..

Thursday, December 17, 2009

Perempuan ke kalau macam tu?


aina..bukan gambar sebenar


Aku..aina..
Berusia 24 tahun,
Menetap di sebuah apartment kat ujung Kl ni,
masih bujang..tapi sudah bertunang,
kalau bujang mesti la aku hanya mampu menyewa secara beramai-ramai,
mane mungkin aku mampu nak menyewa sorang-sorang.
Masih belom cukup kaya.
Duit nuff pun baru ciput..tapi boleh la kalau setakat nak beli fair lady tu..muahaha.

Oke..berbalik kepada cerita ..
Bila dah menyewa ramai-ramai, maka pe'el dan perangai beramai-ramai jugak..wops. Dari segi hubungan tu..semua baik, takde gaduh-gaduh. Sepanjang 4 tahun aku duk rumah bujang tu.. memang takde ape-ape masalah berkaitan hubungan silaturrahim sesama insan. Cumaaa...sejak akhir-akhir ni, dengan kedatangan newbie yakni penghuni baru rumah aku..timbul sedikit masalah ye tuan-tuan dan puan-puan.

Umur beliau dalam lingkungan 21 macam tu la, nama beliau pun aku tak tau. Tidak peramah langsung, balik keje terus masuk bilik. Itu oke lagi..kami pun tak kesah dengan orang yang anti sosial macam tu. Tapi kann...kalau bab kebersihan cemana weh???

Aduhaiii..
Mau saje aku halau beliau, sebab pengotor dan pemalas dan sewaktu dengannya. Pinggan kalau dah makan, die letak baik nyer dalam sinki..kitaorang nyer perangai, memang takkan basuh pinggan mangkuk orang lain yang tersengeh kat dalam sinki tu..unless..kalau kita makan ramai-ramai, pastu offer diri nak basuh..itu oke. Tapi die ni, kalau sisa makanan pun die letak baik je dalam pinggan lepas tu letak kat atas sinki. Annoying oke. Kalau sekali dua takpe..ini dah berbulan-bulan. Ada la dalam 6 bulan..tabiat dia macam tu la. Sampai sisa makanan (nasik) bertukar menjadi hitam dan hijau..berkulat. Kalau boleh jadi kupu-kupu cantik takpe la jugak kan.

Kalau nak tunggu die sapu rumah? lagi laa..haram. Minggu lepas, roomate die baru je pindah..tak tahan sebilik ngan minah tu kot. Dan..2 hari lepas kitaorang secara tak sengaja terlihat bilik die..yela masa tu, pintu bilik die terbukak kerana ditiup dek angin sepoi-sepoi language. Bilik die...ya ampunnnn..macam tongkang pecah. Aku rasa bilik laki bujang pun takde camtu kot. Memang pengotor. Plastik sampah ade 2 beg kat bilik die..siap dengan bekas polistrin nasik lagi..siap ade sisa. Langsir dah terlondeh. Kapas muka bersepah atas lantai..pinggan nugget tak terbasuh...buku berterabur. Ya Allah..ape patut aku buatttttttt? Nanti kalau ade tikus masuk umah aku ...siap die, aku goreng tikus tu bagi makan kat die.

Korang..suggest la ape patut kami buat???




P/s : Aku yakin beliau tak jumpe blog aku..hahaa






125 comments:

BULLET said...

aina pakat ngan housemate lain, pindah ramai2..biar dia sorang je lepak situ...amacam. aina cari la umah yang dekat2 situ gak...boleh x?

.:fifi:. said...

dia tu mesti org pntai timur kn...
ngehehe..
klu slh sorry..

cbe slw talk dgn dia..
xpon cbe ujung mggu nie ramai2 bwat akal kta wat gotong royong kmas rumah@bilik..sambil tu sindir la tp dlm cara melawak jgn series..
huhu

cubalahhh..

ikhayusuf said...

isk2....trok btol camtu..dah taw duk rmai2.pndai2 sendiri la jge.ntah pape jek..naseb baek housemate sy smer oke2..heee=)

aina ngn housemate len uat slow talk laa ngn dy..pastu kalu degil jugak,halau je trus..hahaha..jht!

cryingangel said...

