..

Tuesday, August 18, 2009

2 in 1


Restoran terunggul di abad ini..itu la die..Eyie's Delight..hehee. aku da dekat sebulan kot berkecimpung ngan bisnes nie. Dalam banyak2 game kat fesbuk..game ni je la yg menarik perhatian aku, yang lain-lain cam kureng sket la. Eyie's tu name encik ayie ku la kan.

Tu bahagian depan restoran.. kalau kat dalam lak..cenggini rupenyer..

Main game ni pun mencabar kredibiliti aku dalam menghias tau.. da la takde seni..kalau ditanye pasal akaun, aku reti la.~

Tuan-tuan dan puan-puan sekalian kalau terase nak add cik aina kat FESBUK.. silalah ke alamat seperti berikut..
baldu03@yahoo.com

tak pun..taip je kat search..

AKINATU AKMA

Dengan segala konpiden nyer aku rase xde orang lain kot name camtu..melainkan aku..~ ~heeee~
........................................................................

Yup..name saye akinatu akma..agak ke"pelik"an sedikit di situ,name cam orang jepun. Aku dah naik muak kot kalau orang tau je name aku, mesti dorang cakap :

1. "eh..name awak cam jepun la"

2. "ape maksud nama awak aa?"

3. "awak keturunan jepun ke?"

4. "Sape taruk nama tu?"

5. "mak awak dapat katne nama tu?"

Aduhaii..soalan-soalan cepumas jugak yang dorang bagi kat aku..jenuh woo nak menjawab. Lebih 1000 orang tanye soalan camtu..bayangkan la sejak kecik sampai sekarang. Tak de orang yang tak penah tegur name aku. Kalau dorang tegur..aku buat-buat senyum kambing yang paling cun la kan..hahahahaa.

Dulu penah tau, aku menipu sorang membe ni..dah die sebok duk tanye, "name awak cam orang jepun, awak asal jepun ke?"..pastu ngan selamba badak nyer aku pun menjawab.."a'aa..saye keturunan jepun..moyang saye dulu penjajah..die datang mase zaman jepun, pastu tertinggal kat sini, jatuh cinta ngan moyang saye...dorang kawen..camtu la asal nyer". Dan hasilnyer..memang die percaya la kan. Tapi lelame kantoi gak aku tipu die..hahaa.

Ekceli, name tu memang mak aku yang bagi..tu pun die tanye sorang pak lebai ni. Lebai ni cakap name tu ok..asalnyer nak taruk name AKIDATUL AL AKMA...cantik mukan? wahhahaa..nape la umi x letak name tu..ehemmm.

Korang nak tau name AINA tu dapat katne..cari la sendiri..sape dapat jawab..die memang hebat...sbb ramai duk cakap mane ade aina kat name aku..eee, tengok la elok2!!! yeahhh~


P/s : wuteva it is..i'm proud to be AKINATU AKMA...yay









9 comments:

lionteen said...

br tau nm sbnr aina..
mmg xde la nm aina dlm akinatu akma..

dr ne yek?
xdpt teka la..

CheQ PP JoY said...

mcm comel je game ni...
xdek fb la plak..
sgt sdih..

~Am Sya~ said...

name kamoo mmg unik! =)


^SyASyA^

DilOt said...

a ah la..mcm name jepun...

uniknya nama,,,,lain dr yg lain...yg depan tu..btl2 mcm nama jepun..

suezensuzanna said...

owh...sungguh x reti main game fb nih...

POSH76 said...

halooo laling...

salam ramadan yer...kiutla games cam gini...hehe

kecikcomei said...

ouh..da nk berstatus tunang daa.. whaa..congrats..selamat memasuki ke era 'tunangan' huhu..sama2 la jaga hubungan agar selamat sampai ke destinasinya..sy pun x lama je lg nk masuk ke fasa "wifey"..huh..sedey nk tggl kan status tunang ni..haha..

Mohd Nasri Md. Nasir said...

perah otak pk cmne nme aina tu bleh ada..
AKINATU AKMA = aina???
err..err..err

Nedy Nadia said...

bru i taw name betol u....
siyes comeyy...hehhe