..

Friday, October 9, 2009

Sikap Manusia yang kite tak tahan..

Pagi tadi mase tengah siap-siap nak datang keje..
aku dengar la hot-fm..
topik chit chat hari nie..bertajuk
"sikap manusia yang paling kite tak tahan"
hohooo..
Best woo topik nie.

To me la..
sikap manusia yang aku tak tahan ni banyakkkk sangat..
tapi! harus diingat..
siapa la kite nak kritik itu ini kan..sedangkan kite bukan perfect mane pon!
Jadik..sebelom nak tunding-tunding jari..tak puas hati ngan orang tu..
bawak-bawakkan la cerminkan diri sendiri dulu.
ops..aku memang suke tengok cermin..ngee
Tapi kalau tak puas hati sikit-sikit tu oke la kan..
hehehe

Antara pemanggil yang duk call tu..sms tu..
ade la satu yang menarik perhatian aku,
pasal sorang brader nie..pergi hypermarket..nak timbang2 barang..
normal la kan..bile nak beratur beli groceries..
like sayur ke..ape ke kan..nak kena timbang dulu,
so..nak dijadikan cite..
ade la sorang mamat neh ngan troli besar nyer..
selamba badak jer pegi duk depan skali..
perbuatan itu tersangat la kurang ajar kan..
bile kena sound..dengan selamba jugak la die berkata..

"ade signboard ke suruh beratur?"

hik..hik..ape ke bengap soalan nyer..
common sense la weh..
dah nampak orang dekat 15 orang duk beratur..lagi mau potong Q ke..
ni la susah kalau orang pegi sekolah,
tapi asek duk lastik cicak je lam kelas..hohoooo...
buat habiskan duit mak bapak je..
eventho mak bapak ko kaya ke kan,
tapi bawak-bawakkan la berpikir..
takde kesedaran sivik langsung!!!

Itu orang lain nyer hal la kan..
cam aku nie..
pegi keje..balik keje naik train,
walaupun mempunyai sebentuk kereta yang berwarna biru bergemerlapan..
train jugak pilihan aku..
senang beb..tak payah nak pikir-pikir pasal jem ngan parking..
tapi yang aku tak tahan,
kalau ade orang yang tiba-tiba pegi potong Q..
eeeee...rase cam nak bagi penampo je sebijik,
pakai cantik-cantik..smart-smart tapi STUPID!!!



-----------------------END-----------------------

erk..cam tak best lak ending camni je..

sambungan...

korang cemane lak?
mesti ade sikap-sikap manusia yang korang tak tahan..
pe lagi..share la..ngeeee


















38 comments:

Naniey said...

huhuhu..mmg tak blah lansung lau org kurang asam camtu...bg pang sebijik..hehehe

BULLET said...

dengar gak tadi. mmg xpatut pun org tu buat camtu. kalau bullet, lame dah kene tembak org tu.

Liyanaroxx said...

btol tuh,kita pun dgr gak pagi tadik...bodo kan?siap mamat yg no 3 tuh perli2 dia lagik...pastuh bukan NAK SENYAP...lagik nak memekak kat ctu...mcm nak bagi penampar je pada org yg takde kesedaran SIVIK nih...

Anak Merbok said...

Urmmm.. adik pn ada dengar hot fm jgk pagi tadi... memang topic yg agak menarik pg ni... dan satu lagi yg paling x tahan tu yang kes jiran kakak tu bleh plak atur semua kasut ngan stokin dia kat pagar diantara umah kakak tu ngan umah si sengal tu...bodoh kan... dah la bau macam haprak!! bleh plak letak kat sbelah umah org mau tak bengang si akak tu... x hormati jiran langsung.. orang yang suk umah teres memang suka ke wat pangai can ni???

tiap2 hari nak hidu bau kasut ngan stokin tu... x teruk ke tu..yang kelakarnya akak tu siap tlg spary pewangi kat kasut2 tu lagi tu pun x de ilangnya bau kasut mcm bangkai tu...nak wat cam na kan dah tak tahan bau tu... hahhaha... sian akak tu...

bila akak tu tegur dia bleh plak wat bodoh... rasanya orang tu sakit mental kot... hik..hik..hik..

so sapa2 yg duk umah teres tu jangan la wat pangai camtu kan....
buruk la... hormati la sket jiran2 kita kalau kita nak jiran2 kita hormati kita...

mightymie said...

setiap insan ade kelemahannyer...

sasha* said...

hehe mmg stupid la org cmni.nk pikir dia punya tension je kn.tension kita dia tak pikir hehe

Cik aiNa said...

to naniey :

hik3..tu la pasal..
tapi klo lempang pn x sedar2 jugak ssh gak kan

Cik aiNa said...

to bullet :

yup..asal die kurang aja je..kite tembak..baru syiokk..hahaa

Cik aiNa said...

to liyanaroxx:

tu la pasal..
klo tak ditegur kan die x reti..
dah tegur pn..mmg konpem x reti..

Cik aiNa said...

to anak merbok:

yang tu lagi satu hal..
macam2 perangai orang kan..
eeeee...

Cik aiNa said...

to mightymie:

mmg la bro..tp kelemahan tu bukannyer xleh ubah..