eeeiii..dulu angel pun ade dapat h/mate pengotor...sbb x tahan angel kasi surat saman...dah la semua brg2x angel dia pakai..hehe...pastu selama 3 tahun kitaorg x bertegur sapa tp still duk serumah....
sbb angel ade rumah lagi 1 nak lepak x heranla ngan minah tu...baju leh pakai gilir2x x yah basuh...
kalau ingat semua tu balik...
memang nak kutuk dia habis2x...huhu

black_mel said...

goshhhhh,,,,,itu pengotor tahap tertinggi tu....ada cara...cik aina cakap dekat dia...cik aina and the geng bole basuh pinggan yang dia tinggal tu..tapi caj sikit..1 pinggan rm5 ker..nk kejam rm 10...cukup 100..cash out(lagi kaya daripada nuffnang)...itu jer nak ajar orang macam tu..


p/s:cik aina dah 24???tua nyer...hehehe....gurau jer..cik aina muda setahun drpd black_mel...hehe..

p/s2:jgn tunggu lama2..org cakap ppuan nie ader expired date..x tau betul ker x :p...nnti dah kawin bole pindah keluar...

Cik aiNa said...

to bullet:

masalah nyer kami da 4 taun kat sana..sayangg nak pindah semata2 budak pengotor camtu

Cik aiNa said...

to fifi:

fifi sayang...
akak yang tengah mengadu ni org pantai timur jugak tau..
klantan lagi..ahahaa

tu la..nak jugak slow talk ngan die..
tp die tu cam xde perasaan je

Cik aiNa said...

to ikha:

bilik tu spatutnya kena duk 2 org..sbb besar kan.
tp kalau die pengotor camtu, sape nak sewaaa

Cik aiNa said...

to cryingangel:

orang camni memang x makan saman kan?
hurmm..
nk kena halau neh

Cik aiNa said...

to black_mel:

hahahaa..
owh..pandai pulak aplikasikan konsep nuff kat sini yea..
bagus jugak idea tu

psychopath said...

pulaukan saja,.

Cik aiNa said...

to psychopath:

beliau mmg dah terpulau pn..sbb beliau anti sosial

intan izani said...

bagi je surat layang
suruh blah~

sasha* said...

heh i ada experience dlm bidang ni.i terus sound je yang tp i mcm perli sikit2 la ;)..org cmni tak patut berlembut.geli ok dpt housemates pengotor.sy mmg anti org cmni.u sound je yang.dr u sakit mata nk ngadap selama dia duduk umah u tu.

Cik aiNa said...

to intan:

ye jugak kan..
sbb da lame die wat camtu

Cik aiNa said...

to sasha:

yela..
mmg kena sound tepat budak ni..
makin lame..makin sakit ati kitaorang ni..

atiQah adNan said...

jumpe dia dan cakap la terus terang... sepatutnye sebelum ambil new housemate kena bagitahu dulu rules dalam rumah.. senang sikit keje.. dah macam ni susah juga.. tapi cubalah ckap baik-baik.. ye..

hehe

Cik aiNa said...

to atiqah:

hurm..
nnti la kak..
kitaorg cuba plan baik punyer,
tegur die tu.
sblom ni x berkesempatan.
sbb die asek xde umah je.
ade kt umah pn terperap je

makdara terdiva said...

ape kata amek tikus tu wat msk lemak cili api..muahahaha..

Cik aiNa said...

to makdara:

sodap jugak tu..ahahaaa

Miss Hirose said...

oh god!disgusting oke..
pe kata aina sound je die secara baik..harap la die paham..

fiD said...

ya rabbi,, just bagitau, tulis note kat setiap tempat2 tu,,

jangan sound dulu, agak2 dah panas baru marah, haaa

Cik aiNa said...

to miss hirose:

yela..kitaorang tengah memikirkannya

sasha* said...

haha kapas muka sepah atas lantai sume tu apa cite.korg kongsi bilik ke apa yang?

