..

Thursday, August 13, 2009

Konvokesyen..


Cik aina baru lepas konvoo,..yihaaa~
tipu je..ni picha tahun lepas oke.
takde kena mengena ngan tahun nie.
saje je nak mengimbas kembali kenangan konvo tahun lepas.
Sebabnyer..hari ni merupakan hari konvokesyen untuk course accounting kat UM sane.
aku nyer ofismate ni junior aku,..die amek leave arini coz nak gi konvo.
sorry beb,.tak boleh nak pegi..ade keje woo.

Aku bukan ape la kan..
aku memang saje je nak meng"show off" yang aku nie ex student UM..hahaa
tapi bersebab oke...BERSEBAB!!!
sebab ade la hamba Allah ni, cam berlagak owh..
"tau la u study kan..layan tak layan je i punyer msg"..
blah aa..look like i care!
*tapi mmg aku peduli pun..haha
macam la aku nie tak pegi skolah..tak blaja tinggi2..

Aku memang sedikit hangin ngan orang yg nak berlagak nie..
suke underestimated orang lain.
ukur kain dibadan sendiri dulu..cukup panjang ke tak..oke!

..................................

Kawan-kawan..bile kite berblogging..kite nak berkawan..tak payah la pilih sangat kawan-kawan tu..yang cantik ke..pandai ke..kite semua makhluk ciptaan Allah s.w.t kan. Sape yang tak suke kesempurnaan? Sape yang tak suke kecantikan? Tetapi sape kite untuk menetapkan tu semua..kalau diberi pilihan, semua orang nak cantik, nak kaya..nak pandai ..tapi kalau dah semua camtu, tak ade lagi la yang tak cantik, yang miskin, yang tak berapa nak pandai...hadoooii

Lagi satu, cite nyer pasal ..ade la blogger nie..hurm. Bukan main die mengutuk blog orang lain, konon nyer..wat semak la letak lagu dalam blog, bahasa penulisan tak sesuai la..ton warna tak sesuai la..ewah2 kemain sedap die berbicara. Biar la..kite berblogging pun untuk suke-suke..bukan untuk wat bisnes..bukan untuk mencari glamour..kalau pakai bahasa penulisan cam sasterawan pun, naik juling mata blogger-blogger lain nak membacanya.. tak ke memberatkan otak namenya itu.Kalau dah rase macam cukup bagus..pegi la masuk blog yang cukupppp bagus! Yang menepati citarasa anda tu. Bile anda memberi komen yang camtu..menampakkan anda itu teramat la bagus,.walhal tidak same sekali la kan. Tu orang cakap..sebelum nak berbicara tu..pikir bebaik dulu. Kalau tak..kita akan nampak stupid oke!


~sekian saje~
*heheehe


P/s : sesape yang terase tu..memang patut anda terase...hahaha..









64 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

blog kita, kita punya suka la kan nk wat cana pon...

pe tah lg nk tulis pape pon...

selalunya org yg pandai kritik ni hanya tahu bercakap jer....

tp sebenarnya kalo suh wat keje hampeh!!!!

sebelum ckp, better pk dlu..

jgn jadi cm tin kosong,

bila diketuk berbunyi tp sebenarnya isi kosong...

**terikut emo plak...

huhu

Eyda Chan said...

hayyyahhhhh... mende la org yg jeles.. suka hati kita la kan mau tulis apa.. mau ton kaler apa.. abaikan saja org yg penyibuk mcm 2.. eeeeeee!!

Cik aiNa said...

to gadis kampung:

btol tu babe..dorang ni pandai mengutuk je..tapi habuk pn tarak. macam bagus sangat la kan..x paham sikap manusia neh!

Cik aiNa said...

to eyda:

sekeh je sbijik..baru dorang reti kot..kan babe? haha..

~abaikan je

farah said...

yunk,

sape blogger tu?

nak jugak i masuk dan komen blog diya jugak.

:D

Cik aiNa said...

to farah:

ade la yunk...i x rapat ngan die..tu i berani komen balik..klo x..senyap je la..hahahaha

violetless said...

fuh..naseb baik tak terasa..heheheh...da konvo ke?batch kitorang pulun dok bt cheer thun lepas kat um tuh..arap2 cik aina tak pasan la ye..hahaha..

miss oren said...

cik aina, cik oren mmg ngah taip entri yang sama..cume tggu nak post je..pasal orang yg mengutuk tu kan, cik oren da baca entri beliau yg kononnye perfect tu..xsuke ade lagu n so on..entah blog yg sama ke x kita baca tu..tp cik oren ade leave comment gak r..geram..x suke xyah r bace kan?

Cik aiNa said...

to violetless:

eh2..cam pasan je..ade gadis2 cun buat cheers kat depan DTC tu ..ahahaa..

Cik aiNa said...

to cik oren:

yela tu kot cik oren oit..cik aina orang yang same..sbb cik aina masuk blog die pn, dari blog kawan cik aina..hahaa. sah!! org yg same.

tau xpe..x suke, xyah la bace! kuar cepat2..tah pape!

suezensuzanna said...

uhuh......org...sentiasa x puas hati ngan org lain..kan kan...x elok pilih2 kawan nih...

