..

Tuesday, February 9, 2010

Cek kedua..dan tips ber"nuffnang"


klik gambarajah untuk tumbesaran yang sehat dan menawan


Cek kedua juga baru diterima..mewakili earning yang telah aku cash out pada bulan 12 yang lepas. Dua kali cash out dalam bulan tu...tapi die bagi cek seketul je, lump sum gitu..jimat katakan..haha. Tapi ape pun..thanks a lot wahai Nuffnang. Buleh i buat contest lepas ni...ngehehe. Kali kedua ni takde la se-eksaited masa dapat cek pertama hari tu...yang ala-ala seorang jakun baru menemui dunia baru..ecehh. Aku pun takde nak menyampah sangat buat entry ni..sebab dulu buat entry cek pertama..ramai yang tak menyampah..ahhaaaa. *abaikan

Korang nak tips ke?

Tips takde la..cuma pesanan je ade.
  • Kalau korang ade buffered earning yang tengah running kat blog tu..tak payah la gatal-gatal duk letak ads lain..sebab rugi wooo..kalau dah status "geli-geli" tu bertukar kepada "ordinary"...earning yang dikira hanyalah separuh je daripada status geli-geli tu. Hari tu aku dah menangis tak berlagu dah sebab buffered earning kena potong separuh sebab letak ads lain. Padan muke ko aina kann!!! tamak le lagi. Rasakan~
  • Lagi..kalau dah boleh cash out tu...tak nak belanje ke?
  • Alang-alang datang klik iklan tu...tegur la sikit,tanya kabar ke, baca entry ke, kan ke nampak sopan lagi ayu lagi macho..betol x? Kualiti first..kuantiti kemudian...ehemm

P.s : Mari makan mekdi bersama-sama saye..saye suap2 anda,..mau? hahahaa



95 comments:

blueCITY® said...

wahhhhhhhhhh

leh ar belanja akak ya
heeeeee

tahniah!!!

Cik aiNa said...

to bluecity:

jom kak..saye blanje mekdi..nak?

Hami Asraff said...

salam. saya dah bleh cash out dah. tapi saja taknak buat lagi. hehe ~ eh kejap nak tanya, saya tak ada pun buffered earnings. camna tu? kongsi sikit permasalahan yang saya alami ni. :)

sasha* said...

blanje i(sambil angkat tangan (^_^)/

Atiqah Adnan said...

selalu datang klik nuff dia sebab nuff blog aina tak mau tidooo.. tahniah.. good luck ok..

Cik aiNa said...

to atiqah:

sekarang ads sy suke tido kak..sedihh =(

Cik aiNa said...

to sasha:

jom yang i banje u kenny rogers..haha

Nadya ©™ said...

Yang..i nak secret recipe..ahaks

Cik aiNa said...

to hami:

buffered tu nuff yang bagi...yang penting kena maintain traffic la.
tp skg buff mmg x byk..x mcm dlu

Cik aiNa said...

to nadya:

boleh2..jom datang umah i..ahaa

Lya Colours said...

wah kayoo
saya nk mekdi jugakkk

Cik aiNa said...

to lya colours:

nk jugakk? boleyh..takde hal..hehee

Ejamaria said...

Tq la utk tip2 kat atas tu... akak ni baru je blaja layan blog... dulu baca blog org je... jd banyak le tak tau... anyway jemput la jengah blog akak klu senang...

Cik aiNa said...

to eja:

xpe kak...slow2 la..

kakngah said...

aku cash out 2hb hrtu..
lama la aku kene tunggu cek sampai.. huhuhu!! slh bajet time da..

Cik aiNa said...

to kak ngah:

mau bulan 4 sampai kak..haha. same cam saya

iera said...

iera bru join nuffnang nie dlm 1bln lbih... Earning pon bru 33.25sen je. Ssh nk maintain trafic nie.. Klu iera slalu wat blogwalking bru lah traffic byk cket... Klu x traffic blh jth dgn byknye...

Klu time rjn nk buat blogwalkin tp tenet lembab cam siput skit hat btol... Ssh nk bt blogwalking. Klu busy nnt, xleh nk bt blogwalking mst rmi yg xdtg blog iera psl blog iera ni xrmi sgt yg dtg... Lain lah cam blog cik aina nie kan

ultraman_88 said...

best tu...dh 4 kali cashout..kayo dia..haha

nizaa said...

tahniah....bleh blanja ramai2...heheeh...

http://kancilbiru.blogspot.com/

Cik aiNa said...

to nizaa:

buat kenduri kesyukuran nanti..haha

Cik aiNa said...

to iera:

alaa..aina pn cm tu jugak la..
kena blogwalking gak..klo x mane nk dpt traffic..

Cik aiNa said...

to ultraman:

nak tggu cash out kali ke-10 neh..ahaa

Aminjohar said...

Owah.. bagus2x semua..


