..

Monday, April 18, 2011

38 weeks ++ ...bile nak letup neh?


Masuk hari ni tinggal lagi 10 hari gitu nak menghampiri due date, tapi baby still..takmau keluar lagik. Puas ku ketuk², ku usap² perut ni..tapi macam gitu jugak la. Lepas sehari, sehari aku tanye beliau bile nak keluar sebab aku memang..dah tak larat nak bawak perut, walaupun perut ku kecik sahaja okei! Gambar² sebelum ni yang menampakkan perut aku besar kebaboom tu semuanya dusta belaka, aku pun taktau pehal jadi macam gitu..hak3.

Bile dah masuk 38 weeks ni, ade la jugak rasa sakit perut sikit², yang aku perasan semalam ngan dua hari lepas, ade sakit di bahagian kanan bawah perut ni..memulas², sakit sangat..dekat 40 minit camtu sakitnya, sampai nak gelak pun akan rasa sakit kat situ, lepas tu hilang. Bile bagitau doktor, beliau hanya berkata takde ape² tu..hurmm, okei la kalau takde ape².

Dan yang paling sadis, bila dah sakit perut kat ofis aku pergi la jumpe doc kat klinik panel area ofis neh, dan doc yang aku jumpe tu ternyata silap doc la. Aku ngadu la yang aku ni rasa sakit² kat perut dan dah 38 weeks preggy, lepas tu beliau boleh tanye "u ade muntah² tak?", "pening² kepala?" , "kerap buang air?"...ayooo~ ape kau ingat aku ni cirit birit ke ape? keracunan makanan? terlebih makan mungkin? yelaa..perut membuncit macam gitu sebab terlebih makan? sadisss tau. Ternyata beliau taktau ape² tentang sakit puan neh, kalau takat tanya² gitu aku pun boleh jadi doc kottt. Tapi nasib baik beliau kasi aku mc 2 hari..so pelagi, dessuppp!!! aku terus balik umah dan sakit tu terus hilang..yeahhh~ best!

Sekarang masa untuk menghitung hari je..mintak² beliau keluar lusa ke (20hb), sempena hari lahir ibu ku yang tersayang..woaa~ hadiah hari jadi tok umi, kasi cucu sorang.. =D



Note : congrats to mommy nad kerana selamat melahirkan baby anas pada 14.04.11 yang lepas. kawan anas takmau kuar lagik, seronok duk dalam perut mama die T-T


37 comments:

cik Umienorafizzah said...

sadisnyer la haii....doc india tuh :p

aLeen aVriL said...

uiikkssss lama nya dia duk dlm tuh...


sonok sgt ka....byk air kot dlm tuh....suka lah dia main air haa...


aina moga semuanya selamat okei....

nnt besalin kat ospital mana???

~cik shanashaida~ said...

moga2 mummy gojes sama bby comel slmat.. ^_^

nadeera said...

mesti berdebar2kan..hehee baby lum sedia nak kuar tu..ader lagi 10 hari..so dia nak mama dia mkn dulu mcm2..baru dia kuar..nanti dah pntang tak leh mkn dah..heheh dira doakan semuanyer selamat k..amin

Lya Colours said...

ush mesti dup dap dup dap nak menanti si kecik kuar kan
moga dipermudahkan uruskan puan aina kita ni. insyaALLAH

YanaMIB said...

kazen yana pn br bersalin jumaat lepas..patotnya due 2 mei..tp awl 2 minggu lak..hehe..sbr ye aina..maybe kena byk berjln kut br dia rs nk terkeluar..hehe =)

cHeQ_hAnYLL said...

hoyey! xpe2 momma aina, sabau je bebanyak..peyot mummy sejuk kot..sayang nk tinggalkan. nt dh lahir asyik kene cubit pipi dengan mummy n daddy je.. tu belom cmpo mak sdare, pak sdare, auntie2 n uncle2..huh~nk tido pun xsenang (baby yang kate..)

cHeQ_hAnYLL said...

ops lupe..selamat bersalin ye.. petua nak hilangkan sakit bersalin n nk cepatkan bersalin, mandi selalu.. 20x sehari pun xpe.

Puan aiNa Rahman said...

cik umie:

yep²..sadis kan. kamu adalah saksi kejadian..hak2

Puan aiNa Rahman said...

aleen :

die suke duk dalam perut sbb sejuk kan..kat luar skg kan panas, tp kena pilih timing yg elok utk kuar..hehe.

aina bersalin kat spital ampang leen. insyaallah =D

Puan aiNa Rahman said...

shana:

thanks dear..mudah-mudahan

Puan aiNa Rahman said...

nadeera:

setuju! baby kasi chance kat mama die utk makan ape je yg nak dimakan..sbb bby xmo berair mulut nnti. haha

Rosie Rose said...

syok betul boboy tu duk dalam perut mommy nyer yerrr... tu pasal takmo kuar tu... haih! cptla boboy, auntie nak tgk boboy nihh... :)

Puan aiNa Rahman said...

