..

Saturday, February 20, 2010

Contest pertama dari Aina : Sila join~


..PENGUMUMAN...



Hye kawan-kawan (versi zizan)
Dah berkurun aku nak buat contest..
yela..memandangkan follower pun da ade dalam seketul dua,
peminat pun ade setengah ketul, berhasrat la nak adakan contest,
tapi masalah problemnya..aku taktau nak buat contest ape...takde idea nokk!!

Jadi..barangsiapa yang mempunyai idea menarik sila ajukan kepada aku oke..
Aku nak contest lain dari yang lain..ececehh

Jangan risau..ade hadiah untuk sesape yang bagi idea paling menarik.
Idea yang menarik itu la yang akan dijadikan contest aku tu nanti.

Ade beberapa perkara yang korang perlu tau :


1. Contest akan bermula pada 01.03.10
2. Setiap bulan akan ade pemenang oke..sehingga bulan 5, iaitu sebelum kenduri kahwin.
3. Hadiah...akan diberikan pada bulan 6 nanti...muahhh!!


....Jadi, sila tinggalkan idea anda di kotak komen oke..mane tau idea anda terpilih..pewittt....



78 comments:

sasha* said...

i tgh carik idea ni.dr hari tu u mintak kn

Adya A. said...

Kalo nadia kan, terfikir contest tentang ibu.... Pengorbanan ibu kew..

Cik aiNa said...

to sasha:

ye yang...i btol nak wat contest ni..

Cik aiNa said...

to adya:

hurm..best jugak idea nadia tu. klo entry tu sampai boleh buat kite nangis..lagi best

Jieda said...

nanti akak tolong bagi idea ye.skang ni idea taknak datang la.nak pegi tangkap jap

Atiqah Adnan said...

contest dulu pasal zaman dulu-dulu ke, zaman kecik ke atau fesyen melampau ke.. huu~ idea ni hentam je dikk..

ZIANA ♥ FARREL said...

aina ...ape kata u buat contest "Wedding Song Theme"...so dalam tu u boleh pilih lagu ape yang sesuai dgn jiwa u..dgn cite kisah percintaan u...
pas2 boleh la i join skali...hahahahahha!

ajie said...

buat yang simple dan mudah je.. teka kacang ke, bunga telur ke, teka berapa hantaran ke? teka - teki ke?, teka siapa yang kena? hehehe. senang dan best.. hadiah dia pulak proton persona ke? , kancil ke? telefon bimbit ke? pakej perlancongan ke? pakej main golf ke? servis kereta selama 1/2 tahun ke.. hehehe best ooo

yang benerrr..
qimie

Cik Biol said...

contest gambar2 unik dan pelik ehe..kena ori dr tuan punya blog..ikut suka ati nk letak gambo pe asal menarik dan cun tp x de unsur2 yg tak elok la hahaha
saje je kasi idea ehe

Hazzy Ishak said...

contes kontes...
xde idea lah plak hehe

mrs.ecam said...

hemmm sokong idea nadia...contest psl pngorbanan ibu....isk3

x pong psl ari plg memalukn dlm idop anda...ngeh3

Ms. EyDa said...

hi cik Aina:-)
contest**
1-surat untuk bonda sebelum anda menikah..
2-onak ranjau perjalanan sebelum menukar status tunangan org/is3

soey kLu idea x ok.!

norshafinaz said...

contest tntg cara down kan sikit darah gemuruh nk kawen.
ekeke.
saje je ni ;p

just call me uncle said...

cuber buat contest jurus ke arah lebih universal..kalau buat pengorbanan ibu,,cinta leleh dan yg sewaktunya ..tak ramai yg akan sertai..cuba buat "kalau aku kat angkasa lepas....." tak yah karang pjgn2..simple jer haaaa mgkin ramai yg rebut masuk..tajuk simple..mudah dikarang..pas tu ko lantik le kenkawan ko 2-3 puak pakat sama - sama tolong tgk siapa yg dabest..

just call me uncle said...

hadiah..ko sediakan dari PohKong atau berat kurang2 nya 50gm mas..pasti lepas ni 10,000 contest masuk hahahaha

g-mie said...

idea.. idea.. idea..
mane kamu ni..? dah carik dalam poket, tapi xde jgak nih.. huuu~

hehe..
cadangan eak..? nak contest tu, simple atau yg m'cabar gila2...??
ni antara cadangan2 saye laa eak..