Huhuhu AJ setahun lebih join. ada r baru tak sampai Rm5.. hehehe

Tah mana silap. mungkin tak jalan-jalan makan potato chips sebelum ni kot.. huhuhu :-)

Nyum3x sedapnya photato di Utraman nya blog. :-) Nak lagi.. :D

Cik aiNa said...

to AJ:

Kena makan potato banyak2 lagi ni AJ..haha

Cik aiNa said...

to AJ:

Kena makan potato banyak2 lagi ni AJ..haha

nama_ku_yati said...

u, cmner i nk dpt earning byk2 eh...dari bulan 9 taun lepas i letak ads nuff, i rse earning i xpenah berubah..rm0.70 je..huhuh...nk jgk rse cm u dapat ni..plez..bg i tips.

farenova said...

syoknyer.. belanja jugakk

Cik aiNa said...

to farenova:

hahaa..beress kak..nnti banje kayh

Cik aiNa said...

to yati:

babe..u kena maintain traffic la..rajin blogwalking n salu update entry..kayh

Kulanz Salleh said...

best cik aina selalu dapat buff.. sya x pernah dapat buff, mungkin sbb bnyk letak iklan lain sblm ni.. tp skrg ni mmg dah curang dgn nuff.. sbb dia tak kasihkan sya.. hehe

Cik aiNa said...

to kulanz:

aina pn smpat curang jap ngan nuff..pakai innity...hehe

ultraman_88 said...

tuan kulan xsetia pda yg 1..huhu

Cik aiNa said...

to ultraman:

saye n ultraman setia pada yang satu..haha. kan otomen kan..tp clicksor tu ape yea..nak kena tanye AJ ni

black_mel said...

hehe....xpe2...setia pada yang satu...xpe..td cik aina dah explain...td xleh komen...sekarang dh komen...

Cik aiNa said...

to black_mel:

ngehehe...yep2..setia pada yang satu itu lebih elok..yeahh

eyes143.. said...

anin still tapahm la buffered earning tuh cmne.. leh xplain tak..

Cik aiNa said...

to eyes143:

buffered earning tu untuk campaign yang running kat blog kte...die tiap2 hari keluar..smpai ckup visitor yang die nak. contoh..kalau advertiser beli 1500 unique visitor dr blog kite..so purata sehari iklan keluar sampai ckup 50 unique visitor la.

eyes143.. said...

ouhhh.. baru paham.. tengs yer.. tp kan cmne nk tau kita dpt buffered earning ke tak..?

Aminjohar said...

Nampaknya AJ buat projek duit buat duit dengan blogwalking r nampaknya.. Cam takda harapan aja nuff ni. Lagi mudah buat blogwalking. baru seminggu dah RM30 ++ lagi RM20 yey boleh cashout. :-)

Cik aiNa said...

to eyes143:

nnti die ade kat earning ..atas dari earning utk campaign

Cik aiNa said...

to AJ:

Wah2..kaya AJ pasni..buleh blanje..kan

Aminjohar said...

Hehehe tak tau boleh dapat g. dok test2x aja. Bukan main projek. papahal tunggu gaji awal bulan sebelum 7 March r..

Ada dapat AJ belanja aiskrim drumstik 1.. :-)

Cik aiNa said...

to AJ:

Boleh mintak petunjuk dari AJ ni..kan..kan

Candy Dandy said...

hye kak. thanx sbb follow blog put. nak ucap thanx kat cbox bederek-derek org kat situ. hehehe btw akak umor brape?!


balik pada topik : kaya akak. blanje2 ler saya.

Cik aiNa said...

to candy:

hahaa..kat comment box lagi privacy ye x? akak umo 25 da dear..sudo tua..isk3

blanje? buleh..mekdi?

Ery Farieha said...

wah
meh blanje ery meh meh
mau suap2
hahahah :P

Cik aiNa said...

to ery:

jom2..suap pakai tangan oke? ahahaa

Aidi-Safuan said...

wuuu...sedih2... sampai sekarang xdapat bufferred earning lagi. tak tau apa rahsia bole dapat. hehe

Cik aiNa said...

to aidi-safuan:

buff sekarang dah x byk..hurm

||| PöJìé PööH ||| said...

aiyoo la..
dah sampai cek kedua, haram nk ajak belanja Pojie mekdi ker..
roti canai sekeping ker..
nk gak merasa duit berkat dari nuff nih..
mana tau leh flw jejak langkah Aina..

Cik aiNa said...

to pojie:

nak amek berkat ye pojie?
buleh2..hahaa.
jom aina banje mekdi...

magsob said...

kaye lah cik ainaa...kahwen la lepas neh

black_mel said...

tp btul ker innity lg laju??diorang ckp 1hari innity mcm seminggu nuffy...btul ker?

Cik aiNa said...

to black_mel:

ye kot..tapi syarat die ketat sket la. earning masyuk..mel xnak try ke?

Cik aiNa said...

to magsob:

tu la pasal..duit ckup..boleh kawen da neh

.:fifi:. said...

nk sikit...
huhu

mka said...

saya baru ke 3 chasout ni hehehe

tak pernah dpt buff ni huhuu

Cik aiNa said...

to mka:

oitt...dah kali ke-3 xkan x penah dpt buff..hurmm

Cik aiNa said...

to fifi:

banyak pn boleh dear..heheee

Dak Wan® said...

