..

Sunday, November 15, 2009

Follow me tu....best ke?

Sebelom ape-ape ..aku nak mintak maaf dulu andai sape-sape terase apabila bace entry neh..
ngehehe.

Follow me..i'll follow u back..
hurm..sungguh aku tak suke ayat tu.
Dan konpem aku takkan follow balik.
Tibe-tibe je kan.

Buat pengetahuan semua,
aku berblogging bukan untuk kumpul followers..
ape la sangat jika followers beribu-ribu sekalipun,
tapi yang datang blog kite cuma 10 orang,
dan ape la ertinya..jika kite update blog pun,
yang datang membace hanya 10 orang.

Dats y..aku lebihkan komen dari followers..
Jika kawan-kawan memberi komen kepada setiap entry aku,.
tersangat la aku appreciate.
Sebab at least aku sedar, ade orang yang membace entry aku,
walaupun mereka hanya membace separuh dari entry je pun..lantak la kan.
Janji ade jugak orang jenguk entry ni.
Tak jadi follower pun takpe.

Ini bukan style Myspace yang aku dah tinggalkan tu.
U komen i..i komen u.
Huh..menyampah i tauu!!
Kat myspace pun kawan beribu-beribu,
yang datang tegur 5 orang je..
apekejadah nyer kannnn?

Follower?
Ertinya follow la blog orang yang korang rase korang nak tau pasal die..
dan korang nak bace setiap entry die..
haaa..camtu la.
Ni kalau hari ni datang follow..pastu tunggu lagi 3 bulan baru datang balik..
baik tak payah.

Bak kate Melz..
kalau lepas ni orang nak unfollow pun saye tak kesah.
Tapi, aku tersangat appreciate beberape followers aku yang memang setia,
boleh dikatakan hampir semua entry aku dorang komen.
Saya sangat menghargai anda..serius!!

Bagi sesiapa yang follow aku sejak awal-awal aku blogging tengah taun hari tu,
dorang mesti perasan aku lebih bercerita pasal kehidupan aku,
peribadi..
Tapi sejak akhir-akhir ni..
bercerita pasal umum lak..
atau dengan kate lain yang mudah difahami..
U
(sesuai untuk tontonan dan bacaan umum)
hehehehehe..

Ini la dinamakan Variety..yihaaa.

Oke la..kepade sesape yang sentap tu..maaf ye.
Bukan nak buat uols sentap..tapi untuk menyedarkan je oke.


Tips : Kepada yang baru berblogging, adalah digalakkan untuk i follow u..u follow i..tapi dah lame2 tu..tak payah la k. Follow jika kita rase blog beliau menarik dan best untuk di ikuti.


Pen Merah..Pen Biru..
Jangan marah..i lebiuuuuuuu~
Muahhhh!!!





77 comments:

PeJuAnG HiDup said...

follow u, follow me back pliz? (saja nak wat cik aina anoyying. hehehe... )

Terry said...

hoho. betul tu cik aina :D.
selalunya yang suruh follow me and follow you tu mcm nak popularity jer.. takpon page view jer. tul tak?
kalau ada page view lebih, tapi pembaca x ade, tak de maknenye jugak kan?

kita tulis entry macam nak pengsan, tapi orang buat tak taw jer.. tak ke sedih.. huhuhu.. :).

cybernetic88 said...

aku follow sbb sis comel ngn baik. hee. yeke?. aha. btul la. lepuk kng. ahahaha =P

psychopath said...

eh . saye ari2 bace blog awak aw..
sbb saye br nk men blog ni. siap follow lg. tp x kne follow pn?

Yanmie said...

salam aina,

samalah dgn apa yg k.yan rasa. huhhuhu..tp x sampai hati nk publish entry pasal nie...ehehe..*Takut ada yg terkecik hati*

Alahdulillah selama berblogging selama 3 thn kwn2 yg lama still komen mengkomen dan follow memfollow lg..

tp tulah follower k.yan ramai yg mcm aina maksudkan tu..huhu

MsAnisSyahirah said...

sambil baca entry, klik storm warriors dengan iklan follow me..

hehe..
mula2 blogging dulu, suka follow orang je. tapi tak kisah org nak follow or tak. sebab sediri sedar, yang blog pun cam tak best je entry..

hihi..

suka baca entry aina..peace..

jijie said...

yup.. dats right..
sangat2 bersetuju..
tapi kan kite nye style suke jd silent reader je..hihi..
tah le...