Cik aiNa said...

to fid:

dah tulis pun..die camtu jugak..ntah hape2

Cik aiNa said...

to sasha:

i sebilik ngan kwn i..
die ngan orang lain,

tu la..xtau nak ckp

~@k1 is @utuMn!~ said...

eiii!!
sis.. geli la aki bl sis cete cm 2..
terbayang2 bilik dia...
wekk!! kembang tekak..
ap la.. 2 bkn manusia dan bukan perempuan ok!
dem it.. geli3~
sound baek2 dl la sis...
try.. klu x gak... sampah2 kt umh da sapu 2 kan.. sis bwk g blk dia... blk dia kn tapak pelupusan sampah.. hahahaha

Cik aiNa said...

to aki:

tu la pasal.
bilik die sebijik cam stor da..
tp stor lagi cantik kot..
berrrsepah.
cemane la die boleh duduk lam bilik cmtu

m[i]era said...

kak sound je biar terase skit.
maybe bla dah terasa slow2 dye berubah kot.
x ley berlembut nan org cam tu nanti makin jd . :)

Cik aiNa said...

to miera:

yela..org camtu mmg x makan saman.
kitaorang da buat notis da kat sinki tu..mcm tu la jugak die.
mmg kena sound tepatt kot br die paham

izzahfarhana said...

halau dia.hahah.mcmmana dia leh join aina n kwn2 yg lain?patot b4 masuk dah warning.hee.erm nak tak nak cakap jgk nan dia dgn berhemah

♥ juhairah ♥ said...

jue terbaca koment fifi. sorry la ye. kenapa mesti agak org pantai timur. sy pon org pantai timur, jiran cik aina lg. sy pembersih dan kemas je. bkn nk puji diri sndiri la. kwn jue org pntai timur pon bersih juga, wangi lg.. stakat ni xpenah lg jumpa org pantai timur yg pengotor. nasib jue kot xpernah kena lg :)

huhu berbalik kpd cik aina, org mcm tu mmg kena wat mcm 'black_mel' ckp tu. hehe.. sindir2 die ckit. xpyh slow talk. spatot nye dr awal2 lg korg bagi direct tp halus. tu je cara nk bagi org mcm tu sedar. pastu depan2 die, korg spray je 'glade' satu rumah. hehehe.. :p

Melz said...

mel suggest. kumpul . dan bincang :) jangan maki2 . orang takkkan dengar apa kita cakap nanti hihi

Cik aiNa said...

to izzah:

kitaorang cari hsmate buat ads tampal2 kt board cmtu je la..tu yg tah sape2 bole masuk tu..haha

Cik aiNa said...

to jue:

yup..kita xleh nak point kat mane2 negeri..
aina pn xtau die orang mane.

ape pun..memang kena sound depan2 la..kan. sbb da lame kitaorg bersabar.
pengotor sangat

Zuewairy said...

cik aina.. halau jer~

C-Ha Nasiha said...

kena ckp ngan die..ckp ngan die, if xnk bg kerjasama, suh dia pindah jerk..perkara cm ni biasa berlaku..ckp elok2, if x jln..baru bg warning kat die..

Cik aiNa said...

to melz:

kalau kumpul bincang camtu..
konpem nanges budak tu,
sbb kitaorang satu rumah x suke sikap die

C-Ha Nasiha said...

kena ckp ngan die..ckp ngan die, if xnk bg kerjasama, suh dia pindah jerk..perkara cm ni biasa berlaku..ckp elok2, if x jln..baru bg warning kat die..

Cik aiNa said...

to zuewairy:

itu seeloknya..haha

Cik aiNa said...

to c-ha:

btol jugak kan..
ckp dlu cmtu kat die,
mintak kerjasama.
kalau tak jalan..suh die pindah.

Cik aiNa said...

to c-ha:

btw..thanks ye c-ha

.:fifi:. said...

kak ainaa n kak juhairah.......
sorry..
tp berdasarkn pengalamn yg saya ad,
mmg smuanya dr org pntai timur..


nyway xsmua kn..
pcuk pangkal dr hati n cara idop msing2..
kn kn kn..

sory100x..

munchie lovea said...

same wit me akk..de roomate yg pengotor thp gaban..huh!! ni bkn pmpuan tp betina..oppss!!! mlot kne jge..hik3!! sng je.akk halau je die..pkt ngn tuan rumah..heee..ecah pnh wat cmtu la..hahaha..pdn mke die! spe suh jd pengotor..hehehe..:)

Cik aiNa said...

to fifi:

hehe..xpe2..
mungkin pengalaman yg buat kte rs cmtu kan.
normal la tu.

