..

Saturday, January 9, 2010

Saya telah dipukau.


Ketika semua isi rumah sedang lena di ulit mimpi..maka berlakulah kejadian yang tidak diingini. Biasalah, kalau dah hari sabtu memang tak sah kalau tak tidur terlebih. Maklum la, hari yang ditunggu-tunggu seminggu sekali. Setelah selesai solat subuh, maka isi rumah masing-masing menyambung tidur. Maka, ketika itulah "mereka" membuat kerja terkutuk tu.

Pelik, hairan, ajaib? Ada la sikit-sikit sebab ada antara isi rumah yang baru je selesai membasuh baju pada jam 7.30 pagi..sempat mengecas henpon beliau. Dan, ketika itu..keadaan dan suasana adalah seperti biasa iaitu seperti tiada apa-apa yang berlaku. Sejam kemudian, seorang isi rumah bersiap sedia untuk ke tempat kerja terkejut dek kerana melihat gril rumah yang terbukak luas dan pintu jugak tidak berkunci.

Kenapakah?

Owh..rumah ai kena masuk dek pencuri uuuuuu....pagi tadi! Memang siot la. Haih. Apsal la pencuri jahanam ni suke buat kerja pagi-pagi? Kejadian kat rumah Keramat dulu pun pagi jugak.


Mengimbas kenangan.
(nak tau dengan lebih lanjut, sila rujuk entry ini).
Kalau anda ingat lagi, anak kepada pelakon Norlia Ghani meninggal dek kerana ingin mengejar pencuri kan? Yaa..pencuri tu ai yakin orang yang sama yang telah memecah masuk rumah kami dulu yang hampir mencederakan adik ai.

Sambung..
Kejadian pagi tadi memang mengejutkan kami isi rumah, laptop 2 yang ilang..henpon satu. Nasib baik la henpon ai "mereka" tak ambik. Lappy lain2 pun selamat je. Kalau tak memang kenduri besar la mereka. Dan..mengikut sumber yang boleh dipercayai..."mereka' itu ialah orang dari negara seberang...ni rasa cam menyirap je neh. "Mereka" telah memukau kami..jadi sebab tu la sorang pun tak sedar "mereka" masuk pagi tadi..pukol 8 pagi camtu la. Siot je kan. Hish!!!



P.s : menumpang tu buat la cara menumpang.



35 comments:

[z@ck] said...

bahaya btul main pukau2 ni..
haish

izzahfarhana said...

ramai dh kne pukau2 ni.takot ai nak beli macbook ni.hehe meranaaa hlang

Cik aiNa said...

to zack:

memang2..tektik terbaik nak buat kije terkutuk tu,.pukau je la

Cik aiNa said...

to izzah:

ye yang..i x penah lg benda ilang, tp sangat takot dan mintak jauh. simpang malaikat 44

CikMin said...

ishhh aina..seb bek tk jd apa2 kt korunk sume tau...syukur....klik2 tabung kawen aina gojes...weeeeee

Cik aiNa said...

to cikmin:

syukur kak..at least tak jadi ape2 kat kami ni. tp lepas ni kena beware la kan.

Haneem said...

masa dok perak dl family anim pun penah kene pukai. masa tu hari raya. mak cakap dia rasa nak gi toilet tp dia xleh nak bgn. sedar2, pintu rumah tbukak and duet hilang. nasib baik duet raya kiteorang xhilang. seram anim pukau-pukau ni. eeee.

pudding pie said...

seramnyer..

tak ske la bila bende yg kita hargai sgt2 bleh ilang camtu jek..hu3
kne berhati2 pasni

Cik aiNa said...

to haneem:

yela..tu nasib baik pukau time tdo, kalau time sedar..hish,.seram oke

Cik aiNa said...

to pudding:

memang terase sedih n kehilangan la

noor afzan said...

my sis punay rumahpun penah kena dulu.
isk..bahye betul..

Cik aiNa said...

to noor afzan:

kenapa dorang kejam..kan..kan

y@n@ M!B said...

waahh..kena kasi 'pagar' rumah aina nih..teringt cite kwn yana kena pukau dgn pak and mak arab(-_-)

black_mel said...

yup....dh la menumpang x sedar diri lak tu..


nasib baik dia x apa2kan cik aina...

Fid a.k.a Unrez said...

wahh.. bhaya 2 men pukau2.. nsib bek ambik brg je.. kalo ambik akk.. xdpt adik nih nk baca entry akk update t.. hihi..

jenny said...

dasatnye kul 8 pg 2...
next time b more carefull.... ;)

fiD said...

kite xleh watpe benda2 ni kan, juz amalkan doa pendinding je kak...

hBz said...

mari support kisah en.megat, tangisan beliau isetri dan anak-anak.

http://www.88hbz.com/2010/01/khas-ribbon-khas-untuk-blogger-semua.html

Cik aiNa said...

to hbz:

dah baca dah

Cik aiNa said...

to fid:

aina x amalkan..hehe

Cik aiNa said...

to jenny:

memang kol 8 camtu..
dah kena pukau..mmg xleh nak wat ape la

Cik aiNa said...

to jenny:

memang kol 8 camtu..
dah kena pukau..mmg xleh nak wat ape la

Cik aiNa said...

to unrez:

wakakaka..sengal ko dik..
kalo amek akak..gi gadai..mahal nieeeee

Cik aiNa said...

to black_mel:

wakaka..nasib baik cik aina tido bukan macam sleeping beauty..klo x, konpem kena culik..haha

Cik aiNa said...

to yana:

rasanya satu apartment ni kena pagar kot..blok ni memang salu ade kejadian camtu, tp b4 dis umah orang lain..hee

Cik aiNa said...

to yana:

rasanya satu apartment ni kena pagar kot..blok ni memang salu ade kejadian camtu, tp b4 dis umah orang lain..hee

wazy said...

hmmm...

lain kali kene hati-hati yer,kat sana xde peronda polis ke

cikmemy said...

uisy.takotnye kene camtu.dia amik barang takpe.janji kite tak ape2.

wachak said...

Baru2 ni ader kuar paper kat satu kampung di seberang tu di angkut nyer ank dara sini buat bini. seb baik x diangkut nyer sekali cik aina .

Cik aiNa said...

to wazy:

kitaorang sebelom ni x berhati2..kunci rumah pn ala kadar je. dah kena baru pdn muke kitaorang..hehe

Cik aiNa said...

to cikmemy:

btol tu..yang penting kitaorang selamat.

Cik aiNa said...

to wachak:

ishh...choii~ jangan la camtu..hahaha.

ASaDa RyutaRo said...

geram! xleh click kanan!

alhamdulillah semua selamat.. jgn ada yang hilang "sesuatu" plak.. hehe :P

Cik aiNa said...

to asada:

choiii..
mintak jauh la.
simpang malaikat 44..

sasha* said...

hah nasib baik dia tak usik korang yang.takutla benda2 cmni.brg hilang takpe.jgn dia usik sudah