..

Wednesday, October 28, 2009

Hari Gaji Sedunia?

Berangan hari gaji sedunia..
memang takde la kan.

Hari ni hari gaji aku je..sangat hepi..buleh makan best-best. Tapi still maintain tak nak makan nasik oke..sebab sekarang tengah on diet. Korang nampak kan aku gemok? kalo tak gemok pun..tembam la..dulu aku tak cenggini..sekarang je mengembang sikit. Pantang jumpe membe-membe lame, memang tak sah kalau dorang tak tegur.. "eh..sehat ko sekarang ea?"..heyy!! plzz..dun mention bout that laaaaa...sakit ati aku tau x!!!

heee~ Tengok la gambar engagement tu...tembam woo. Balik kampung hari tu pun..adik-adik aku duk kutuk..cakap aku cam DORAEMON!! Tersangat la kurang hasam korang kan?! isk..tapi doraemon tu comel ape..? hik..hik. Dorang cakap aku ni rendah..tembam lak tu. mane tak sakit ati aku nokkkkk.
So..dengan nekad nyer..aku cuba la untuk tidak memakan nasik selama beberapa hari..diulangi..beberapa hari saje oke..hahaha. Mane boleh nak tinggal si nasik yang telah membesarkan aku menjadi budak comel sebegini rupa..ngeeeeeeee. sila muntah ye kawan-kawan.


aku comel sket dari doraemon..hehe


Sekarang berat dah 51kg camtu..aku nak maintain beliau jadik 46..macam dolu-dolu..baru la cunnn..ringan je rase badan.Lagipun dah janji ngan adik-adik aku yang "SLIM RIVER" tu..aku pun bole kurus la!!! Janji nyer balik raya haji ni nak buktikan..tapi macam takkkk je...heeee~ Aku mungkin tidak akan dipanggil doraemonn tapi kecikk sikit..DORALIN kot..adik si doraemon tu..hahhahaaha. Oke la..sentapp!!




26 comments:

sasha* said...

yeay yeay ada org nk belanja sbb dia gaji.sy bulan ni saket sbb last month gaji 8hb.nak kene tunggu 25hb bulan depan sakitnya.

gemuk comel apa.sy berat kurang 2 kg.nape ntah.pdhal nak maintankan je berat tu.

chaiyok aina.u boleh hehe

Cik aiNa said...

to sasha:

i baru dpt..xdela hepi sgt coz duit masuk nyer lambat..kuar nyer cepat. tu yang x tahan. hurm

sasha* said...

haha nk buat cmne yang.kos hidup kita mmg tinggi.makin byk gaji makin tak cukup.aduss

Cik aiNa said...

to sasha:

tu la yunk..duk klantan br best..kos hidup rendah..yeahh

y@n@ M!B said...

syoknyee da gaji..yana ni maybe mggu ni gak..sengkek da ni..wuwuwuwu~

Cik aiNa said...

to yana mib:

la yeke?
meh aina banje lunch nak?
heeee~

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

ye yeee!! boleh banjer nih.. sumi xdapat gaji lagi ^_^ hihi~

berat kite lbey kurang la.. hari tu 50.. skrg dah naik 53.. sumi nk maintain 50jerk.. xnak slim sgt.. tmbam2 kiut :P

Cik aiNa said...

to aisumi chan:

x kena kutuk xpe..aina ni kena. uwaaaaa.

xpela..nak kawen nnti..diet la..hehe

Melz said...

51kg ? ish beratnya..kalah mel..wakakakak boleh ? :P

Cik aiNa said...

to melz:

eh2..jahat nyer.
bagitau mak..uwaaaaaaa

Cik Rara said...

cik aina..ble mao blnje mkn.. :D

Nine said...

uihh nak bagi 46 kg..lagi cun Aina..

Rasa nya 51 ok dah..fiancee Aina cakap per ? berat badan skrg ? ok ?

sori saja nak tahu..

:]]

Cik aiNa said...

to cik rara:

blanje.? boleh2..hari ni pn bole

Cik aiNa said...

to nine:

ala ..die pn cakap aina debab la..cam ikan buntal la..garfield la..uwaaaaaa

BULLET said...

bullet nak jugak...sile la belanje ek

Cik aiNa said...

to bullet:

nak suh banje ke?
boleyh sajaaaa..

POSH76 said...

hati senang pun kekadang badan leh naik...hehe

Cik aiNa said...

to posh76:

kalau cmtu kena susah ati la? hurmm..cemane

niesz said...

wah!ley r blanje niesz mkn lak lpas nih..
emm..aina tembam pon nmpak cun gak..
seriously!

Syed Salleh said...

Woooooooooooo !!
leh belanje ah jawap nye :p

eyes143.. said...

me pn gaji ri neh..

tp da msok smlm..

syg lak nk kuarkan..

hee..

IMCurtain said...

Salam sejahtera,

Kami ingin menjemput anda menyertai komuniti blogger bagi mempromosikan blog anda di laman web kami.

Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya. Pendaftaran adalah PERCUMA!

Daftar sekarang: Blogger Malaysia [Blogger's Meeting Point]

Malaysia Boleh!

Cik aiNa said...

to niesz:

cun ke cenggini?
tembammm je..uwaaa

Cik aiNa said...

to syed salleh:

blanje..boleh2..jom breakfast!!

Cik aiNa said...

to eyes143:

klo camtu..jom la kite shopping same2..yay!!!

hidayah said...

alahai yang...

bahagia mcm ni la.. hehehe

wwiiiii~