..

Friday, February 12, 2010

Budak Myspace Money takde adab!!


Dalam hidup ni semua orang nak pakai duit kan..nak itu duit, ini duit, even nak masuk toilet pun kena pakai duit. Pendek kata kalau ke utara selatan timur barat pun semua nak pakai duit. Ade jugak adik beradik, sedara mara, sahabat handai bergaduh pasal duit. Blogger pun dah semakin syok berblogging sambil buat duit. Datang keje pun sebab nak dapatkan duit..arghh, semua la tentang duit. Kalau nak huraikan sampai raya tahun depan pun belom tentu habis...kan?

Aku bukan nak bagi ceramah pasal duit, MLM ke..atau sewaktu dengannya. Tapi aku tak puas hati dengan orang yang menipu untuk mendapatkan duit. Hempuk kepala ko ke dinding mau? Korang tengok la contoh kat bawah ni....mesti korang paham ape yang aku maksudkan



klik gambarajah untuk tumbesaran yang sehat dan kuat


Hoii kak ...mau aku sekeh ko sepuluh ketul. Nak menipu pun agak-agak la kan. Aku ade nampak nama minah ni kat chatbox orang lain. Ayat beliau sebijik. Aku taktau la minah ke mamat sebab kalau dah boleh menipu pasal blog bagai..konpem la boleh menipu pasal nama..kan. Aku pergi masuk "blog" beliau yang kononnya baru di hapdet...sekali aku nampak..mespes money ngok ngek tu. Pekejadah wehhh?? Desperate sangat ke nak duit sampai nak menipu segala?? Ramai aku dengar rungutan blogger pasal budak2 mespes money yang kuang ajar camni..tapi ramai jugak blogger yang mendiamkan diri je.

Memang la tak salah kalau takat nak klik link korang tu..tapi beradab la sikit. Kalau takde blog..tak payah la nak cakap ade blog, baru dihapdet ke ape ke..cakap je terus terang..camni, meh aku ajar....korang tak reti buat ayat kan..kann???

"kak..saya singgah. tolong saya klik myspace money jugak ye."

Kalau datang cakap camtu, aku tak agak2 nak gi klik link korang bagi korang kaya sket kan. Ape ade hal takat klik seketul tu...takde hal lah. Tapi korang yang buat hal ..mengarut lebih. Yang lagi tak tahan, siap pakai nama blogger tu. Kesian oke. Sebab nama aku pun kena..heee..nyampah makkkk!!! Tak pasal2 orang label kite macam-macam. Yela..kalau aku pun, tengok nama blogger yang familiar tetiba url die link ke myspace money, aku pun kutuk habis-habisan..hahahehehuhuu.

Insaf la korang..kalau korang baca entry ni..try praktikkan ayat yang aku bagi tu..konpem berkesan..sebab terpatri keikhlasan hati di situ..hahaaa.

Okey la..renung-renungkan dan selamat beramal.



P.s : Koranggggg...cik aina kite ni TAKDE... DAPAT WANG dan MYSPACE MONEY oke. Kalau korang ternampak tu...jangan la percaya. Haihh...ni rasa terbakar neh...uwaaaaaa




92 comments:

.khai. @ drcomot said...

tau xpe.. dapatduit.com pon ade jugak.

fiD said...

aku pon selalu dapat kak,, seriuz!

fcuk betol la, haha..

kuang ajo...

xde blog,wat care xde blog kan...

black_mel said...

hurm...selalu kena jugak...sebab tu baik klik kwn2 jer...jujurla..xde saper nak marah..

aina,smlm ader nama aina guna untuk dpt wang...tp lupa nak printscreen sebab kat blog org lain...aina ada akaun dpt wang jugak?

umie said...

eh..ada jugak ker org gini rupanya...kalu umie..malas nak layan..wat do no jer...hahha

kakngah said...

lg 1 yg cukup aku menyampah...
1 id tp pakai nama lain2. bila klik sama jek.. cam hampeh yo...

ziha said...

sabar eh aina...kite pon sm kene macam tu..huhu..klu dah tahu tu mmg xnk klik laa...

Cik aiNa said...

to khai:

yup2..dapat wang pun same.annoying

Cik aiNa said...

to fid:

tu la pasal..ni tak, nak mengarut je lebih. xde blog buat la blog sebijik..bukan ssh pn

Cik aiNa said...

to black_mel:

aina x pakai dapat wang la mel..aina ade innity ngan nuff yang di pasang kat blog je. lain2 semua tipu tu

Cik aiNa said...

to umie:

memang ade umie..ramai je.