Nedy Nadia said...

adik setuju ngan akak. haha.
tapi susah la nak tengok feedback dr reader I. maybe gaya penulisan tak menarik kot. huuhu.
bg tips sket leh? :)

SeE-DaH said...

salam.. uhuu.. betul2..
cdah pon x follow blog ni.
tp slalu bkak n baca blog ni..
cma b4 ni, just bca.. n slalunya x tggal komen.. so, mmg tn pnya blog x kan tau..
uhuhu..
bru sedar yg mninggalkan komen tu sgt pting..
start from now.. cdah da selalu komen blog org dah.. ehehe

cik ian@aH Lian~ said...

folo
kalo rasa selesa.
tu lbh baik.
folo tpakse,
tak best ouh!

~ceRRy beRRy~ said...

hehe..
betul tuh aina..ifa pn akn follow blogs yg ifa suke sgt nk bc..
x sume followers ifa tuh ifa follow dorang blk..

tp ifa suke dtg blog hijau nih! =)

izzahfarhana said...

hehe mule2 dlu mmg la men folo2.ni demam nuff mcm xsmpat nk bc,xm lg.hik3,

Cik aiNa said...

to pejuang hidup:

woaa,,annoying nyer akuu...huahuaa

Cik aiNa said...

to terry:

yup..
kenape perlu paksakan diri kan?
follow aje la dgn suke rela..

Cik aiNa said...

to cybernetic88:

yo la tu dik oii..
akak caya 101%..hahaa

mightymie said...

huhuhuhu biarla dik yg penting kite berblog nih tak gangu sape2 kan tul tak... bro pun tak kisah mende2 camnih tul gak ckp adik tuh emm pe la sgt nak kumpul follower byk2 heh

Cik aiNa said...

to psycopath:

hee..tengkiu la sudi singgah,
sebaik nyer tinggalkan url kat chatbox lagi best,,k

Cik aiNa said...

to kak yan:

klo camtu oke la kan..
cam aina ni..
followers je ramai..
tp yg btol2 follow xdela ramai mane pun

Cik aiNa said...

to msanissyahirah:

tengkiu dear..
tanpa kamu siapa la saye..heee

Cik aiNa said...

to jijie:

rugi tau kalo jadi silent reader

faqiha said...

sy sokong woo :DD

Cik aiNa said...

to nedy nadia:

maybe u bole ubah cara penulisan u dear..try la..

Cik aiNa said...

to see-dah:

yeke?
heee..aina ingtkan cdah x dtg bace..
yela..mane aina tau sbb x tinggal komen kan

Cik aiNa said...

to cik ian:

btol tu cik ian..
saye sokong

Cik aiNa said...

to cerry berry:

tengkiu ifa..
heee..

Cik aiNa said...

to izzah:

kite main klik2 je la..
pastu br borak2..
lets kaya together-gether...hehehe

Cik aiNa said...

to faqiha:

tengkiu~

Cik aiNa said...

to mightymie:

yup..sume tu x penting mane pun,
yg penting org ikhlas bace dan follow blog kte

e l d y said...

follow me ! (no warranty I'll follow u back !) xD

Cik aiNa said...

to eldy:

wahahahaa
dats right!!

m a m ae m i e said...

betul jugak tu aina....sya selalu follow blog aina siap add lgi.
tpi x salah jugak kan kalau kita nk jemput kawan2 to be a folower kita.

azlin ilman said...

sy follow sbb tanak lost track blog2 yg best.
temasuk blog cik aina.

hee~

Cik aiNa said...

to mamaemie:

mmg x salah..
tp mungkin kena ade cara nyer.

sebab kebanyankan yang aina tgk..
ramai yang memaksa utk di follow.

contoh: kalau kte berkenalan dulu..bertegur sape, bile nampak ok..br kte jemput die follow kte,.
mesti dorang x menolak..

