..

Tuesday, December 8, 2009

SANTAU




DENGKI SAMPAI MATI !!!!!
Nauzubillah





Cerita ni nampak macam best! Dan harapan aku agar content die tak mengewakan la. Trailer normal la beb..of cos la tunjuk scene yang best je. Dan kesudahannya kita tertipu. Banyak yang aku tengok, semua filem macam tu. Macam 2012 hari tu, takde la best mana pun..trailer die perghh..memang terbaik wok! Kalau cerita best, tengok berkali-kali pun takkan rasa jemu..tapi kalau yang tak best, tegok sekali je dah bosan dah.

Filem melayu kita ni, cerita macam lebih kurang je..nak buat filem pelik-pelik kang tak lepas lak. Kalau kat negara luar, selamba badak je buat filem yang macam-macam..sampai babitkan nama presiden, menteri, etc..etc..bagus kan? hee. Tapi nak buat cemana..ini lah kenyataan. Kita kat Malaysia..kena jaga semua sensitiviti.

Kadang aku tengok filem tu baru je keluar panggung, dah tayang kat tv..tak laku la tu kot. Opss..choi !! Aku harap lepas ni pengarah filem kat Malaysia ni akan buat filem yang lagi best..hot..terbaek punyer. Buktikan kat orang luar, kita boleh!!

Jadi..jom la kite ke cinema berhampiran, layan filem santau ni. Tak best kita boleh kutuk ramai-ramai..heee.


P/s : Bile la agaknyer aku nak jadi pengarah filem ni? hurmm...hurmmm..






41 comments:

black_mel said...

hurm...tp citer melayu,,,,mmg x brapa seram...nnti org xnk tgk wyg...konon2 nk bg budak2 bole tgk la kot..

Cik aiNa said...

to black_mel:

tu la pasaii..
alang2 nak buat seram..
bagi la 100% seram..baru best

sasha* said...

i nk tgk 2012 tp sume org kata tak best yang huhu

Cik aiNa said...

to sasha:

u tgk dvd je la yunk..
x best pn

Melz said...

adui..haha jangan santau aku

Cik aiNa said...

to melz:

santau kau sebab aku dengki ko gelak camni..miahahaaha

y@n@ M!B said...

oh cik aina sanggup ke nk tgk cite santau ni?yana mmg xsuke cite seram..penakut la katekannn..ngee~ ;p
tgk iklan dia kt wayg pn tutop muke..hahaha

Cik aiNa said...

to yana:

sanggup jugak..
sebab aina suke cite seram.

Iza said...

Salam singgah.....
Santau ni mmg bahaya...
Takutnya.....dulu ustaz ada bg doa utk elakkn santau,kot2 ada org yg x dikenli ajak mkn @ minum.sebelum kita minum,baca doa hati Al-Quran @ ayat yg tengah2 tu.Kalau Quran lama, ada tertulis dgn warna merah tu. InsyaAllah, terselamat. Tp x pernah ada testimoni lg....

~AmyLiana8886~ said...

tau xpe cik aina..kadang citer trailer je lebih gmapk tp citer bese2 je..mcm 2012 rse rugi duit..lg 1 histeria pun sama..jgn tego..huhu

Cik aiNa said...

to iza:

tu la..kite xtau klo org nak buat jahat kan.
kena ati2 la

Cik aiNa said...

to amy:

yup..trailer je gempak..
the whole stori..hampess

'AQILAH said...

tak berani nak tengok cerita melayu kat wayang...takut keciwa hehehe...
tapi kalau macam filem afdlin shauki tuh, bolehla tengok..:)

makdara terdiva said...

citer2 seram ni mmg ler best tp x berani lerr nak nengok..
lemah jantung dibueknye...(padehal penakut nak mamp**..haha)

missfafalovemryugi said...

cik aina nak tgok santau ke?then bleh bgtau i..hihi..i takuttakut kambing nak tgok..huhu

Nisha Rachmad said...

trailer die seram kn...i siap jerit lg...haha

Cik aiNa said...

to aqilah:

cite seram la best..
suspen je..hee

Cik aiNa said...

to makdara:

lor..akak penakut upe nyer..
baru nak banje gi tgk cite tu..huhuu

ellenyna said...

yep trailer dia seram. tp pelakon dia 'baizura' dalam tv series jgn tegur lg, tv3. muka same je. hehe. takpe, mari menonton

Cik aiNa said...

to missfafa:

hahaha..wokeyh2..
nnti i cite dr A sampai Z

Cik aiNa said...

to nisha:

oOo..u penakut ea?
hehe

Cik aiNa said...

to el:

yup2..da same person.
cite jgn tegur lagi pun seram gak..
bikin terkezut je.

DilOt said...

dekat paper kot, org ckp lakonan dmardiana tu best , memang menjadi la..org cakap..dilot pun cakap gakla..haha

Cik aiNa said...

to dilot:

mardiana tu blakon cite jgn tegur lagi pn best gak..

QieFLy si Dolce said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......takutnye tngok semlm behind the scene pown cuak2 giler...

Cik aiNa said...

to Qief:

seram itu la menawan..hahaa

Cik aiNa said...

to Qief:

seram itu la menawan..hahaa

ezany said...

kalau cik aina dah jadi pengarah nnt.. buat la cite 2012 versi melayu.. sy dpt jd hero pun ckp la.. ekeke..

Cik aiNa said...

to ezany:

owhh..saye tidak akan mengarah filem itu..tetapi akan mengarah filem 2020..hahaha, amacam..setuju?

QieFLy si Dolce said...

hahaha.....klu citer seram2 sebelum ni kita brani nak tngok....tapi ntah la yang ni mcm seram skit hahaha

tambah menawan la aku dibuatnye hahaha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

pnh buat asgmnt tajuk santau...

movie ni mmg interesting

Cik aiNa said...

to qief:

yeke?
hurmm..nampak gak keseramannya..
hopefully..x mengecewakan la,
mcm cite2 seram b4 dis..semua x best!

Cik aiNa said...

to gadis:

menarik je buat asgment tajuk tu.

Cik aiNa said...

to gadis:

menarik je buat asgment tajuk tu.

||| PöJìé PööH ||| said...

Cik Aina, jom layan ada beran??!
Heheh!

Cik aiNa said...

to pojie:

veran aje..
jom!! pojie blanje.,.ok?

Hisham said...

salam terjah..sape pengarah citer ni..?

fiD said...

takut, xmahu tengok jugak!

Cik aiNa said...

to hisham:

urm..x pasti lak..hehe

Cik aiNa said...

to fid:

laa..penakut pulok

Lovely Emy said...

haah, harap best la cerita ni.. :)