Cik aiNa said...

to kakngah:

tu la pasal..cam tah hape2

Cik aiNa said...

to ziha:

ye ah..aina senang..ban je terus ip dorang. abes cite

nabilah_2908 said...

hye AIna...dtg singgh... :)

hmmm...sy pun dapt gak msg dr c Balqis tu...kot yer pun nk minta tlg...buat la dgn car baik...bukan dgn cara yg menipu mcm ni..tak patut tul..

adrina sidek said...

hehehe...budak bawah umo kowt..tu pasal kurang adabnya.. =P

Cik aiNa said...

to nabilah:

hye nabilah..thanks sudi singgah.

tu la..nak mintak tlg tu buat la cara elok..beradab, xde masalahnyer. tp jangan la pakai tektik kotor camtu..kan

iedaLUVsham said...

aina, akak pon kene 4 ari lepas! bengang giler, kenkonon update, padahal my sopesmani pulak,geram aku, dah la letak nama "balqis" cam baik gitew..rupa2 tipu, sabo je la

black_mel said...

owh...ok..bkn aper blog cik aina kan..rugi x masuk...x tulis nama penuh pun mesti masuk..kalau aina letak ai ker na ker kat shoutbox pun blackmel mesti masuk...blog fav nie...hehe..

Cik aiNa said...

to rina:

mungkin la kot..hahaa.
kena ajar dorang cara beradab sopan neh

Cik aiNa said...

to ieda:

tu la pasal kak..konon cam baik kan..tp hampagas btol. sekali den tekono..hahaa

Cik aiNa said...

to black_mel:

hahaa..yela tu. tp seyes aina sakit ati ngan budak2 cmni. x jujur

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

ha'a... sumi pun ade tgk kat chat box sumi org tinggal komen camtu gak.. bile kite klik rasa sakit ati jerk..

Cik aiNa said...

to sumi:

memang la..dorang ni x kena sound xkan paham.

NGoNgexz said...

tau x pe aina...aku dah salu kena ni..mcm nak henyak2 jer kpala dorang guna kerbau..haha

NGoNgexz said...

tau x pe aina...aku dah salu kena ni..mcm nak henyak2 jer kpala dorang guna kerbau..haha

Cik aiNa said...

to ngongexz:

cik ngexz kite lagi ganas..hempuk pakai kerbau..sure melambung ke kutub ais terus..haha

Cik aiNa said...

to ngexz:

dorang menyakitkan hati..kan

Aini said...

Salam Aina.
Anda telah di tag =)

Cik aiNa said...

to aini:

oke dear...free nnti aina buat okeh. tp tag ni rs cam penah buat.hehee

etomyam said...

salam...hahaha, gitulah perangai orang macam2...ramai yg nak jadi kawan n ramai jugak yg jadi spammer..heheh

Lekir said...

hahaha.. itu baru seketul dua manusia tu aina.. berketul-ketul dok ada tapi belum jumpa jer

Jantan Terhangat said...

oo ko xde dpt wang ke..meh aku tumpang..aku ada dpt wang bleh tumpang kat tmpt ko

hahhaaha...aku klu buat mmg sah2 kantoi ada nama aku

sabar2..jumaat ni..tapi biasa la beb. orang cari rejeki di internet ni mmg mcm pelesit ckit.

Cik aiNa said...

to etomyam:

btol2..biase la dunia ni kan.
tambah2 kat alam cyber ni..macam2

Cik aiNa said...

to lekir:

oiii..pakai tagline hamba..haha.
tu la pasal..berketul2 lagi tapi x jumpe je

Cik aiNa said...

to JT:

Ko ade dapat wang kan?
dah masyuk le tu..best la ko kan..kan
banje!!

Adya A. said...

wahhh bagus aina...bersuara bagi blogger yang cume diam seperti nadia

aNa SuZaNa said...

salam kenal dan salam ziarah..
bila nak belanja mkn nasi minyak ni.. ehehehe..off topik pulak..kikiki

|arieza| said...

sgt setuju! tak suke diorg yg dok letak link myspacemoney tu! nyemak! bknnye blog pun. klu blog n sambil2 buat iklan, xpe gak.. tu purely tah merepek ape!

