..

Wednesday, January 13, 2010

Kenapa harus E.M.O.S.I ?

Mungkin sebab datang bulan?
Masalah keluarga?
Masalah kewangan?
Baru putus chenta?

Owh..bukan, bukan! Semua bukan! Saya baik-baik saje..haha.

Semalam kan, aku kan..baru balik keje la kan..lepas dah keluar train terus menuju ke lift yang berhampiran, malas oke nak menuruni anak tangga..tinggi lak tu. I sayangkan lemak-lemak i taw. Jadi..dengan tanpa rasa bersalah..aku terus memasuki lift tersebut yang separuh tertutup dek kerana dah ade orang yang masuk, jadi terbukak la balik pintu tu..aku masuk la. Baru je nak tutup, ade lagi orang2 baru nak masuk..masuk la mereka, dalam 3 orang camtu termasuk la kawan aku.

Sebelom tu..ade minah ni duk belakang sikit dalam lift tu sound kat membe die (membe die yang duk tekan butang lift tu) ...."kenapa asek stuck je ni.." (speaking yea konon cam kitaorang kat dalam lift ni bengap sangat la) Die cakap tu dengan suara yang kuat oke! ohh..menyampah aku.Of cos la aku terasa sebab aku pun antara yang baru je masuk time pintu nak tertutup.

Pastu kan, membe aku tegur.."aii aina, ketat je muke..ade prob ke?". Aku pun dengan suara agak kuat juge..menjawab "a'aa..ade masalah, rasa cam nak telan orang je". Aku nak memerli minah bangang tu sebenarnya.


Consider la sket kan, orang lain pun baru balik keje..nak masuk lift...dalam tu masih ade ruang oke. Kenapa angkuh sangat...macam la lift kat lrt tu bapak ko punyer!! ngeh3. Aku marah mewakili orang lain la kan..hahahaaa. Kesian orang lain yang ramai-ramai dalam lift tu kena sound ngan minah bangang tu. Kawan die yang agak bangang2 ubi yang menjaga butang lift tu pun yo yo Oo je..hahahaaa.


Sekian.


P.s : bertimbang rasa amalam kita..cewahhh






42 comments:

sasha* said...

kiki terkena la yek budak tu.kalau bdk tu jenis tak paham bahasa cmne yang.

Best Of Me 321 said...

nampak je name "cik gojes" atau dikenali perkataan aneh tu kat chatbox, belum tekan dah tahu mesti cik akinatu punya, nape tukar cik gojes? curang dengan nama aina dah ke? hahahha

Nurul Harun said...

theehee.
sabar ye aina.
tamahu marah2, tamahu tamahu. ;p

ZihNuN FaTiN said...

bajet tul minah 2 ek..huh

farenova said...

huhuhuhu... takutnyer nak telan hehehehhe..

biasalah tu...panas je dengar kadang2..

tapi entah2 akak duk dok bebel sebab die nak melepas sngt kot..tu yg blame kat lif tu kononnya..

huhuhu

bye gojes

Best Of Me 321 said...

maaf, entri baru guna nama "aina"
tapi tak bermaksud apa2 k :D

ziha said...

huhu..bese la tuh..manusia ni mcm2 perangai.die lupe kot de org laen y tinggal kat dunia ni..

ASaDa RyutaRo said...

makan orang.. makan orang.. hahaha..
kecoh la minah tu.. tp mesti dia perasan dia tu over lawa kan?? kan?

black_mel said...

ppuan x moon coming pun ssh nk predict...mcm2 prangai..

cikmemy said...

kat tmpt aku, nak naik lif siap tgu lagi.punyelah rse terharu..huhu

Cik aiNa said...

to sasha:

die x paham bahasa la kot sebab die kuang aja camtu..kan

Cik aiNa said...

to sasha:

die x paham bahasa la kot sebab die kuang aja camtu..kan

Cik aiNa said...

to BOM:

EH XDE2..masih setia ngan cik aina,..td tu menggatal je kejap

Cik aiNa said...

to nurul:

marah? eh aina x marah..takde..takde..

Cik aiNa said...

to zihnun:

tu la pasal..cam bagus je

Cik aiNa said...

to farenova:

mungkin jugak tu sis..
die nak melepas pastu coverline dengan sound2 cmtu..hahaa

Cik aiNa said...

to BOM:

TAKPE2..saya suke..sbb ade link back..haha

Cik aiNa said...

to BOM:

TAKPE2..saya suke..sbb ade link back..haha

Cik aiNa said...

to ziha:

mungkin la kot..orang yg angkuh camtu kena duduk kat gua je kot. x bertimbang rasa langsung

Cik aiNa said...

to asada:

sy tak nampak muke die..haha.
mungkin die jeles ngan cik gojes kot..muahahahaha

Cik aiNa said...

to black_mel:

aina kalau bulan mengambang mood okeee saje..tak moody...haha

Cik aiNa said...

to cikmemy:

yg camtu pn ramai..terharu kan

fiD said...

wah! cool la kak,, hehe

jgn marah2. xbek taw, huuu

Lya Colours said...

mungkin lift tuh ada cop nama atok dia kot
so dia terangkuh la sebentar

oh aku kalo emosi x kira masa
tp waktu period adalah waktu paling buruk utk aku
macam2 hal yg remeh pon aku bleh hangin
hoihhhh

imz jentayu said...

ish2..teruknya..sis,imz da dpt byg lif LTR universiti 2..hehe

Fid a.k.a Unrez said...

haha.. lawak la akk nih.. leh lak simpan2 lemak.. haha.. =P

dak eina said...

lif tu hak milik minah tu k0t. mne la tawu kn. kah3

DilOt said...

kalau dia terkena balik mesti bestkan..hehe

'AQILAH said...

heee.macam2 betul

Cik aiNa said...

to aqilah:

ngeh3..manusia ni, macam2 ragam..kan

Cik aiNa said...

to dilot:

yup..ingat pasni nak wat die cmtu..tp x smpat nak tgk muke die..cun sangat ke

Cik aiNa said...

to dak iena:

mungkin jugak la kan..harta mak bapak die ke..sis je x pasan..haha

Cik aiNa said...

to fid:

yup..of cos..ssh tau nak bela lemak ni, kena makan banyak.

Cik aiNa said...

to imz:

sis tau kamu penah ke sane..bagus2

Cik aiNa said...

to lya:

haha..saya hangin x kire masa..
tp masa bulan mengambang..oke aje, xde ape masalah

Cik aiNa said...

to fid:

marah? eh...takde..takde..akak x marah..hahaha

Jantan Terhangat said...

Haha
tu xper lagi..kalau minah tu kata,

"cik nak naik tingkat berapa ek.."

Iznie said...

woo....


hhehe
bengang ke???

Cik aiNa said...

to JT:

Tu lg sengal kot..lift tu mmg dr tingkat atas oo..haha

Cik aiNa said...

to iznie:

tak bengang..menyampah je sebab die berlagak.

suezensuzanna said...

jangan emo2...nnt x manis..ok:)

F U N F A B U L O S I T Y said...

emo adalh petuaa bagi kejelitaan anda..ekekeke ;D