Cik aiNa said...

to ecah:

kadang nk terus halau kesian lak..
tp..kalau di bagi muke..makin melampau lak die. pinggan sebulan baru basuhh..owh tidakkk! geli oke

♥ juhairah ♥ said...

betol tu yang. u all bebel lah. 'eh sape yg x basuh pinggang ni? kotor je, igt umah ni ade org gaji ke?'.. contoh je la ye. bebel2 laser2 sbest wo.. puas hati lagi :)

fifi, betol tu. maybe pengalaman mengajar kte. tp sedih la, sbab nila stitik dua, rosak susu sebelanga. sian kitorg. tkpe la no worries. sy faham :)

ayien ; iena said...

woahh!
mmg pengotor owg cmtu.
ayien pown penah ada housemate cmtu.
kteowg lgsg ta lyn dia.
kdg2 tu perli dia.
bpe kli gak kteowg slow talk ngan dia.
ta mkan saman lgsg.
then lama2 dia sndiri yg blah dr umah tu.
agkny da fed up tu yg dia blahh.
hmm..
apa kta pggn mangkuk yg dia ta cuci tu letak je kt dlm bilik dia tu.
bru dia tau pe perasaan sis.
hehehe.

iniCIK yASmin said...

owh..sy bnci org pengotor..dlu dpt rumate pengotor pun menyampah gle..kalo kamceng ley gak tego2 kan..nie x mesti susah..kesimpulannya..walopun pahit kene gak tego..kalo x die lg x ksh..kalo die nk pindh kua lg bgs...muhahahha..jgn sbb die org len plak disusahkan..

Cik aiNa said...

to jue:

kalau i da start bebel..susah nak stop..haha.
tu kitaorg layankan aje dlu..
tp skg mcm da melampau2..org lain pn keje jugak..tp xdela smpai camtu.

Cik aiNa said...

to ayien:

kalau die blah dr umah tu..
kitaorang mmg akan rs bahagiaaaa sgt.

Cik aiNa said...

to incik yasmin:

kalau yg makan saman xpe.
ni dah bagi notis pn tetap cenggitu jugak..sakit ati tgk umah cmtu.

Siti Fatimah Nabihah said...

aina pakat2 tegur dia ker..
takpun..ramai2 pindah cari tmpt len..
haiz.. xsggp ct nk duk dgn org mcm tuh..
jijik..

Cik aiNa said...

to siti:

tah la ct..
xkan la sebab die sorang ktorang nak pndah kan.
better die yg pindah..
umah tu bkn tmpat die..pengotorrrr amat

sukiminna said...

dia ni blogger ?

Fid a.k.a Unrez said...

hah ha...
kalo mcm 2 pakat ramai.. sume brg2 die tauk kt luaq mcm kiteorg dlu.. da la mmber dlu mse bljq.. kebersihan xterjaga.. disebabkn x mengendahkn nsihat kiteorg2 nih.. secara rasminya kami tauk barang die kt luar.. hahaha.. ps2 bru die nk jga.. haha.. ikut firasat sy ye..

Cik aiNa said...

to suki:

bukan2..
die x kenal pn ape itu blog..huhuu

Cik aiNa said...

to fid:

kalo wat camtu..kejam sangat la pulak..hurm

nabil said...

ingatkan laki je ada cmtu...
pompuan on ada gak ek perangai cmtu...
pada pendapat nabil, cuba tgk balik background family..mesti dari kecik tak diajar cmtu...

solution:
a)nasihat dan ajar..
b)bg kata dua, in or out...huhuh

Cik aiNa said...

to nabil:

pmpuan pn ade gak..

btol ckp nabil..maybe ajaran keluarga tu kot. dr kecik x diajar tentang kebersihan..dah besar2 camtu la jadinya. dah kawen esok2 xtau la

AmiYs said...

oh.. akak pnh gaduh psl benda camni.. mase tu nk pi keje.. kelam kabut dh x sengaja la terlupa nak basuh pinggan tp slalu klu tinggal tu blk mlmnye akak basuh.. tetibe kwn akak ni mengaruk kata akak ni pengotor..

sedih oke... sbb slalu klu dia trlupa basuh pinggan ke, mug ke akak x berkira tolong basuhkan... ni tetibe msg org camtu..

sob.. sob...

