..

Wednesday, February 17, 2010

Mulut jangan celupar sangat!!



Berblogging biarla dengan cara elok..bukan untuk mencari gaduh, bukan untuk menjatuhkan sesame sendiri..dan bukan untuk menunjukkan siapa yang hebat, siapa yang best..siapa yang berkuasa. Kalau rasa diri tersangat bagus, fikirlah ade orang yang lebih bagus...kalau terasa diri tersangat cantik, jangan lupa kecantikan itu boleh ditarik balik..dan kalau terasa diri sangat popular, suatu hari nanti..populariti itu akan merundum juga. Kalau terasa diri kaya dengan harta, ingatlah harta itu takkan ke mana. Kalau terasa mulut tu cantik tak terkata, tolonglah jaga bicara, agar orang lain takde la terasa mana..kerana kite kan manusia, punya hati dan perasaan yang lebih kurang sama. Tak hari ni, esok lusa pasti kite akan terkena juga.


ngeh..ngeh..ngeh..pedas ke? Pedas lah kalau anda yang memakan cilinya.



71 comments:

zalikhanashuha said...

yezza..i like ur post..
ada certain ppls tu..saja nk tunjuk lagak with their blog..
nak jatuhkan org dgn blog..
haha..

leEya said...

ade jugak orang berblogging camny?
ish2..

Cik aiNa said...

to zalikha:

yep..btol2..
kadang yang lebih kepada sikap dengki tu yang ramai..hurmm

Cik aiNa said...

to leeya:

yup..sbb dorang fikir dengan cara camni, entry dorang boleh jadi top..boleh glamer..hurm, tah pape

black_mel said...

hurm..btul tu...x bole nak pentingkan diri sendiri...kena jaga hati org lain jugak..

sasha* said...

macih yang u buat entry ni at least ada kene mengena dgn i kn?syg u :P

nursarah said...

adoi..mmg banyak kes celupar nih. haha, masyuk gaknye celupar dalam blog.. up traffic kot. hikhik

Mashii said...

betul3...

Mashii said...

betul3...

Liyanaa. said...

i harap tak ada kene mengene dengan i T_________________T HHAHAHAHAA

F U N F A B U L O S I T Y said...

org bermacam2 org-biakan dia dengan dunia syok sendiri dia-tgk sampai bile nak macam tuu- ;D

jijie said...

erm...
takleh nak dielakkan..
kadang2 diorang buat dengan bersebab.
dan kadang2 kite sendiri buat dan kite tak perasan..
so peringatan untuk kite bersama.
untuk panduan dan pedoman di masa depan...huhu~

anyway.
sangat setuju dengan kamu.
=)

isha said...

btol btol
saje nak tunjuk hebat

Fyzal said...

that's very right!

cik ian@aH Lian~ said...

uik,
nape tuh yang?
kirim slm cik sasha,
awat dia pvt belog???

Mario said...

apsal weh...?

cik EPAL said...

wah betul betul :)

~~@lyci@~~ said...

salam kenal cik aina;..
yup, blog kita suka ati ar nak tulis apa kan.. tp ada batas bahasa jugak.. sbb yg baca semua peringkat usia :)

~~@lyci@~~ said...

salam kenal cik aina;..
yup, blog kita suka ati ar nak tulis apa kan.. tp ada batas bahasa jugak.. sbb yg baca semua peringkat usia :)

Mohd Nasri Md. Nasir said...

pdas la cik aina..hehe

cikmemy said...

ehehe...kalau buat pape fikir dulu mesti xde hal camni kan...huhu

||| PöJìé PööH ||| said...

garangnyer!!
ada org cakap Aina xcantik ker?
kasi tampor sket!!

♥ciK-t0ge ♥ said...

yeaH..
dat's riTe..
Lg p0n..
bKn el0k p0n gegad0 neH..
xbesH kaLo byK muSuh

Cik Biol said...

psst apsal ade org cari gado ke cik aina?

:: Feez_Mior :: said...

ble aina bersuara.. mmg pedas.. tp feez x terasa.. ceih..

keep it up aina.. :D

ZE said...

sape die tuh??lalala =)

Cik aiNa said...

to ZE:

ADE la..huhu

Cik aiNa said...

to feez:

yup2..klo x makan cili,,kenape nak terase kan feez

Cik aiNa said...

to black_mel:

btol..kalau kite nak org jg hati kite..kite pn kena camtu la kan

Cik aiNa said...

to sasha:

hehe..i syg u jugak..muahh3..ahaks

fiza Mastar said...

marahnye kak aina..bawak2 bersabar ehh :) hee~ nasib fiza tk mkn cili arini..klu ade,bedebushhh!!

Cik aiNa said...

to nursarah:

ye kot..org kite kan suke menda2 camtu

Cik aiNa said...

to mashii:

anda menyokong saya..baguss

Cik aiNa said...

to liyanaa:

hoii..jangan makan cili itu..hehe

Cik aiNa said...

to fabulosity:

btol2..lantak pi ah dorang

Cik aiNa said...

to jijie:

xpela..sendiri mau ingt la semua..hehe

Cik aiNa said...

to isha:

yup..