1) buat rekaan blog header yg paling gempak utk blog cik aina..
2) reka sepanduk sempena maulidur rasul..
3) reka t-shirt khas utk kipas-susah-mati (fan) cik aina..
4) urmm, pae lagi eak..? ntah.. nak g carik lagi.. wheee~

|arieza| said...

buat contest gambar pngntin paling sporting! hahaha xkisah la psgn pngantin tgh buat keje gile berdua or dengan tetamu2.., as long as nmpk happy giler babas n kelakar... :p

sempena aina nk kawen dh ni haha

Nabiel said...

cube kamo bt contest cm bt sajak ke syair ke..pape sje..bg ttg pape..hehehe
jrg tgk owg bt contest cmtuh~:)

Cik aiNa said...

to nabiel:

syair? takut ramai x de idea nak bersajak ..tp xpe..boleh dipertimbangkan

Cik aiNa said...

to jieda:

cpat tangkap kak..kesuntukan masa neh..hhaa

Cik aiNa said...

to atiqah adnan:

mcm menarik je kak..boleh try gak ni

Cik aiNa said...

to ziana:

woaa..i suke..
yup2..klo boleh contest ade kaitan ngan wedding kan..br best

Cik aiNa said...

to ajie:

ko yang sponsor..ok?

Cik aiNa said...

to cik biol:

idea yang menarik...boleh dipertimbangkan

Cik aiNa said...

to hazzy:

cpat la cari idea..hahaa

Cik aiNa said...

to mrs.ecam:

ari paling memalukan?
uwaaaa..ade2...sy ade hari tu

Cik aiNa said...

to ms.eyda:

best gak idea tu

Cik aiNa said...

to norshafinaz:

ahaaa...btol2..nk kawen nnti konpem nervous

Cik aiNa said...

to uncle:

idea yang bagus wahai uncle kuw...yeahh

Cik aiNa said...

to uncle:

nak sediakan mas berkati2 boleh...uncle sponsor..ahaaa

Cik aiNa said...

to g-mie:

klo buat header takut x ramai join sbb x ramai yg tau adobe sume

Cik aiNa said...

to arieza:

a'aa..best jugak tu..boleh dibuat contest

nEa FleriDa said...

contest hantar gmbr bt muka bahagia:)hahha.. simple jerk.. n semua leh msuk...

isha said...

buat video yg boleh buat org gelak sakan

itu hanye cadangan
harap blh diterime

lilacfla said...

kontezz buat cerpen.
lepas tu buleh bukukan penyertaan kontezz. lepas ti leh jual. kan kaya dah aina. haha

*sebab tu ja yg saya rajin nak join

Cik aiNa said...

to nea:

buat muke bahagia..hurmm..boleh2, akan dipertimbangkan

Cik aiNa said...

to isha:

hahaaa..mcm video yg aina buat tu

Cik aiNa said...

to lila:

cerpen?
hurm..tajuknya?

Ms. EyDa said...

wee hoo.!kalau best proceed la cik Aina :-) mana arh tau p'beri idea juga dapat prize, wink2x :p

Cik aiNa said...

to eyda:

memang la..pemberi idea dpt hadiah.heehe

Farid Fernandez said...

awak suka blog yang simple je yer???


paperpun teruskan sebagai seorang blogger tegar ok :)

salam blogger...


jom follow blog saya!

http://mofasad.blogspot.com/

Cik aiNa said...

to farid:

ye2..suke blog yg simple2 je

yuka said...

aina apa kata buat contest ala2 american funniest video...peserta hantar la video klip yg kelakar...tak kira mengenai apapun janji org tengoj boleh ketawa sampai nak pecah perut...tp syarat kontes tu jgn la byk sgt...sebab bukan semua org pandai IT ni ( salah sorang cik kak ni la...hik3)

Cik aiNa said...

to yuka:

ahaa..macam video tari menari aina tu ke kak? hehe

lionteen said...

ape yek..
lionteen pun xde idea..
hehe

Ms AiReEn MoHd said...

kontes ehhh kontes tuk gubahan hantaran ko la..ko kan nak tawen ...ngeeee

Cik aiNa said...

to lionteen:

cepat lionteen...bg aina ideaa...uwaa

Cik aiNa said...

to ms aireen:

btol jugak yep..klo wat contest cenggitu...gubah2 ni pn kna wat sendiri..huhuu~

Best Of Me 321 said...

nak dekat kahwin, baik buat contest tentang kawin, baru la ada aura nak kawin

Cik aiNa said...

to BOM:

memang nak buat contest pasal tu pn..tgh memikirkan idea..arap sgt ade smone bg idea yg menarik..hehee

black_mel said...

hurm...aina,bt masa ni xde idea la..tp klau aina buat contest2 bentuk sajak,pantun or cerpen pun ok jugak..minat jugak nak join..tp xpe la..buat ape2 pun,if blackmel ader masa blackmel join..

