..

Friday, December 4, 2009

Tega kau memalukan aku!!!


ngeh3..
bile keluar iklan LCCT ni..teringat aku pada kenangan 2 tahun lepas yang tidak mungkin aku lupa sampai bile-bile. Kejadian yang memalukan diri sendiri...sob..sob. Tapi kalau di ingat balik memang aku nak tergelak la kan.

Kejadian bermula apabila aku kena pergi ke imegresen putrajaya untuk buat submission sket, coz mase tu aku tengah buat praktikal kat salah sebuah audit firm kat KL nie. Jadi pergi la aku..dengan memakai skirt itam..baju itam..dan handbag..seperti biase la kan, nak monggojeskan diri. Aku ke sane dengan menaiki ERL dari KL sentral. Sampai je sane..dalam lift, ade sorang brader ni tegur..

brader : "adik nak gi mane?"
aku : "nak gi tingkat 2..nak buat submission"
brader : "owh"

aku pun dengan muke tidak bersalah keluar la dari lift tu bile dah sampai tingkat 2. Aku masuk la kat tempat submission..sementara amek nombor, tunggu turn..aku pun duduk la kat kerusi dan melayan perasaan. Tiba-tiba...ade lagi sorang brader ni..datang duk sebelah aku..

Aku : Ops..terkejut mak! (berkate dalam hati)
beliau : "awak..saye nak cakap something boleh?"
Aku : "ape die ye?" (dengan suara yang cuakk oke)
beliau : "tapi awak jangan marah tau"
Aku : "ye..saye tak marah"
beliau : "awak jangan pikir bukan-bukan lak tau"
Aku : "iyeeeee" ...mamat neh aku luku kang, nak cakap..cakap je la (kataku dalam hati lagi)
beliau : dengan muke bersalah brader tu bagitau " zip skirt awak terbukak"
Aku : HAAAAAAA???? BIA BETIKKK??!!!
(sambil tangan meraba skirt ku..iyaaa..btol zip terbukak laaa)
uwaaa..mak...tolong mak!! muke aku terus bertukar menjadi kaler pink..macam muke si LULU. maluuuuuuuuu siot!
Beliau : heeeee..dengan senyuman ala-ala senyum kamben lalu berkata.."dik,boleh mintak no tepon tak dik?"
Aku : ciss!! ambik kesempatan lak die (berkate dalam hati lagi..duhh, penat sungguh nak berkata dalam hati. Terpaksa la bagi jugak,.sebab nak kaberline...ngeh3. Orang dah berbudi..kite berbahasa la kan..uweks!)
" boleh bang..takdee masalah"
Beliau : "thanks"

Skirt tu zip kat belakang..jadik aku tak perasan..hehe. Rase cam dah tutup rapi..cemane leh terbukak ea? hurmm..hurmm. Baju aku kat paras punggung la. Skirt tak cantik pakai ngan baju labuh-labuh. Tapi..tapiii...aku ni jenis kalau pakai skirt ke..baju kurung ke..skirt dalam aku wajib pakai. perghhh...kus semangat. Takde la malu sangat kan. Dan ..pada firasat aku, brader dalam lift tadi nak tegur dah..cuma tak berkesempatan kot..sebab orang dalam lift tu RAMAIII ..semua LENG CHAI...wakakakaaa.

Aku dah tak nak pergi kat imegresen..uwaaa..uwaaaaa.


P/s : Kalau la brader tu terbace entry ni.."bang..ingat saya lagi tak?" hahahahaa







75 comments:

izzahfarhana said...

ahaha memerlukan kekutan mental tu nak tego.nge tkot nak pakai skirt zip kat blakang tau

black_mel said...

hahaha....kelakar...nasib baik ader mamat yg baik..kalau x smpai balik zip terbukak..

Cik aiNa said...

to izzah:

hahahaa...tu la pasal.
silap ari bulan..kena lempang ngan i..hik3

Cik aiNa said...

to black_mel:

rezeki dorang la nampaknyer,...hahaha. tp x nampak ape2 oke..choi~

black_mel said...

erk??haha...dh mcm kena loteri...nasib baik ader kain kat dalam..


p/s:sy pun penah tgur ppuan zip sluar jean dia x tutup..merah muka dia,tp kita kesian..kena la tgur..

sasha* said...

hahaha i pnh lalui situasi yg sama dgn u yang.tp i zip jeans.ms tu jmpe kwn i peluk2 cium dia.sambil dia cium dia ckp 'zip u terbukak' hahaha malu sehhh.sumpah skrg i selalu pgg zip make sure tak terbukak

sambil nyanyi lagu kita serupa lalala :P

Cik aiNa said...

to black_mel:

yela..kena la tegur kan.
tapi dalam ati..konpem gelak kan...kan??? tau dahhh...haha

Cik aiNa said...

to sasha:

kejadian seluar jeans terbukak penah 2 kali..hahaa. ni kire 3 la..wakaka, tp seluar tu luckily budak pmpuan yg tegur..klo x..xtau la..

