..

Thursday, October 29, 2009

Ya..aku ingin beralih kasih!

Okeyh2..kali ni nak buat promosi pasal p1 wimax lak..uwaaa...gitu kan. Macam la aku dapat komisen..langsung tak dapatttt oke!!!

Tapi memandangkan cik abg tersayang tu keje kat p1 wimax..die yang duk ke hulu ke hilir mendapatkan permit pemasangan jalur lebar tu ke semua pelusuk Malaysia neh. Ops..die southern je....tersasul mak.

P1 wimax ni kalau nak dibandingkan dengan si lain-lain tu..die lagik lajuuu woOOoo..sebab die ade manare sendirik. Itu feedback yang aku dapat dari membe2 yang pakai benda alah tu la. Cik abg pun selalu jugak duk cerita itu ini kat aku..aku pun tadah telinga je kan. So..kat sini nak la share yang korang...heee~

Memandangkan p1 wimax tu baru lagik..jadi die punyer coverage tu tak semua tempat ade..maklum la dalam proses. Aku pun ade ikut die pegi Seremban, Johor, Melaka..pegi settle ngan gomen pasal nak dapatkan permit pemasangan jalur lebar tu kat sane. Buat mase sekarang ni memang tak banyak lagik..next year Insyaallah..banyak la tu. I tau semua oke..ahaks.

Penah sekali dik non..akak kiut ni pegi la ke sebuah kampung..kat sebuah negeri..untuk mengikut si dia..ade macam sesi soal jawab ngan penduduk kampung tu pasal ketidakpuasan hati mereka tentang pemasangan p1 wimax ni la..konon nyer..kesan radiasi bagai. Heyy u!!! Mase talk tu dorang siap bawak..pensyarah medik kat UM..pakar radioligi..dan mereka-mereka yang arif...tapi dorang degil, tak nak jugakk. Yang aku bengang nyerrrrrrrrr...ko jadik orang Malaysia..pastu ko tak reti cakap Melayu...Tak reti takpe la lagi..ni tak paham..erk..Wat the hell?!!! Aku rase nak lempang je beliau-beliau tu..even mamat bangla yang keje kat pam minyak tu pun tau cakap Melayu..ko duk beranak pinak kat sini pun tak reti cakap Melayu. Ops..bahasa Malaysia. Itu kan bahasa bahasa kebangsaan kiteee! Memang tak paham bahasa betol. Aku sayangkan Malaysia oke..

Yang datang time tu..warga2 veteren la..mude mudi takde lak datang. Makne nyer golongan mude mudi neh menyokong..ala beb! alaf baru..semua teknologi terkini. Kalau nak cite pasal kesan radiasi..henpon, astro, radio, tv..banyak beb!! haaaa..sendiri mau ingat la.Susah kalau orang berfikiran kolot camni. Kite jalan kena ke depan..jangan undur ke belakang..nanti terlanggar tiang lampu, susah lak. Kalau tak nak terima teknologi terkini..kite duduk la seperti katak dibawah tempurung yang terletak kat sebuah gua yang kelam lagi kusam.






Oke sambung cerita..ter-EMOSI lak kan. P1 ni tak macam streamyx..coz die tidak memakai line tepon..so, itu la yang dinamakan POTONG..potong line tepon. Aku pun tak paham gak ape motif potong-memotong dalam iklan kt tv tu..cam nak bersunat je. Takde kena mengena langsung..sekali diberi penerangan oleh cik abg..baru la aku paham..hahahaaa. Tapi aku memang suke..tang..pengantin tu la..muke kerekkk siottt..tapi memang kelakar.

Harap-harap info ni berguna untuk korang..yang ingin beralih kasih. Beralih kasih oke..bukan beralih kekasih. Sesungguh nyer..berkasih biar la satu..gituuu kan!