Cik aiNa said...

to fyzal:

ngeh3..setuju le neh?

Cik aiNa said...

to cik ian:

xde ape yang..cuma x suke hentam menghentam sesame sendiri..x suke..x sukee

Cik aiNa said...

to mario:

xdop gapo2..

Cik aiNa said...

to Cik Biol:

cepat CB..pegi sekeh org tu..ahaks

Cik aiNa said...

to cik epal:

bagus cik epal..anda kena sokong saya..

Cik aiNa said...

to alycia:

yelaa..x semua org suke ngan ape yg kte wat

Cik aiNa said...

to mohd nasri:

tu cili padi ke? ehehe

Cik aiNa said...

to cikmemy:

btol tu cikmemy, kena berfikir seblom wat ape2..br best

Cik aiNa said...

to pojie:

a'aa..ahhaa
cepat pojie kasi tampor itu olang

Cik aiNa said...

to cik toge:

btol tu cik toge..kte hidop kena baik2 kan...kan

Cik aiNa said...

to fiza:

fiza..jangan makan cili..nnti pedas..hehe

queen ♥ lyana said...

Pasal tu la pasal.
Ini blog je pon.
Kalau boleh hidup dengan baik, kenapa nak hidup dengan tak baik. Agaga

ni first time i singgah komen kot..
hye aina.. hari tu jumpa tp x sempat bermesra..
hihihi

maisyara Pot! Pot! said...

btul2.. tk ade gune ler nk gaduh2 dlm blog ni. lagi pun, law gaduh pun mcm budak2.. kite dh bsar pun nk jd mcm budak ke??? biar matang sikit lerr.. asal tgk owg maju sikit nk jeles.. pastu kutuk2 ler.. then ade terasa gaduh.. wth?! ahaks!

|arieza| said...

mmg betul. kdg2 ada blogger yg 'terasa diri famous', guna asset kecantikan, smpai terasa bagus sgt. huhuhu... mmg betul.. ada sampai lupa diri..

Dean said...

hehe..mmg pedas...biasa la..mulut orang kan...sabar je la..k.

Judiene said...

pedas ayat2 cik aina lg drp pedas sambal belacan
ahahaha
ni ada merujuk pd sape2 ke??
kih kih kih

eNaSaN said...

senTiase menJaga haTi hehehehehe....





biarkaN owG2 sepeRti itu.... (^_^)

eqbalzack said...

entry ni sesuai sgt dgn entry abg eq yg sedang menanam cili padi baka baekk punye! hehe

Cik aiNa said...

to eqbalzack:

haahaa..tu la, tanam2 cili sesuai ngan entry aina ni

Cik aiNa said...

to enasan:

mcm lagi yovie n nuno..menjaga hati..ahaks

Cik aiNa said...

to judiene:

xla..entry ni ditujukan kepada umum..hehehe

Cik aiNa said...

to dean:

mulut orang klo kite buleh tolong cilikan..best

Cik aiNa said...

to arieza:

btol3..org ni bermacam2

Cik aiNa said...

to lyana:

xpe dear..beramah mesra kat sini pn oke..kan

Cik aiNa said...

to maisyara:

yelaa..knape nak main gaduh2 kan..rileks la,kite sume da matang.klo x matang, xkan boleh berblogging kot

NGoNgexz said...

kira mcm kes tka puas ht la tuh ainaa

just call me uncle said...

kalau uncle ke arah tu .minta kenkawan tolong tegur ek atau belasah uncle cukup2 hahahah..mmg lah "blog aku..aku punya suker dan aku punya pasal lah!"

tapi kena tau gak..kalau tak nak bermasyarakat..buat blog private sendiri dan lu gelak sendiri-sendiri..

sesetengah manusia selera masing2 berbeza..kekadang cara kita tengok pun berbeza-beza..harap tuan umah bersabar...dunia siber maha luas..pelbagai ragam dan telatah kita akan jumpa..tak esok mgkin lusa..untuk renungan kenkawan semua...jgn tanam perasaan riak atau gah tak kena gaya..atau pun jeles tak bertempat..ikut kata uncle..," kita berkawan tak mau lawan.. nak pahala? kembangkan tali silaturahim seluas mgkin hihihi peace sob !

Johari sulaiman said...

huhu cantik blog!

lionteen said...

stuju..
stuju sgt ape yg aina ckp tu...
kaya berlagak nk mmpus..
da kaye,pndang org sume hina..


klau yg kene tu trase bgus la..
tp still tanak sedar..

Cik aiNa said...

to lionteen:

hehee..marah btol lionteen..
btol tu..

Cik aiNa said...

to johari:

mekasih..

*lari topik neh

Cik aiNa said...

to ngexz:

btol2..x puas ati neh

Cik aiNa said...

to uncle:

sokong ape yg uncle ckp tu 500%..
kite ni kan idop bermasyarakat..kena la pikir secara bermasyarakat jugak..ehehe

irahehe said...

wahh,peds jugk uue..
nseb baek ira xmkn cili tdi..soo...xrse pedsnye..hehe~

apepun..ira xsuke la org berlagk nie
geram btol tpi germ2 pon bukn bley buat per kn..sebb tue blog diorg..