♥ juhairah ♥ said...

haaahahaha! ainaaa... malu oke! hahaha.. adoi.. tkpe2, janji tetap gojes. hehehe.. bang, igt sy lg x? :D

Melz said...

ingat saya lagi tak ? :)

Cik aiNa said...

to jue:

memang malu jue.sebulan i malu..hahaa

Cik aiNa said...

to melz:

x ingat la bang..abg ni yg mane satuu ye? hahaa

BISKUTMARIE(",) said...

kus semangat...
hee...
:D

Cik aiNa said...

to biskutmarie:

heeeeee..x nampak ape2 oke..haha

psychopath said...

sengal la akak gojes ni. haha.

Yanmie said...

hahhaa...kejadian ini oernah terjadi dgn k.yan. masatu k.yan blajar kt sebuah kolej kt KL. time tggu bas nk gi kuliah..leh lah ada satu keta behenti..ingatkan nk tnya pasal jln..sekali tu dia ckp.."dik jgn mrh yea..hem..zip skrit adik terbuka" wakaka...sampai mati k.yan ingat kejadian tu...hahaa..

tp bila ingat blk blh tersengih je nie...hahahaa..lepas tu jenuh nk cover blk nak zip skrit tu..zip blkg tau..bkn depan..cuma aina yg bestnya pakai kain dlm..k.yan..oh tidak!! hahaha...takpelah benda dh berlaku nk buat camne...hehehe...

now mmg berhati2 sgt dh..klu terbuka pun dh ada org tegur..ahaks..

fiD said...

ieeeee, malu betol,, tp aku pon pena kena gak, ohhhho, sua lupe zip, naseb bek xnmpk coz d tutupi sua dlm.. em, brader tu jd bf ko kan skrg? huuhuh

Cik aiNa said...

to psycopath:

hak3..
kejadian yang tak diingini..

Cik aiNa said...

to fid:

xde makne nyer..
die nak ngorat aku..aku x layan..hahaa. malu sehh

Cik aiNa said...

to kak yan:

hahaa..aina pn pkai skirt zip blakang la..tu x prsan..klo depan, konpem da pasan dah,..huhuu~

Jogger said...

bahyer psl zip nih... saiko betul

sbb tu asik2 check zip jer muahahahah

*adik nih yang pakai skirt itam yang zip terbukak kat blakang tu yerk?? masa tu adik pakai tudung hitam kan?? baju kaler biru cair..

dianna said...

ya Allah malunya. kalau i, mahu i pengsan. hehe tapi kan cool lah lelaki tuh, baik lah die tegor u, dari die buat bodo je kan.hehhe

Cik aiNa said...

to jogger:

oh tidak..tidakk!
saye tak kenal abang..haha

Cik aiNa said...

to dianna:

tu la..i puji sikap die..
die tegur i baik punyer tu.
hurm

suezensuzanna said...

uhuhhhhhhhh...malu2...tp kan..seme thing happen to me..but am the one yg tegur abg tuh dlm lrt..yeahh mmg memalukan..but what to do..drpada lagi rmi org nmpk kan..isk isk

Cik aiNa said...

to suezen:

tp kat dalam lrt..ade brader sengaja membukakan zip suar die depan i..owh tidaakkk!!!

Jogger said...

aaduh... salah lak teka... tp cuak tak aina? mana tau brader tu i selama nih... teng teng tenggggggggggggggggggg

CikYana(",) said...

mak aihh malunye
hohoho

lain kali cek btl2 b4 kuar
make sure zip tutup

wakakakaka

ezany said...

alamak.. free show ker.. haha.. lepas tu berani pakai skirt lagi tak..? mane tau kot dah fobia..

Cik aiNa said...

to jogger:

ea?
heeeeeeee..abang dah x kenal sy kan?
ahahaha

Cik aiNa said...

to cik yana:

yelaa yana..skg dah sangat berhati2..takuttt

Cik aiNa said...

to ezany:

pakai skirt lagi..tp yg xde zip punyer...hohoo

CikYana(",) said...

tula
nsb baik yana jns xsuka pkai skirt
hohoho

tp kalo pkai jeans pun
kne berhati2 gk
tgh kelam kabut..lupe nk zip

bahaya tu
huhuhuhu

cybernetic88 said...

haha. aiyo camne leh jadi tu =P. tp smpt mamt tu mnta no. cish.. sis!. nk no!. hahahaha =P

Cik aiNa said...

to yana:

aina skg senang pkai skirt getah je..x pkai zip..selamat..

Cik aiNa said...

to cybernetic88:

owh..tidak bulah la dik..hahahaa

nonna manis said...

adeh cik aina..mmg la muke ni tebal jika terjadi begitu

Cik aiNa said...

to nonna:

memang teramat tebal oke..huhuu

||| PöJìé PööH ||| said...

