..

Monday, April 4, 2011

Weekend ni saya masuk Labour Room..



First of all nak wish congrats buat mommy Molie yang baru je selamat melahirkan baby adam semalam. Baby April lepas sorang, sorang keluar..dan tak lame lagik turn baby H pula! tettt....

Okies..last saturday macam yang aku cakap la kan, aku ade check up 36 weeks dengan doc Marlik, so aku bajet nak pergi lewat² sikit, al maklum la kalau pergi awal² pun, makan berjam² jugak nak menunggu turn. Jadi, lebih baik aii sambung tido puas² kat umah..pagi² je pun boleh tido dengan lena sikit, malam² hari panasss tak hengat.

Sampai sana pukol 12, klinik tutup 12.30..sampai² je doc rushing ade orang nak beranak la pulop..hu3. Tapi aku salute ah ngan doc sebab sempat main kejar² dari LR ke klinik die tu..masa aku di check doc siap beruniform lengkap untuk ke bilik bedah..haha~

Perkembangan minggu 36, memang sangat berkembang! Berat aku tak agak² naik 2.3 kg dalam masa 2 minggu. Mak aiii..sebelum ni cantekk je maintain naik 1kg tapi sekarang hambek kauu, berat aku dah almost 70kg ok..arghhhh, tidak! Nak kata makan banyak, takde la sangat..sebab aku cuma makan ikut time je, dan lunch dah tak skip dah walaupun menahan derita heartburn. Kan aku cakap aku dah nekad taknak skip lunch, lagipun takmau nanti kena bebel ngan kawan²..heheh. Sekarang baru aku realized yang kalau aku skip lunch, lagiii la sakit heartburn
itew.

Baby pulop sehat² saje kat dalam perut ni, dalam 2 minggu jugak die dah gain weight lebih 500g, woaa...mommy suke sayang! tak sia² makan time lunch. Berat die dah 2.8kg camtu. Ade lagi 4 weeks..hopefully jangan la gain weight banyak sangat, payah mommy nak meneran nanti sayang oii.

Doktor jugak cakap, next check up kena buat CTG..erm, kena masuk LR. Woaaa..gimana ya rupanya LR tuh..haha~ Doc nak monitor heartbeat baby dan nak detect kot² dah ade contraction..serius aku cakap aku rasa takot! Nasib baik member cakap klo doc wat CTG tu takde adegan seluk menyeluk pun..hu3...kusss semangat. Normal procedure kat klinik tu kalau dah masuk 37weeks memang kena buat CTG..every week kot sampai la bersalin nanti.

Hopefully, everything ok la kan..tak sedia lagik sebab kat ofis still ade banyak keje yang nak di settlekan. Baik kan saye?!! =P







30 comments:

Mummy `Aish said...

Waaa..bgus yer..msuk 37W da kene buat CTG..klinik yg Mar check ni..takde yer nak buat CTG..melainkan da ade kontraksi..tp bunyi CTG tu bukan main kuat ooo..kdg2 kecut perut dgr bunyi yer..hehe..adegan seluk menyeluk tu akan ade bile da ade kontraksi je..kalau takde..tak merasa la..hehe

Ayuraza said...

ieee..sangat tak saba ok..
hati2..elok2..baca surah banyak2..
semoga selamat semuanya..:P

bb..cant wait to see ur face..^^

Puan aiNa Rahman said...

mummy aish:

lain klinik lain cara die kot kan. tapi bile doc ckp kena buat CTG kat labour room cam seram sejuk gak, biase baca pengalaman orang je. hehe

Puan aiNa Rahman said...

ayuraza:

woaaa...i cuak babe. nak nikmati preggy moments di minggu2 terakhir neh. =D

Fathiha Zainal said...

Gudluck mummy to be!! Moga sume dipermudahkan. Aminnn~~ :D

f_aRa_aINa989 said...

selamat melahirkan baby kak aina.. :)

mRsFirdxora said...

waa...xsabarnya dgr..ni yg watkan lg semangat nak bersalin awal... masa checkup week 26 dulu penah wat skali ctg nie..mmg dgr kuat jantung baby tue..mmg excited...

Puan aiNa Rahman said...

fathiha :

thank youuu..eheh, mommy lak terasa cuak neh. =D

Puan aiNa Rahman said...

aina :

rasa excite campur nervous la dear..hu3

Puan aiNa Rahman said...

mrsfird:

ade lg 3 weeks, mmg rs macam2..seram sejuk, excited nk jumpe anak dan gerun. hehe

suffer8zine said...

pape pun gud lux, semoga semunya ok

Terkini : Senarai Keputusan Dan Calon ABPBH 2010-2011 | Penyelesaian Masalah Error Button Older Post

myaini said...

good luck ye...apepun enjoy hari2 terakhir prengnant ni...nanti baby dah keluar mesti rindu time pregnant....=D

nuruljannah sukhri said...

saspen betul tajuk entry.yuyu ingatkan dh kene bersalin.. erm momiie nanie a[a plak cite?dh bersalin ke ?

byk2kan kan baca surah di minggu2 akhir2 ni..semoga selamat..kejap je.x sbr nk tgk baby aina

Enchaoz said...

good luck kat aina...

Encik Psychopath said...

da ade nama ?

Rosie Rose said...

all the best dear aina! akan sentiasa didoakan agar selamat semuanyaaaa.... for mama n baby! tak sabar nak tgk baby aina nihhh... =^.^=

Puan aiNa Rahman said...

suffer8zine:

thanks =D

Puan aiNa Rahman said...

myaini:

tu la pasal..wlaupun rs x larat la itu la ini la, mmg kena enjoy setiap saat skg ni. kalau bby dah kuar, konpem rindu rinduan.

Puan aiNa Rahman said...

jannah:

yuyuuu...hahaa,aina oke2 je lagi ni. lom ade tanda2 nak bersalin. tu laa..nanie senyap jer, kot2 dah deliver sbb aritu die ckp menghitung hari kan.

Puan aiNa Rahman said...

enchaoz:

thanks dear =D

Puan aiNa Rahman said...

encik :

sudah! =D

Puan aiNa Rahman said...

rosie :

lagi 3 weeks ye aunty, nnti bby kuar dr perut mommy ni.. =D

Rosie Rose said...

ouh baby nak kuar on time ye :) suka duk dalam perut mommy... manjanya!

Pya said...

Tak sabar nak tgk baby montel Aina! Wehee! Lagi 3 weeks tak lama je tu. Pya doakan semoga semuanya selamat. Amin~

Puan Nurul said...

Owh.. ingt da nk bsalin.. suspen! :p
Anyway semoga sgalanya selamat dan dpermudahkan! :)

illy ariffin said...

all the best! =)

^effa^ said...

good luck mommy aina.. doa banyak2, insyaAllah semua selamat.. ;)

chekgu Moe said...

aina ..tq wish kite..lepas ni aina lak..goodluck! :)

YanaMIB said...

wheww berbebar je bc story aina nih..huhu~

Puan Kutu said...

mesti berdebar..semoga selamat semua...:)