..

Tuesday, February 23, 2010

Make up bersama Aina~

Formula hari ini :

Make up + wanita = menarik

Wanita = make up.

Make up adalah sinonim dengan wanita...make up menaikkan seri wajah, menceriakan wajah..dan sewaktu dengannya. Rata-rata wanita memang suke bermake up neh, tak kesah la kalau dapat lipstik seketul ke, compact powder ke, blusher yang merah menyala ke, eye shadow ke..mesti ada punya. Paling koman pun dapat la lip gloss satu..pun jadi.

Bagi diriku...saya suke bermake up..ntah, dah jadi hobi kot. Mungkin masa kecik-kecik suke sangat tengok mak make up, lipstik satu papan..pilih je nak yang mana satu. Mak saya memang suke bermake up, masa die muda la. Tapi saya suke mak saya, sebab die cantik..heee. *sat naa, nak puji mak kejap.

Dulu sempat jugak la, merasa lipstik milik mak, sekali kantoi...kena luku satu kali. padan muke aku!! Ye la, dah tiap hari tengok mak duk depan cermin, tenyeh2 lipstik kat bibir mungil die, pastu tempek bedak kat pipi gebus die, pakai perfume banyak sket, eye liner lagi..mane aku tahan beb?? meleleh air liur tengok mak bermake up, tapi tak dapat..sebab mak tak kasi! Mak cakap belajar pandai-pandai dulu..masuk U, keje, ade duit..pakai duit sendiri beli make up!!! hambek kau aina..padan muke lagi sekali, gatal sangat nak bermekap!



sekadar hiasan...bukan milik sebenar!


Sekarang kan, kalau dah balik kampung...nak kuar gi memane, konpem kena sound ngan mak.
"nak pakai camtu je..taknak mekap? pakai la mekap sket,..ape daa" uiks...sudah terbalik. Nasib baik aku tak cakap kat mak, "nape mak suruh mekap sekarang, dulu tak bagi pon". Konpem kena luku lagi seketul versi 'suke-suki kau je aina' nak cakap camtu. hik3

Aku bukan ape, balik Kelantan..kureng sket nak bermekap, nak pakai pelik2, sebab orang akan tengok semacam dua macam je. Lain la kat KL ni, orang masing-masing wat hal sendiri. Tak caya, try korang pegi Pasar Siti Khatijah ke,jalan2 keliling kampung ke, pakai melawa tahap artis sket...konpem kena usha sampai ke sudah..bukan sebab cun tapi sebab nampak pelik, ala2 melihat alien mengelilingi kampung je kaedahnya..hahahhaa.

Sekian!

"Kecantikan itu hak milik setiap insan"



P.s : Lunch je makan sup, sup je makan untuk lunch....haihhhh!




45 comments:

bunga said...

kat terengganu pun sama la aina. mcm tgk alien. kalau kat sini takde hal.sbb semua org melawa kot. hehe

makdara terdiva said...

cukup ke mkn sup jerr???? diet eh??

ZIANA ♥ FARREL said...

hah!i pnah gi PSK masa preggy, just pakai biaser2 cuma sunglass besor gaban..abis aku kna stare ngan makcik2 jual ikan kering..kekekek...boy pakai sleevless dgn short pn kena stare..tp buat dunno je..

Ieda Al-Habsyi said...

tekejut aku ingat makeup ko yg byk tu, eheheh :) ko org klate ek, akak nak lik sana jumaat nih, aina tak lik?

LuVidA^^ said...

kite pon suke mekap.....
tapi salu dpt bf yg x suke tgk gal mekap....dorg lg suke yg simple....

Ms.Independant said...

wah! byknye mekap kamu!

:)

black_mel said...

wah...cik aina org kelantan?leh ckp kelantan?mesti aina bnyk make up..hehe..

♥ciK-t0ge ♥ said...

HaHa..
yeaHh,,
mekaP iTu besH,,
:D

Cik aiNa said...

to cik toge:

hahaa..tau xpe,
memang best..ala2 melukis je

Cik aiNa said...

to black_mel:

yoo..aina orghe klate la..
buleh la kalu nok kecek klate gak.
hahaa

aina x banyak mekap pon..cukup2 makan je

Cik aiNa said...

to bunga:

tu la pasal..org kl semua up to date..nak wat cemane

Cik aiNa said...

to makdara:

on diet kak..ape leh buat,
nak badan mantop da'bomb.