Cik aiNa said...

to azlin:

heee..boleh caya ke neh?
ahahhhaa
btw..klo betol..bagus la.
thanks

Diarihatiku1976 said...

betul tu ...saya setuju gak... saya angkat tgn ni tanda setuju nampak tak.... ahahaksks..

Cik aiNa said...

to diarihatiku1976:

yaa..nampak..
nampak sangat! hehe

azlin ilman said...

ye maa.
stiap org kn idea ny berbeda2 dr kita,
sbb 2 besh.

:)

Cik aiNa said...

to azlin:

ye2..saye setuju,,huhuu~

farah aminuddin said...

i baca semua entry u. tp i tak komen :p

DilOt said...

betul la tu aina..mmg ramai main pakse2 follow...

kalau dilot..yg mana dilot suke utk bace..mmg terus letak dekat list sendiri..tak kesah org tu nak follow kite balik ke tak...kadang3 jd silent reader je..mcm blog aina..=)

dilot pernah letak entri psl komen-komen ni..sesetgh komen beri impak besar pd tuan blog tu sendiri..bukan setakat nak kumpul jumlah komen je..tp erti setiap komen2 tu sendiri..

Cik aiNa said...

to farah:

yeke..
silent reader la ni?
thanks ya

Cik aiNa said...

to dilot:

yup..btol tu..
komen bukanlah sekdar komen semata-mata, tp pengertian tu penting kan

Privacy_Resident said...

sama la kite aku sdr aritu pun selalu kene camtu.
ingat berblog ni nak kumpul follower je ke? hmm~

Cik aiNa said...

to privacy_resident:

tu la pasal..hehee

Eazy Izzuddin said...

i will always follow u
heheh

Shafie said...

haha..
tau u lap us :p
sy pon tak terlarat nk follow back klau ade org mintak follow.
kdg tu siap "jom follow.." bila da follow..dia tak follow2 kita pon.haha

dgn besar ati sy pon nk menjemput jgk cik aina kita mai komen kt blog sy :D
sy pon xrajin nk komen every entry cm dlu sy wat kt blog rakan2..
tp ade setengah org mampu buat tu.hebat2 :D

alamak terpjg lak komen :ppp
xpe jgn risau walaupon tak komen every entry..aina tetap my blogger jgk.. :DD
bkn sbb rupa...bkn sbb nuff..tp kerana sy tau aina ni frenly pd kenalan dia :) walaupon asek bz jek..kah2

Cik aiNa said...

to eazy:

followw u....followw u..hahaa

Cik aiNa said...

to shafie:

mak aii..panjangnyer komen..huhuu
btw..sy mmg friendly kpd org yang friendly terhadap sy..huahuaaa

Blogger said...

ambo pun beci jgk ore jenih gini.. suko kaki dio jah suh pollow.. i pollow u u pollow me la.. apo2 lah.. kalu ambo xsey dio nok wak gapo? haha

Cik aiNa said...

to blogger:

tu la pasal..sayo pun x suko jugok gitu. jange la pakso kito folo kea..bia kito folo sediri..baru beh

LIZ; said...

haha setuju

kadang2 bila org follow kita && tinggal msg suh kita follow dia balik,
rasa tak sedap jugak

ikhlas ke dia follow? entah. hehe :)

Cik aiNa said...

to liz:

tu la pasal..
mcm x ikhlas je kan bile follow cmtu,
senang pulak bgi yang nak follow secare senyap2 tu..lg ok.
nampak sket dorang ikhlas..hehe

Diya said...

Ramai sangat dah spesis gitu. Da takleh nak watpe. Lama2 kita rasa, em biarlah diorang, asal bahagia. Huhu. Tapi selalunya yang memfollow ni sebab nak naikkan rating blog dgn ms yang singkat.

P/s-Salam singgah =)

Diya said...

