..

Wednesday, September 2, 2009

Tersedar dari mimpi ngeri..

Yayay!! aku dah oke..life must go on..kan,..kan. Sangat kejap masa berlalu, sekarang da masuk ramadhan yang ke-12, da hampir separuh..tapi puasa aku tak penuh pun..uwaaaa. Jenuh nak mengganti nanti.

Since today dah masuk 2nd Sept, ade la dalam beberapa minggu lagi nak raya..yay! Sangat hepi..24hb engage..27hb lak bufday aku. Macam banyak lak benda hepi yang akan berlaku. Itu hanya perancangan aku la, tapi Tuhan yang lebih mengetahui dan menentukan semua ni. Hopefully, semua nyer berjalan lancar. Bulan September bulan kegembiraan la kot..hahaa.Sebab setelah aku tersedar dari mimpi ngeri yang berlaku pada bulan August lepas..macam-macam yang berlaku. 2 bulan kat rumah baru..aku rasa macam 2 tahun..


Peristiwa yang berlaku pada 31 August lepas ialah erm...biarla aku ceritakan since aku pun da ok kan..kawan-kawan pun tak tahu apa yang terjadi, nampak lak macam aku ni tersaiko lebih.
Oke..peristiwa nyer ialah..rumah aku yang sebelom ni ada dalam entry pasal ade orang nak pecah masuk..sekali memang betol terjadi..pada pagi 31 August tu..jam 11.32 pagi..masa tu adik aku nak siap2 pegi keje. Penjahat 8&##%@& tu acu pisau kat leher adik aku..nasib baik dia tak cedera ke ape..tapi kesan calar kat leher die ade sket dan tangan die yang kena ikat tu memang ade kesan la. Pasal gaduh ngan die tu..malam nyer..die keras kepala..nak pindah ngan aku tapi taknak tolak ansur..susah la kan...oke .abaikan!

Dan dalam entry lepas..bulan August juga aku accident..19 August, 2 hari before puasa. Sadis kan? Memang nasib baik tak teruk. Tu aku cakap..pada 1st Sept yakni semalam..aku terase macam baru tersedar dari mimpi ngeri. Aku taknak cemarkan bulan Sept dengan ape-ape kejadian lagi..cukup la! Bagi aku..bulan 9 adalah bulan kegembiraan..dan aku percaya ade hikmah disebalik ape yang terjadi..taknak risau, taknak tension lagi...kite kena kuat..kan kawan-kawan? heeee...peaceeee ***








18 comments:

CikYana(",) said...

be strong gurl

xmo tensen2..sedey2

we go gurl

Cik aiNa said...

to cik yana:

yaaa..must be strong..yeahh!

sasha* said...

hish ye ke.dpt tangkap tak perompak tu?eee mesti fobia adik u sbb siap acu pisau kt leher.rumah sy pn dulu pnh kene masuk.kene pukau.dia cuma sempat ambik nset je.masuk ikut tingkap.sampai skrg fobia :((

+betterSINGLE+ said...

yeah..bgun dgn smngt yg baru...

Cik aiNa said...

to sasha:

die pn cam fobia gak la..bkn takat die..i yg xde mase tu pn terase fobia..hurm

Cik aiNa said...

to bettersingle:

yup2..mulakan hidup baru ngan semangat baru..

lizz said...

its normal kalau ada masa tu, kita asik ditimpa masalah je. tapi, Tuhan adil beb.nanti akan ada ari yang baik2 aje pasni :)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

semoga bulan 9 dan bulan2 seterusnya membawa kegembiraan buat cik aina..

=)

Nedy Nadia said...

betol2...
be strong babe..:)

POSH76 said...

Inilah dugaan hidup...bawak2 bersabar yer...mesti ada hikmahnyer...

Cik aiNa said...

to lizz:

hope so babe..

Cik aiNa said...

to nedy nadia:

i'll try..hee

Cik aiNa said...

to posh:

tengkiu posh

:: Miss Naddy :: said...

cik aina..itu semua dugaan...kate org setiap yg pahit tu ade manis disebaliknya...(wah mcm bgusje kan...org mana ntah yg kate tu ea..heee)

ape2 pon..kene sentiasa bersyukur sbb kita masih diberi pluang merasa nikmat hidup..(ok miss naddy semakin poyo..heee)

eh..congrats..sudah mahu btunang...waaaa mau jugak!!!

Cik aiNa said...

to gadis kampung :

kegembiraan untuk kamu juge..

Cik aiNa said...

to miss naddy:

dugaan itu hanya pada mereka yang mampu..cewahhh.

cik naddy pn tunang la cepat2..

lionteen said...

sume yg terjadi tu ade hikmah kan aina..

sbr byk2 k..
doa byk2 moge xkan ade pape lg bende truk berlaku..

ASaDa RyutaRo said...

walaupun post ni dah lama.. nak jugak komen..

ho0o.. alhamdulillah.. masih selamat semua.. xde yg melayang nyawa.. huhu