..

Monday, November 2, 2009

Tips Atasi Masalah Malas Mandi

Malas Mandi Eaaa???

Tips nak atasi masalah malas mandi ni banyakk sangat, tapi aku hanya akan senaraikan sikit je sudah. Banyak-banyak pun nanti korang tak terbuat jugak kan.
Ni lah antara tips yang berguna tu :

  1. Korang gantikan perkataan MANDI dengan perkataan lain yang mane membuatkan korang rase lebih bersemangat nak mandi. Contoh : Mangandi..oke ape..kan.

  2. Kawan je la ngan munyet ke..kamben ke..kucen ke..confirm korang takkan mengalami masalah tersisih kalau korang tak mandi pun kan. Takde la nak sentap-sentap.

  3. Berhijrah ke negara yang kekurangan air..yang kadar untuk mandi tu menghadkan 3 hari sekali je.

  4. Pindah ke kutub berais ke..cuaca sejuk lagi nyaman tu takde la buat korang berbau sangat.

  5. Mase pergi cuci kereta tu..ape kate korang mintak je die mandikan ngan korang2 sekali. Best woOoo..

  6. Tak pun..nak senang la kan..buat je la rumah kat dalam air..macam spongeBOB tuh..senang..abih cite! hahaahahaha.

Kesimpulannya..tak payah nak mengade-ngade taknak mandi. Mandi tu kan adalah perlu. Kalau sanggup laksanakan tips berikut, anda memang hebat.

Renung-renungkan dan selamat berhibur.




21 comments:

snif_kd said...

haha apekah??
sape tuh yg mls mandi.
pelik tol..haha

imHepPie said...

alaaa..cam tau2 je org malas mandi huuu

sasha* said...

hahaha u ni kn funny la yang.tp i kn kalau cuti mmg malas mandi :P.smpai bila i mandi awal kazaa siap tak caya.dia kate sy mandi awal adalah benda paling magik sekali kt dunia heee :D

Cik aiNa said...

to snif_kd:

mesti ade org yg malas mandii..

Cik aiNa said...

to imheppie:

heee..perli dalam ayat yg sopan la kire nyer tu..haha

Cik aiNa said...

to sasha:

hahaha...i pn klo weeknd mmg mls nak mandi awal2..

ekopelancongan said...

badak sumatra haku tu kan aina..

bukan setakat rajin mandi je..

malahan gile bekubang..

tu belom g si baby jungle kat bakang utan tu..

hakhakk!

Cik aiNa said...

to ekopelancongan:

so..kepada sesape yg x suke mandi tu boleh la join badak2 ko tu kan..wakakaka

Syed Salleh said...

ha3..
part malas mandi tak de ah..
pi kalo tak sempat mandi dah biase..
sbb lmbat bngun and ade class :p

msanissyahirah said...

petua dan tips bagus nih...

boleh buat kat adikku...

hahaha...

Judiene said...

seb bek sy bkn jns malas mandi
ahahahaha
tp mslh gak coz kalo sy mandi, tgk spongebob abes satu episod bru sy siap
ahahahahaha~~

:)

pakcik kordi said...

ala..pakcik kordi mandi la cik aina...sebb tu bdn pakcik kordi bau lavender.ha...

Cik aiNa said...

to syed salleh:

haa..yang itu boleh dimaafkan..hee

Cik aiNa said...

to msanissyahirah:

owh..adik mls mandi ea?
haa..amalkan kat die..konpem mujarab.

Cik aiNa said...

to judiene:

lamee tu mandi..hahha

Cik aiNa said...

to pakcik kordi:

wangii nyo pok cik..kalah bau lembu beliau..kan..kan

eyena said...

errr cik aina.. nama kita sama.. hehehe.. eh rasa cam pernah dtg sini jew.. hahaii..

takpe2.. tukang bagi tips dah mandi lom? bau jer ni..ekekeeekeee..

Nine said...

hahaha..

tips masa yang pergi cuti kereta tu best..

hehe...mandi air buih sekali nagn kereta...

Hihi..

:]]

cybernetic88 said...

hhahaha. apahkh? =P. tips baik punya. mau ikut la. hehe =P

Ganex Ni'am said...

yang punya blog males mandi,..kok tetep cantik ya
hahahaaaa,.......

pakcik kordi said...

haha..gabrielle pon bau lavender jgk la waks...hehehe...