..

Thursday, February 4, 2010

Cinta Pertama....♥♥♥ >>> Aina



Cinta pertama hanya dirimu,
Cinta pertama mengajar aku,
Cinta pertama sekadar waktu,
Sedangkan aku menyintaimu,
Aku perlukan Tuhan yang tahu,
Aku melara menentang waktu,


Ngeh..ngeh..ngeh..

Layan lagu cinta pertama sat naa..



Aku akiey ( nama sebenar)
Berumur 13 tahun
Berada di tingkatan 1 di Sekolah Menengah Kebangsaan Putri Saadong

Motif : Chenta Pertama

Ade la seorang mamat ni, kiut je orang nyer...nak kate ensem tu idak la..tapi good looking. Aku minat kat die...giler2 punya minat. Sampai family, kawan-kawan, cikgu...semua tahu. Dia tahu aku menyukai beliau..tapi beliau buat dekk je...ohhh, mentang-mentang la aku comot mase tu...kan..kan? Surat chenta? konpem la uuu...tapi cam biase la ..cinta tak berbalas...syok sendiri je..hahahahaa. Padan muke aku!!

Tapi perasaan minat mase tu memang best ah..ia mengajar banyak rasa tau. Rasa semangat nak gi sekolah, rasa semangat nak pergi kelas KO-K, rasa semangat nak gi kelas tambahan dan yang paling best semangat nak gi tandas la..sebab boleh usha beliau...sepuluh kali sehari pun i sanggup pegi tandas youuuu....asalkan dapat cuci mata. Melihatkan lesung pipit beliau tu buat i rasa cam ahhhh....hahahaa.

Itu cinta pertama ke?

Yelaaaa...sebab aku mula menyintai beliau..walaupun cintaku ditolak, tapi aku rasa oke ape...mencabar. Hidup perlukan cabaran..baru best! (ayat coverline yang terbaik!!)


12 tahun kemudian......


Aku Aina (bukan nama sebenar)
Berumur 25 tahun
Menetap di sebuah kota metropolitan (??)
Sudah bekerja dan sudah bertunang juga

Motif : Chenta pertama nak kawen daaa~

Semalam..kotak mesej kat fon aku didatangi oleh mesej dari beliau. Beliau meminta alamat, nak hantar kad katanya. Nak hantar kad kawen le tu kan, takkan kad CNY lak. Bila dapat je mesej beliau...hati aku gelak guling-guling (walaupun aku tak nampak, tapi aku tau hati aku duk tergolek-golek dok, ala-ala memerli aku...geli ohh..hahaa). Sebab aku teringat kenangan masa muda-muda dulu, 4 tahun aku minat beliau..sejak dari tingkatan 1 sampai la tingkatan 4 camtu...hadoiii. Sekarang beliau da nak kawen da pun, aku tumpang gembira la...sebab cinta pertama aku tu.

Elok jugak tak kapel ngan beliau..sebab beliau bukan jodoh aku..kann? (coverline lagi dan lagi). Majlis beliau kalau takde hal, konpem aku pegi punyer...ape ade hal, kami bukan bercinta...aku je syokk sendiri...ahahaahaa.


Korang punyer cinta pertama mesti best kan ???





53 comments:

sasha* said...

haha dh nk kawen dh kn.i punya cinta pertama ms jd wakil sekolah pelari sekolah i ni.ex bf i pn pelari sekolah gak.lawak je ingat balik yang hehe

makdara terdiva said...

cinta pertama sampai mati x leh lupa dik oiii..

bulan 3 ni sidia akan berkawin..walaupun sume tu dah tinggal kenangan..tp kenangan dgn dia terlaluuuuulah sweet..

Cik aiNa said...

to sasha:

pelari? wowoaaa...mesti badan tough neh..hehe

Cik aiNa said...

to makdara:

yeke kak?
adehh..sadis la pulak..

psychopath said...

so far x penah bercinta lg..

sasha* said...

haha dulu keding la.cinta pertama tu cinta monyet je.ms darjah 6 smpai form 1 haha.cinta pertama yg sebenar kazaa la *wink wink :P

Cik aiNa said...

to sasha:

itu xyah ckp la yang..i pn same..ayie je cinta pertama i..hehehe. *blushing

Cik aiNa said...

to psychopath:

uiks...biar betik? leh caya ke neh..huhuu~

zella said...

skrg ni lah cinta pertama sy heheheh
;)

Cik aiNa said...

to zella:

yeke? woaaa...best nyer, hopefully..ur r/ship akan berkekalan smpai ke anak cucu..kayh

NiNa' said...

cinta pertama...

x brape nak ingat la.. tapi pernah la suke kat mamat ni..diam2 je..hehe

Cik aiNa said...

to nina:

laa..nape x bgtau mamat tu..

syafa or ati said...

wah siap bleh bg kad kawen die kt aina...means igt lg die kt aina tu...hihi...aina pun nk kawen da...:)

aCik GeE cHoMeY said...

cinta pertam:
cinta monyet kot masa zaman sekolah dulu.....da kawin da pon mamat 2.....biler terngat balik klakar kan.....hihihihi:-)

Cik aiNa said...

to syafa:

tu la pasal..
so..aina kena pegi ni..bawak tunang..
show off sket kat die yang aina ade tunang lg ensem dr die..ahahaha

Cik aiNa said...

to acik:

tu la pasal..tp best kan.
klakar

«♪Ruff♪» said...

cinta pertama aku dah jadi tunangan org....
lagi pun aku jerk dok syok n cintan kat dia....dia just anggap aku best friend jerk...
cinta pertama ku cinta bertepuk sebelah tangan...sgt sedey

**Bila Comel Jadi Comot** said...

cinta pertama comel adalah yang sekarang sbb zaman skool xpenah cintan huhu xder org suka

Cik aiNa said...

to comel:

yeke xde orang nak? cam x caya je..

