..

Monday, December 21, 2009

Jauh di sudut hati


Salam rindu buat teman-teman,
Terasa agak lama saya mengOff9kan diri (walhal baru 2 hari)
Saya tidak kemana-mana, cuma terlantar di atas tilam, bertemankan teddy comel, sweater, asam, dan koyup (betol ea ejaan ni?) di kepala.


Dua hari lepas,
sedang saya mengOn9kan diri,
Keadaan cuaca di luar sana amat sejuk..ditambah dengan angin sepoi-sepoi bahasa yang amat sejuk sekali saya rasakan hingga mampu menusuk ke tulang temulang saya,
dan apabila saya menyentuh kulit, terasa sakit...hurmm...kenapakah?
Tiba-tiba saya menggigil, badan terasa sejuk..lalu saya menutup lappy, dan terus memandikan diri agar badan berasa segar.
Konon nak segar la kan..masa mandi tu, rasa macam mandi ngan ais..uwaaaaaaa.
Dan harapan untuk sambung on9 saya batalkan..dan memasang niat untuk merehatkan diri...tidurr sepanjang 2 hari..tanpa makan dan minum.
Bukan tak nak makan, tapi tidak berselera.
Mulut ni terasa pahit..makan la semua benda pun.

Bubur McD yang selama ini menjadi makanan kegemaran, saya pandang sepi je.Tidak bernafsu langsung. Bagi la makanan ape pun..tidak heran sama sekali. Hari ini saya MC sampai esok. Doktor yang baik bagi kesempatan untuk saya berehat..penat n tension dengan kerja juga..mungkin. Annual leave saya masih lagi berbekal 4 hari..bile nak habiskan? hurm.Nak ambil cuti..kesian kat bos n company, nanti sape nak buat kerja tu? eheh..cam baik la pulop..ngeh3.

Tu pun sebab saya ke klinik malam tadi.. doktor tu cakap ntah2 dapat H1N1...Eiiiiii...CHOI~ Nasib baik saya tak sehat, kalau tidak mau saja saya cekik beliau. Hurm..

Sejak 3 tahun yang lepas, ini la kali pertama saya demam panas kembali.Sebelom ni, demam selsema biase.. yang tidak memerlukan saya untuk mengambil MC,atau mengurangkan selera saya.Tapi kalau demam betol ni..agak seksa. Saya tidak selsema..tapi badan saya panas, makan tak berselera, kepala sakit, tidur juga tidak lena. Saya sudah makan ubat, tapi baru semalam..hehe.

Buat pengetahuan semua, ubat adalah sesuatu yang paling saya tidak suka, makan semalam pun sebab dipaksa, menangis-nangis saya nak menghabiskan ubat 4 jenis tu..dengan 6 tablet... Makan ubat selepas makan, tapi cemana nak makan ubat...sedangkan saya tak makan apa-apa.. Roti seketul yang bulat-bulat tu, even separuh ketul tu pun sy tak dapat habiskan..cemane? Bukan tidak lapar..di saat ni perut saya sedang berkerongcong...tapi bila saya makan, beliau macam tak dapat menerima..mau saja saya lempang perut ni.

Sekarang, saya dah puas tido..nak on9 jap. Nak klik ads, nak berkebun, main ngan lulu, bukak restoran, kemudian kembali tidur..ehehe.


P/s : Di saat ini la nikmat kita ditarik untuk seketika. Teman-teman, doakan saya cepat sembuh ya. Muuahh. Di saat ini..aku rindukan umi..kalau tak, boleh bermanja-manja, mesti die masakkan bubur, letak tuala atas kepala..hurmm..hurmmm. U r da best mom..eva..











60 comments:

sasha* said...

yang,u ok ke?get well soon ok.i rendu aina yg ceria dan gojes muahhh

Cik aiNa said...

to sasha:

i'm not oke yunk..
kepala masih terasa pening2..badan agak lemah.

Cik aiNa said...

to sasha:

i'm not oke yunk..
kepala masih terasa pening2..badan agak lemah.

sasha* said...

demam2 jgnla mkn bubur mcd yang.buat bubur biasa ok?letak tuala basah kt dahi u.

Cik aiNa said...

to sasha:

owh yeke yang..i xtau,
hehe.
pasni g beli bubur biase la..

y@n@ M!B said...

demam tanpa batuk and selsema??pas 3 hr better g check darah..hopefully u'll get better soon =)

Eazy Izzuddin said...

get well soon kayh...
ku pun br sehat dr demam
huhu

btw
Vote For Me

http://www.broframestone.com/2009/12/bfundi-bloggers-dengan-broframestone/

Thanks so much
hehe
xD

Miss Hirose said...

btul la skang ni kan musim sejuk tau..pas2 rse cam nk demam je kan..get well soon dear..

Zuewairy said...

semoga cepat sembuh~

Cik aiNa said...

to yana:

tu la..doc pn ade ckp..
lg sehari dua x oke..kena gi spital,
check darah..uwaaaa..xmo

Cik aiNa said...

to eazy:

thanks yah.
nak makan ubat byk2 neh.

nanti aina vote okeh

Cik aiNa said...

to miss hirose:

membe2 pn ramai da yang demam..
musim demam skg ni

♥chentaMAYA™ said...

dmm ea~
take care!