Rasa macam penah datang sini sekali sblm ni tapi tak tinggal jejak. Datang kali kedua ni, baru tergerak nak drop by =) *since ternampak komen Farah, kawan kita tu hehe*

Melz said...

hehe aina :) betul tuh.. ada ke kat chatbox tuh lagi babe ? kalau ada ignore suda

sukiminna said...

haha..
mule2 ak usha kat dashboard tajuk entri ni igt ko nk cite pasal bedak ke shampoo follow me..

Cik aiNa said...

to diya:

huhuu..tu la..sebenarnye tu bukan cara terbaik nak naikkan traffic ke ape. sebab rata2 org x suke dipaksa kan

Cik aiNa said...

to diya:

owh farah kawan kamu ea?
heheh...
btw..salam kenal jugee

Cik aiNa said...

to melz:

yup2..aku smbung kesinambungan entry ko tuh,..hahaha.

Cik aiNa said...

to sukiminna:

hahhaaa...mmg sengaja buat cmtu..
sebab nak kaburkan para blogger...hehhee

g-mie said...

1stly, sy suka kat entry kali ni.. mksud sy.. cara lbh brani.. yup, watpe kmpul follower.. pdhal yg ushar sekerat je.. hihi..

sy dh b'bulan jgak jd follower wk.. sy just bc crita yg awk letak/sediakn dlm blog awk.. nk komen.. tp xtau nk ckp pe.. ape pown, slamat b'blogging..

sasha* said...

morning yang.huhu betul tu.kdg2 yg follow kita ni kt chatbox je msg sekali tp terus tak dtg2 dah.ingatkan btul2 follow blog kita kan.adus.

Cik aiNa said...

to g-mie:

owh..silent reader la ni ea?
thanks sudi dtg & bace entry2 saye.

btw..hepi blogging too

Cik aiNa said...

to sasha:

btol tu yunk..
follow x ikhlas buat ape kan?

ch@ said...

hahaha, abaikan je org cam tu...ikut suka hati la nk follow ke tak kan :)

Kulanz Salleh said...

Salam.. tumpang bagi komen jgk..

Syukurlah.. rasanya sya x tsenarai dlm blogger jenis u follow me, i follow u.. wakakaka.. sya follow blog org klu rasa blog u menarik... mmg utk baca2 entri... x kisah dia follow balik ka x.. kdg tu sya minta izin klu nak follow blog org lg..

mmg ada jg jumpa sstgh blogger yg ajak tukar2 follow or link... biasa klu x bz.. mmg sya add link diorg cepat2.. tp jrg aku kesah diorg add link sya ka x... mana bole paksa kan?..

sya dtg blog cik aina ni ikhlas tau.. hehe.. x pcya?

Cik aiNa said...

to cha:

yup..abaikan dorang

Cik aiNa said...

to cha:

yup..abaikan dorang

Cik aiNa said...

kunlanz:

sy percayaaaaa..
di samping klik2 ads kan..kan
hhehe

Kulanz Salleh said...

uikk.. salah nama sya tu cik aina.. hehe.. nti jadi kuntau pla, wakakak..

tp mmg betul.. slain dtg utk baca2 entri di blog member2.. kita dtg jg utk klik2 ads.. tolong-menolong bah kan.. ehh.. cik aina xda follow blog sya pun.. adehh.. hahaha.. gurau2 jak ni.. nti kena ban pla..

Cik aiNa said...

to kulanz:

hahaaa..sori2..
x pasan lak..main taip je kan..

------ said...

aina huhu ko pandai ek buat trick. hehehe selamat berjuang di minggu ni..hehehe..thanks wei ko klik2 untuk aku..hehhe kalau yg RM1 lebih tu tu aku klik tu..hehehe

Cik aiNa said...

to ----:

hehehehe..
yelaaa..nak tarik pengunjung la katakan..ahaks

:: Feez_Mior :: said...

yeap..comment itu sbenarnye sgt penting.. bkn bilangan org dtg ke rumah kta.. hurmm.. lepas neh feez harus belajar tips dr aina..hehe

Best Of Me 321 said...

ingat tadi nak tgk tapi kena tipu plak...

Best Of Me 321 said...

ingat tadi nak tgk tapi kena tipu plak...

Cik aiNa said...

to best of me:

hahahaa..tipah tertipuu