

to naniey:

btol tu naniey..hopefully, semua berjalan ngan lancar..

Cik aiNa said...

to ellenyna:

yup2..btol tu, dorang memang x penah nampak..

Cik aiNa said...

to currentlife2u:

owh..die bukan orghe klate..hahaa

Just_najmiE said...

waaaaa, agak teruja membaca entri nih.. kalau nk bertunang kena mcm nih ka?.. saja tnya utk kegunaan masa depan.. hehehe.. tahniah2.. (^^,)

E.d.Y said...

dah nak tunang??tahniah

Cik aiNa said...

to ommy firuz:

oke..skg jugak sy ajak akak..hhe

mightymie said...

owhhh dah nak bertunang alhamdulillah :)

mightymie said...

owhhh dah nak bertunang alhamdulillah :)

violetless said...

uih..tahniah2..arap2 berjalan ngn lancar ye kak...

nonna manis said...

semoga majlis pertunangan dpt berjln ngan lancar yer...

tunang pun pyh nk plan ek,

kang kawin lagi la kene prepare awal2 kn

Cik aiNa said...

to najmie:

camtu kot..tp lain org, lain cara nyer..ahaks

Cik aiNa said...

to edy:

yup..nak tunang da..

Cik aiNa said...

to violetless:

akak pn arap camtu..sume berjalan lancar..

Cik aiNa said...

to mightymie :

ye bro..aina da nak jadi tunang orang..eheh

Cik aiNa said...

to nonna:

ye nona..nak tunang pn sket punyer pening..kawen nanti xtau la cemane..

Nedy Nadia said...

wah..double meaning tu...hehhe
xpe2..kte punye majlis..ikt suke kte la kan...:)

Cik aiNa said...

to nedy nadia:

ngeee..btol tu cikgu

CikYana(",) said...

sonoknye

tahniah year

pedulikn kte org aina

::aien:: said...

Wahh..beshnye..
congrat dear.Semoga bhagia~

LimeLoLLipop said...

hye aina... nice blog nice song...

nak tunang ke??? congrates... nervous ek..?? cool kayh!

Cik aiNa said...

to cik yana:

cik yana bile lagi? heee

Cik aiNa said...

to aien:

thanks aien..

Cik aiNa said...

to limelollipop:

neves tu xdela..teruja je..haha

riBEna said...

wahhh
grand2 gtuuu
msti bju kak aina cantek nii
jeng3
hehehhehe~

CikYana(",) said...

cikyana lmbt lg kot

tgu aina da kawen n de anak

bru yana kawen..lalalala

insyaALLAH :)

nurull_mrs21 said...

err..malu nye nk jmpe tunang mokk n bakal tunang en ayie neh..:">

sbb..gf inchek zul neh thn dpn bru nk tunang..:P

aina..semoga selamat semua oke..

org laen kite xleh kontrol jnji kite bt gn usaha sndri..k darl...

Judiene said...

huhuhu
reading ur entry make me feel i wanna get engaged rite now
hahahaa
bnyi cm meriah gler je nnt
xde band2 yg wat performance ke kt majlis tu nnt??
kalo xde cri aku
hahahaha..

slmt bertunang..

:)

SheQeEN.. said...

seronoknya raye+tunang... ;))

simpan cupcake satu eh sis. nak rase jugak. lalala~

Cik aiNa said...

to ribena:

baju tu..xtau la dear..
x pegi amek lagi..xtau cantik x..

Cik aiNa said...

to cik yana:

eh yana..lame sgt tu..
kite kan sebaya..hahaa

Cik aiNa said...

to nurull:

hahaa..ade2 je u nie..yg penting sume milik org kan?

Cik aiNa said...

to judiene:

ayooo..klo ade band segala da macam nak kawen da tu..meriahhh sgt! hahhhaa

Cik aiNa said...

to sheqeen:

kapkek? bole2. nanti dtg amek kat umah ea...ngeee

hidayah said...

wah habis berapa tu. nak gak tau. utk akan datang saya. ewahh....

prepare prepare prepare.... is the best !!

Cik aiNa said...

to hidayah:

agak beriban-riban gak la..tgh pening da neh..hurmm

sha89 said...

fuhh~ hampir siap smua yg perlu dibuat kn?

msti skrg nervous+excited...hehe~

:)

Cik aiNa said...

to sha89 :

neves tu xdela..excited je lebih..hahahaa

lionteen said...

btui2..
tggu sale je..
lg jimat kan..
time akak lionteen tunang pun,keneja boy die bl time sale..
hehe..

Cik aiNa said...

to lionteen:

yeke? woaa..same la pulak nak tggu sale kan..jimatt