36 comments:

Cik Wanie said...

cik wanie pun skg pakai P1max,
mmg laju giler,
murah pun murah tau:)

hik hik hik,

potong jgn x potong:)

Cik aiNa said...

to cik wanie:

yeke cik wanie..
bagus2!!
mari la kite menyokong P1 Wimax..

y@n@ M!B said...

die mcm broadband ke??hehe..

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

sumi ikut aje.. xkisah pakai yg mana janji boley gune.. yang penting AYAH yang bayar :P hehehe~

Cik aiNa said...

to yana:

die cam streamyx..tp x pakai line phone. aina x penah tgk modem die..hehe

Cik aiNa said...

to aisumi chan:

hahaha..itu yg best.

cik ian@aH Lian~ said...

sayang..pomot
jgn tak pomot!

sasha* said...

yg free ada tak cik aina syg?huhu.i ada masalah ni.tension sgt2 :(

Cik aiNa said...

to cik ian:

haha..tp x dapat ape2 pun..promotion for free..

Cik aiNa said...

to sasha:

nak free?
nnti i bagi..ok

yunk..nape..de prob ape?
u add i kat baldu03@yahoo.com

i on id tu.

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

cik aina,

dh potong ker??

potong potong potong (sambil main kompang)

kih3..

Cik aiNa said...

to gadis kampung:

cik aina xleh nak potong..sebab kat ofis kna pkai line tepon. streamyx

Encik Azizan said...

potong laki wajib potong pompuan harus..ley x nk ckp cmtu?hahaha

pakai beruk celcom..klu tanye wimax knl x klntan.tobat die x knl..haha

Cik aiNa said...

to encik azizan:

klantan memang la die x berape nak kenal..hahaaa.

potong2 tu memang la kena!!
hayyaa..

Encik Azizan said...

hahaahas..kna tggu la jodoh ng die..2 3 thn lg kot br ley knl2..hehe

Cik aiNa said...

to encik azizan:

kalau ade jodoh x kemane...

Melz said...

p1wimax nie laju la kalau dekat ngan pencawang dia :S

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ said...

++ nak kena try test gak nih..ramai dah ok pomot...++

Cik aiNa said...

to melz:

hoho..jadik..buat la rumah di sebelah pencawang..haha

Cik aiNa said...

to yanie:

cuba try test la yanie..

niesz said...

p1max tu lebey kurg cam streanyx..niesz ingt nk suh ayah pasang wireles je 1 uma..hihi..ye la..nnti berebut2 ngan lionteen..ehe..

Cik aiNa said...

to niesz:

aaa? lionteen?
u all adik beradik ea?

Ries Lee said...

alahai...
nak motong jugak...
aku pun nak motong jugak ler...

Cik aiNa said...

to ries lee:

nak potong apekah?
haha

Melz said...

Ries Lee :
of course :P

Cik aiNa said...

to melz:

hahaha..ape ke lucah korang ni..

Cik aiNa said...

to melz:

hahaha..ape ke lucah korang ni..

taz said...

macam best je. dah la stimik macam tuuuut je skrg. haha

Syed Salleh said...

sokong2..
org dah test gune celcom, and maxis broadand..
tetap P1 is the best choice..
wish my house kat area JB dah ade connection :p

Blogger said...

umah eden xdo line.. xleh nok main potong2 nih.. bilo cik abang ekau mau pasang tiang tuuuu blakang umoh eden?

izwan7 said...

tanx aina..informative
btw tanye cik abg kat kelantan bile nak ade menara?
ceh radiasi konon.ko sumbat henfon dlm mulut die tu..cakap main sedap mulut je..

Cik aiNa said...

to taz:

hehehe..iyep..
sy ngak suke streamyx

Cik aiNa said...

to blogger:

watpe blakang umah..depan umah terus la..huhuu~

Cik aiNa said...

to izwan7:

klate?
huahuaaa...kat KB dah ade kot skarang..lain2 tu lam proses la kot

Cik aiNa said...

to syed salleh:

kt JB banyak skg kan?
uwaa..good2

Alimaz-Kembara Terasing said...

perlis tak dak coverage la cik aina...