..

Friday, November 26, 2010

It's a BOY... =D


Hye aunties & uncles...teruja x? eheheh. Saya lagi teruja sebab pada usia kandungan memasuki 17 weeks, jantina baby telah pun diketahui. Saya dapat anak teruna ok..jadi kalau sesiapa nak berbesan tu boleh la isi borang sekarang..haha. Last week, saya ke klinik pakar Dr Marlik kat Ampang Putri untuk membuat monthly check up..dan seperti yang diberitahu doctor tu very the friendly kalau nak compare dengan previous doc kat salah sebuah klinik kat Ampang tu. Kali ni saya rasa memang betol² puas hati dengan doc yang baik, pembantunya pun baik, dan yang paling best bila part scan tu la.

Firstly, doc scan tengok baby cemane. Ternyata sungguh saya terkejut sebab baby aktifffff sangat duk joget². Kalau nak compare dengan last month, baby saya pada usia kandungan 13 weeks, die diam je..statik. Hati ibu mana yang tak risau kalau orang lain sebuk bercerita tentang baby mereka pada usia kandungan macam tu dah start joget² dah. Hanya ibu² je yang mengerti perasaan ibu² sekalian..apekah? hahaa..abaikan. Tapi yang paling takleh blah, saya tergelak² apabila melihat baby tengah joget² tu..kejap pusing kiri, kejap kanan, tangan ke muka la, kaki tendang². Doc pun confuse dengan saya... =P



~ ini saya punya!!! ~


Tangan kat mulut taktau la tengah hisap ibu jari ke ape, tp dimata saya..ape pun reaksi yang dibuatnya die tetap comel..ohh!!!

Doc juga ada buat 3D scan, saya nampak muka dieeee. Kaki tak duk diam duk menendang². Sorry sayang, mama blom rasa tendangan tu..tak cukup padu kot..ahaks. Usaha lebih sikit yea, kasi tendangan paduuu punyer. Tengah syok duk menelek baby, doc tanye "nak tau jantina tak?" ..of cos la kan..tapi cam tak sangka awal² dah boleh tau. Mungkin sebab baby boy senang nak nampak bebird nya kan. Bila dah tau tu, ape lagi..senyummmm lebih la saya dan suami. Suami la terlebih senyum sebab die ada geng, mama pula ada talibarut..haha. Asal papa kuar umah je, suruh baby ikut. Cayalah~


i'm not fat, i'm just pregnant. =P


Owh, perut saya sudah muncit ok. Memang dah tak boleh sorok dah. Jumpa kawan² ke atau jiran ke, dorang mesti tanya.."eh aina peknen yea?". Yess!! maknanya perkembangan pesat telah berlaku. Lepas deliver kena work out lebih nampaknya. Orang cakap anak lelaki memang perut besar lebih sikit yea? hurmm. Takpelah, janji baby bahagia dalam ni.

Sekarang usia kandungan sudah 18 minggu. Lagi 22 minggu keluar la anakanda tercinta ni. Dan sesungguhnya masa itu berlalu dengan sungguh la cepat. Pejam celik pejam celik cukup la 9 bulan. Entry pasal baby semua adalah untuk renungan di masa akan datang..yelah, kot² taun depan tambah lagi sorang ke kan? hahaha. Maklum la..saya takde diary, ade blog ni je. Jadi, ape gunanya ada blog kalau saya tak tulis ape² kannnn.

Oke la..sambung lagi cerita baby bulan depan lak. Lagi 3 weeks camtu check up lagi. =D



P.s : hari ni smpai ahad ade baby fair kat mid. Yuk kesana...mau cuci mata. =P





44 comments:

Jieda said...

Akak masa peknen dulu tujuan scan mesti nak tau jantina baby.Taknak surprise2.Best kan melalui pengalaman peknen ni.

Miss Izah Mohamed said...

care take aina...

Miss Izah Mohamed said...

erkkk... i silap tulis in previous comment.. ahahaha jgn gelak..

i nk tulis take care! aduhhh

dak eina said...

nie yg rse nk kawen cepat2 nie...ngee~~ :P

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

auwwwww baby bump..
comel betol ibu mengandung ni..

^puan nanie^ said...

dear,xsaba jugak nk scan ni.igt nk scan 20weeks.tp since da bc blog u ni,nk scan juge la..mane tau ade rezki kan..nk tgk gender baby..enjoy our pregnancy period!

ezany said...

baby boy tu menari jib jab kot.. haha.. pasni boleh la plan nak kasi nama ape ek..

Puan aiNa Rahman said...

kak jieda :

btol kak..xde nyer nak suprise². syukur la dapat baby boy ke atau girl. janji sempurna sifat dan membesar ngan sehat dah la kan. yep2, pengalaman preggy la pengalaman yg paling best kot. nak enjoy every moment spanjang preggy ni. nnti da deliver rindu lak tima mcm gini.

Puan aiNa Rahman said...

izah :

hahaa..xpe dear. mane² pn i faham. btw..thanks yeaa.

pssttt..cpat² naik pelamin, nak makan nasik minyak =P

Puan aiNa Rahman said...

dak iena :

haaa..klo cmtu suh bopren masuk minang cepat² k.