Naniey said...

aoyoyoyo...byk tul nani dgr kes cenggini...hurm..dengki ler tu..huhu..sbr yer aina..

Cik aiNa said...

to suezen:

orang suezen..macam2 peel..

Cik aiNa said...

to naniey:

hehe..tgh bersabar le ni naniey..klo x sabar..mmg da sound tepatt dah..ahaks

ber_uwang said...

blogger mcm tu blok aje jangan bagi masuk blog kita.. biar aje dia dengan perasan dia bagus ...

Rinna said...

Wahh teringat2 yer..konvo tahun lepas.. tahun nie tak nak dtg..ke? jalan2 ke pesta konvo

Cik aiNa said...

to ber_uwang:

ye! saye sokong..haha

Cik aiNa said...

to kak rinna:

rase cam nak pegi jugak kak..tgk la,esok lusa ke..nak mengimbau kenangan lame la katekan..cewahhh

nonna manis said...

nesa nye blogger laki yang xsuke ade lagu cm tu..
mybe dorg rase terganggu psl dorg pun tgh dgr mp3 dorg..

pe pun sabo la..yang penting kite bahagia..

besa la org ni cm2 ragam nye

BISKUTMARIE(",) said...

manusia mmg tak penah rase puas...
sume nak ikut citerase die...
aihh....
kite punye crite, kite punye suke la ka..??
:D

Cik aiNa said...

to nona:

xde,.yg aina maksudkan ni..blogger pmpuan. tapi kan,..bile kite masuk blog orang..kite kena bersedia la ngan keadaan blog tu..kan..kan?

Cik aiNa said...

to biskutmarie:

btol tu..kite punye blog..kite punye suke la nak letak ape pn..

░♥si lampu neon♥░ said...

congrats...

oMMy fiRuz said...

adik tiriku..akak pun x sekolah tinggi dik..bangunan je yg tinggi..uhuk3x..

psttttt...sape beliau tu??? (meh bisik kat telinga kakak tirimu ini) :P

Cik aiNa said...

to si lampu neon:

ehehe..tengkiu..


terase cam br grad la pulak..

Cik aiNa said...

to ommy firuz:

akak tiriku..
adik tirimu ini mmg salu berangin..hahaa
angin monsun!!

beliau itu ialah...syhhhh..
nnti saye bisik

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

sgt suke n3 ni......mmg rmai pn blogger yg suke sgt xpuas ht .....belog kte....suke ht kte la....kalo xsuke jgn bace....huhuhu...

Nine said...

wahh congrats Aina...
:]]
Nine suka tengok pic Konvo..

Encik Azizan said...

skng ni zizan nk bt blog cr duit..x layan sgt karenah dorng...lgpon x slh nk blogging.kn? ikut suke la..tp............


ps: klu yg cun cm aina laju je zizan msuk..haha..

pss:kate ynnn, die suke layan blog aina,lagu bez2..pdhl ari tu ari mggu,aina x on9 pon..die syok sorg kt cni..muahahaha

Cik aiNa said...

to chentalyaa:

tu la dear..dorang suke sgt complain itu ini..aina yg bace komen die tu rs cam menyamah giler.

of cos la kite terase kan..sbb mmg blog kite taruk lagu segala..dan2 die x suke,

x suke xyah masuk blog kite!

Cik aiNa said...

to nine:

ala nine..tu picha taun lepas nyer..heee..

Cik aiNa said...

to encik azizan:

zizann..suke sgt usik aina..

*ekceli mmg suke diusik pn..wakaka

lagu2 tu aina da delete..nak tuka playlist baru.."bos aina cakap..bosan dengar lagu same tiap ari..uwaaaaa"

Ynn. said...

zizan teruk ah g ngumpat i kt sini, dh ah time tu i lyn jiwang tsk +_________________________+

syg sape minah tuu? meh msg i bia i sound ke apatah hahaha :P

act, bende mcm tu kene amik kira jgk yunk, kdg2 kt opis, x seda pegi bkak speaker dh kantoi layan belog. kah kah kah :P tp mcm ynn kt lab lg seronok layan lagu, hik2

tp kalo bole jgn buat autoplay tu je bia kita sndiri click n dgr apa lagu yg owner letak :D btw sygg x sbr nk convo jgk tsk +____________+

Just_najmiE said...

wahhh, topik panassssss.....

tp betul la, mmg kita blog utk diri kita sendiri.. kalau org suka, dtg la n baca.. kalau tak, takyah singgah kan?.. huhuhu..

Encik Azizan said...

bos pon layan jiwang jgk ke?haha

mesti die suh ltk rock plk lps ni..kn?ngee

Cik aiNa said...

to ynn:

alaa..tu alasan die je sbb xnak dengar lagu kat blog kite..maklum la lagu kat playlist i tu sedap2 belaka.

bak kate zizan..smpai ade orang tu layan jiwang masuk blog i..hahahaa
kantoi u yunk..

