..

Tuesday, September 1, 2009

Hadapi dengan senyuman..part 2

Agak lama tak berblogging..
sepanjang 3 hari yang lepas macam-macam yang berlaku,
dugaan yang hebat!

Sungguh..hidup ni tak selalunya indah,

Kalau boleh digambarkan, kepala aku skarang ni memang berkecamuk,
tension, sakit hati..semua sekali..
Tapi aku tahu dugaan ni pun dari Dia,
dan siapalah aku untuk menidakkan setiap apa yang berlaku..
kerana setiap apa yang terjadi..tetaplah terjadi.


Hancur hati aku sebagai seorang kakak apabila apa yang aku lakukan sikit pun tak dihargai,

punya adik yang keras kepala, pentingkan diri sendiri..
cukup menyesakkan akal fikiran.

Kenapalah dia begitu?!!


Di saat-saat dia hampir menemu ajal pun..
dia masih tak sedar akan semua itu..

Aku tidak pernah berkira..apatah lagi merasakan dia menyusahkan aku,

Tetapi bila memikirkan sikap dia yang sikit pun tidak menghormati aku..
langsung aku berubah menjadi seorang yang bukan diri aku.

Ya..kesabaran itu ada tahap dan batasannya.

Dik..kau cukup mencabar kesabaran aku!


Kenapa kau tak ingat pesan arwah abah dik..kanapa?!!
Cukup hebatkah kau sendiri di bumi Tuhan ni, tanpa ayah dan ibu..tanpa saudara?
Bagimu..kekasih itu berharga..silakanlah
Jika kebebasan yang kau inginkan..teruskanlah..
Moga kau sedar dengan apa yang telah kau lakukan.

Jangan hanya disaat kau tersungkur..
kau ingat akan kakak yang pernah kau sakitkan hatinya..

kau sungguh angkuh..pentingkan diri sendiri..
aku takkan lupa tarikh keramat 31 Ogos 2009..
disaat nyawa mu hampir melayang..
kau tega melukakan hati aku..

sungguh tak mengenang budi kau dik.


Semoga Tuhan membukakan pintu hatimu..











21 comments:

YnaaOhYnaa said...

babe.. nape ni ? adik yg mane satu u maksud kan? =(

+betterSINGLE+ said...

uish..knape neyh??
bnyk2la bsabar..

Nedy Nadia said...

yunk...
kte hanya hambanya yang lemah..
tak kan terlepas dari dugaan-Nya..
n tu bermakna Dia sygkan kite..
sabar ek yunk :)

Sweet_Lolita said...

cik aina..sbar yep..mgkin dgaan bln pose ni..

Muhammad Farid said...

salam...kenapa ya dgn adikmu itu?terkedu saya baca post ni...

Cik aiNa said...

to ynaa:

darl..adik kandung i..yg i cite kat u

Cik aiNa said...

to bettersingle:

yep..mmg tgh bersabar le nie.

Cik aiNa said...

to nedynadia:

ye yunk..ape pn jadi..kena hadapi jugak kan..sabar je la

Cik aiNa said...

to sweet_lolita:

tu la kan..dugaan di bulan puasa..mungkin ade hikmahnyer..

Cik aiNa said...

to muhamad farid:

kenapa dgn die abaikan je la..huhuuu

CikYana(",) said...

what happen yunk?

u sabar eh

jgn tensen2 taw

hidayah said...

mcm2 bole jd dlm dunia ni
cool aina =))

ngadu pada tuhan
insyaallah

hari ni pun ya tak berapa nak baik sgt. mood down. Ya Allah !!

sasha* said...

knp ni aina?
are u ok?

miss oren said...

sabar je la my dear..mungkin die tgh asyik ngn dunia remaja die...sabar je la..cik oren tatau sangat camne nak handle coz x pernah ade adik tp memang kne banyakkan bersabar.maybe 1 day die akan sedar sndiri bila die da ada tanggungjawab,,

Cik aiNa said...

to cik yana:

aina da oke sket yana..ape pn..kite kena hadapi jugak kan..

Cik aiNa said...

to hidayah:

yep..hari ni kte alami dugaan mcm ni..x mustahil dugaan pada hari mendatang akan lagi hebat..

Cik aiNa said...

to sasha:

i'm oke dear..

Cik aiNa said...

to cik oren:

yela..btol gak tu..remaja kan, buat ape pn ikut kpala sendiri..nasihat kite langsung xnak dgr..dorang je la yg hebat

lizz said...

berapa umur adik u aina?

cakap jaga adik tanpa kehadiran ayah, mmg agak sakit sikit.in fact, sakit banyak!

adik bongsu i pun maybe same perangai mcm adik u..nakal bukan sedikit. ntah lah, cume cara nk sedapkan ati sendiri 1 je..

maybe cuz die kurang kasih syg ayah cuz ayah pergi masa die baru je 13tahun kot. mmg kene byk sabar!!! huwaa. stress

Anakkhas said...

assalamualaikom

kadang-kadang apa yang jadi pada kita dianugerahkan tuhan untuk memadam dosa silam kita. Cuba fikir semula mungkin ada sesuatu yang kita terlalai atau terlupa jadi diingatkan Nya.

diduga hanya pada yang mampu....

^misz zatie8384^ said...

aina,nasib kite cm serupa sj..nti i emel u eh..