..

Tuesday, February 2, 2010

Lelaki = Merajuk?


Sangat tidak macho apabila mempunyai sikap sebegini. Merajuk boleh, tapi biarlah berpada-pada. Rimas oke kalau rajuknya melebihi jangkauan yang mana tidak tercapai dek akal fikiran..*ape aku merepek neh..

"awattt..hang ingat pompuan ja ka yang boleh merajuk..lelaki tak boleh?"


eh..eh..sape cakap tak boleh? Boleh je oke..sebab lelaki juga manusia yang punya hati dan perasaan, yang ada kalanya terasa diri ingin dibelai, dimanja, dipujuk, dirayu...kannnn?. Lelaki juga bisa menangis ape. Jadi, kepada kakak-kakak dan adik-adik hot di luar sana, jika anda mempunya abang macho yang suke merajuk..jangan salahkan mereka, mereka bukan mengada-ngada tetapi mereka seorang yang manja dan inginkan perhatian...jadi haruslah dilayankan aje.

Pujuk la mereka seadanya, kerana setiap orang tidak datang dengan pakej yang lengkap yang mana ia sempurna tahap tip top. Kalau sempurna pun tak best jugak, sebab tak mencabar..hahaa. Hidup ni kena la ade cabaran..ye tak?

Ni ade tips hot untuk tatapan korang apabila menghadapi situasi getir camtu :

  • Kalau abang macho jawab sepatah-sepatah apabila ditanya, merajuk la tu.
  • Tanye la beliau, kenapa & apa yang membuatkan mereka marajuk.
  • Dah dipujuk tapi tak makan saman jugak, ape lagi..up la sikit tahap kemampuan korang dalam adegan pujuk memujuk neh...
  • Pujuk la dengan ayat-ayat yang romantik dan hot..konpem cair punyer.
  • Bagi la ais krim ke, mekdi ke seketul, cekelat ke..
  • Kalau tak berjaya jugak...abaikan saje! Cari la yang lain. hahaaaa (sumpah kena baling ngan kasut dan selipar berbagai saiz lepas ni)

Ade cadangan lain tak macamana nak hadapi abang-abang macho yang suke merajuk?




33 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

haisyoo.. susah oh nak pujuk. slalu buat biase je. nanti lelame akan okeh sendri.

Cik aiNa said...

to oshinz:

tu la..klo die boleh oke sendiri xpe..klo xleh..adeyhh

Best Of Me 321 said...

tu dia cik aina telah kembali ke sweetaina, baru la real sweet camni :D

Cik aiNa said...

to BOM:

tu la..dah terase diri sweet..xleh nak buat ape la..hahhaa

Mario said...

aina
aku senornye tk setuju arrr... mn de la laki merajuk... tak macho la weh nk majok2 ni
diam tu sbb tgh fikir...slh anggap la ko ni...ekeke

sasha* said...

menangis kn senjata pempuan hahaha(pdhal i la yg ego dan kuat majuk :P)

ellenyna said...

pujuk sampai dapat, lepas tu bila dia diam je, kte diam jap. then pujuk lg... haha :D if dia masih terus diamkan diri ke.. terus diam je smpai esok ari / satu masa dia akan beritahu nape dia majuk. hihi

makdara terdiva said...

lelaki merajuk...macam pelik jer kan..x leh nak imajin muncong yg ade misai tu mcm muncong cerek..muahahahaaa..

kalau yg dah kawin bole gak dibelai2..bab yg belom sah ni yg susah nak citer!..apekata..belikan die teddy bear besarrrrr punye..kuikuikui..

black_mel said...

haha...ader...kenalkan dia dengan perempuan lain...ckp kat laki tu yang dia sedia bermadu...gerenti elok..haha..

Rara said...

hihi cari lain jelah. kuat merajuk sangat nyampah jugakkkk :P

y@n@ M!B said...

sy penah pujuk my beloved dgn cake secret recipe yg ditulis atasnya "I'm sorry". trus cair beb pastuh..huahuahua~ ;p

Cik aiNa said...

to yana:

yeke? woaa..sangat bernas idea tu

Cik aiNa said...

to mario:

banyak la ko nyer pikir..xkan pikir sampai berjam2...musykil btol..ahaa

Cik aiNa said...

to sasha:

die ke kite yang merajuk kan yang..ahaks

Cik aiNa said...

to ell:

ahahaa..btol jugak kan.
kena wat camtu la pasni

Cik aiNa said...

to makdara:

klo yang blom kawen..lg senang kak..
cari yang baru, lupakan yang lain..

Cik aiNa said...

to black_mel:

haahaaaa..banyak la mel..

Cik aiNa said...

to black_mel:

haahaaaa..banyak la mel..

Cik aiNa said...

to rara:

btol yang...ape kes majuk terlebihh..rimas!!

psychopath said...

buat tiger show kot..
baru laki tu tersenyum.

Cik aiNa said...

to psycopath:

x reti la masalahnya..haha

Shafie said...

yeh mmg menarik.
paling penting kna tau punca seseorg tu majuk.

kalau sbb hal remeh tak ptt la kot kn..
cuma kdg diorg majuk jgk sbb da lama berthn kot..sampai satu peringkt nk jgk majuk bia pon hal kecik je.hehe

Cik aiNa said...

to shafie:

ahaa...btol2..
klo x merajuk, kang x best lak..harus la kena majuk

Judiene said...

kasi kiss kt pipi je
daaahhh

Fakir Andalusia said...

hehehe... merajuk tu tanda sayang.
lelaki selalu jarang merajuk
kalau yang selalu merajuk tu, consider mengada.
apa-apa pun, lelaki always cair dengan senyuman.
so keep on smiling.
ok?

Cik aiNa said...

to judiene:

x boleh...blom kawen..haha

Cik aiNa said...

to fakir:

yeke..tp klo senyum sorang2..die wat dekk je..malu gak.

Farhan said...

hehehe..saya suke merajuk!. tapi kadang2 ade gak merajuk yg xnak dipujuk..sy akan mintak org tu abaikan jek, lame2 ok la..tp klu merajuk sikit2, pastu org tu buat x reti nnt jd mkin parah. ^_^

Cik aiNa said...

to farhan:

yeke? hahaa..
x elok laki majuk..sikit2 boleh la..tp klo yang tiap saat nak majuk mmg xleh ah

aCik GeE cHoMeY said...

ermmm.....susah kan kalau laki nie merajuk...
tapi laki nie emrajuk jap je lah...
kalau da di pujuk x makan saman gak....diam kan je lah....senang cter....sok2 mesti cari kiter nyer...heheheheh:-)

Cik aiNa said...

to acik:

yela..klo yg merajuk kejap oke..klo yg lame tu susah

||| PöJìé PööH ||| said...

Aina, lelaki majuk tuh kdg² cute tau, cam Pojie..
Tp biasanya lelaki majuk tuh xde lain minta dipujuk, sbb nk manja²..
jgn la buat dono jer..
Lelaki biasa majuk kejap jer..
G-spot nk pujuk, buat dia ketawa, sure dia rasa geram nk peluk pastu..
Hahah!

~PakKaramu~ said...

Pak Karamu menziarahi blog anda