Cik aiNa said...

to najmie:

agak panas la dear..hehe. kite wat blog untuk sape2 yg sudi bace je kan..x sudi bole la membelahkan diri..haha

Cik aiNa said...

to encik azizan:

hahahaa..tau xpe..
bos aina die nak update cite aina gak..silent reader yg x bape nak silent..hehe

Encik Azizan said...

gler..seriously gler..x caye bos aina layan jiwang..tp satu je,jgn jd mcm org tu dah la.hahaha..

ad sape tersa?liyana jasmay..sile jawab..muahaha

Cik aiNa said...

to encik azizan:

orang tu special sikit..hati nyer penuh halus..tulus mulus..tu die suke jiwang..

Nedy Nadia said...

memang x sayang mulut ar blogger tu...
ntah2..sje nak men'capup'kan blog sendiri yang memang tak mencapup pon...
giler publisiti murahan..
hahhaha

babe..canteknya gmbr tu ~ngee~

Encik Azizan said...

yeke sehalus mulus?xtaw plk....tp syg jiwang die c kp rock..cmne tu?hahaa

Ynn. said...

eleh i ta terasa pun, i toughhhh makan cili ta pedas pun KHA KAH KAH KAH

Cik aiNa said...

to nedy nadia:

i think so la dear..mgkin publisiti murahan yg die nak..hahaa
tingat time study.suke pkai word..MENCAPUB!

Cik aiNa said...

to ynn:

pasni u jgn makan cili da sayang..u makan sos tomato..sedap sket..hahaha

Cik aiNa said...

to zizan:

kate rock tapi layan jiwang..oke la tu,..hahahaa

Encik Azizan said...

btol2..klu x mkn je lada jeruk..lagi bez.hahaa

Cik aiNa said...

to zizan:

lada jeruk? sedapp tuu..sure terase!! haha

lizz said...

beb, kalau i lah kan...persetankan apa orang nak kata hal blog kita beb.

thats why i selalu ingat dalam blog i. komen boleh tapi biar bersopan.wahaha

macam i wat blog2 yg i xkan pergi tu.itu hak i tapi kene fikir logiklah. itu semue blog orang. i memang tak suka tapi kalo orang reti bersopan ngn i n jadi geng...even blog tu tersenarai dlm list blog yg i xsuke sekalipun..

i akan tolak ansur n jengah gak. if dalam friendship xder tolak ansur..hohoho.susah :P

Cik aiNa said...

to lizz:

yup..dats rite! lantak ah dorang..x suke duk diam2 suda la kan..xyah nak byk complain. mcm i.. ade gak blog yg i rase cam..ee, serabut nyer blog die..tp i jenguk jugak. x penah complain pn..huhuu

Ynn. said...

belog i eh yg serabut tu kannnnn?

hwaaaaaaaaaaaaaaa

*nanges meronta2 pegi dgr lagu aizat tajuk pergi :D

Cik aiNa said...

to ynn:

hahahahaahaha...tak..tak..mukan blog u..

nonna manis said...

la blog perempuan ke...awat keret sgt..ni yang nk tolong serang blog tu...kite yang msuk blog org kite kene la terima pe yang de wt kt blog de..tp nk byk komplen g la buat blog bgs..meh aku nk komen lak..

geram2 nih..

Cik aiNa said...

to nonna manis:

hee~ rileks nonna rileks..
aina tgk blog minah tu xdela baguss sgt pn..komplain org je lebih!

w a n a said...

taw xpe.. mcm i, i suke lg bace ayat/penulisan yg sederhana n mcm pasar sket. ahakkss.. mix up d language pn oke gak. janji besshh!!
kalu terlalu jg sgt ayat tu, cam xORI lak.. yg penting, niat nk berblogging tu kan... tol x aina?

Cik aiNa said...

to wana:

btol tu babe. kte nak berblogging kena la ikot market..i mean ikut cam ramai2..x payah la nak skema sgt,..hehe.

lionteen said...

ishish..
sp tu?
bgtau sini..
hehe

dak eina said...

hihi jgn garang2 ok.. wt2 biase jew.. biase la 2 manusia.. haha

Cik aiNa said...

to lionteen:

xleh gtau ..rahsiaa..hehe

Cik aiNa said...

to dak eina:

hee~ tgh nak wat biase2 le nie..huhu

Mohd Nasri Md. Nasir said...

nk kritik ni...
pitching tu bia kne ngn ayat eh..
haha..

lili11 said...

Banyak nyer komen kat sini ... Betul kata you tuu ... Blog orang, sukati orang ler nak camner!! Nak wat lekeh2, biar die .. nak wat lawar2, biar die .. nak wat lebey2, biar die ... nak wat ... hapa2 lah kan!! Hepi berblogging!!

Cik aiNa said...

to mohd nasri:

agak2 le bang klo nk kritik pon..lari tempo da tu!! hahahahaa

Cik aiNa said...

to lili11:

heee...kesimpulannyer...suke-suki kite la kan..yahh! keep on blogging..