Cik aiNa said...

to black_mel:

hehee..saye tau kamu support saye..thanks.

eceh..terperasan lak

Lt. fDanialz said...

aina kaple GB~
asal ramai nk mintak contest kawen jer.. takbes2.. apa kate kita contest entri yg plg kontroversi.. haa mcmane tu... entri tu bkn psl artis tau, tapi pasal kontroversi diri kita.. spe yg plg kontroversi habis agak dinobatkan sbgai pemenang... ok tak? hek3

DaHLia said...

aina...

sis pun tgh mengorek idea utk sis...nnti kalo ade idea tu dtg terlebih, sis bgtau :) nnti sis yg boleh menang..hahaa

ElyaElmo said...

sis...buat contest awek tulis ayat2 cinta kepada pasangannya. Tapi yg boleh join hanya kaum2 hawa je laaa ..hua3

♥S@R@♥ said...

sara setuju dengan idea adya..pengorbanan ibu

pastu hadiahnya untuk ibu gak.. tapi best buat contest ni untuk hari ibu..hehe save budget sape yang menang tu..hehe

atau tema perkahwinan paling kreatif..sbb aina nak kahwin n sara pun nak khwin dalam this year gak..hehe insyaAllah

fuhhh..sekali sekala komen panjang lak ea...

fidasopansantun said...

kalau saye laa. erm .. contest merepek paling hebad . sape merepek paling hebat . tu menang la . hehe

F U N F A B U L O S I T Y said...

nak buat yang lain dari lain ke?try kalo buat contest "RARE LIKE LADY GAGA"-terbuka utk semua laki-pompuan-datuk nenek-semua leh masok-asal basic on artis tu-lagi rare lagi bagos-tapi contest ni menjurus kepada snap pic n kreativiti seseorg tu berposing-cara bergaya ke-make up ke-penampilan ke-atau ape2 je-asalkan KREATIF dan VERY RARE tema pic peserta contest tu-just like lady gaga-smart like lady gaga-simple je nanti-kalo nak mengadili pun senang-pickup mane yang kreatif n lain dari lain pose peserta contest ni-itu kalo bagi dex nak yang lain dari yang lain lah-sebab kalo ikotkan LADY GAGA mmg sukakan kelainan.

unwanted said...

aku rasa la..
memandangkan tuan tanah nk kawin(ye kan.:),
so contest paling sesuai berkaitan dengan perkahwinan.
dan aku cadangkan contest bertajuk:

Apakah hadiah perkahwinan yang paling ideal drpd kawan² untuk aina dan kenapa.?

Lepas tu pastikan juga untuk contest tu ada banner dan minta sesiapa yang menyertai untuk letakkan banner tersebut.
tujuan menyebarkan lagi contest dan pada masa yang sama backlink.:)

admin said...

eh dah buat ke contest nyer? hehe.. buat la contest yang senang2 aje.. hehe.. buat contest ULASAN DRAMA TV YANG PALING ANDA SUKA..

deqyalalink said...

haaa..klu gubahan hntran nnti sume blogger xley join..kena cari yg semua ley join..toi tak toi x? so skrg ni tgah carik idea ni noqq...
tapi kan, kena la buat contest yang ssh nak cari pmenang sbb mostly semua org pun nk dkat samee je...haha pebnde alah merepek ni deqya

idea deqya is : tajuk kontest yang paling sesuai..

-cam sama ngn cik aina nye contest je..blasaahhhhh..haha-

Halizayana said...

Assalamualaikum...hermm...wat contest pic couple paling romantik pn best gak...

Cik aiNa said...

to haliza:

itu dah ade orang buat kak...

Cik aiNa said...

to deqya:

woaa..mane bolem tiru idea aina..hahaa

Cik aiNa said...

to admin:

ulasan TV? hurmm...

Cik aiNa said...

to FD:

kalau pasal kontobesi...kite la yang menang...hahaaa

Cik aiNa said...

to dahlia:

xmo bagi sis menang..hahaa...jahat kan

Cik aiNa said...

to elya:

kesian kaum adam nnti..x dpt nak menulis surat cinta..hahaa

Cik aiNa said...

to sara:

hari ibu bulan bape ye sara? bulan 4 rasanya...kan..kan

Cik aiNa said...

to fida:

hahaa...nnti pening aina nak baca

Cik aiNa said...

to fabulosity:

wowow...boleh tahan gak idea tu...pewittt

Cik aiNa said...

to unwanted:

haaaa...idea paling menarik setakat ni..pewittt

Markjue said...

what about songs remix contest. it's quite fun. :) I'm following you, don't forget to check out my blog at http://markjue92.blogspot.com

Cik aiNa said...

to markjue:

song remix contest?
hurm..

Ariff Shah said...

Saya pun nak buat contest sebenarnya. Apa kata kalau kita co-organize. Kasi meriah sket =)

Cik aiNa said...

to ariff:

boleh2...akan dipertimbangkan..ehehe

unwanted said...

wah...
tak sangka pula idea aku diterima ada hadiah pula tu..
x terpikir pn sblm ni.he3.
thanx..:)

erm.
cam ne nk email.?
x pun nnt ko email kat aku ek.:)
unwanted86[at]gmail[dot]com

anin said...

boleh cdgkan lagi kan utk next contest?

cdgn : tempat percutian paling BEST atau tempat honeymoon paling bermakna

(ni 2nd phase lepas hadiah la kot)

atau

petua menambat hati suami