..

Wednesday, November 4, 2009

Lelaki Dan dot..dot..dot




Uols ni kan..laju je kalau bab-bab camtu..x senunuh taw.
Cik aina hari ni nak bagi tips dekat uols..lagi! Semenjak dua menjak ni kena sindrom tips...gituw kan. Jadi dengan segala bangga nyer dan rase tak bersalah nyer..mari la kite kenali status abang-abang kacak kat luar sana melalui kereta yang diaorang pakai.

Bagi adik-adik manis kat luar sana yang nak mencari bakal suami tu kan, jangan main terjah je..tangkap muat gituw..nanti esok-esok baru nak nyesal..memang tak dapat cik aina nak nolong nyer..okeh. Jadi, sebelom uols terberkenan, uols usha-usha dulu jenis kereta yang theyols pakai.
  • Kereta Mini
Lelaki yang pakai kereta mini dan kecik-kecik ni mesti baru abes blaja dan ekonomi nyer tak berape nak stabil lagi..jadik kena la bersabar sket .Keluar makan pun kena share-share..sharing is caring..caring is lebing..gitu!

  • Kereta Mewah
Jangan la uols terpedaya dengan kehenseman beliau kalau beliau tu pemandu yang muda trang tang tang..kerana berkemungkinan besar, beliau hanyalah drebar. Dan jika pemandu nyer adalah yang sudah berumur, bersedia la uols terima madu-madu lebah yang bakal menggigit mental dan fizikal uols.

  • Kereta Banyak Aksesori
Konpem...dorang sayang kereta lebih dari uols..kereta di jalan di susukan, bini kat umah di biar kesorangan. Makan hati la uols.. sebab nak mintak duit untuk shopping..asek kena cut je. Maklom la..duit habis kat kereta.

  • Kereta besar (MPV)
Rata-rata mereka yang pakai kereta camni ialah mereka yang dah bekeluarga,..sebab senang nak angkut anak yang ramai tu ke sana ke mari. Lagipun tak best la baru-baru kapel..dan naik kete cenggitu..gaya macam da ade anak sepuluh. Something wrong tu uols..better siasat.

  • Kereta antik
Kalau dah kereta nya antik..si pemandu nyer pun..mesti lah antik dari segi umur serta penampilan nyer. Kalau antik takpe kan..kalau pelik tu jangan..malu uols nanti.

Jadi..itu sahaja tips kenali status abang-abang kacak kat luar sana. Diharapkan tips yang ala gitu-gitu dapat membantu uols.





Jadi..renung-renungkan dan selamat mencari pasangan!!










39 comments:

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

aina:fird pakai keta kenari...fird muda lagi,baru 17tahun...keta tue dah lapan tahun...jadi kategori mana erkkk saya tergolong????heheheheh

Cik aiNa said...

to fird:

owh..itu kategori kerata mini..hahaha

Melz said...

kah kah kah...aina macam ada pengalaman ajer dengan abg abg kacak diluar sana

sasha* said...

haha kazaa tergolong ekonomi tak stabil sbb kete biasa je :P.kalau dh kaya pn dia takmo pakai kete mewah2 sgt hihi.abg cik aina plak yg mane?

Cik aiNa said...

to melz:

lebih kurang la..muahahaa

Cik aiNa said...

to sasha:

abg saye kategori orang2 biase..xde kt dalam tu..hahha

chah~ said...

nak yg kete mini.. mini cooper... alahai. sungguh commell..

Cik aiNa said...

to chah:

klo mini cooper mmg terbaik lah..kiut tuu

Encik Azizan said...

saya x kacak..so xde la kete..sad..

Cik aiNa said...

to encik azizan:

tapi abe zizan..machoo..i likee! hahahaaa...gedik lak aku!

Nine said...

hahaha...kereta banyak aksesori tuh terasa la jugak..

hehe...

Mmg betulldia akan sayang kereta dari awek dia lagi..hehe


I Luv Cars..

:]]

Cik aiNa said...

to nine:

yeke?
seb baik x jadi awek nine..hahaa

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

penah dpt pak we yg pakai keta byk aksesori...

geram gk ar sbb syg keta lebih dr awek sendiri...

huhu..

seb xjdi laki kah3..

Cik aiNa said...

to gadis kampung:

uiks,..cam puisi lak..haha.

sasha* said...

eleh u tipu ni :P

Cik aiNa said...

to sasha:

tak..tak..i ckp betol..hee

ekopelancongan said...

kalo pakai kerete sorong plak?

ngee..

Cik aiNa said...

to ekopelancongan:

lu pikir la sendiri..hahahaa

Judiene said...

cik aina ni nk jd Dr. Love plak ke?
ahahahahaa
sng la cik abg nnt, hari2 dpt tips dr cik aina
hehehehe
btw, sy ske pkai kete yg bsr2 ala Toyota Wish gituw
pe cer??

:))

TitanSuperbNium said...

jd cik aina sayang..
saya nak ambik lelaki yg camne??
yg berbasikal? moto? lori? ktm? lrt? atau berkereta lembu??
hoho..

cik ian@aH Lian~ said...

daku suka kereta antik aina...
tup2 yg bwknya
cik abe hensem, kaya dan baik hati.
perghhh berangan ko cik ian oiii~

Cik Rara said...

hehe..dhtu laki y nek kete pe y okey ni cik aina? :D

Farhah Zaidah said...

haha..kna tgk keta eh..ok2..hehe

Cik aiNa said...

to judiene:

kalau kete cenggitu..makne nyer..pinjam org punye la kot..hahaa

Cik aiNa said...

to titan:

kereta sorong pn oke..hahaha

Cik aiNa said...

to cik ian:

woaaa..angan2 nyer tinggi sekali.
bagus tu cik ian..bahagia idop

Cik aiNa said...

to cik rara:

yang x pakai kete kot..hahaa

Cik aiNa said...

to farhah:

yup...musti!

cybernetic88 said...

haaha. aku xde kete lagi. xde kategori mane2 =P

meo188 said...

gen2

meo188 said...

gen2

Cik aiNa said...

to cybernetic88 :

bagus..tu la yg aku cari..xde kete.

Cik aiNa said...

to meo188:

kereta gen2 kah?

LuVidA^^ said...

kalau yg naik moto je cmne.hee....

Cik aiNa said...

to luvida:

naik moto adalah pilihan yang tepat..heeehee

hasni said...

suka laki y pakai kereta jenis mpv
haha

Cik aiNa said...

to hasni:

haaa?
uiks..bahaya tuh..

y@n@ M!B said...

yana dpt psgn yg "kete byk aksesori"..
mmg rasa dimadukn dgn kete..isk (-_-")

Cik aiNa said...

to yana:

yeke?
tu kesian tu,heeee