..

Tuesday, December 1, 2009

Bila syaitan mula menghasut

Lidah tak mampu berbicara..
tapi hati yang bijak berkata..
Maka..terluahlah satu bicara yang mampu membuatkan insan di luar sana tertanya-tanya.

Ya,..aku hanya insan biasa..
Yang punya perasaan..bile amarah menguasai diri..macam ni la jadinya.
Kenyataaan oh kenyataan.
Hari ni baik di depan..esok-esok jahat di belakang.
Itu kan kenyataan.
Ape nak dihairankan?

Bila syaitan mula menghasut..aku mampu buat ape sahaja,
yang mungkin anda tak jangka.
Tapi..aku masih boleh berfikir..secara waras..
Jadi..tolong jangan pandang sebelah mata.
Mulut yang cantik mungkin boleh berbicara..tapi harus di ingat..jangan sampai badan binasa!!!
Kata-kata ku penuh dendam..
mungkin hari ni takkan terpadam..



Astargfirullahalazim..
semoga Tuhan melindungi aku.
Jauh dari sifat dendam.





21 comments:

black_mel said...

amin~~

cik aina ok kn...

Cik aiNa said...

to black_mel:

i'm not oke at all

nurain rodze said...

subhanaallah .

ellenyna said...

knp aina ? cuba beritahu.

Cik aiNa said...

to nurain:

=(

Cik aiNa said...

to ellenyna:

kwn tikam kwn..hurmm

Melz said...

relax babe.

Yanmie said...

mudahan..amin...pi amik wudhuk sat..bg tenang sikit hati tu..nggeee~~~

jgn marah yea dear..bnyk2 sabar. tak semua org suka dgn apa yg kita ada.

aien~s corner said...

relax2..

Hisham said...

salam trjah n salam aidiladha,,,
moge allah permudahlan segale urusan u..aminnnnnnn.tk cre

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

sabar ye cik aina, biar orang wat jahat kt kita jgn kita yg bls cm tu gk,

kalo kita bls xjauh beza kita ngan org tu..

sbr yek, senyum sket..haaa cm tu la.. lg bertambah cute =)

rathiqah azmira rosli said...

tamo dendam dendam nt muke kedut.kan nk kawen tak lame lagi.hehe

zety said...

take time sis..
tarik nafas dalam2..lepaskan..
kalau xleh gak ckp je dpn2, slow talk dgn die.k good luck

Ries Lee said...

sabar cik aina.

'AQILAH said...

cik aina tengah marah...

♥ juhairah ♥ said...

aina.. org mcm tu mmg ramai.. dah2. die lagi rasa puas kalau tau aina mcm ni. wat cool je. tu plg die x puas hati bila tgk cik aina tenang, happy2 je kt cni. org slalu mcm tu la, x penah puas dgn apa yg dia ade n effect org skeliling die. chill k dear. nnt jd x comel dah. hee ;)

fiD said...

terooos terang, ko jangan layan, ! tu je ubat paling mujarab... dian itu ubat bagi marah,,,

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sabar k...semoga ALLAH sentiasa melindungi setiap umatNYA dari segala bencana amin..amin..
insya-allah setiap kejadian yang berlaku..pasti ada hikmah yang tersembunyi...

makdara terdiva said...

ni msti kes musuh dlm selimut..

pasni tido x yah pakai selimut taw..pakai toto/narita jerr..

peaceeeeee 2 aina cayang...

niesz said...

niesz pon kene beringt slalu..coz da mcm2 dugaan jd kat family niesz..hope everything back to normal..
kite xley nk ubah org..tp dlm mase yg same kite kene sentiase ingt..

izzahfarhana said...

belagak baikkkk utk si polan2