Cik aiNa said...

to amiys:

klo sekali sekala terlupa takpe kak..ni die mmg sengaja,
takkan tiap2 hari lupe.
lagi satu sebab bukan takat pggan mangkuk x basuh tp tgk bilik die pn kte tau die tu cemane.

Shafiera Shazlin said...

sis aina....shaz ade idea..x taw la leh pkai ke x..tp ni la yg taktik yg kitorg guna....

1. tampal memo dekat setiap tempat. tp jgn guna bahasa kasar. cth mcm ni pon ok.

"sila basuh pinggan mangkuk yg telah digunakan.tq(tulis memo ni besar2)
rumah kita x de oang gaji(yg ni tulis kecik je)

2. jumpa dak 2, then bincang ramai2 ckp nak buat jadual mengemas rumah. sape yg cuba lari n bg excuse bila time diorg punya duties, kena denda RM10.

3. nasihat je elok2...klu dia x nak dgr, jgn pulau kan dia...x baik pulau2 kan org...wat sakit ati dia n sakit ati sendri je...
so, cara elok halau terus..hahahaha
pas halau terus lega...

Cik aiNa said...

to shaz:

hahahaha..
no.1 tu sis dah buat dah.
no.2 dan 3 tu boleh dipertimbangkan..hahaha.

sukiminna said...

tanye jek..ne tau kalau blogger ley tgk kat blog dia..mane tau besepah gak cam dia kat umah..haha.

Xpun dia kutuk2 korg ke kat blog dia

Cik aiNa said...

to suki:

hahaa..ntah2 die buat blog senyap2 kan

fmina08 said...

aina..time dia ada kt umah tu, sound jek kaw2!! xguna dpt housemate cengginih..nyusahkan kite jek..sakit ati,kite jugak..dia mst wat donno jek..akk pon penah dpt member cenggini tme student dulu..akk xthn, trus blah dr uma tu..tp dlm kes nih, soh dia blah jek kalo susah nooo..

Cik aiNa said...

to fmina08:

tp cemane ea kak nak bagitau die suruh blah? cam x sampai ati lak..

riBEna said...

teruk bebeno cm tu
ke die de maslah smpai cm tu skali?
ish3...


cop2!
kak aina
kalo die jpe blog kak aina cm ne?
hahahahhahhha
jeng3

Cik aiNa said...

to ribena:

biar la die baca entry nie,
semoga die cepat2 sedar..hahaha

niesz said...

niesz pon pnh kene mcm tu..last2 pindah uma..sbb dorg slalu kuarkan bau2 yg idung ni mmg xley nk terime..
aman sikit jauh dr manusia2 tu..eeuuuwww.pengotor giler..cmpk jer mkanan kat sink tu kat bilik die..xpon..bg jer warning..sepakat if die xberubah gak..halau je die..susah nk ubah perngai die if die mmg mcm tu..

y@n@ M!B said...

try slow talk la..ofismate yana ada gak dpt housemate cemtu..dia mmg halau kuar budak tu..tp be careful masa ckp, sbb ofis mate yana ni smpi dak tu ugut nak men bomoh2 lak..astaga!

Lg satu pompuan cemtu SELALUNYA time keluar rmh mesti melaram glesss kan..huhu..pnh jumpa org cemni time duk oztel dulu..syg, perangai tak secantik rupa (-_-")

booh7979 said...

