..

Thursday, April 21, 2011

Baby...baby..baby boooo


congrats to my sis in law on her newborn.. (>o<)

Aii dah beranak..yeay! verangannn~~~ Semestinya baby di atas bukan milikku kerana mine is boy la..bukan gegirl seperti yang tertayang di atas. Boboy still inside mommy's belly, dan takde tanda² mahu mengeluarkan diri pun. Kawan² seangkatan dengannya semua dah selamat melihat dunia dan syiok berada dalam pelukan mommy masing², die masih lagi memanjakan diri di dalam air ketuban dan di ruang yang sempit itu dengan pergerakan yang makin terbatas. Walaupun begitu, sekali kena silat dengan die mau tersengeh² muke aku menahan senak di perut. Ganass~~

Oke la ..dengan segala sukacita nyer aku nak mengucapkan tahniah buat kakak dan abang ipar di atas kelahiran baby comel yang belum diberi nama nie. Baby girl ni lahir semalam, 20.4.11..di mana edd beliau sama macam aku iaitu 28.4.11, see..memang kembar bebenor kan? kawen sekali, ngandung sekali, nak beranak pun sekali..tak teragak², haha. Aku dah agak baby girl akan keluar dulu tapi tak sangka la pulak pada hari semalam iaitu tarikh yang aku ingin²kan, sebab nak sama ngan birthday umi kesayangan ku. Sebelum tu aku kemain pujuk si kecik ni untuk keluar semalam, tapi hampehhh..tapi takpe la, cousin die yang keluar on dat date pun kire jadi la.

Ohh..satu family nampaknya excited dengan kelahiran baby girl ni, al maklum la cucu pertama dalam keluarga encik suami. Lepas ni mungkin minggu depan cam gitu, keluar pulak baby boy..jadik la sepasang. Berdouble triple kegembiraan mereka nanti. Harap² aku pun dipermudahkan proses bersalin macam akak ipar ni..sejam je uols duduk dalam LR, untung badan.



Gambar di atas menunjukkan 2 orang baby yang berada di tempat yang berlainan..he3. Sorang di luar, sorang lagi di dalam. Anak bujang aii cakap "ladies first mamaa.." see..betape gentleman nyer anak aii kan..hahaha. Masa tengah riba gegirl ni, sebuk die tendang sana tendang sini, seronok kot mama riba awek..dan yang paling aku suprise, masa tetibe si boboy kasi tendangan padu dari dalam, si gegirl pun uwaaaaa dari luar. Nakal anak mama usik anak dara orang..hahahaaa. Adoiii..sabar je la.

Kenyataannya..kami berempat iaitu ibu bapa kepada boboy dan gegirl ni masih kekok² nak betulkan bedung baby, nak pakaikan sarung tangan, nak angkat baby pun kekok..ohhh, sangat kesian... =B


Nota : Congrats buat mommy ixora kerana selamat melahirkan baby girl yang chubby semalam. Setiap kali aku update entry, mesti ade kawan² yang bersalin..uwaaaaaa. BOBOY CEPAT LA KELUAR!!!


25 comments:

Jieda said...

tahniah buat kakak dan abang ipar aina.sabar..bila tiba masanya keluar la boboy tu

f_aRa_aINa989 said...

baby boy tu pasai pa tah suka duk dlm perut lama2..hehe

Arn sweetrider said...

brapa kilo niece aina ni? fuhh..sehat sakan dia..rambut lebatttt!! comel plak tu...xsabau boboy kuar, mst comel gk kan.

Aisumi Chan Kawa'i said...

comeinye! sumi ingat sis dah bersalin dahh.. semoga dipermudahkan semuanya k.. tgu bby boy pulak..

Mashii said...

ingatkan puan aina bersalin terus update blog..heee..sabar2..

mommie yuyu said...

aina, saspen ok..yuyu ingat boboy dh keluar..tp xpe,,boboykan gentleman.ladies 1st ..

apa nama baby yang kiut ni?

Puan aiNa Rahman said...

jieda :

btol tu kak..blom sampai mase lagi la kot ni, tu sbb die xmau kuar. kate edd lg smggu kan..hehe

Puan aiNa Rahman said...

aina :

suke duk lam perut mama sbb boleh makan sedap², bile dah kuar kena minum susu jer. =D

Puan aiNa Rahman said...

arn :

bby ni berat 2.86kg..boboy berat bape xtau la, tp skg klo scan dah 3kg dah.