Huhuhu! Dah baper kali erk cash out?

ajie said...

saya tinggalkan nuff denngan 8buff ads.. sekarang berkongsi kasih dengan innity. cuba sebulan dulu.. earning laju macam 2miggu dgn nuff pun ada.. try sebulan dulu.. hehehe.

qimie @ ajie

Cik aiNa said...

to dak wan:

dah kali ke-4 da..hehe

Cik aiNa said...

to ajie:

pewittt...earning innity mmg masyukk okeh...dah try hari tu..tp silap setting..ahaha

joegrimjow said...

saya mahuu
nak nak

Cik aiNa said...

to joegrimjow:

nak mekdi jugak le tu..hahaa

Matt Nazriee Hassan said...

nak tips aina..camna

Cik aiNa said...

to matt:

tips yang cemane tu?
maintain traffic la kot..byk traffic..byk la income

Mr PenyuBiru said...

err..yg ajak makan mekdi tu, ajak² ayam ke betul² punyer? saya mmg pantang org ajak makan mekdi ni.tambah² ade org nak suap.lagi lah pantang. pantang pergi. hehe...

btw,salam ziarah.

Yanmie said...

alololo siannye...hehe, nasib k.yan dh cashout awal 2 mmgu dr pasang innity..hehe..now ada lak 2 buffered baru tu


www.yanmieonline.com

Cik aiNa said...

to penyubiru:

uikss..hahaa.
blanje mekdi..laju je eaa

Cik aiNa said...

to kak yan:

tapi xpela la kak yan..nk claim balik ngan innity ni..hahaa

mancai said...

salam singgah, peh merasa gak erk... aku ni lum lagi merasa cek nuffnang... innity ni cam ne?ok ke?

Cik aiNa said...

to mancai:

innity best...try aa

blurr33 said...

tahniah wei..
alahai.. bila la aku nak merasa cek nuffnang ni.. nak jugek makan meqdi.. ;p

Aminjohar said...

@blur33,

Samalah kita cik blurr.. AJ pun blur tahap gaban Nuffnang nih. tak pernah2x boleh masyuk laju.... Takda rezeki lagi.. huhuhu

Cik aiNa said...

to blur33:

hehehe..nanti boleh merasa le tu..kayh

Cik aiNa said...

to AJ:

AJ...aina boleh cash out kali ke-5..tp nak simpan dulu..kasi banyak2...hahaa

Aminjohar said...

Bagus2x... Simpan untuk masa depan.. :-)

Eeeee bestnya.. dapat pegang cek kali ke 5.. :D

Cik aiNa said...

to AJ:

Rezeki kawen AJ..terima je la..hehe

Aminjohar said...

Kahwin?? err. er...
Ni y payah sikit.. poket dan bank lum penuh lagi. hutang lak keliling pinggang. huhuhu

Takpa2x projek Nuff tetap dijalankan walaupun awek sudah lama cabut lari.

Semangat3x!! :D

wazy said...

Huhu best2 dah cash out ek,sekarang susah gak nak dapat buff earning ni kan,btw cukupla kita dapat maintain traffic :)

nareiQa said...

bestnyeeeee dapat cash out :D
still learning :D

CheQ PP JoY said...

cik aina, nape ye ads sy da lama xkuar?xreti da nk tukar seting mcmne nk kasi bliau kuar..huhuk...

DaHLia said...

nak mekdi!!!! hehehe...

p/s: still berangan untuk dapat buffered...hoho

Cik aiNa said...

to dahlia:

hehee...jom aina banje

Cik aiNa said...

to cheQ PP:

Yeke..u silap seting ape2 x?

Cik aiNa said...

to eiqa:

xpe..slow2 kayh

Cik aiNa said...

to wazy:

yela..tambah2 lg sekarang ni..iklan nuff x byk da

Cik aiNa said...

to AJ:

Apsal awek cabut lari tu,..isk2

CheQ PP JoY said...

xsurela..
tp i ada 2ka dia pnye ads preference..
i wat show global cpc ads..
dia effect ape2 ke?

Aminjohar said...

@Cik Aina,

No job, no money, no money, no honey...

Memang betul tu pun...


Nak wat camna minat kerja bidang on9. hasil tak menentu. ada job ada r masyuk, takda job bulan ni ikat perut ja r.. camna awek tak lari.. hehehe :D


Takpa2x single pun single r.. Janji nanti ada job masyuk poket penuh, kang tak tak larat nak layan awek keliling pinggan pula... huhuhu

sakura ilz said...

wahhh dah banyak dpt cek dr Nuff ke...agaknya sebulan dpt cash out 2 3 kali nih

nabil said...

cik aina,nak tanya sikit..
saya dah pernah dapat check utk kali pertama..
tapi bila saya cashout utk kali ke2,nape dia pending je??dah dekat 2minggu masih pending...
wisau jugak...

Razis said...

dah 2 kali..sy skali pun blom pernah...motivasi2x

Razis said...

dah 2 kali..sy skali pun blom pernah...motivasi2x