Puan aiNa Rahman said...

to lyaa :

hehee..rs cam br je leeya pegi wedding sis kan. now dah 4 months preggy daa..

ait..suh cik abe masuk minang cpat². nak makan nasik minyak kamu lak ni =D

Puan aiNa Rahman said...

puan nanie :

aina scan tiap kali check up. love to see baby gerak², perkembangan die. tp klo baby boy senang nampak tau.

Puan aiNa Rahman said...

ezany:

hahaa...mungkin la kot. mama die kan suke sangat dgn video jib jab. haha.

a'aa..slow² pikir nama baby.

ZiE FAUZi said...

wahhh..aina..dah tahu jantina ek.. pasni senang la kalo nak barabg baby... jaga diri tau...

nak isi borang berbesan leh tak??? hehehe..

cik EPAL said...

comel la akak. muka tak chubby pon even preggy. mesti anak comel ni =)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

memang terpancar kebahagiaan nk jadi ubu kat muka aina =)

LATEST ENTRY

SAYA SUKA BLOG DAN MUNTAH PIZZA

zura@iwan said...

beznya bb boy.....tahniah..

cha said...

tak boleh beli pink2 la sbb baby boy huhuh :p

izzahfarhana said...

aina xpela citelah psl baby, nak baca nak baca. cpt je kan masa berlalu :)
take care tauuu

Puan aiNa Rahman said...

kak zie:

kak..sila amek borang kat kaunter yea..haha. tu la, senang nak gi baby fair kat mid ..bole usha baju babyyy.

Puan aiNa Rahman said...

cik epal :

yeke x chubby? tengkiu cik epal. kamu sorang je ckp sy x chubby. org lain sume ckp sy chubby. he3. Insyaallah..nak bby comel. =D

Puan aiNa Rahman said...

gadis kampung:

1st time nak bergelar ibu mmg excited lebih sket. he3

Puan aiNa Rahman said...

zura:

thanks kak. =D

Puan aiNa Rahman said...

cha:

tu la pasallll..kaler pink mmg i x bole pandang la kan. klo corak2 pink / brg2 pink oke je kot. he3

Yatie said...

yehuuu aina dapat bb boy....kawan hanafi tu....
Aisehhhh....takleh lar nak wat nantu...

Puan aiNa Rahman said...

kak yatie :

akak..bole geng ngan hanafi ni. mmg xleh wat nantu la. nampak gayanya akak kena tambah sorang lg kak..bby girl lak. =D

y@n@ M!B said...

weehuuu sonoknya dpt baby boy!! si ayah ofkos la suka..dah dpt geng gitu kn..hehe~ congratz aina!! x sbr tggu next update..syok lak bc psl baby..


jum kita berbesan jum..eh! =P

ElyaElmo said...

Aina!!dah lama gak tk ikut perkembangan aina....
Comel nyee peyutttt :D

ikiqzana said...

salam kenal aina.. mmg due date kita dkt2.. akk 13 may nnti. seronokkn bila negok perut dh besar.. tahniah aina bakal dpt baby boy.. akk nunggu besok check-up itu pon klu2 nmpk.. hihihi

take care yer..

suezen said...

wow wow wee....baby boy ke...hehehe..mine baby girl...:P.. tp dulu waktu 24 weeks br dia kuat tendang...(mcm dh boleh rase tendangan lah..)..kalo dlm 18 weeks mcm tuh mmg tak rase ape...no worry lah..he's fine dlm tuh..ok:)..hehehehe

kasih suci said...

tahniah....sure x sabar nk tunggu baby kuar kan...

Puan aiNa Rahman said...

yana :

eheh..berbesan? bole..bolee. sila kawen cpat2 yea. he3

Puan aiNa Rahman said...

elya:

aina da lame x berblog dear..update blog sekali sebulan je. dah mls sgt dh skg

Puan aiNa Rahman said...

ikiqzana:

aina due 28.04. beza 2 minggu je tu. bby boy senang nampak kak. tp dpt boy ke girl x kesah kan, janji bby sehat walafiat

Puan aiNa Rahman said...

suezen :

tu laa..duk menunggu jugak ni. org ckp 20 weeks ke atas br dpt rs kan. x saba nak rasa ...hee

Puan aiNa Rahman said...

kasih suci:

yep..x saba. tp 5 bulan tu kejap je. biar bby membesar ngan sehat dlu. he3

merahjamboo said...

congrats aina!!!baby kita boley geng main bola;)

Rara Nasiha said...

congratulations aina. kene jage kesihatan betul2 tau. :)

BENA said...

wahhhhhhhh dah nampak pewut sis ainaaaaaaaa . suke zra tengok . eh zra pulak yang suke ! heeeee ~ =)


wah tahniah2 sis . sebab dapat anak teruna . zra cop dulu ekkkk . HAHAHAHAHA =)



take care sis ! heeee~

Naddy said...

mama yg somel!

Cikmin said...

betul lah...puan aina rahman dah nampak gumuks luar biasa...hihihi..jangan marah ye mummmy.. :P nanti kalau baby dah start kicking..tak menahan tau.. :P

honeyaliena said...

Aper pun DA ada lah mummy yg paling comey.nanti aunty FA g melawat baby boy tu yer. :)

Miss u DA !!!

cik helena said...

nak kawen!nak ngandung!

makdara TERdiva said...

eh! time akak mengandungkan rebina boys..perut akak kecikkk jer..siap ade yg ngorat2 lg..bongok tul dorang tuh.. :)

ni mesti sibuk berangan nak letak nama bb kan?kan?kan?