Cik aiNa said...

to sasha:

yup2..sakit ati je kan

oMMy fiRuz said...

hy adikku cyg..
bab potong Q tu mmg akak anti sesangat..
kite dahlah beratur pjg2 & lama2..pastu ade plak org x de sivik menonong cross line..rase mcm nak terajang je kan???..huh! tp tem tu walaupun nak marah ttp kaber line..sebabbye...malas nak bertekak..tp disebabkan sikap kite nilah, maka dorang2 yg x de otak tu bermaharajalela..agak2nye ape harus kite wat kat dorang ek???

Nadhirah~" said...

huu..owg gtu mmg nak kena tu sis..
lain kali sis diri dpn dia..
bia dia tau cane rasenya bila org lain potong-Q..haha

Cik aiNa said...

to ommy firuz:

haa,,,btol tu kak.
biase..orang kite nie..
amek sikap mudah je..wat xtau..
sbb kte wat xtau tu la..dorang lagi suke..

ape kate kite sula mereka beramai-ramai..hahahahaa

Cik aiNa said...

to nadhirah:

pegi berdiri depan dia..pastu bg penampo sebijik..mesti best,,hehee

cik ian@aH Lian~ said...

yang,
kamu end tetibe jer...
cam tak puas bace...

p/S:busy bebenor neh...ihiks!

Melz said...

biasa la aina..manusia :P

Cik aiNa said...

to cik ian@ah Lian:

hee..tu la..i pn rase cam byk lagi nak cite..tp xpe..smbung next time..huhuu

Cik aiNa said...

to melz:

mel x cmtu kan?
ngeee

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

selalau jumpa org-orang yg mcm tuh.. tension jerk.. paling brani pun sumi wat muke bengang.. nk ckp xterkuar.. hihi~

Siti Fatimah Nabihah said...

aah.. btul tuh! kuang ajo gler kalu sapa yg ptg Q parking keta tuh! ha.. pasl yg kuang ajao jwb da signbord beratur tu mau je sepak dia. haha. bodoh tul! haiya
manusia manusia

Cik aiNa said...

to asisumi chan:

hehee...kdg sis sound gak..

niesz said...

mmg xpatut tullsuke2 ati jer..
cube if die yg kene potong q..cofirm die pon mengamuk..
tu la..org skang ni mmg..
xreti nk besabar...
tau main redah jer..

hidayah said...

ow yg ni ya xdgr.
slalu gak dgr hotfm kat 8tv pepagi walaupun tyme tu tgh mandi.
yela, uma kosong. ya ni penakut banyak.

ya x suke org makan bunyi cm unta.
habit dr kecik ni tu yg bunyi sampai tua.

then, tabiat yg suka2x hati nak tekan hon (tektik nk ngorat) aduh, ya ni cepat terkejut....

buatnya kne kat org yg melatah terus kaki ia tekan minyak.. buatnya depan ada tiang? inalillah...

Cik aiNa said...

to siti fatimah:

sepak montot die br pdan muke..dorang xde kesedaran sivik..hishh

Cik aiNa said...

to niesz:

yela..dorang tu mmg jenis muke tebal 14 inci..

nursarah87 said...

sikap manusia yg kita tak tahan..

sy tak tahan dengan pemandu kereta yg pikiran tahap monyet hutan..dah mendekati zebra crosssing n nampak pejalan kaki nak melintas still lagi memecut...

pejalan kaki pun ada hak ok, jgn ingat jalan raya tu datuk kau yang punya..

Cik aiNa said...

to hidayah:

haa..aina pn paling la x suke klo orang makan bunyi2...rase cam nak kerat je lidah die..geli lah!!

Cik aiNa said...

to nursarah87:

yup btol tu sarah..
aina pun paling geram giler..bile time nak lintas jalan..dorang main selamba je jalan..walhal time tu lampu tengah merah..siot btol la!

imHepPie said...

haha manusia cmtula..

lagi bengang kalo kita tegur pon bt muka dunno cam xde pape...cam mau sepak je...

Cik aiNa said...

to imheppie:

haha..tu besar kemungkinan die mengalami masalah pendengaran. bile kte tegur pn wat dunno je..

Cik Rara said...

sikap mnusia y plg kter xske?? for rara,ofcoz la mnusia y tsgtlah hipokrit..ntah npe..rara byk jpe ngn org y cmni..gler annoying tau..

IMCurtain said...

Salam sejahtera,

Kami ingin mengajak anda menyertai komuniti blogger dari serata tanahair untuk mempromosikan blog anda di laman web kami.

Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya. Pendaftaran adalah PERCUMA!

Daftar sekarang: Blogger Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

Cik aiNa said...

to cik rara:

yup..itu pn aina x suke..
pendek kate byk la sikap manusia yg kte x suke..hehee

Encik Azizan said...

hebat mamat tuh..ptutnye sgnbord tu letak ats dahi die..haha

Cik aiNa said...

to encik azizan:

hahaha..tu la pasal.
tempek kat dahi..baru die tahu!!

y@n@ M!B said...

perghh xleh blah btol statement mamat tu,"ada signboard ke soh beratur???" (apakah..)

so far bg yana ptg Q mmg mende plg menyampah utk dihadapi (ewah!). klu nek kete mmg rs nk tekan hon lame2 smpi org len skt tinge dgr..hoho