CikMin said...

betoi la aina...sakit hati je bila dia tinggal link mcm sedap jek didengar..kita pun tanpa tgk terus klik...ceh! geram seh kdg2...kalau nak suh ckp elok..jgn la guna ayat terselindung...! ahhh..emo la pulak..

www.cikmin.com

Darkbatman said...

hahaa..tergolek2 bce ur en3..btw, takde pe yg leh wat lagi.. tp so far xpenah lak jmpe ur name in chatbox time bw uhhh..

Cik aiNa said...

to adya:

buleh jadi puteri blogger neh..bukan puteri umno ye..ahhaa

Cik aiNa said...

to ana:

owh..nasik minyak tu lagi 3 bulan..saba yea

Cik aiNa said...

to arieza:

tu la pasal..saje nk interframe..tah ape2

Cik aiNa said...

to cikmin:

tu la pasal cikmin..ayat dorang baikk punyer. mcm saiko abes la suh kte gi blog dorang..sekali masuk..hampeh je. berderau darah

Cik aiNa said...

to batman:

yela..nak wat cemane..manusia dtg dlm berbagai pakej..ahaha

e p i x ____ said...

ingatkan dua tiga orang je yg wat kerja nie.
rupenya ramai yeee

Cik aiNa said...

to epix:

memang ramai..dorang dah pakat2 dah kot

Cik Biol said...

cik aina sabo2 hehe meh aku nyanyi kan tuk dak2 penipu tu ekk

"insaflah wahai insan..lafazkn lah dua kalimah hehe"

eh btol ke lirik tu lantak la wkakaka

zures said...

akak pun dah byk x kena aina...geram rasanya cam kena tipu..

Cik aiNa said...

to cik biol :

lagu nasyid ke ape tu weh?
aahaaha.
terhibur rasa hatiku

Mohd Nasri Md. Nasir said...

mereka yg desperate trhadap money..
bek bkak blog sndiri..cter pape yg best2 smbil ltk iklan nufnang ke google adsense ke..trjamin skit duit tu..haha

leEya said...

selalu jugak,,tapi,,before bukak diorang nye 'blog' tu..lia tengok dulu url nye..hee..ltak la arrow kat name ye,,pastu an nampak,,so ta klik la,,
pela dorang ni..

Cik aiNa said...

to zures:

mmg la kak..main tipu2 camtu sape yg x geram kan

Cik aiNa said...

to mohd nasri:

btol tu bang..klo desperate sgt..bukak la blog, blogwalking sume..konpem ramai yg singgah n klik2

Cik aiNa said...

to leeya:

yeke..bagus la cmtu la.
kenal dlu kan ape urk nyer

Aujinz said...

myspace money tue ape???

errr...

myspace tue ape????????

Cik aiNa said...

to aujinz:

laa..xtau ke? mcm program buat duit tru klik2 ni

wazy said...

dulu ade gak dapat macam tu kat shoutbox,wat dono je,tp lama-lama makin menjadi,hahaha silap2 kene banned kang kat shoutbox (ayat ganas skit komen ni yek )

Cik aiNa said...

to wazy:

aina da ban da sesetengah tu..sbb geram..haaa

g-mie said...

wah, ni ade style baru plak eak..? tak baik btul laa prempuan bkenaan tuh.. isy3~ actually dah banyak perkara2 camni blaku, but lain2 cara laa..

so, thanks to cik aina coz buat post ni.. dan kami blogger2 ni, kena hati.. thanks again..

sekian bebelan hari ni.. hihi

Yanmie said...

tulah dear, smlm terkejut k.yan klik nama aina sekali ke myspace money..huhu...tu yg bgtau kt shoutbox tu..diorg nie nk duit blh lak guna cara gini..adoii mmg xde adab lngsung spam sana sini guna nama org..hehe yelah ainakan glemer..kikiki, so diorg amik kesempatan lah tu



www.yanmieonline.com

Cik aiNa said...

to g-mie:

haih..xtau la nak ckp cemane..klo kite leh tau dorang tu sape.senang

Cik aiNa said...

to kak yan:

tu la kak yan..aina pn terkejut kak yan ckp cmtu..hadoii. kwn aina yg lain pn ckp menda same..ade dorang pakai name aina..geram btol

BezBuddy said...

sy pn slalu kene cmni....slalu sy tgk dlu link die bg tu...lau myspce money trus sy xklik...huhu...ntah pape je dorg ni...huhu....sbr ye=D

g-mie said...

alamak ade typing error lak tadi.. hurmm, ade plak org guna name kamu.. pergh~! lagi jahat tuh.. tembak dia ngan pestol air reger dua hengget tuh cik aina.. hihi..

relax2..

