..

Wednesday, February 17, 2010

Dr.Rozmey..you paham jiwa i la..

Gambar ihsan dari pakcik gugel


Pewitt..jusmate 5 i tell u~ cara paling mudah nak mendietkan diri..hahaa. Lagi 3 bulan lebih nak naik pelamin, badan harus la kena tip top..baru cun..kann. Aku dah beli seketul benda alah ni, tapi yang menjadi berketul-ketul ialah bila laa aku nak start berdiet nehh? Nafsu makan susah la nak kena tinggalkan. Beli ni dah berminggu-minggu...buat perhiasan sajo la.

Konon hari tu lepas balik bercuti, nak la mula berdiet..tapi bile pikirkan balik takleh sebab minggu ni nak makan steak ngan kawan-kawan..hahaa. Kalau dah start minum jus neh..mane boleh da nak makan nasik, pizza, mekdi,kek segala tu..lunch makan sup, tomyam, sandwich je..tapi oke gak tu, pebret aku gak..ahahaa. Dr.Rozmey ni memang paham jiwa la.

Biase la kan..orang pompuan, memang pantang tengok badan berisi sikit..tak senang duduk dibuatnya. Semua wanita pun nak nampak cantik bukan. Jadi..abang-abang kacak kat luar sana..kalau dating tu, blanja gf makan sup je..kasi dorang slim, jimat pun jimat..ye tak..heheh.



46 comments:

Adya A. said...

nadia tak berani cuba.... risau tak menjadi...

Cik aiNa said...

to adya:

yela..menda ni nak kena wat btol2..hehe

Ezzah said...

cepat mula diet! nt kalo dah selim melim mesti bertambah cun cik aina kita nih atas pelamin. :)

farenova said...

akak pernah try kawan akak nye, amik 2 peket,tak sedapp huhu, pastu lagi berselera makan adelah huhu..

aina dekat nak kawin, kurang makan nasi je,

lagipun aina kan memang dah kurus

iedaLUVsham said...

bagus nih, ramai org kata. tapi aku lom beli lagi la..huhuh!! kalo beli leh tugeder2 berjusmate ngan ko kan :)

Cik aiNa said...

to ieda:

ahaha..berjusmate togede2 la kite kak..baru tip top kann

Cik aiNa said...

to ezzah:

aina skg berisi..kena la diet sket kan.

Cik aiNa said...

to farenova:

ye kak..aina berisi je..nak kurangkan dalam 5 kilo pn da ok.

sasha* said...

goodluck yang.nanti naik pelamin badan tiptop punyaa :P

Cik Wanie said...

akk pernah amik jusmate nie,
tapi maybe x sesuai ngn akk,
akk kena asma yg teruk + rasanya mmg x sedap,
huk huk huk huk...

sudahnya akk amik rxlite,
cuba try masuk sini,
www.wanieanggun.blogspot.com

Cik aiNa said...

to sasha:

tu la yang..badan harus tip top utk abang sayang jugak kan..hahaa

Cik aiNa said...

to cik wanie:

yeke kak?
alaa..ramai pulak yg ckp x sedap..hee.

tp aina rs cam nk try dlu..

black_mel said...

gudluck...skrng pun dh suwipp...mesti ramai yg jeles tgk pengantin ppuan...hehe...

Zahidah said...

hehe. gudluck kak!

CikMin said...

gud luck to chika...customer cikmin paling byk turun 32kg..!

www.cikmin.com

«♪Ruff♪» said...

aiii...
arituh org..xmkn nasik, ayam, daging, air berkabonat, makanan berminyak...

dan minum air masak sebanyak 3litle sehari...mengambil sup2 sayur dn tomyam...mkn ikan ..tauhu..dan sayur2...

leh turun 5kg sebulan

gooseberries said...

hee :D
gud2..diri sendiri nie ntah ble la nk diet..hehe

Mashii said...

cik aina tak gemuk pun..tak payah diet...takmo..takmo..tak suker kurus..tasuke...

Mashii said...

cik aina tak gemuk pun..tak payah diet...takmo..takmo..tak suker kurus..tasuke...

delour said...

yg klu u try nnt roger2 hasilnye yer..i pn mau kurus!!!hehehe=p

||| PöJìé PööH ||| said...

mmg jadi Cik Aina..
Pojie dah pakai sebulan lebih turun gak 5kg..
tp now dah putus stok, napsu makan naik balik bkadaran terus sama berat badan uwaaahhhh!
btw kamu mmg dah kurus kan, motip nk kurus lagik!

psychopath said...

da mamam da ni.
tp lebey kurang je.. T__T

isha said...

jangan mkn sampai boleh jejaskan kesihatan sudah

ElyaElmo said...

cik aina...for me klo nk diet ney kene displinnn tau,kene tahan sket nafsu makan tu.....!!!~:D

Cik Biol said...

sup sayur panas ekeke

Yatre Hayati said...

nak kurus juga !!!

Cik aiNa said...

to yatre:

jom babe..kurus sesame..kte share

Cik aiNa said...

to CB:

Yela..klo cb yg masak lagi best..ahhaa

Cik aiNa said...

to elya:

btol tu elya..disiplin la kena ade..

Cik aiNa said...

to black_mel:

mane ade suwip mel..debab je neh

Cik aiNa said...

to isha:

btol2

Cik aiNa said...

to zahidah:

thanks dear

Cik aiNa said...

to psychopath:

hahaa..teruskan usaha

Cik aiNa said...

to pojie:

pojieee...aina nak turun 5 kg je..sebab nak kawen..badan nak tip top...hehe

Cik aiNa said...

to cikmin:

32kg tu banyak la cikmin..aina nak turun 5-10kg je

Cik aiNa said...

to delour:

okeh..i try dulu..nnti i gtau u yep

Cik aiNa said...

to mashii:

aina mmg x gemok tp aina tembam..aina x suke tembam...hurm

Cik aiNa said...

to goose:

jom la diet sesame

Cik aiNa said...

to ruff:

yeke?
bagus la camtu..
aina nak try camtu gak..

Cik aiNa said...

to mashii:

suke la..suke laa..huhuu

fiza Mastar said...

fiza pun nak try la..hee~ :)

Cik aiNa said...

to fiza:

jom2 diet sesame..huhuu

Mashii said...

tembam la comel...tgk dah gastrik..jg kesihatan cik aina..jgn terpengaruh dgn org kurus..

DaHLia said...

ew..bukan aina mmg slim melim ke??

dah rasa ke? sis xberjaya kurus lagi sbb xdapat nk menelan semua obat kurus..hoh

Lt. fDanialz said...

jimat kemende.. sian la awek kang jadi aneroxia lak

LuVidA^^ said...

x nk la date makan sup??? uwaaaaaa