..

Thursday, February 11, 2010

Macam la friendly sangat!!!

Bila Aina sudah tersentap!!!

Ade jenguk geng blogger tak semalam? Ngee..aku jadi blogger paling friendly...friendly ke? Ade la sikit-sikit. Sebut pasal friendly...tah la nak cakap cemane. Agak terasa ketidakpuasan hati sikit, tapi nak cakap lebih kang ramai lak yang sentap pastu takmo masuk blog aku..kang susah tu. Sekarang aku nak bertegur sapa, beramah mesra tapi ramai yang bizi dengan klik-klik. Kadang tu aku rasa macam termalu sendiri..kalau hari ni aku pergi blog dorang...aku tegur la

"morning..aina datang ni..sehat?"

atau


aku cakap la ape-ape yang panjang pun, dorang datang reply seketul je...aiihh..malu mak nokk!!

Aku bile dah macam tu, rasa malas nak tegur lebih2 dah. Kalau pergi blog dorang..aku cakap seketul jugak. Jimat masa..takyah taip panjang..masa yang ade tu kan boleh blogwalking ke blog lain...miahaha.Kita boleh ramah dengan orang yang betol nak berkawan ngan kite..selebihnya tak perlu la kot. Layan sikit-sikit sudah. Kalau anda cantik..jangan risau, saya berkawan bukan sebab anda cantik, kalau anda tidak cantik pun tak mengapa..yang penting hati anda kena cantik. Kalau abang-abang kacak kat luar sana dah ade gf, bini, tunang, skandal, atau ape-ape.. jangan risau...saya bukan nak mengorat anda. Jadi tidak ada apa yang perlu anda risaukan.

"Saya cuba untuk berbuat baik dengan semua orang..kalau ada yang terasa saya tidak ke blog meraka..jangan la terasa hati. Kerana saya juga manusia biase, yang kadang-kadang terlepas pandang. Hati semua orang nak kena jaga.. hehee..macam artis la pulak kan..hati peminat nak kena jaga..haha. "

Nak ramah, bukan suruh datang hari-hari..tapi bila bertegur sapa..jawablah seadanya. Itu saje yang aku pinta. Ya..kalau yang tak reply langsung senang lak aku cakap dorang tu bizi. Tapi kalau tiap-tiap hari aku pergi, tak reply2 jugak...cemane? Malu mak ni nokk.. hahaaa. Tah la..kalau yang ade jawapan tu sila la bagitau. Sentap da ni..tak mampu nak taip panjang-panjang lagi..tsk. Nak muhasabah diri jap...ececeeee...*
ape-ape aje ko ni aina oii~



52 comments:

nuriz said...

hehe..komen seketul je heheh

Cik aiNa said...

to nuriz:

perkataan saintifik tu..seketul..hahaa

Ir. hydir said...

biar orang cakap seketul tp kita balas berketul2 .. hahaha

jangan mudah putus asa .. kita paksa orang untuk berkata berketul2 ..

p/s: banyak ketul betul .. :)

Cik aiNa said...

to Ir.hydir:

hahaa..berketul2 dah tu. pasni org pggil aina ketul lak..abes la

black_mel said...

haha...sabar jer la..patut diorg bersyukur awek comel masuk blog..haiz..ni x layan?berani diorg nie..haiz...hehe..

Cik aiNa said...

to black_mel:

hahaa..adoyaii..
btol jugak tu kan.
alaa..x layan xpe..

izzahfarhana said...

yunk u masih rjin cm dlu,i duk mls2 jek.adey.hehe

Cik Biol said...

ark ark arkk i pun friendly gak ekeke

aiman afiq. said...

blogger paling friendly tu.
waa :o

Hazzy Ishak said...

komen seketul kat sini jap...
ngeeee

mrs.ecam said...

sye salu bce jek blog org...nk komen x reti sngt...heeeeeee peace

Cik aiNa said...

to mr.ecam:

nak komen terpulang pd kite..klo rs perlu komen..komen la..kan

Cik aiNa said...

to izzah:

sayangg...mane u menghilang?

Cik aiNa said...

to cik biol:

btol2..CB friendly sebab salu gosip ngan saya..kan CB yang macho..pewitt

Cik aiNa said...

to aiman:

friendly la sgt..kih3

Cik aiNa said...

to hazzy:

berketul2 pun xpe..kasi meriah sket

iedaLUVsham said...

takmo la aina seketul, taksedap, suka cik aina or dia_aina, so sweet adikku sorang neh, ehehe!! :)

Cik aiNa said...

to ieda:

ahahaa...panggil aina seketul la baru macho kak..

