..

Sunday, January 10, 2010

Cara buat anak..

Ops..bukan..bukan.
Bukan cara buat anak..tapi cara buat kawan laaa!
Ampun..ampunn.

P.s
: peringatan..aku malas nak pakai ai..ai neh..cam menyampah lak. Sebab tak best dan tak boleh menulis dengan gaya bebas..dan terase cam hipokrit lak. Aku? Lagi sempoi..kan.

Buat Kawan?
Cara nak buat kawan ni banyak tapi satu je yang aku nak highlight kat sini. Buat kawan dengan nuffnang. Apekah? Owh..kalau korang perasan la kan..ramai je kawan-kawan kite (termasuk aku) yang datang blog cakap klik-klik iklan..kadang tu sepatah je perkataan yang ditinggalkan. Agak tak best kan. Ekceli aku pun same dengan je sebenarnya..tapi ni rasa nak berkongsi dengan korang..hehehee. Rugi kan, kalau setakat aku tegur klik iklan tu..pastu senyap je. Alang-alang dah gi blog orang, kalau aku beramah mesra kan best..aku rasa mesti dah beribu-ribu da kawan aku..hohooo.

Sombong?
Aku tak sombong owh..takde..takde. Kalau korang tegur macam nak beramah mesra, aku lagi alu-alukan..sebab nampak cam orang tu berminat nak kawan ngan kita. Jangan kerana aku dah bertunang..da nak kawen, abang2 kacak kat luar sana taknak tegur lak. Tegur je la..ai suke..ehem (gedik nak mam***). Berkawan biar berbillion pun takpe kan. Haa..kalau datang sekali, pastu aku lupa nak singgah gi blog korang..jangan cakap aku sombong tau..tau. Datang je banyak-banyak kali..konpem aku pegi balik. Kalo aku tak pergi jugak..korang sound tepat je..cakap camni..

"hoi aina..ko ni bz ngalahkan menteri. Sombong ngalahkan artis..pigidahh!!"

~konpem sepantas kilat aku gi blog korang...hahaha~


Jadi..mari lah kita sama-sama berkawan. Jangan klik iklan semata-mata. Aku ni takde la friendly mane pun..tapi sekarang rasa cam nak ade kawan ramai kat dunia blogging neh. Best ape ade kawan ramai-ramai. Tapi kan..aku tak suke ade geng..serius beb. Dan..tak suke baikk sangat ngan orang, tah..aku ni terlampau berhati-hati. Aku akan baik lite lite je..hahaa. Sebab pengalaman banyak mengajar aku tentang erti persahabatan..cewahh. Maksud aku di sini..kebanyakan kawan "baik" aku tu, ramai yang makan dalam. Dats y aku tak suke "terlampau" berbuat baik dengan orang. Berbuat baik itu perlu tapi berpada-pada..kayh. Tapi saya tau anda kat luar sana mempunyai hati yang suci murni seputih salju..kan? ..kan? ecececeee.....senyum2 kamben lak, btol la tu......


P.s : marilah menuju ke destinasi.


33 comments:

ziha said...

baguslah kalau aina nak berkawan ngn ramai org..kite kawan kan? kan? he2..

Cik aiNa said...

to ziha:

yela..kita kawan..kan?
jom kuar tengok wayang nak?
hehee

nursarah said...

cik aina,

kita mmg kwan blog la..cuma tak mesra je. hehe.

err, nnti kawin jemput tau..=)

Judiene said...

cik aina org kelantan ke??
bru taw
sama la kte nmpk gayanye
huhuhu
kelantan tu kt mne?

♥Hernee Nazir♥ said...

btul la aina..akk stuju..hehehe

RockHard said...

mari berkawan :p

Cik aiNa said...

to sarah:

hahaa..buat2 la mesra alam..baru best..

Cik aiNa said...

to judiene:

owh..judiene pn orang klantan ea? sis klantan kat bukit marak

Cik aiNa said...

to hernee:

thanks kak..hee

Cik aiNa said...

to rockhard:

hai kawan-kawan (versi zizan)

black_mel said...

kalau kawan mkn dalam xpe...ini luar dalam dia makan...pastu datang balik berpura2(x tuju kat sapa2 ok)just imaginasi..hehe...tp xpe...nasib baik la ader org bersabar mcm ai(haizzz..x biasa)..yup2 setuju..jgn sombong..cik aina x penah dtg my blog pun,tapi black_mel tetap jadi pengunjung setia..hehe..gurau jer..jgn lps ni x dtg lak yer...


alamak..dah panjang..komen dh mcm entry..lebih 180,cikgu potong penutup..ok2..jalan tmpt lain dulu..

Cik aiNa said...

to black_mel:

tau..kamu memang pengunjung dan pengomen tetap dia aina. hahaa..thanks ya.

ema.razali said...

hyee sis ^__^
ha'ah skrg ni ramai yg suka makan kawan sendiri . hahha *bdasarkan pengalaman
ecehhh ! hahha (: salam kenalan sis ^__^

ASaDa RyutaRo said...

adoh2.. tajuk post ni memang best!! dari jauh aku dh tengok keanehan kat tajuk.. kehkehkeh..

salam kenal :)

izzahfarhana said...

betul2,kita bt kawan yg boleh slalu dtg bc entry bukan klik2 je.haha i lak keje nak berprasangka baik je ,kalo ade tikam tu sentap gak kot.

cikmemy said...

hoi aina ko ni bizi kalah menteri..sombong kalah artis...pigidaahhh!!!

hehe.saje menggedik jap~

Cik aiNa said...

to ema:

salam kenalan ema.
yup2..memang ramai yg camtu.
sis x percaya sangat kat kawan2 ni..

Cik aiNa said...

to asada:

blog ni suci murni oke..x ternoda..hahaa

Cik aiNa said...

to izzah:

nak pastikan kawan tu salu datang pun ssh gak kan yunk..kena la maintain entry best2..hishh..ssh tu

Cik aiNa said...

to cik memy:

ngada cik memy ni..hehe

Fid a.k.a Unrez said...

oohhh.. akk xmai t nk kata mcm nih eh.. >> "hoi aina..ko ni bz ngalahkan menteri. Sombong ngalahkan artis..pigidahh!!"

haha.. mcm best je..?? hihi.. caya la akk.. respek akk.. =P

nurulfaridah said...

hai cik aina
salam kenal
hihi:)

[z@ck] said...

mari kita berkawan..
nk num tepon boleh?
hehe

PeJuAnG HiDup said...

nak kawan ngn cik aina ble?

wachak said...

mula2 takut gak nk beramah mesra. maklumlah org lawa ngan ramai peminat. wa ni insan kerdil dalam dunia blogger. tapi kan siyusly cik aina ni peramah. Bila cik aina yg mula2 minta maaf x sempat nak kenal dan asyik duk buat aktivi click jer buatkan wa senang hati dan x kekok bila borak kat chatbox.

Best Of Me 321 said...

tajuk entry buat saya ternganga seketika :0 hahahaa

Cik aiNa said...

to fid:

haa...pandai pon..cakap camtu la lain kali..ok..

Cik aiNa said...

to nurul:

salam kenal nurul..

Cik aiNa said...

to zack:

nak no pon je ke? xnak ajak gi tgk wayang ke? haha

Cik aiNa said...

to juang hidup:

boleyhhh sangat..
mari kte berkawan

Cik aiNa said...

to wachak:

ngeeee...yela, xkan nak klik2 nuff je kot..rugi la klo x berkawan..kan

Cik aiNa said...

to BOM:

PROPA semata2 tu.. haha. blog ni suci murni lg

sasha* said...

u ok ke kwn dgn i yang?heee