..

Friday, February 19, 2010

Abang hot..kakak macho..salah siapa?


Hot tak...kih3

Kenape harus mengubah kejadian Tuhan?

Tidak dinafikan ramai je golongan lembut ni kat dunia, kawan aku pun ade je yang lembut, berpewatakan lembut, jalan gaya lembut, tak mengapa. Ini kerana mereka lembut, tapi mereka tetap lelaki,naluri mereka masih lelaki..sebab mungkin fitrah semulajadi mereka dah lembut kan, mereka tak mintak jadi macam tu pun. Tapi yang menjadi masalah ialah golongan nyah ni...pakai mekap segala, bedak, cucuk sana sini...aduyaii. Cantik mereka kalah weolss yang sejati ni nyah oii!

Nak dijadikan cerita..minggu lepas aku ke Sogo bersama cik abang...pergi ke bahagian tutttt, nak usha-usha sket mane yang berkenan...untuk buat hantaran nanti. Dan ade la sorang "kakak" ni melayan kami sebagai customer la kan, aku lak kemain syok tengok muke die,bukan nak tengok barang sangat pun, kih3..jahat ko wahai aina!

Tengah syok usha muke die,
Lalu...hati comel aku berkata-kata:

"mak aihh...tebal nye mekap u nyah..kalah mak!"

aku tenung lagi muke die...

"apsal i ade nampak something wrong je kat muke u nyahh,..hurm.
dah "cantik" tu...tappiii...ape yang kurang ye?"

elok aku duk usha muke die..hati aku berkata lagi...

"wow...bulu idung u bersepah nyahh!!"

aku lepas tu tak sanggup nak tengok dah..sebab hati aku tengah gelak guling-guling kat dalam neh, nakal u! Agak geli di situ..tapi itu lah kenyataan, bukan nak mengutuk..tapi aku geram jugak kan, dah alang-alang nak jadi "kakak" sangat...biar la betol2. Jangan la cemarkan name baik wanita...hurm. Tapi tak mengapa, at least beliau masih lagi mengekalkan ciri-ciri kejantanan yang ada pada diri beliau...ahahaaa.

Lepas tu, aku pun blah dari situ...sempat la bertanya kat cik abang,

aku : "b..u nampak tak ape yang i nampak tadi?"

tunang : "nampak yang...sesungut die keluar..banyak lak tu"

aku : "tak baik u b".....hahahahaa..



Jadi..moral of da story, tak payah la nak jadi pompuan...okeh. Lagipun tak elok mengubah kejadian Tuhan. Bersyukur je la dengan ape yang kite ade...peaceee!!!









46 comments:

~♥ iella ♥~ said...

Wakakakaka....tp memang best tau bila kita dpt berkawan gn golongan cmtue...lebih dekat kita dari wanita sejati tau..

JAI said...

Setuju..dah elok2 nak diubah...jangan wehhh..updated blogger terhebat

Cik aiNa said...

to iella:

memang la..kalau ade kawan nyah ni..suke tengok gelagat dorang je..hehe.

Cik aiNa said...

to JAI:

Yelaa..nape nak ubah2 kan...x pasal2 termalu sendiri

cik EPAL said...

tak baik ubah ubah :)

:: Feez_Mior :: said...

hurmm.. manusia, xpernah puas dgn ape yg die ade.. yg cantek nk maken catek.. yg tua nk jd muda..

tp harus bersyukur sbenarnye dgn ape yg kte ade..

@xiM said...

heheh..lawak la pulop baca story nih.

BuNnY pUrPlE said...

manusia nie xpenah bersyukur ngn apa yg dorg miliki..tu la pasai dorg nie ubh2 gtu..

Cik aiNa said...

to bunny:

btol3..x bersyukur..nanti Tuhan tarik balik baru tau..

Cik aiNa said...

to axim:

lawak ke?
ececehh...buleh la saye join raja lawak next season

Cik aiNa said...

to cik epal:

btol tu cik epal..ngeee

Cik aiNa said...

to feez:

baik bersyukur je ngan ape yg kite ade kan..kan

Nur Aainaa Khairunnisa said...

hahahaa...kalo mau ubah biarla betul² tip top...ini masih nampak kelakian nya tu..dah camne..ehehehee...;p

*apapun tak perlu la nak ubah² ni...bersyukur dengan kejadian Allah ni....=)

umie said...

salam..umie pun ada gak saudara umie yang gini tp kalu tnegok memang lawa..dia kerja kat marta tilaar KL(betul ke ejaannya ek? hahhaa)kulit dia memang gebu dan bersih tp nasib baik dia kata iman dia kuat lagi xnah tukar jantina dia...

