..

Saturday, December 5, 2009

NOKIA 3310


Nokia 3310..4 eva.


Last week ..aku dapat satu mesej dari satu nombor yang tak dikenali..mesejnya berbunyi begini..

"cik..ape khabar?"

Wallaweeii..sape lak ni mesej aku? Kalau nombor yang tak dikenali..memang malas ah aku nak layan. Balik kampung raya haji hari tu, maka terbongkar la rahsia bahawasanya nombor tu..nombor anak buah aku...kah3. Baru darjah 3 tuuu..dah pakai henpon. Aku serius tak expect budak darjah 3 boleh mesej aku dengan ayat short form siap..dan bukan ayat skema seperti kanak2 punya ayat. Serius..terkedu aku..haha.

Semalam..die mesej lagi..
"cik, cmpter dh baiki ke x lg? anis x sbr nk main."

haduyaii..ni la kanak2 fastfood..kalah kite. Kalau takat mesej kat henpon aku tu..senang2 je die boleh baca. Normal la kan..mesej orang dewasa cemane..semua short form. Kalau mesej aku ngan cik abe dibaca oleh beliau..habis la, kecoh satu rumah. Maka mesej aku haruslah ditapis..hahaha. Mesej jiwang pun terus kena delete. *sigh

Bila diingatkan balik..aku pakai henpon pun masa umur 18 tahun. Masa tu mane la nak ade henpon canggih macam sekarang..yang paling canggih pun henpon screen kaler. Kalau pakai henpon screen kaler tu memang dah cukup kaya la kot. Tapi majoriti semua pakai henpon cokia ops nokia 331o. Mase tu aku tengah belajar kat Matrik..pegi kelas gantung henpon kat leher wa cakap lu...hahaha. Jalan pun belagak je kan..sebab ade henpon. Kalau nak best sikit..pergi kedai henpon..upgrade dari 3310 ke 3315...hak3..kelakar betol.


Top up dulu takde RM 10..semua RM 30, tak pun RM 50. Mesej seketul..dah RM 0.20 sen. Tapi walau mahal camtu pun..ape nak dihairankan..sebab bagi kita biase je..sebab dulu mane ade top up RM 10. Sekarang top up RM 5 pun ada. Aku sekarang still pakai nombor lama..sebab sayang punya pasal..al maklum lah..sim card ni aku beli dengan harga RM 88..mahal tuuu..tu yang aku rasa ralat kalau nak pakai nombor baru. Sekarang sim card harga baru RM 8.80..sepuluh kali ganda beza dengan sim card aku beli kira-kira 6 tahun yang lepas..hahaaa. Memang tak adil oke!!

Pada firasat aku la..esok-esok kalau dah beranak, keluar je dari perut ..baby aku terus mintak henpon.

"mama..nak henpon..nak yang canggih punyer..BLACKBERRY"
hahahaahaa...
mau pengsan sebulan kalau baby aku mintak cenggitu..wakakakaa.



P/s : terkenang kisah silam yang indah lagi manis..oh cokia ku...







49 comments:

izzahfarhana said...

haha i punya simcard 1st RM50.gila kan rasa dulu punya mahal.

Cik aiNa said...

to izzah:

tau xpe..
mahal cam hape ntah.

CikYana(",) said...

starter pack hotlink yana beli dlu rm30

bapak mahal
skunk 10inggit jer

tp skunk nk topup pun
topup ckit2 jela..xnk membazir

Cik aiNa said...

to cik yana:

uwaaa..yana punyer murah..aina beli mahal mase tu..huk2

lionteen said...

btui2..
adik lionteen yg drjh 5 tu pun sibuk gn nset mak msg ngn mmb2 die..
lg xleh bla,siap da ade email n MS lg..
haha

Cik aiNa said...

to lionteen:

tu la..budak2 skg dah majuuu..jeles!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

tue la kan..budak2 sekarang nie..smua nyer nak handphone..anak buah akak dulu lagi canggih phone dia dari phone akak..uwaaaaaaaa tercabar taw..terus pujuk rayu kat cik abe(bf dulu2) mintak phone canggih ada camera jgak...

yang paling xbleh blah..zaman mama akak pakai hp..siap baling anjing pun leh pitam taw..gedabak besar..tapi dah kira cool la time tue..tutup kat keypad jerk..lawak2...

Cik aiNa said...

to purpleicious:

btol tu kak..
dulu henpon besar gajah..
macam botol air..haaahaa.
area besar gedabak..kah3

Mr. Cuz said...

bese la..zaman skang smue zaman teknologi..huhu anak buah aku pun sme ape..hehe

Cik aiNa said...

to mr.cuz:

dunia dah maju..zaman dah berubah..huhuu

black_mel said...

haha...lain kali msg pkai kod cik aina...100110011001010110...mcm binary kod...


xpun,gabung jer ayat2 tu..cth:

akumbtapadhmknkablum....

nak lagi senang,letak password jer kat hp tu..hehe..