Puan aiNa Rahman said...

sumi :

blom lg sumi..ni riba² anak orang jer..amek berkat. anak sendiri dalam perut lagik.

Puan aiNa Rahman said...

mashii:

woahh..efficient gitu kan. lepas deliver trus update blog. hehe

Puan aiNa Rahman said...

yuyu :

hahaha..saje² nak bikin panas sket. bby girl ni parents die lom kasi name lg.

misluvcoklat said...

laa..igtkan anak sis td...
btw, comel3! ;)

Ms AiReEn MoHd said...

huwaa tgk baby org rase perut ni, baby bilakah kamu mau keluar darling, byk baju cecantik nak dipakai ni...huhhuhuh sabo mek...kau dulu baru aku kan!!!ko mesti cuak sampai tak larat da kan....ko sure nak push jer kalau boleh kan..kawan aku patut salin same ngan ko da selamat berpantang da pun,, die induce pastu bebrapa belas jam anak nye kuar...berat 2.6kg jahitan pun satu jer,,,,mcm best jer cara itu....aku mcm terpikir kearah senang tu plak!!!ape kate kau????

Pojiepooh Abdullah said...

Cehh buat surprise jer..
Kalau Aina meletop make sure bgtau Pojie ok.. BIlalh tuh! Sayang benor nak tinggalkan perut mak dia ;p

PojiePooh; Hanya Satu...

Puan aiNa Rahman said...

miscoklat :

sis blom bersalin..tu gambar anak buah =D

Puan aiNa Rahman said...

ms aireen :

haaa..pandai la uols. ntah² bby u kuar dlu kann..boboy ni cam manje sket, xmau kuar awal²..bg chance kat bby org lain keluar dlu..haha.

YESSS...mmg rasa nak push jeee...x larat dah nak mengusung perut boyot neh. nak pakaikan budak kecik ni ngan baju comel² yg dah siap dibeli itu. hehehe

Puan aiNa Rahman said...

pojie :

kalau aina dah bersalin konpem akan dihebahkan ke serata blog dan pesbuk..ehehehe.

tu laa..boboi ni syg nak tggalkan perut mummy, syiok kot duk dalam ni. lom ready die nak menghadapi dunia yg penuh pancaroba neh.

Pya said...

edd aina 28/4 eh? lg 7 ari la. tak lame dah tu. weee~ lepas ni dpt nengok baby aina pulak! auntie pya pulak tak sabar ni. ^_^

Puan aiNa Rahman said...

pya :

a ah pya..edd 28hb nie..tgh memujuk si tecik agak kuar sblom 40w..sblom edd. hehe

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

terkejut tgk...

ingatkan sis aina dh bersalin....

LATEST ENTRY

CINTA DUNIA MAYA

Eyriqazz said...

comel...bila pula boboy nak kuar ni....mamanya tak sabar nak cubit2 pipi..hik3..

Shocking|Kandungan Gula dalam Susu Tepung Untuk Membesar Anak-Anak

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

wee!!
samalar kita mommy aina oiii...
boboy xmo kuor jugak ni..
dah overdue 3 hari dah ni..
adess!!
kawan2 sume dah deliver..
dah nak abis pantang..
tp boboy syok jer duk kat dalam..
semoga aina dipermudahkan segalanya yaa!!
wee!!
sama2lah kita berdoa yerpp!!


☆┌─┐ ─┐☆
☆│▒│ /▒/
☆│▒│/▒/
☆│▒ /▒/─┬─┐... HYE!!HYE!!
☆│▒│▒|▒│▒│ ..PEACE!!!....
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│..MENJEJAK DISINI!!..
└┐▒▒▒▒▒▒

✿ salam singgah dari mummyweiyda✿
✿eppy blogging ya!!✿

Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

Sumijelly said...

eh..ingat dha bersalin...hehehe

tak per... nanti turn awak akan tiba..

semoga berjalan lancar yek nanti.....

Sumijelly.com

Reflisia said...

aina darling...tak sabar nak tunggu baby u tau...