Cik aiNa said...

to Aainaa:

tu la pasal..alang2 nak jadi pmpuan sangat biarla btol2 ..kann

Cik aiNa said...

to umie:

yeke..tp as long as die xmo tukar jantina xpela kan..

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

kehkehkeh.. tak sesuai tulla. tak sempat nak trim kot.. bz tepek make upkat muke tu.. hehe

eNaSaN said...

xmenahaN tul kaN...



tp mmg byk la..ari tue p parksOn kaT alamnda pon de tp xmake up cuma gaya2 adik2 gitu muka bloeh thn tp alamak...urrmmm lemBut kalaHkan aku..hahhaha



maNusia akHir zamAN...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

sesungut???

wahahahahahahaha....

gelak guling2....

♥ciK-t0ge ♥ said...

waKaKaKa..
sesuNgut kUa =))
eee.. geLi....

Lt. fDanialz said...

sejak aku kecik smpai sekarang aku sentiase bermasalah dengan golongan itu... aku slalu kaco jer diorang biarkan diorang berdiri di dunia 'nyata'.. dan aku sangat2 memandang rendah dgn mereka.. sorry cant help it.. that is not the principle for rockers.. cewahhh..

mengubah ciptaan tuhan adalah berdosa besar...

anyways, i like ur entry..

Cik aiNa said...

to FD:

Hahaaa...tu la, sape suruh ubah2 kan..x elok tu. u rawk beb

Cik aiNa said...

to cik toge:

seb baik cik toge paham sesungut tu ape..hahaa

Cik aiNa said...

to enasan:

kalau sopan yang dibuat2 mmg xkan nampak ori nyer..

Cik aiNa said...

to gadis kampung:

yelaa..bahasa sopan sket..sesungut..hehhee

Cik aiNa said...

to oshin:

tu la pasal..sebok mekap2 x smpat nak trim tuh

isha said...

ade nyah yg cun
sampai org t'pikat

Cik aiNa said...

to isha:

btol babe...kalah kte yg sejati neh

MiSZuE said...

sangat cute pic tue hehe.

Cik aiNa said...

to miszue:

hahaa...tu apek ngan jehan sgt cunz

psychopath said...

geli la bapuk..

TerunaGiler said...

satu aku puji golongan ni.. kejer rajin.. dulu aku ada 2 staff camni.. kejer memang rajin giler.. tp mlm gi jual bon tut tut tut....

niesz said...

hahaha..klakar tul..geli!

joegrimjow said...

eiiyuuwwwww
kotoq
xmo tengok

tp da tertengok

Judiene said...

wawawawawa
sesungut kuar!
ahahahaha
kalo owg jd cik aina, tegur dpn2 lg
biar rase sket
ahahaha

L.Lawlett said...

kenapa mcam takut je bila baca entry ni?
seram sekejap bulu roma

Juz Wan said...

advce...
lau jmpe la owg2 cmni,bek diam je..
bkn pe,tkot t lau ngate ank kowg plak yg jd cmni..ha3

btw..

wanameer.blogspot.com

- latest blog in d unvrse -
new in blogging..

Johari sulaiman said...

nice blog!

Cik Biol said...

dorang bkn je lagi cantek malah terlampo2 seksi ngeeee

noor afzan said...

perkataan 'sesungut' tu buat saya geli hati..
walaupun geli2 tu ade gak la..
huhu~

Yatre Hayati said...

hahaha...apa kes la dorang nih !!
sesungut lupa nak trim da!!

Cik aiNa said...

to yatre :

tu la pasal..ape daa

Cik aiNa said...

to noor afzan:

hahaa..xdela, tu perkantaan ganti kepada tuttt

Cik aiNa said...

to CB:

btol tu CB..kalah kite yang macho neh..hahaa

LuVidA^^ said...

dah alang-alang nak jadi "kakak" sangat...biar la betol2.

<---hahha...saba je la...gelii jeee bulu idung :D

Ahmad Syazwan B. Ahmad Tarmizi said...

bt malu kaum lelaki ja mereka ni !