..

Monday, January 4, 2010

Ku sangkakan "TOYOL"


Sabtu..4.30 pagi..3 Jan 2010..

Ketika semua isi rumah sedang lena diulit mimpi,
aku tiba-tiba terjaga,

terkejut dan ternganga kerana di depan ku kelihatan satu mahkluk yang berkepala botak dan kecil saiznya seperti seorang kanak-kanak lelaki sedang cuba untuk menerpa ke arahku. Aku ape lagi, dengan rase gelabah tak hengat terus menjerit.."aaaaaaaaa"..macam gitu la lebih kurang. Sebab pepagi buta, tone suara tak boleh kuat-kuat..nanti terkejut semua orang. Lagipun gusi aku sakit, takleh nak nganga mulut luas-luas. Jerit sikit-sikit sudah...ala-ala control gojes gitu.

Sambung...

Dah tetibe aku menjerit..semua orang bangun la. Akak aku pun tersedar dan terus bertanye.."kenapa cik?" Aku dengan rasa yakin terus menjawab.."takde ape kak..ngigau je". Dan..semua orang kembali ke alam tidur. Aku? Rase mau lempang je anak buah aku yang darjah satu ni! Ade ke patut, elok je tidur atas katil nak jugak bangun pukol 4.30 pagi tidur kat bawah..sebelah aku. Dah gelap..memang la die merangkak je slow-slow cari port kat sebelah aku..memandangkan aku tido kat bawah. Mase tu bapak die pergi outstation..tu aku mengada tido lam bilik akak aku. Kuss semangat..ku sangkakan toyol..rupanya anak buah kesayangan! hahahaa.


Ekceli..sebelum aku tersedar tu, aku termimpi hantu..macam2 adooo..hantu raya, lampir, bungkus, toyol...dan lain-lain. Complete set! Dan sedang elok, aku terjaga..anak buah aku merayap nak tido kat bawah. Nampak macam die nak geget aku la..miahahaa. Ape ke sengal aku neh. Pagi tu aku tak cite la kat mak die..kang kecik ati lak cakap anak die toyol. Tapi dah memang budak tu botak..darjah 1 je pun..mane aku tak terpikir camtu.

Moral...

Reti-reti la basuh kaki sebelom nak masuk tidur. Jangan main belasah je. Bawak2 la baca doa tidur ke..ayat Qursi ke..oke! Peringatan kepada diri sendiri..ngeeeeehehee.



P/s : kampung itu indah!!



20 comments:

sasha* said...

toyol comel takpe yang.haha.i mlm new year hr tu meremang dorg duk cite psl hantu je.

Cik aiNa said...

to sasha:

ahaa..tu la, seb baik anak buah i tu comel..heee

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

alolo cian dak kecik tu xpsl2 org ingt dia toyol hehe...

Putra Linggau said...

wkwkkwkwkwk. keren

SuRayA^i. said...

lol, nseb bek bkn toyol btul2..kalo x rsenye kamuu da pengsan kot? =P

Cik aiNa said...

to gadis kampung:

kesilapan teknikal je..x sengaja..ehehe

Cik aiNa said...

to putra linggau:

uhuu..rileks2

Cik aiNa said...

to suraya:

kalau toyol btol..
konpem sambung demam lagi smggu..

[z@ck] said...

nasib bukan kaler hijau je..
hehehe

Cik aiNa said...

to zack:

tu la pasal..
seb baik x ijau

Judiene said...

hahaha
bleh plak cm2
kalo owg la, kaki da naik da kot
pastu bru tgk apa yg ditendang td
hahahaa
nasib la kalo sape yg kena
=)

Cik aiNa said...

to judiene:

nasib baik ble beringat lagi mase tu..
klo x..memang kena penendang da

black_mel said...

haha...nasib baik bukan toyol...tp kalau toyol btul pun ok gak...bole mntk tlg dia klik2....hehe...

'AQILAH said...

hehehhe, mandi sebelum tido...:)

Cik aiNa said...

to black_mel:

hahaa..sengal.
tp oke gak tu..mintak die tlg klik2 kan

Cik aiNa said...

to aqilah:

yup..tu yg terbaik..
hahaa

farenova said...

mimpi hantu tgk ceplos kot huhuhu...

Cik aiNa said...

to farenova:

hahaa..hantu ceplos tu klakar sis..

Koyuki said...

huhu
kalau saya da panjat orang sebelah

~blog peeping~

(^_*)

y@n@ M!B said...

hahaha naseb tak tersepak je ank buah aina tuh..mesti cute je ;p