Hahaha..
Pernah berpengalaman pada diri sndiri, kwn jerit dari jauh depan² dewan kuliah, malu siot!
Terus xkuor bilik sehari..
Tp pnh tgok sorang abg nih xzip seluar dalam tren,
Otak bpikir² mcm mana nk tegur tnpa memalukan dia then dpt idea, tulis msj dlm hp, kasi dia tgok..
Cehh, pndai abg tu cover n say thanks tu me..

Oh i saved the world!
Hahah!

Melz said...

abang yang tegur tuh la.. miahahaha

Cik aiNa said...

to melz:

abg silap org ni..abang tegur org lain tu,,,hahaa

~@k1 is @utuMn!~ said...

keh3!!
u knw wat aina..
thx la klu pkai kaen dlm kale itam gak kn...
sbb kmu ckp 1suit black...
tp klu kale laen..!
perghh mmg nmpk sgt2 la!
auwww~

Melz said...

eh apa plak.. abang nie yang tegur la. jangan nak wat2 lupa.maihahahaha

Cik aiNa said...

to aki:

tu la..nasib baik set hitam hari tu..hahaha

Cik aiNa said...

to melz:

ko jangan mel..da la baru mimpi kapel neh..muahahaha

QieFLy si Dolce said...

hahahaha lwak la kak aina....

tringat zaman dulu penah gak terjadi mcm tu....tapi nasib baik kita yg sedar cepat...hahahah

klu tak maluuuuuu......

Cik aiNa said...

to qiefly:

mmg malu la qief..
xtahu nak ckp ape..
muke kaler pink mase tu..hahaa

Aidi-Safuan said...

nak no tepon gak.
hahahaa

Cik aiNa said...

to aidi-safuan:

ohoo..tidak buleh!!
hahaa

Melz said...

eh tak lah..aku bukan orang tuh..aku salah orang kot..hehe

lariiiiiiiiiii

Cik aiNa said...

to melz:

tau takott..hahaa

cik EPAL said...

sayalah brader ituuu..bahaah :D

cik EPAL said...

sayalah brader ituuu..bahaah :D

Cik aiNa said...

to cik epal:

haaa..ye anda..
abang pekaba? hehee

cik EPAL said...

clickeddd 2 times!! :)

qiilans87 said...

hahaha..gilos..laki2 ramai gatai tu..diorang cuci mata..blk umah sure diorang cite same geng2 laki jer..kih3..em awak nak no bleh? huhu =P

zety said...

abang tu pde mulenye bagus nk tolong tapi die mcm ade niat je..xbgs2.

Ries Lee said...

cik aina...
ni brader hari tu la...
igt lagi tak...
brader pun ader blog jugak..
hahaha..

Cik aiNa said...

to qilaan:

tu la pasallll.
tp xpela..cite lame.

nak no? buleh2..no ekor ea? hik3

Cik aiNa said...

to zety:

yelaa..nak mngambik ksempatan yg ade

Cik aiNa said...

to ries lee:

tak ingat..tak ingat..hohoo

rathiqah azmira rosli said...

hahaha..muka dah sntek dah tp terlupe nak tutup zip plak.kiki

riBEna said...

hahaahahhaha~
slmt2

Izan said...

oh tidak!!!!!!
malunya saya....
mesti jenuh nak kover line ni kan =)

'AQILAH said...

hehehehe pakai skirt kat tepi zipnyer...:)

y@n@ M!B said...

ensem xbrader tu??haha..

p/s:dpt gak klik2 KLIA transit =)

Cik aiNa said...

to rat:

hak3..tau xpe..
ilang kegojesan i..wakakaka

Cik aiNa said...

to ribena:

ngeee..sgt2 selamat..klo x..xtau la..huhuu~

Cik aiNa said...

to izan:

ye babe..
muke i dah blush giler dat time..
xtau nak letak mane..huk2

Cik aiNa said...

to aqilah:

senang xyah pkai skirt ade zip..hahaa

Cik aiNa said...

to yana:

x ensem sgt la..tp hati baik oke la.
sebab sudi gak tegur.hurmm

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahahahahahahaha memang memalukan..huhuhuhu..semalam akak pun baru pegi warehouse sale..siap beli skirt labuh lagi..seringgit la katakan...balik umah nak try la kononnyer...jap g..prappp...uwaaaaaaaaaaa zip rosak..siap terkoyak skit lak tue kat tmpat zip tue..binawe btoi nasib la seringgit jerk kan...hampeh

Cik aiNa said...

to purplelicious:

hahahaa,,
mak aiii..murah tu kak.
kalau saye pun beli banyak2.

kuyie said...

wahahaha~ lucu..lucu...

Cik aiNa said...

to kuyie:

hurm =(