Cik aiNa said...

to ziana:

hahaa...best kot jadi tumpuan.
tapi kite lak malu babe

Cik aiNa said...

to ieda:

bukak mekap saye tu kak..hiasan sajork, kalu mekap banyak cenggitu..kalah mekap artis..haha

x lik klate pun..last week dah balik

Cik aiNa said...

to luvida:

mmg la..mostly..lelaki suke pmpuan yang x mekap tebal2. tapi lantak ah..hehe

Cik aiNa said...

to ms.independet:

tu bukan mekap saye..pinjam je tu.

Wanie-san said...

btl aina!
kalau balik kampung pkai jagok sikit je org tgk mcm alien msuk kampung..aish...

sasha* said...

i tak suka mekap yang.tp mak i yg selalu bising ckp 'mekapla sikit.pucat je muka' hahaha

Cik aiNa said...

to sasha:

alaa..xleh geng la ceni...haha
meh i mekapkan u..nak?

Cik aiNa said...

to wanie:

jadi..keno pakai biaso jah. tapi bolok pulop..hahaa

eyemeria said...

tape..make up natural pon cantik..awak pon dah cantik,tayah mekap sgt pon dah ok:)

Cik aiNa said...

to eyemeria:

tah la..hobi kot. gi keje mekap biase2 je.hehe

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

sy sangat tak tau nak ber-make up. haha.. serious. kalau keluar cukup dengan foundation and lip gloss. blusher ke mascara ke tak diendahkan. kdg2 tu pakai UV cream je. dahla muke hodoh. harusla tambah hodoh bile tak tampal ape2.

Cik aiNa said...

to oshinz:

hahaa..ala, mekap simple pn ckup..

Cik Biol said...

aku ada bedak baby jonson n jonson je cik aina ekeke

Cik aiNa said...

to Cik biol:

cenggitu baru muke jadi baby face ...hehe

Mallisa said...

hai aina..dah lame xlepak kat kat cnie...

aina berminat x nak join pertandingan andaman kat pwtc 14 march nie...jom singgah blog nie :-

http://pameran-pengantin-malaysia.blogspot.com/2010/02/borang-pertandingan-andaman-mengukir.html

Cik aiNa said...

to mallisa:

andaman?
uwaa...tangan aina xde seni..

Yatre Hayati said...

kita lagi la cik aina!! mekap pown tara pandai..takat lip gloss ngan eye liner...tuh pownn sememeh..

Cik aiNa said...

to yatre:

ala..simple2 pn oke ape..kan

farenova said...

akak pun sama yangg minat betul huhuhu, kalau makeup yg banyak tu akak ada kan best huhuhu, boleh testing2 ..aina pandai makeup akak tgk,


minat makeup,tapi tak minat makeup tepung gomak. huhuhu

Cik aiNa said...

to farenova:

mekap tepung gomak yang kaler putih2 tu kan kak? hahaa..itu mengubah wajah asal dah tu..aina pn xnakk

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

haha sis
btol la tu
kalo pkai lawa2 sket jek
mesti org pdg ats smpai bwh kt kb tu haa
tensi2
pakai belt pun org da pndng pelik kot..
tp lya kt kg..
bantai jek gak pakai eyeliner..
t muke cam mayat lak..

Cik aiNa said...

to lyaa:

hahaa..sis kat kampung rs mcm mls nak pakai ape2..letak bedak ckup..ntah..
hahaa

helena's said...

saya suke mekap..tp tak reti..huhuhu

Cik aiNa said...

to helena's:

meh2 aina ajar..hehe

shahrul said...

hahah..kalau da mekap sakan keliling kampong tu bukan macam nampak alien..
tapi macam nampak orang agak kurang sehat gitu..

hehe..gurau saje..

1st visit..

:D

noor afzan said...

cik aina pandai mekap..cantik..
saya tak pandai..nanti jadi macam momok..
huhu~

Ashraf Yusof said...

make up?! oh no! aku tak pernah sentuh. hehe...

Cik aiNa said...

to ashraf:

ohh..x penah ke?
nak try x?
hahaha

Cik aiNa said...

to noor afzan:

aina pun x reti sangat..biase2 je tu

Cik aiNa said...

to shahrul:

hahaha...ye jugak tu.
tu yang takut.

syuhaida abul said...

ahaa ble sebut make up mst p0mpuan..ble p0mpuan mesti make up...tp kl0 lelaki make up mcm mne ye...terpikir sejenak....

tricksrex said...

Formula hari ini :

Make up + wanita = menarik
Wanita = make up.

rasenye mcm salah je.

make up + wanita = menarik

so jadi

menarik - make up = wanita.

so takyah make up laa..

heeee jgn maraaa

maisyara Pot! Pot! said...

mai tkleh pkai makeup ler aina. nnt muke gatal2. mula la garu2 mcm monyet. then nnt kuar bintik2 merah.. tu yg just pkai bedak johnson bby n lip balm jep..