Cik aiNa said...

to black_mel:

anda sungguh kejam! hahaa

meo188 said...

uiks... handset nie sesuai utk baling anjing je.. hahahahaha

Cik aiNa said...

to meo188:

ini oke lg..tepon yg mcm botol air tu lg best...hahaa

[z@ck] said...

hahahaha..tau x pa..
budak skang da advance..
kecik2 da ada FB!

Cik aiNa said...

to zack:

kanak2 fastfood la katekan..huhuu

QieFLy si Dolce said...

hahaahha taw takpe....dulu simcard mmg mahal...lepas tu phone yg paling popular 3310 lepas tu upgrade sikit demi skit....huhuhu rindu kat phone 3310 ku :P

Cik aiNa said...

to qiefly:

yup2..
rindu zaman kegemilangan 3310 neh

Nedy Nadia said...

uishh..mahalnye simcard tu. i punye dulu pon mahal jgk. rm50. haha
zaman dah berubah. hehe

Cik aiNa said...

to nedy nadia:

dunia dah maju...hahaa

Rara said...

simcard first i RM160. HAHAHAHA. bapak ah mahal gila weh ;(

Cik aiNa said...

to rara:

ya ampunn..mahal tu yunk..huhu

kuyie said...

hebat sunggoh ank buoh cik aina...
kaloh la cik aina pasni..lalalalala~
dolu maxis RM 124...mgkn pasni...starter pack 3singgit..wahahaha

azlin ilman said...

saya pakai hp pon lambat kak.
umur 19.
tapi,adik sy,
form 2 dah pakai.
sangat tidak aci.

hoho~

Cik aiNa said...

to kuyie:

pahni rama lagi la budok2 pakai tepon..muahahaa

Cik aiNa said...

to azlin:

tu la pasal..budak2 skg dah majuu oke

«♪Ruff♪» said...

1st simkad aku rm199 huhuhu
bapak mahal
sekarang leh dpt rm8.80 jerk

Cik aiNa said...

to ruff:

tau xpe..
skg bulah beli 10 sim pack baru dengan 88 inggit

sue said...

tau xpa...lagi2 beli2 ringtone...haha

Cik aiNa said...

to sue:

hahaha...btol3

'AQILAH said...

hand phone paling famous ni...bangge bile pakai..hehhe

Cik aiNa said...

to aqilah:

lecturer yg gaji mahal tu pn pkai henpon nie..huhuu

ezy eizyanie said...

blackberry ea anak cik aina mintak~
waaa~
hebat2~
ehik~
yup perubahan y sgt mendadak tentang hp~

ezy eizyanie said...

blackberry ea anak cik aina mintak~
waaa~
hebat2~
ehik~
yup perubahan y sgt mendadak tentang hp~

chah~ said...

hahaha.. hphone ni baling dari tingkat 5 hostel dulu still x rosak. hahhaah.. hphone skarang ni, jatuh sket pun dah glabah dah.. haha

Cik aiNa said...

to ezy:

dunia dah maju..zaman dah berubah la katakan...huhuu

Cik aiNa said...

to chah:

3310 ni mmg tahan lasak..
no doubt!

Cik Rara said...

tingat gk hset first dlu nset 3310 ni la..org kte blik anjing pn mati..hehe :D

Cik aiNa said...

to cik rara:

yup2..sebab ia berkualiti..

faqiha said...

haha kelakar la klau bby mintak hp :P

Cik aiNa said...

to faqiha:

tu la pasal..
mintak2 la xde camtu..huhuuh

♥ juhairah ♥ said...

same la ainaa.. jue pon beli rm88. mahal la kan mase tu. topup pon rm60. mahal tu.. waaa.. jue pon still gne no lame jue. no kesayangan. bia la no lintang pukang pon. tp ade makna nye bg jue :D

Cik aiNa said...

to jue:

yeke..huhuu..same la kite.

Zuewairy said...

aiyok..
kalo beranak trs minta hp..

nk kiamat tuh;)

Ries Lee said...

model tu buat baling kat anjing jer skrg..

sasha* said...

btul tu.kita dulu nk beli simkad pn dh mahal kn.simkad sama mahal dgn nset huhu.bdk skrg slumber je gi sekolah bwk nset.

Melz said...

aku nyer simkad harga boleh beli bangla 88 tingkat miahaha. hihi leh caye ke ?

CyberBoy said...

nokia 3310teni terbaru..nak blie

Cik aiNa said...

to cyberboy:

beli la..beli la..huhuu