..

Wednesday, February 24, 2010

Syoknya kahwin ....

Kepada mereka-mereka yang masih bujang, lagu ini ditujukan khas buat kamu semua....layann

Ibu-ibu bapak-bapak
Siapa yang punya anak

Bilang aku aku yang tengah malu
Sama teman-temanku

Karna cuma diriku yang tak laku-laku

***

Pengumuman-pengumuman

Siapa yang mau bantu

Tolong aku kasihani aku

Tolong carikan diriku kekasih hatiku
Siapa yang mau

Jahat gilos aku kan..hahaa, jangan marah naaa. Bukan ape, bagi kata-kata semangat sikit untuk korang terus berusaha mencari jodoh yang terbaik. Bukan main tangkap muat je okayh. Kita nak kawen sekali je ..kan..kan? Kalau bagi lelaki yang nak kahwin 4 kali tu masalah la sikit.Dan bagi wanita, mintak jauh la kan nak kawen ramai-ramai ni, simpang malaikat 44.

Syoknya kawen???
Aku takde jawapan sebab takde pengalaman, huhuu. Kakak hot dan abang macho yang dah kawen kat luar sana, boleh la berkongsi pengalaman. Tapi ape yang aku tau, kalau dah kawen manyak menda dah berubah. Antaranya :

  • Dulu makan sorang, kawen makan berdua
  • Dulu gi keje sendiri, kawen berhantar
  • Dulu tak payah masak, makan beli kedai je..dah kawen kena masak
  • Dulu duk umah tak payah mekap, kawen kena mekap..ehem..ehem..ni aku suke neh
  • Dulu tido sorang je, kawen tido berdua...
  • Dulu raya balik kampung kite je, kawen kena main osom lak

Ahhh...banyak lagi la..nak senarai ke esok tak sudah...tak gitu tuan puan sekalian? Kawen ni syok tu syok jugak tapi kena bersedia dari segi fizikal dan mental dan sewaktu dengannya. Aku, cemane nak kawen ni, balik umah je..mesti nak tido bawah ketiak mak..cemane?





P.s : Selamat pengantin baru buat Siti & Azni.




43 comments:

sasha* said...

i pn tak sabar nk kawen yang.haha cuma belum nak plan lg :P.u dulu la.i tak nak langkah bendul hihi

makdara terdiva said...

kawin mmg sodap..tapi kena nikah dulu..lalalalallla..

Cik aiNa said...

to sasha:

ape lak yang..u tunang dulu kan...kan

Cik aiNa said...

to makdara:

oitt...itu memang la..hahaha

umie said...

yer..semuanya betul..tp bab make up tu..umie maintain sapu bedak je..sb hubby lebih suka muka natural..hehehe..kalu dah berumahtangga ni memang syok la..kalu dapat suami yang ringan tulang alhamdulillah...sabar yer aina...kena tunggu 3 bulan lagi tau..hihiih

helena's said...

saya pon nak kawen..tp calon pun takde.iskk!

sasha* said...

memang i tunang dulu tp u kene jalan dulu.ok?

[z@ck] said...

mati mati aku ingt ko yg kawin td..hmmphhhh

Imz Jentayu said...

hehe..nak kawen gak sis..calon tak jumpa lagi ni..hehe

ajie said...

kawin memang best.. hehehe.. tapi lepas ni kena banyak bersabar , tolak ansur (ni penting ni) hehehe.. timbang rasa.. sebab masa bercinta dengan bila dah kawen tak sama..

bak kata karam sink.. "ibarat semasa bujang kentut tak berbunyi bila dah kawen main selamba je" hehehehe...

As known as Qimie

LaNuNsepet said...

semoga berkekalan....

cik aina bila?

NADIRA SALIM said...

nadira pon suka yg bab mekap2 tu..
hehhehe..
:D

Cik Biol said...

x marah la cik aina aku klu dgr lagu goyang2 pale je ekeke

Cik aiNa said...

to cik biol :

hahaa...yeke..
ala2 head banging gitu kah

Cik aiNa said...

to nadira:

aina pun sukee jugak

Cik aiNa said...

to lanun:

aina bulan 6 nanti..

Cik aiNa said...

to imz:

nak sis tolong carikan calon x?

Cik aiNa said...

to umie:

yela umie..kalau dpt hubby yg ringan tulang, mesti syok abes..

Cik aiNa said...

to helena:

nak aina tlg carikan calon x?
hehehe

Cik aiNa said...

to sasha:

oke2..seminggu lepas tu ..u pulak

Cik aiNa said...

to zack:

hahaa..aku blom lagi ah

Rash said...

kawen mmg syok ^_~
huhuhu
biase la memula tuh nk adapt perangai memasing bkn senang..
bile duk serumah br taw tabiat memasing kdg2 xkena ngn citarase sendiri..
mase tula kena tolak ansur..
yg pling best dpt bersame ngn org yg kite cintai kn ^^

kakngah said...

aku kawen muda.
by time umo aku 40, ank aku dah bujang.
aku???
masih vogey da vasss!!~
muahahahaha!!!

AREku said...

nk kawin gak tp x de duit..hehe ;p

shahrul said...

sronok woo dapat kawen..
macam2 aktiviti leh wat same2 kan..

tapi..cakap macam da kawen je..
hehe..

:D

~finazizan~ said...

kite pn nk kawen jugak!!! skang ni tgh kumpul duet!! waaaa...lmbt lg kne tgu... sedih nye....alahai mak kawen kan la aku.......huhu

jajarina said...

dah kawen mmg best.. dok berkepit jek ngan hubby... nak kuar tgh2 mlm, tgk wayang midnight pun xd sape nak marah.. mak pun tak tepon, tanye, bile nak balik.. bile nak balik.. hahaha =D

::aMaD:: said...

apa kawen2?
saye dah duda 3 kali.tp masih hot. muahahaha

ziha said...

syok ke kwen?
syok kot..haha..

Judiene said...

kalo bab kawen ni, owg mmg berpengalaman lah
coz selalu main kawen2 masa kecik2 dulu
ahahahahaaa!!

Inora Putri. said...

wow bestnye kawen. u ah x lame lg nak kawen dh kan? waa, x sbr x sbr. haha. =D

Cik aiNa said...

to inora:

a'aa..lagi 3 bulan..x sabar...x sabar..haha

Cik aiNa said...

to judiene:

aahaha..suke la kan boleh main kawen2 mase kecik..aina pn suke

Cik aiNa said...

to ziha:

mesti la syok dear

Cik aiNa said...

to rash:

yela..bile dah kawen, harus la kena terima kebaikan dan keburukan masing2 kan. yup2..dpt bersama org yg kte cintai

Cik aiNa said...

to kakngah:

hot momma gitu..ahaha

Cik aiNa said...

to areku:

meh nak sedekah duit

Cik aiNa said...

to shahrul:

bukan dah kawen..tapi bercetita dr pengalaman orang lain..eheh

Cik aiNa said...

to finazizan:

boleh nyanyi lagu..

"duit tak adaa...tapi hati mau kawenn"

hahaa

Cik aiNa said...

to jajarina:

yeke kak?
itu la yang best kan.
hubungan yang halal..x payah nak risau lagi dah

Cik aiNa said...

to amad:

hahhhaa...sudah duda?
wahh22...duda terhangat di pasaran gitu kan

~hAtT_beckHam~ said...

best ke? ada best ada tak..
tapi lain la sket dari zaman bujang dulu.. :p

BuDakHutaN said...

Kalau camni...aku nak kahwin la... hehehe