Cik aiNa said...

to bezbuddy:

mmg la..tp cemane kte nak tau dorang mespes money..kdg mmg terkena gak.

Cik aiNa said...

to g-mie:

jom kite same2 tembak beliau..kasi sumbat lam lubang cacing..haahaa

Best Of Me 321 said...

alang2 aku dah termasuk dalam ruang komen ni,
aku nak cakap sikit
"Assalamualaikum, Jemputla semua jenguk ke blog saya yang baru di update" HAHAHAHHAAHHA
jgn lupa klik dapatwang bom ok ahhahahahhhahahah

Cik aiNa said...

to BOM :

seb baik ko ade blog wahai BOM..hahaa

Hajib said...

memang bagus cara marketing balqis tu.. kekeke

Cik aiNa said...

to hajib:

tp kena sumpah seranah pn x bagus jugak kan

perempuan ITU said...

Dorang memang kurang diajar kak,sabor jela

Cik aiNa said...

to perempuan itu:

jadi..mereka harus diajar..heheh

luvly mya said...

selalu jugak dapat..
ayat yang same sejiban.
bengang betol..huhu

Cik aiNa said...

to mya:

yela..main paste je kat chatbox kite kan..keje senang

Jantan Terhangat said...

hahahah banyak la blanja
ko dah pasang inity lak..wah2..kaya la ko..

wei bila nak buat ruang iklan boleh aku tumpang hahahha..

Cik aiNa said...

to JT:

ruang iklan? ko buat banner la weh...nnti aku tempek kat blog neh..

irahehe said...

ira pon kene cmnie gax aritu..
die ckp blog dia bru update
upenye bukn blog tpi dpt wang/myspacemoney..
germ btol kne tipu cmtue..

*tetibe emo..haha~

Cik aiNa said...

to irahehe:

ye ah..ramai je yang dah tertipu ngan dorang neh..saba je la kan

Jieda said...

buat cara camni memang tak patut betul.kat cbox akak pun ada gak.kalau sekali tu takpe la.ini kadang2 berderet-deret.siap tukar nama lagi.

Cik aiNa said...

to jieda:

btol kak..dorang siap main tukar2 nama lagi..mmg x patut!

Qisha said...

mengapa namanya sebijik nama saya..Balqish..ingin ditegaskan di sini bahawa saya bukanlah insan itu..sekian

Cik aiNa said...

to qisha:

haha..name same lak kan. xpe..yg penting..tu bukan kamu..

eyes143.. said...

eiii.. anin geram giler tau ngan dorg neh.. slalu tekena.. kdg tuh bila anin nk bls kunjungan dorg, mesti anin cek properties dulu.. tamo tekena da.. huhu

-atiQah- said...

setuju...setuju...
mmg ramai yg buat mcm tu..
kite ni dgn penuh smgtnya nak tgk blog dia..
tiba2 je masuk myspace money dan mcm2..
geram betul!

btul apa yg sis aina ckp tu..kalau tulis mcm tu, dgn senang hatinya sy akan masuk dan klik..

Iena said...

aku pon slalu kene babe. puji blog kite melambung then ajak gi blog dia... skali hamik ko... PENIPU2!!! mencik tau. kengkdg rase nk remove jer shout box tu...

Eryati said...

salam cik Aina...huhu...sy pun ada masuk myspace...tapi sy tak wat gtu..heheeh sy ada blog...sila datang k blog sy cik aina...
http://mydaniaeryati.blogspot.com

y@n@ M!B said...

kasi block saje web tu =)

Cik aiNa said...

to yana:

yea..itu dia...haha

Cik aiNa said...

to eryati:

bagus2..jangan wat camtu..nnti x pasal2 kena benci kat org lain..haha

Cik aiNa said...

to Iena:

ye ahh..halal ke makan duit penipuan tu..ececehh

Cik aiNa said...

to eyes:

ye ah..elok sgt le tu menipu org kan

Cik aiNa said...

to atiqah:

beradab sopan kan lebih elok..kan..kan