..

Saturday, April 9, 2011

Tiada contraction yang berlaku ...

Belom bersalin lagi lah! Masih lagi sehat walafiat cuma macam biasa, ade je kesakitan sampingan yang datang. Heartburn dah kurang tapi digantikan pula dengan sakit tulang rusuk neh..sakit oiii. Tulang rusuk belah kanan bagai ditendang2 oleh si tecik ni, rasanya pedih2 dan sengal2 ubi gitu..stok sampai takleh nak bernafas.. =( Bile kesakitan tu menjelma, aku rasa cam nak suruh baby cepat2 keluar, aku dah ready dah. =)

Owh..semalam ade buat CTG kat labour room tu, hurmm..boleh la, nurse letak alat pengesan contraction satu dan lagi satu untuk kesan heartbeat baby. Duduk la aku terbaring kat katil spital tu around 20 minutes untuk mengesan kot2 adenya contraction dan untuk monitor heartbeat si tecik ok ke tidak. Bile nurse letak je alat tu then ikat xmo kasi jatuh kan..mak aihh, terus si tecik ni berjoget sakan..sampai si nurse cakap "baby marah ni" hahaha..nape sayang? rasa tergugat eh..takut kena kuar masa tu? huhuhu. Dalam 20 minutes tu jugak la die bergerak sakan..bergoyang2 perut aii, dan setiap kali die gerak, heartbeat die kuat la bunyi..adoiii, sabar je la dengan anak teruna sorang neh.


ini la rupa graph yang dihasilkan dari CTG, yang atas tu baby punya heartbeat, bawah lak contraction. Tapi..yang ni bukan aii punya..ni amek dari pakcik gugel. =D

Tapi cam best jugak duk terbaring cam gitu..feeling2 cam nak banak gitu kan, haha. Nak ambik pic, konpem2 encik suami tak kasi sebab die cakap aku hanya akan mencapub nanti. Sabor je la.hu3. Next week nak curi2 ambik la..tettt. Doc cakap heartbeat baby oke dan takde contraction yang dikesan. Berat aku naik 500g untuk seminggu, baby pulak dah almost 3kg.

Ape pun..aii sudah bersedia untuk mengeluarkan si tecik dari dalam perut ni, sebab beliau pun sudah matang. yeah! Jom baby kite bekerjasama 3 orang, baby, mama dan papa untuk menjadi wonderpets.."ape yang penting..kerjasama!" hahaha

Nota : Kepada mommies yang kenal nanie, mommy nanie dah selamat melahirkan baby boy seberat 2.1kg pada jam 6.17 pm tadi secara operate. Congrats untuk mommy nanie. =D


9 comments:

dak eina said...

xsbr nk tgk entry akak cite psl pengalaman melahirkan baby..jgn lupa tau cite kt kita semua..kekeke caiyok2!! :))

nuruljannah sukhri said...

knp boleh kena buat CTG eh?semua org kena ke?kompius ni...sbb mcm best je dgr..chaiyok2, mama , papa dan baby,,,cpt bekerjasama

Cik Puan Fara said...

wah dh 37wks.. nk dekat dh tu.. doakan semua selamat yer :)

Iera said...

Moga selamat semuanya...

Ayuraza said...

huh?? nanie dah bersalin...alhamdulillah..tapi operate..aishhh takut denga..^^

ap2 pun selamat berjuang tuk mama..:P

Scya LollitA said...

wah . insyaALLAH sume slamat . sis, curik2 amek pic taw nt kehkehkeh

black_mel said...

hope slmt semuanya....amin~~

p/s:lps nie ley la baby ambik alih blog aina..xD

♥S@R@♥ said...

semoga selamat bersalin ea..

cHeQ_hAnYLL said...

aina! selamat taw! hopefully u n baby ok..sebab xsabar nk tengok korang jadi wonderpet yang hebat!hik3! ade2 jela ko nih! huhu sedih + terharu plak thinking of my fren nih! do take care ya!