..

Thursday, October 15, 2009

FOto dalam entry?


gamba hiasan semata-mata..sekadar memenuhi syarat entry..ops!

Ehem-ehem..setelah agak penat berblogwalking...swimming..running..crawling bagai..aku come out wit satu idea untuk menghapdet blog kesayanganku ini. Entry title pun ala ngade-ngade gitu kan..so of cos la isi nyer..akan menjurus ke arah....hurmm..ape ek??!! ...thinking..abaikan..haha

I was found satu ayat ni kat dalam shoutbox seorang rakan blogger..which is sangat membuat aku terase wlaupun ia bukan ditujukan untuk aku..ade sorang hamba Allah ni komen la kan.."setiap entry wajib kena ade foto ek?"..hurmmm..nasib baik die x tanye aku..kalau orang tu tanye aku..mesti jawapan aku akan berbunyi begini ..."YUP..OF COURSE..PHOTO ITU WAJIB OKE!" Ade masalah ke?? ayyooo...

For me la kan..bile entry yang kite post tu ade photo bagai..tak kire la yang kecik ke..besar ke..ia akan nampak lagi menarik tau. Tak kire la tu photo ape sekalipun..
janji bukan gambar porn sudeyh. Aku pun suke bergambar..suke menggedik sorang diri..kalau depan orang tu tak la kan..mau aku tampar diri sendiri kalau menggedik kat depan orang..heee

Tu pendapat aku la kan. Sebab most of aku punyer entry pun semua ade photo..tah, nampak cam comel . Kalau pergi jenguk-jenguk kat blog rakan-rakan pun, asal ade photo cantik-cantik..mesti akan menarik perhatian aku untuk membacanyer.Tapi kan..kalau anda pandai menggunakan tajuk yang agak gempak-gempak sikit..mesti akan menarik perhatian orang gak kan?
Macam yang pernah aku buat..ala-ala mencapub gitu!!

Walau ape pun..asalkan penulisan kite menarik..mesti ade yang membaca kan? Tapi kalau kite jenis yang suke syok sendiri..berblogging sorang-sorang..takleh nak wat ape la kan. ..ceh..ayat pedas neh.

Kesimpulan nyer..suke hati kite la kan..nak letak gambar banyak mane pun dalam entry..janji kite bahagia..huh!






P/s : To _ _ _ ...abaikan die oke..keep on blogging babe..yeahhh!!!








23 comments:

chipsmore said...

betol betol betol...janji kita bahagia ;)

singamaraja said...

Salam ziarah dari Singmaraja

niesz said...

hihi..betul2..
bg niesz,blog kite, blog kite la n suke ati kite nk letak ape2 pon dlm tu..

LuVidA^^ said...

ni ke aina cakap ade sumting utk ida?

hehe....so sweet =)

tu la..ida pon rase nk hampuk je mamat penyibuk tu...nasib la ida ni lemah lembut, baik ati, ayu bagai =p

so...ida wat bodo je r....

sbnrnye bukan tiap entry ida letak pix ida....cume almost all =p

fahmi said...

Crawling..? kih3

lionteen said...

klau da xde pic tntg cite tu,letak pic katun pun leh jd kan..hehe

sasha* said...

u perasan tak yang.kt entry i mesti i asyik tulis 'SUKA HATI AKULAH NAK LETAK GAMABR APAPUN.BLOG AKU'..camtula pendapat sy.suka hati kita la nk letak gamabr ke tak ke.blog kita.bukan blog dorg.ada aku kesah????

huhu i marah ni :P

Liyanaa. said...

hahaha biar lh dia dgn labu² nya. letak pic dlm setiap entry pun jadi isu. wtfreak lah kn yunk?

takpa as long kita sendiri happy, org lain yg x kesah, yg open mind yg gila²pun happy :)

hidayah said...

hik3. do i care ? ye i rili2x care.

^_^

y@n@ M!B said...

lg mnarik bila n3 ada gbr, but ikut org jugak la kn..=)

ღn0n0iღ said...

Noi pun camtu lah Aina..
Lebih suka baca blog yang tersusun rapi (ni penting) dan yang ada picss.
Takde pics pun takpe, asalkan content best, tapi kalau ada pics tu memang best ah! =P

Melz said...

hehe under tips untuk berblogging nie aina :P

Encik Azizan said...

bg saya..sudah semsti kena ad gmbr at least 1..sbb klu entri pnjg 2 3 pge org akn bosan nk bace..ada gambo senang skit hati..mcm blog saya ada gambo awek2 cun..

alamak..saya plak arni..agk skema d ptg yg agk kebosanan..haha

Cik aiNa said...

to encik azizan :


haaa..tau xpe. mmg bosan kalau membace entry yg panjang berjala tanpa sedikit gambar yang berwarna warni yang menghiasa ruangan entry..cewahh

Cik aiNa said...

to melz:

mmg pun..tu tips berkesan untuk berblogging..gitu kan

Encik Azizan said...

lps ni zizan nk letak pic aina plak kt blog zizan..aina jd model..lg hawt dan mantop//haha

Cik aiNa said...

to encik azizan:

ayooo...itu kena mintak bayaran tuh..hahaa

Encik Azizan said...

tp kn,klu bayar tu len jdinye..x elok plk..hahha..free je senang

meo188 said...

blog yg byk gamabr comel2... :)

starcuz said...

satu² entri tu mmg perlu ade gmbar tp gmbar yg bekenaan jela.. dan bia nmpak gmbar tu tersusun spaya tak menyusahkan pembaca plak..
dan klu entri yg pnjang² tu buat la perenggan cntik² dan setiap perenggan jgn la pnjang sgt (mcm aku pnyer pnjang)supaya yg membacanya xmenyampah..ni klu penulis pun malas nk baca balik lg la pembaca..

Cik aiNa said...

to starcuz:

haaa...btol tu. kalau gamba bersepah2...dan entry dah ngalahkan esei..mmg xde orang bace la kan..haahhaha

Cik aiNa said...

to meo188 :

blog sape tuh?
saye kah? hahahha

Wahida K said...

betul ka penah jadik centu....

lakitu mesti selamba ja.....
tapi ko tajut.....

nak camna zaman skarang kan byk benda yg berlaku.....
mestilah kite pompuan ni takut bila rasa org ikut kita....