I think uols shud talk to her face to face..kalo tdk pun u komplen dgn tuan rumah habis ceta heheheh

Cik aiNa said...

to niesz:

ni aina br balik, tgk bersepah lg pinggan mangkuk kt dlm sinki..tensionnnn

Cik aiNa said...

to yana:

laa..camtu lak.
dah la pengotor..ati pun kotor..
nak main bomoh2

Cik aiNa said...

to booh:

nnti la kitaorang pikirkan..hee

miSz_aCha said...

korang pakat ramai2 nasihat die...
kalo xjln gak korang tampal la kertas kat dinding gtaw "dah abiz mkn pandai2 la basuh pinggan sendiri.." pastu lekat dkt ngan singki... br die nmpk ckit..
ayat korang plak kasi pedas skit...baru ar die taw..
huhuhu..

nie la cara aku ngan housemate aku wat mase dok umah sewa dulu...hihihi...

kalo xjln gak xtaw la..
kasi halau jerw..=p

Cik aiNa said...

to misz acha:

da tampal notis dah pun,
tp budak tu mmg x makan saman la..
x punya perasaan...huhu

majin said...

weh npe ip ak banned plk~huhuhuhhu..
dpt 3,3 tmpt kt cni

Cik aiNa said...

to majin:

huhuu...yeke?
nnti tgk balik

Mohd Ridzuan said...

perghh...xleh wat bini ni..ahakss :p

slamat x penah ade kawan2 yg ala2 macam tu..hehe :D

Cik aiNa said...

to wan:

memang..xleh wat bini! ahaa

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

oh..
org pantai timur pengotor ka??
sentap woooooooooo..
asl pantai tmr je semua buruk...
xabes2..
emo sket sis melibat kan negeri ni..
hehe
Neway,
SAYA ANAK JATI KELANTAN...
PANTAI TIMUR..
tapi blik sy xde tikus lagi..
hoho

Cik aiNa said...

to lyaa:

hehee..
sis pun PURE KELANTANIST..
ade je negeri mane2 pn yg pengotor..
mungkin pengalaman yang membuatkan mind set kte berpikir camtu..kan

cik EPAL said...

kalau dia jumpa blog ni macam mana?? hahaha...


klik iklan friso dan taylor :)

acap said...

bagi ke notis halau keluar rumah..hehe

Cik aiNa said...

to cik epal:

mintak2 la die jumpe..hehe.

Cik aiNa said...

to acap:

a'aa kan..
notis amaran dah bagi..
bagi je notis keluar umah..
brilliant idea..haahaa

@juera said...

salam, aina nsht la dlu kt dak tu
tp klu dia x dgr..bincang lek lok ngn dia
suh kuar jek klu x mhu brubah

p/s:ak dlu pn pnh de housemate cm gni..plak jiran ak ckp siap bwk laki mse ak x de kt umah..ape lg jnis krs kple lak tu..sng2 halau jer..ade ak kisah..asl ati ak sng..huhu

[z@ck] said...

kalau aku, aku tegur je direct..
mana ley duk bt loqlaq dekat umah tu..
duduk ramai2..kna la bt cara duduk ramai2 kan..

zack zukhairi said...

ish3...dasat nye. anyway, die cun tak?

HaSue said...

Agaknya dia anak manja kot..kerja2 rumah tak pernah buat..sebelum nih org lain(eg. mak atau maid buatkan utk dier) so dia mmg x biasa.. tak boleh nak blame dier terus sbb dier pun kire mude lg kan...
kalo uollz tego mesti dier ader terasa sket..tego lagi mesti dier rimas..lama2 mesti dier nangis..so antara dua jela..nak ikut saranan uollz atau blah jek..

amacam pndpt akak nih?hehe..

Cik aiNa said...

to juera:

tapi die tu macam xde perasaan je,
mmg kena nasihat..klo x..makin menjadi2.

p.s: aina x sabar nak kawen..nak blah dr sini..huh

Cik aiNa said...

to zack:

yelaa..mesti la kena jaa hak asasi bersama..hehe

Cik aiNa said...

to zack:

die x cun pun..aina lg cun..hahahaaa

Cik aiNa said...

to hasue:

mungkin jugak la die anak manja..
tp nak kate orang kaya..dr segi pnampilan n brg2 die cam org biase2 je..

ikeen said...

erm..agk2 tikus pon xnk dok ngan die ar..kahkah...sabo je la :)

Rabiatul Adawiyah said...

AINA.. kalau saya dah suruh dia bungkus barang dia dan berambus.. takleh la serumah ngan org macam tu.. haiya.. tu islam ke?? tak sembahyang eh.. aishh..