Lya:

sesungguhnya penantian itu satu penyeksaan lya..hehe. bby best duk dalam perut neh

Puan aiNa Rahman said...

yana:

kwn2 aina yg lain pun sume dah selamat dah yana, bby dorang sume kuar awal dr due date. bby aina ni je, still xmau kuar lagik.

Puan aiNa Rahman said...

anil :

yep2 bagi peluang kat baby utk memanjakan diri dalam perut mommy, dah keluar asek kena gomol je..mesti die rimas dan rs nak masuk balik lam perut mommy..hehe

Puan aiNa Rahman said...

anil :

yeke? selalu mandi boleh kurangkan sakit eh? boleh try!

Puan aiNa Rahman said...

rosie rose:

boboy nak berlama2 dalam perut mommy..menggunakan masa semaksimum yg mungkin. haha~

cik Umienorafizzah said...

selalu mandi boleh kurgkan sakit eyh,aina.....balik t g berendam kat pool :)

mommie yuyu said...

mungkin baby nak jadi hadiau tok umi?mngkinkah..hehe siap2 tau mommie..skrg ni berjaga2..yuyu pun x sbr nk tgk baby boy yang mst comel mcm mommie daddy d\ia

nadiah said...

mekasih aina. :)

aina, pujuk la bby H kuar cepat2, Anas dah x sbr nak jupe kawan dia ni. ibu Anas pon dh excited nk jupe kwn Anas ni. bila ek????

baby H, cepat2 la kuar ya!!

p/s : aina, org trlupa nk pos hadiah baby, sbb x sangka Anas nak kuar awal kan. semua plan jd kelam kabut. nt org pos ek. :)

Puan aiNa Rahman said...

cik umie:

hehe..yep2..jom join

Puan aiNa Rahman said...

yuyu:

mintak² la yuyu die nak kuar lusa. klo x, menunggu lagi la nampaknya. hu3

Puan aiNa Rahman said...

nad:

tiap2 hari aina pujuk die nad, tp macam die buat dek je..cuma die kasi mama die sakit2 je. ayoo~~ seronok sgt duk dlm perut.

xpe2..ade ms nanti nad pos la. =D

Sumijelly said...

wah...berdebar2 la pulak kami ni....

cepat2 la berslailn yek... mesti tak sabar nak tgk baby.....huhuhu


Sumijelly.com

Puan aiNa Rahman said...

sumijelly:

mmg nak cpat2 bersalin tp bby xmau kuar lg.. =D

Pya said...

Ari2 dok nengok aina post kat fb bilalah baby nak kuar ye. hehe... takpe aina taklame dah tu. org kate kalo baby kuar ontime susah nak kena kuning sbb dia dah dpt sume zat yg diperlukan dlm perut ibu dia. Hopefully nnt baby aina pun camtulah (sbb tu dia kuar lmbt2 kot) ^_^

Puan aiNa Rahman said...

pya :

harap² cmtu la pya..tp xmo la overdue sgt, sbb saye dah x saba nak peluk die! ehhehe.

chekgu Moe said...

hehehe...baby cepat kua..mommy tak sabar...aunty pon tak sabar...adam nak jugak tengok member dia nih...:)

Cik Shu said...

Lama aina tak update. Shu ingat aina dah bersalin. sama2 la kita gigih menunggu baby keluar ye =)

Puan aiNa Rahman said...

molie:

membe adam nak kuar on 39w kot same mcm adam. hehe. puas aunty pujuk die kuar, xmo kuar2 lagik ni.

Puan aiNa Rahman said...

shu :

blom2..aina sehat walafiat lg, lom bersalin. lame x update sbb xde idea. hehee

aLeen aVriL said...

mesti dia kua nnt dah beso haaa...


kua pon da dekat 5kg...

bsedia aina...byk tenaga nk guna tuk push

Puan aiNa Rahman said...

aleen :

5 kilo? uwaaa...xmau la aleen, maksimum nak 3.5kg je..besar2 susah nak push. hehehe

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

hi mummy ainaa...kita due lebih kurang jer ni haaa....welcome to be a mummy!!! kak nad dah settle...pasni kita pulak...gud luck!!

Puan aiNa Rahman said...

weiyda :

hye mommy weiyda,
yeke due same eh..hee, best².
a ah..nad dah settle dah..lepas ni turn kite lak, menghitung hari je nie. yeay. semoga kite selamat melahirkan si tecik nnti yea,aminn.

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

tu rr.. kan!!
kak nad dah berapa hari dah pantang..
tp kita xkuor2 jugak..
ni overdue pun xmo kuar lagikk..
dah agak kalini pun kena induce jugak kott..
adsss!!
seramm2!!
teringat yang first dulu..induce jugak!!
uwaaaaaaa