..

Tuesday, August 11, 2009

Pecah rumah..



House Break a.k.a PECAH RUMAH..
wakakakaa~



Pernahkah umah aina dipecah? Umah aina hampir-hampir kena pecah tau. Ari sabtu yang lepas, biase la kalau dah weekend, memang tak sah la kalau tak tido lebih-lebih. So, tengah-tengah duk layan mimpi tu..tetibe adik aku msg.. "
cik..hati-hati duk kat umah, umah sebelah ni ade orang nak pecah masuk"...mase tu dalam kol 8.30pagi camtu la. Adik aku nie keje shift...die baru kuar pegi keje..

Jadi dengan segala yakin nyer, aku pun wat-wat tak tau la kan..di hati memang la ade sikit takut..tapi dah rumah sebelah, bukan umah aku..lepak je la kan..hahaa

Lepak punye lepak dalam bilik, ade la si apek ni datang nak pasang astro..aku pun oke la..die try nak pasang, die cakap tak boleh nak pasang..umah tinggi sangat..memang bengang la aku kan, sikit punye excited neh. Dah die cakap camtu oke la.

Aku pun, nak siap-siap turun bawah...nak gi lunch..tengok-tengok pintu depan cam da kena kopak,..giler ah! Baru la aku rase serammmm..yang amat! Rupe nyer, umah aku yang nak kena pecah masuk...uwaaaa.

Dah malam, adik aku balik..baru la die cite hal betol..umah kitaorg yang terlibat tu..akak umah sebelah cakap die nampak skru driver kat depan umah kita orang..pastu lagi, pagi tu akak tu punyer bf nampak ade orang kuar ikut tingkap bilik ktaorang. Bilik aku ni cam ade balkoni..tapi da siap ade gril ngan mangga dah,,tapi aku tak tau cemane die boleh panjat owh..tingkat 10 tu kot..memang berani mati ah die tu!

Before this, memang ade orang penah mengintai ..ikut balkoni tu la..orang yang same kot. Aku hairan bin ajaib la kan..cemane die boleh panjat..tinggi tu...hurmm..

Aku pun ape lagi..malam tu memang tak berani nak balik umah laa..housemate lagi 3 orang balik kampung..aku pun jadi la musafir di angin lalu..tido lam kete weh!! hahahahaa...lagi naya adik aku la..dah la baru balik keje kol 10..turut serta tido lam kete..kat stesen minyak. Yang jadi pak guard nyer..encik ayie la kan,..sape lagi..ngeeeee.

Haa..sebelom tu..kire minggu lepas la..mak aku asek duk msg tanye kabar..tak lalu nak makan sebab risaukan kitaorang nie la..rupa nyer memang bersebab la kan..naluri ibu memang dekat ngan anak-anak..

Lagi satu..masa kitaorang pindah hari tu..tengah duk angkat-angkat barang masuk dalam lif..ade la makcik ni..pkai jubah hitam..rambut nyer yang gerbang tu dilepaskan...raut wajahnyer yang tak berape nak senyum tu..tegur kitaorg. Die tanye "baru pindah ke? hati-hati..kat sini banyak kes..pecah rumah dan etc..etc" ...bile die kuar je dari lif..aku pun cakap kat encik ayie.."b,.mak cik tu cam bomoh kan?" hahahaa. Maaf mak cik andai saye tersilap. Sekarang baru la aku teringat balik mak cik tu..bile ingat tu..memang serammmm la kan..eeeee. Coz awal-awal pindah pun orang da bagi signal..peringatan la tu kot

Aku sekarang tengah berkira-kira untuk berpindahhhhh...lagi













42 comments:

miss oren said...

bahaya owh cik aina..nasib baik x diapa2 kan cik aina (kata cik oren dengan caringnye)

cari tmpt yg selamat skit..tingkat 28 ke..36 ke..confirm pemecah rumah gayat

Cik aiNa said...

to miss oren:

mmg bahaya la cik oren..cik aina rase kena cepat-cepat kawen nie..baru rs selamat..hehe

A M E L I A said...

kan leeya dah cakap, tak payah tunang... kawen terus.. kan , kan. .
hati sis..

Cik aiNa said...

yup..kawen je trus..ade orang jaga..selamat!!!


eheh..gatal aku.

leeya syg..thanks yaa sudi gayut ngan sis aritu..lebiu la

farah said...

nasib baik u okey je.

haih.

hati2 yer yunk.

Cik aiNa said...

to farah:

Alhamdullillah..seb baik xde ape berlaku..hurm..

Nedy Nadia said...

scary nye...huhu
umah sewa i nie pon ade pencuri dalam selimut..
sampai skrg pon xmo blah..
bangang punye budak...hahhaha

BISKUTMARIE(",) said...

kene upah bodyguard kalu mcm ni...
upah jet lee ke...
malek noor ke...
dunia semakin rakus, seram.....

Cik aiNa said...

to nedy nadia:

pencuri dalam selimut?
apakah itu?
pencuri pakaian dalam dan selimutkah?
hahahaa

tau2..macam gunting dalam lipatan la kan..bagi je lempang sebijik yunk.
padan muke die!