Cik aiNa said...

to ikeen:

tu la pasal..
tikus pn xnak..haha

bintunk ungu said...

nak pinjam mak saya utk berleter kat tlinga dye sampai dye berubah? ahahah~

zella said...

susahnya klu ade member serumah yg xde kesedaran sivik camtu...

SuRayA^i. said...

letak jela pinggan mangkuk kotor die tu dkt dpn pntu blk die..tp die nh mcm org jnis x phm bahase..so better sound direct je terus..huhu

ada.m0khtar said...

ada gak makhluk gini ek. huuuiiiihhh
mmg buleh jadi adartu nih..

meo188 said...

syoknye makcik duk mengumpat dlm blog sendiri ni... huhuhu :p

Cik aiNa said...

to meo188:

aku mengumpat sbb die buat taik.
kalo die x wat pangai camtu, xde nyer aku nak ngumpat.
lagipun aku mintak pendapat korang...ape patut aku buat.
sekurangnyer otak aku berpikir, yang mane satu tindakan yang elok.

Cik aiNa said...

to bintunk ungu:

boleh jugak tu..
mintak2 die berubah

Cik aiNa said...

to zella:

yup..mmg susah,
nak tegur pn mcm serba salah

Cik aiNa said...

to suraya:

ade gak rs nak buat camtu..
dan...aina penah skali buat cmtu..tp x sampai ati, pergi amek balik..haha

Cik aiNa said...

to ada:

xtau la esok2 kalau dah ade laki

Cik aiNa said...

to rabiatul:

tah la..
kebersihan x diutamakan..susah!

Aini said...

haha.. pengotor tahap gaban dah 2...

Cik aiNa said...

to aini:

btol3

nn said...

disebabkan dia lagi muda, boleh ja kot slow talk dulu. kalau dia tak layan suruh blah je ah. isy. tak senonoh betul perangai macam tu.

L3onydus said...

aq nk sggestkan kan kat ko sket..ko wat cmni.first,ko letak larh lipas or pe2 srngga yang boleh wat dye xslesa duk situ..kalo xjdik gak.ko ltak plak tikus kat lam blik dye.tpi jgn larh kantoi ngn dye plak.pndai2 ko larh nk pgang cmne srngga tu okei.mybe dye bole sedar dngan care neyh.hoho..

Cik aiNa said...

to nn:

tp kitaorang pn penah muda dlu, xde la buat pangai cmtu..hehe

Cik aiNa said...

to L3onydus:

wowooo..aku pn geli ngan binatang2 tu..huuu

++***hana zaty**++ said...

aisssshhhhhh...

da bnyk da cdgn ni~~~
ngeeee~~
hana nk cdangkn pe ea???

haaaaaa~~~
cik aina bersabar ea!ngeeeee

Cik aiNa said...

to hana:

tu la..kena saba lagi la nampaknya..hurm

L3onydus said...

cik aina-geli ker??hak3..tau pom.so,kompem dak pmpuan haprak tu pom geli gak kan..suh jew mmber2 yg bley pgang bnda tu.xpom suh bdak2 laki ltak dlam bkas or pe2 yg mdahkan ko..

DaHLia said...

huhuh sangat pengotornya..dpt sis bayangkan..
geram je nk suh aina snap utk tontonan tahap kekejian minah tu...huhuh

ermmm sis rasa, aina kena ckp berdepan nagn dia laaa...kalo dia degil gak, ajak reramai boikot, suh pindah umah lain...jangan sampai nnti bertikus umah korang sudah...uhuhu

Cik aiNa said...

to l3onydus:

hehee..dorang sume pn konpem x sanggup..

Cik aiNa said...

to dahlia:

nak halau..mcm x sampai hati lak.hurmm

kenwooi said...

dirty house can be troublesome..
keeping it clean is the best thing to do.. =)

kenwooi.com

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha... wlupun entry ni dh lama.. tp nk jugak comment..

perempuan kah dia?? 1st time dgr pompuan camni.. dia mandi hari2 tak ni?? hahahaha

::fadxieza:: said...

pindah je kot..x pown,kawen cepat2..hahaha