..

Tuesday, December 15, 2009

Tabiat orang kita...



Tabiat orang kita apabila memanggil orang lain, dan orang yang dipanggil tu tak dengar...ape reaksi anda?

a). Diamkan diri sahaja
b). Berkata.. " dia tak dengar tu"
c). Senyum


Oke..mari kite menjawab persoalan berikut ye.
Kalau korang tanya aku..jawapan aku adalah B. Dan berdasarkan pemerhatian yang aku buat sejak bertahun-tahun lamanya, jawapan mereka juga B. Mereka tidak menjawab, tapi aku membuat pemerhatian. Suke owh..kalau aku tengok si A..panggil si B..pastu si B tak menjawab sebab tak dengar atau tak perasan..si A mesti akan mengeluarkan kata-kata berbunyi...

"si B tak dengar tu"

Dan..memang takde yang hanya mendiamkan diri. Aku memang buleh expect keadaan ni. hahahaaa. Sangat seronok. Aku gelak dalam hati je kan. Sebab camni rupanya tabiat kita yang tak semua orang boleh perasan keadaan ni. Tapi betol tau..kalau korang tak caya, lepas ni korang tengah lepak ngan membe-membe ke atau family ke kan..try usha kalau ade yang dipanggil atau ditegur tu tak menjawab..konpem si pemanggil akan cakap "die tak dengar la tu".

Aku taktau la ape alasan yang dorang buat bile berkata macam tu..sebab aku pun sama dengan je..hahaa. Kalau bagi aku la..aku akan cakap camtu sebab aku men"cover" malu.. tak dapat respon. Hahahahaa. Korang cemane? Nak tau pendapat je..dah lama aku perhatikan benda ni...kot2 la ade alasan yang lain.





18 comments:

sasha* said...

haha kalau i pn ckp dia tak dengar tu.sbb nak cover malu.lgpun kan yang suara i perlahan sgt.kdg2 kt kedai i pgl waiter tu terus blah je.sedih i sambil blushing2 muka huhu

Rara said...

i pulak b dengan c. bergantung pada mood. kalau tengah malas nak cakap, i senyum je :P

Cik aiNa said...

to sasha:

yup2...
i pn salu mcm tu..
malu seyhhh..

Cik aiNa said...

to rara:

kdg i senyum, kdg i ckp camtu..
tp byk yg cakap cmtu la

y@n@ M!B said...

erm..mende ni depends..klu time tgh ramai org kna la ckp, "x dgr ke dia ni..", cover malu la kn sbb tak dilayan...klu time xde org, senyap je la..ckp dlm ati lak..huhuhu~ ;p

sukiminna said...

ooo..kalau aku aku ckp "lalalalala..siut jek"

Miss Hirose said...

btul la mmg bengang tau..jawapan yg sme juga..B..HIHI

♥ juhairah ♥ said...

hahah. malu kott.. kalau jue, jue wat innocent. trus blah. patot cik aina letak pilihan jawapan D: wat innocent. kekeke..

p/s: td baru berlaku kejadian jue memanggil sorg kwn ni, die x denga. jue wat innocent pastu mmg jue trus blah. kekeke :p

sasha* said...

kekeke nk cover malu buat2la konon org tu tak dgr :P

Best Of Me 321 said...

ni cerita budak2 rumah aku, ada sorang mamat ni nama dia abu(bukan nama sebenar), bila member2 panggil dia dia buat taktau je, pada jarak panggil tu 5 langkah je, tak jauh pun, kalau jerit pun dia buat dek je, sbb si abu ni dia bajet dia pandai, tak layak nak berkawan dgn orang2 biasa ni, jd sekarang ni member2 akan panggil dia dengan panggilan B**I, P*****K, S**L dan sewaktu dengannya, apa yang best, bila panggil macam tu baru dia nak pandang, pelikkan? sampai sekarang pun pggilan tu yg digunakan hahaha

riBEna said...

kalo ziera tiga3..

diam dri kalo malas da nk pagil
pastu yg B kaver malu laa..haha
yg C..sengih2 sbb kaver gak
hehehehe!

n kalo pgl2 xdga2..da pgl ngn kuat
sekeh jek pale
hahahahaha~

Cik aiNa said...

to yana:

hahaa..btol2..
klo xde orang lain lak caranye kan

Cik aiNa said...

to suki:

hahaha...ko mmg

Cik aiNa said...

to miss hirose:

ahaks.da agak dah..
mesti kte ckp camtu kan

Cik aiNa said...

to jue:

kalau ms tu dengan orang yg aina kenal..mmg buat muke innocent je..ahaks

Cik aiNa said...

to sasha:

yu2..btol tu yang

Cik aiNa said...

to BOM:

laa..sampai cenggitu sekali?
smthing wrong tu..hehehe

Cik aiNa said...

to ribena:

a'aa kan..
sekeh je sebijik