Cik aiNa said...

to chentaMaya:

a'aa..deemaamm..
thanks

sukiminna said...

seemoga cepat sembuh..

Cik aiNa said...

to suki:

hee.tengkiu2

Cik aiNa said...

to zuewairy:

thanks yaa

Aku yang bijaksana said...

My first comment...

kesiannya...harap kembali cergas

=]

black_mel said...

kesian cik aina....x suka mkn ubat?mkn jer semua..pastu xyah mkn2 dah...kira thn perit skali jer...mcm jamak la...hehe..

hope cpt sembuh

m[i]era said...

get well soon keyh .

jaga diri elok2 . :)

@)---;---

Cik aiNa said...

to miera:

thanks,.
tengah cuba utk kembali sehat

farenova said...

ok rehat ..makan ubat walaupun tak suke.. dun wori..akak klik juge..wlpn aina demam

. ieqa . said...

get well soon akak ! :)

DaHLia said...

take care aina...paksakan jugak diri tu makan ubat oke...kang melarat pulak, lagi xsedap tau...

H1N1?? xkut...maybe just stress + perubahan cuaca jer..apapun, amek vitamin C ok..kena juga makan...nanti badan lemah, lagi banyak penyakit senang nk dtg

noor afzan said...

cepat sembuh yea..

Cik aiNa said...

noor afzan:

thanks afzan

Cik aiNa said...

to dahlia:

ye kak..ni pn aina paksakan diri jugak untuk makan..even sikit.
coz nak makan ubat.

kalo x pikirkan pasal keje byk kat ofis..mmg x makan dah.hehe.

btol3..ni demam biase je, mungkin sbb stress ngan perubahan cuaca..

Cik aiNa said...

to ieqa:

thanks ieqa..

Cik aiNa said...

to farenova:

thanks kak..
klik2 tau.

aina dah makan ubat dah..walaupun x rela..isk2

Cik aiNa said...

to black_mel:

ahahaa..ade pulak camtu..
makan sekaligus semua..konpem pengsan

Cik aiNa said...

to black_mel:

ahahaa..ade pulak camtu..
makan sekaligus semua..konpem pengsan

Cik aiNa said...

to aku yang bijksana:

yup2..tengah nak mencergaskan diri le ni

Cik aiNa said...

to aku yang bijksana:

yup2..tengah nak mencergaskan diri le ni

Jogger said...

aina bebeh

sebut jer nama jogger 3 kali... sure ada selera makan... huhuh

p/s pd tunang aina: ni scandal internet jer tau...

nurain rodze said...

semoga cpt sembuh yerp .

Cik aiNa said...

to jogger:

hahhaa..boleh ea camtu? mujarab ke? nnti try

Cik aiNa said...

to jogger:

hahhaa..boleh ea camtu? mujarab ke? nnti try

Cik aiNa said...

to nurain:

thanks ain

Jantan Terhangat said...

aina..

aku ngah call nuff bagi BUFF lebih ckit kat ko agar Bisa menyembuhkan Penyakit u..

Sakit2 Online lagi ek..Memang Tegar

Cik aiNa said...

to jantan:

hahaa..sengal.
tp cam xde buff je hari neh..sedih aku

++***hana zaty**++ said...

sis!~~

mnum air manyak2 ea...
namo malas2 mamam ubat...

ngeeee~~

get well soon!~~

sape nk klik nuff hana cm gini~~?
hehe

♥ juhairah ♥ said...

cik aina cpat2 sembuh yea..

nn said...

get well sooon!!! dulu demam makan bubur McD, muntah, terus baik. hehe. best!

friso for u :)

'AQILAH said...

makan ubat...jangan tinggal...semoga cepat sembuh !

lagenda said...

Salam Ziarah geng blogjog baru je klik2 anda

Aidi-Safuan said...

hehe..sila seksa diri sendiri dengan ubat-ubatan okay

.:fifi:. said...

semoga cepat sembuh!
hurm takot makna ubt macam mn nk ok??

riBEna said...

semoge kak aina cepat sembuh k!
=)

Cik Rara said...

cuace xbrpe nk baek..moga cpt smbuh cik aina.. :)

Cik aiNa said...

to hana:

heee...
yela2..nnti sis makan ubat

Cik aiNa said...

to jue:

ye jue..
aina xmo demam..seksaaaa

Cik aiNa said...

to nn:

bubur mekdi x best pulak time demam ceni..huhuu

Cik aiNa said...

to aqilah:

aina mkn ubat sekali sehari je

Cik aiNa said...

to lagenda:

salam ziarah jugee

Cik aiNa said...

to aidi:

ngeh3..
ubat itu penyembuh penyakit..ewahh

Cik aiNa said...

to fifi:

tu la..dr kecik sampai ke besar..mmg penakut makan ubat..

Cik aiNa said...

to ribena:

thanks zira

Cik aiNa said...

to cik rara:

skg musim orang demam..
cik rara jaga kesihatan yeap..

QieFLy si Dolce said...

harap sis aina sihat selalu yer...

Cik aiNa said...

to qief:

thanks ya qief