Cik aiNa said...

to ruff:

sob..sob..
same la nasib kite..
uwaaaaa.
tp xpe..skg aku pn da jadi tunangan orang..hahaa

iera said...

Cinta pertama? BF skrg nie lah cinta pertama Iera

Cik aiNa said...

to iera:

yeke?
woaa..bestnyer.
klo cinta pertama kekal ke jinjang pelamin lagi best kan

AuraFIza said...

i never forget my first love..

smp skang pn msih ingt.. susah kot nak lupa..
hurmm..

cpt emo la kalau cerita pasal cinta pertama ni..
hhuhu..

Cik aiNa said...

to fiza:

ops..oke2..xmo cite

lionteen said...

hahaha..
terigt lak cinta pertma lionteen..
hehe...
mmg rajin la g skul time tu smate2 nk tgk die..
main sepak tkraw la,die masuk dikir barat la,sume lionteen duk tgk je dr jauh..
tggu die dlm bbrape taun,akhirnye br dapat no fon die..
akhirnye kitrg berkwn..
tp amik ms bbrape mggu je kawan..
last2 lost cntct gak..
xpe la..
xde jodoh

syafa or ati said...

hehe..bgus2...cnta pertama syafa adlh bkl tunangan adik syfa..hihi...tp xde da prsaan kt die...hihi...ssh gak mle2 nk gengkn bf syfa ngn cnta prtme tu..tpi sllu jupe kt umh ok da...bf jeles...hihi...cnta prtma tkr title jdik adik ipar...haha

syafa or ati said...

hehe..bgus2...cnta pertama syafa adlh bkl tunangan adik syfa..hihi...tp xde da prsaan kt die...hihi...ssh gak mle2 nk gengkn bf syfa ngn cnta prtme tu..tpi sllu jupe kt umh ok da...bf jeles...hihi...cnta prtma tkr title jdik adik ipar...haha

Cik aiNa said...

to lionteen:

tu la lionteen..
klo xde jodoh..xde jugak kan.
tp bile ingat rasa kelakar..senyum sorang2..hahaa

Cik aiNa said...

to syafa:

laa..yeke?
uwaaaa..
tp klo kte da xde perasaan oke je kan

Cik aiNa said...

to syafa:

syafa pn tunang la cepat2..hehe

black_mel said...

bgus2 aina...haha...nasib baik bkn kapel dgn dia..so dpt jumpa yg skrng..

Cik aiNa said...

to black_mel:

jodohku bukan dengannya.cewahh..
hahaaa

y@n@ M!B said...

oh teringat cinta pertama sy juga..umur 12 thn..gatal kaoo..huhu

cik EPAL said...

cintan cintun gitu :)

Best Of Me 321 said...

mase u cinta monyet tu u duk keramat kan? i la tu cinta pertama u heehhee

Cik aiNa said...

to BOM:

Owhh..i tak kenal u..hahaha

Cik aiNa said...

to cik epal:

awww..malu u

Cik aiNa said...

to yana:

woaaa..yana..apsal awal sangat..aina form 1..

misz_nierah said...

cinta pertama saye sangat indah pada awal dan sangat menyakitkan pada penghujungnya. haha..harap yang kedua ini berkekalan hingga ke akhirnya. pray harder for me...huhu

Cik aiNa said...

to misz_neirah:

pray 4 u dear...
cepat2 kawen..hee

Mario said...

err...aku senornya married with my first love... hohoho
so psl tu aku tk tau frust2 ni...hehe
hope sampai bila2 la ek...huhu

Cik aiNa said...

to mario:

wowooo..best tu,
cinta pertama ke jinjang pelamin..perghh

touyakaruma said...

Cinta pertama aku masa form 3 ... cinta giler kat dia .

Cik aiNa said...

to touyakaruma:

ngeh3..cinta mude remaja

touyakaruma said...

Itulaa cinta mude remaja , tapi dia reject Touya sampai ketua hati terseksa . Muahahahahaha

Cik aiNa said...

to touya:

hahaaa...xpela..kite serupa..kah3

FaTiN said...

belum terchenta sape2 lagi la akak..

Cik aiNa said...

to fatin:

takpe..nnti2 terchenta la tu.
cinta pertama ke jinjang pelamin yea

Cik aiNa said...

to fatin:

takpe..nnti2 terchenta la tu.
cinta pertama ke jinjang pelamin yea

Wanie-san said...

ingat masih menaruh harapan kat cinta pertama 2..hihihi

salam singgah..=]

Cik aiNa said...

to wanie:

yeke...ape lagi..cuba la..

BaDBoYs said...

Cinta pertama...seram

Cik aiNa said...

to badboys:

seram..kenapakah?