Cik aiNa said...

to biskutmarie:

upah transformers..wakakaa
mesti best kan..syiokk2!!

suezensuzanna said...

huhuuhu..agak menakutkan...hati:)

Cik aiNa said...

to seuzen:

yup babe..menakutkan oke..hurm

SheQeEN.. said...

huhu.. len kali kalau dpt mesej pecah rumah jgn sambung tido lg tau sis.

my rumah kat kelantan da 2x kena pecah. 1st time mase ada kat umah tgh seronok tido n baru je drjh 5 time tu. 2nd time plak dlm thn ni. tp nsb baik takde kt umah klntn time tu. sob3

Cik aiNa said...

to sheqeen:

sis nie bengap sket..hehe.
mmg bahaya la kan.
supposedly..sis kena kuar umah cepat2..
ni x..sempat relaks2 lg.
sis takut org tu duk aim umah kitaorg lagi...uwaaaaaa

nonna manis said...

isy riso la dgr cm ni..berhati2 la cik aina..pslskang mcm2 leh jadi..xde ke umah saudara mara leh sewa..cm bahaya je umah skang ni

Cik aiNa said...

to nonna:

sedara tu ade..tp cam susahkan dorang. ni pn mak xtau..klo die tau mesti lagi susah hati..hurm

lizz said...

erk. tibe2 i ngeri lak biler u mentioned about mak baju hitam itu..huhuhu!!!

Just_najmiE said...

tingkat 10?.. camana dia leh panjat sampai tngkat 10?.. agak musykil nih.. apa yg dicuriknya?..

takpalah, asalkan tuan badan selamat dan tak diapa2 kan.. kawen cepat sket.. hehehe..

Cik aiNa said...

to lizz:

i pn mase ingt balik..then duk cite2 kat my bf..memang seriau satu badan..eeee

Cik aiNa said...

to najmie:

yela..nak kena kawen cepat2.
alasan yang baik untuk kawen cepat..haha

Naniey said...

uit..scary nyer..umah sewa nani pon nah dipecah masuk..tp seb bek nani takde kat umah..hati2 la ek

Cik aiNa said...

to naniey:

yeke? takut kan..klo die masuk time kte xde aku lagi..ni klo time kite ade..owhhh tidakkk!! nauzubillah..mintak jauh!

sha89 said...

isk2...kes serius tu..xkn nk pindah kot? rasenye baik repot kat pihak2 yg berkenaan je...

rumah sha dlu pun pernah kena kopak, dh la time tu tgh tido...adess~

rasenye org tu ade benda die nk kot...klau x, nape xpanjat umah yg lain...ni smpi sggup panjat tinggi2~

hati2 ek aina...

Cik aiNa said...

to sha89:

yup..i think so. ade smthing yang die nak..x tahan nyer..wat keje tu pagi2 org nak gi keje..mcm skg aina nak balik umah pn, kena berteman. pegi keje pn same.

DssBlog said...

waaahh sungguh gile. erk.. seram wey.. klu laki yg kne pecah uma, brg ilang. klu pompuan nye uma kne pecah? erk.. sumpah seram. huhuhu

Cik aiNa said...

to dss:

aa..tu la pasal. sungguh menyeramkan bukan? xnak pikir...takott

Nine said...

uishh..
bahaya nih...
hati2 selalu Aina...

Jaga lappy elok2..
N barang kemas ngan hset...
sebab barang2 tuh depa cukup suka la nih...
sebab ringan...

sciatic said...

eee rs cam da mmg xslamat jerkkkkkkk

aien~s corner said...

pindah je tw ..

babymiLosh said...

haiyok3.. silalah tawen dgn kadar yg sesegera mungkin ye cik aina.. heeee =)

Cik aiNa said...

to nine:

aina xde lappy ngan brg kemas..tp aina ade kete...syggg sgt!!
tapi..kselamatan diri tu yg aina paling takut..

Cik aiNa said...

to sciatic:

tu la pasal..cam ramai suh pindah je..hurm

Cik aiNa said...

to ain's corner:

aina nak pindah masuk umah ain bole? hehee

Cik aiNa said...

to babymilosh:

hahahaa..idea yg sgt bagus tu. kawen cepat2..kan..xyah takut2..ade laki.ngeee

eyena said...

chak!! hahai kita kembar nama laa. pecah nama.. ahaii..

suke lak i rasa.. aduhaii. camat berkenalan aina.. waa cam sebut nama sendiri je.. eheh..

Cik aiNa said...

to eyena:

heheee..sebut name sendiri..x suke..x sukee!!

Encik Azizan said...

bhya2..riso kwn2.hehehe..

nmpknye kena percpt la kawen..selamat skit..kn?

jg kete, nanti drver xley bawak bos jln2 lg..hee

angeldream said...

makcik tu mcm dalam cite puaka niyang rapik ke? aum !

:angeldream:

Cik aiNa said...

to encik azizan:

hahahaa...driver klo ade kete pn, x bawak bos gi jln2 jugak..

Cik aiNa said...

to angledream:

tau xpe..haha! tp x baik ooo..mane tau mak cik tu baik..hurm

ZARA 札拉 said...

hehehe~

cam abah dengan Mak yg grad dari UM juga~

zara next week sis~

kat UTM~

mightymie said...

salam sis lame tak singgah lantak lah apa org nak ckp pasal blog yang kita punye... bukan nyer aper tu yg sebab nak kasi komen tu bukan aper mungkin sebab jeles tak pun takde idea... jadik teruskan usaha berblog yahh...