Hajib said...

nah ni komen seketol... kekeke... biasela bukan semua org ikhlas masok blog kasi komen... ada yg stakat nak tinggal kesan diorang jer.. huhuhu

Cik aiNa said...

to hajib:

btol2..ramai yg camtu je..sy pun kadang2 camtu jugak..hahaa. tp ni pasal bertegur sapa...berrkawan..hurm

bebelsokmo said...

sudi jadi kawan saya??? hehehe...meh kite berfriendly...

z|lh@n said...

hahaha... sy juga blogger plg friendly hari ni... ekekeke... friendly kah sy!?

nursarah said...

friendly ek..hehe..

Iena said...

ah sudah ko... xyah nk sentap2... aku dtg blog ko, ko x reply aku relax jer. positive thinking... aku pk ko bz. baik x aku?! *org baik x ngaku baik! muakakkakakaa...

tp adat... org berbudi kite berbahasa... yer dok???
k, pis no war... muaks~

ArmaniWhite said...

salam.. 1st time singgah sini.. =)

ai pun mcm yu jugak. kadang bila TERRbaca entri best, mcm nk komen. (wlupun x kenal tuan punya blog). tp TAKOT dilayan seketul, ai xnak la TERRmalu disitu.. sudahnya ai tggl msj "blogwalking" aje kat chatbox.. :p

||| PöJìé PööH ||| said...

Aina!!
Kamu mmg blogger otai yg friendly, sama macam Melz n Farevova dan lain (sekadar menyebut beberapa nama)..
Tabik spring la buat kome!!
Apa² pun POjie rajin borak² sama kamu di chatbox kann??
Kann??
Hweehe..

Mohd Nasri Md. Nasir said...

friendly pe..
header blog je dh friendly..hehe

syafa or ati said...

tahniah aina...aina friendly la...siyes...nk kwn ngn aina...heh. gedix tul sya...^_^

izzahfarhana said...

ada2 tp payah dh nak blogwalk.hehehe.

NGoNgexz said...

woah hebat la cik aina ni..caya la..tegar gitu lor..hehe

annadzirah said...

uhuh.
sory kalau sy xrep any of ur blogwalking.
kdg tu line low la sis.
):

eyes143.. said...

pstt.. kak aina.. leh tak nk req tutorial yg latest post tu.. cmne nak wt ea.. anin carik2 tak jumpa tuto tu.. huhu

Cik aiNa said...

to eyes143 :

nanti akak bagi link untuk tutorial tu kayh

Cik aiNa said...

to anna:

xpe anna...its okey..hee

Cik aiNa said...

to ngexz:

harus la uols..hahaa. xde ah..ni time rajin..klo malas nnti..habis la

Cik aiNa said...

to izzah:

patut la lame x nampak u..

Cik aiNa said...

to syafa:

hahaaa...friendly ke?
aina ade tegur2 dan gurau2 ngan sya kan?
see..terbukti aina friendly..hahaa

Cik aiNa said...

to mohd nasri:

ececee..hahaa.
yup2..header tu xyah ckp la..friendly abes

Cik aiNa said...

to pojie:

btol2..aina x smbong ngan pojie kan?
pojie pn friendly ape..tegur2..siap boleh gurau2 gituw..

Cik aiNa said...

to armani:

klo kite blogwalking ke blog org yg x brape nak friendly mmg cenggitu la kot..kan.haha

Cik aiNa said...

to Iena:

kah3..ko la iena..lame x datang blog aku..bz ngalahkan menteri gitu

Cik aiNa said...

to nursarah:

x bape nak friendly sgt la

Cik aiNa said...

to zilhan:

agak friendly la..sebab tiap2 hari pn dtg blog saya..weee

Cik aiNa said...

to bebel:

jom kite memfriendlykan diri..

fiD said...

hye cik aina,, sehat? dah makan? anak? popssss

ziha said...

haa..tahniah2 cik aina..
dpt blogger paling friendly..
keep it up! cewahh...hehe
:)

:: Feez_Mior :: said...

aina mmg friendly laa..

sestgah manusia neh mmg mementingkan harta dr sifat bersahabat.. haih..

Cik aiNa said...

to ziha:

nak terus jadi friendly..aina suke de kawan2 baru..best

Cik aiNa said...

to feez:

ye feez...feez pn x smbong ngan aina..tahnks

eyes143.. said...

oke kak.. tengs yer..

eyes143.. said...

yg most popular entry tu nak wt cmne lak yer.. puas da anin google carik.. again.. sori yer kaco..

sakura ilz said...

br je join gengblogger..heehe....nak jugak dpt title friendly tp x menympat2 nk menyinggah2 hehehe..lagipun x sampai sebulan kot join GB nih..btw..selamat berblog cik aina..