..

Tuesday, March 9, 2010

Aina in Wonderland???


Aina in wonderland?

Ape?..ingat Alice je ke boleh berada kat wonderland..aku pun boleh jugee..ngeee! *muntah hijau.

Berangan? Adalah perkara yang sangattt saya suka..sebab berangan itu best la! Kalau ada masa lapang, aku suke berangan..nak itu nak ini, nak pegi situ, nak pegi sini. Berangan dalam train lagi best..tau² dah sampai dah. Maknanya kalau aku tak berangan, mau 15 minit baru sampai ofis..tapi kalau berangan, kejap aje..5 minit dah sampai dah. Nampak tak beza tu?

Part yang paling best, kalau kena panggil ngan bos. Bos bebel sorang², aku duk berangan..hahaa. Nasib baik bos memahami..kalau tak, mau makan lempeng cap kapal api free² je kan. Asal ade masa lapang je,maka berangan la aku jawabnya. Sebelom tido, berangan berada di wonderland dulu yea. Ianya dipenuhi dengan bunga² bertaburan yang mana harumnya semerbak kasturi, pemandangannya yang sungguh indah dan mengasyikkan pandangan mata ..woahh, sungguh mempesonakan. Ahaa..sudeyhh!! *muntah ijau lagi sekali.


Korang nak berada di wonderland? Jom ikut aku...lalalaalaa~




klik gambarajah untuk bersama² berada di wonderland.


Ekceli, berangan itu perlu tapi jangan la sampai melebih². Angan² itu sama ke dengan impian? Bagi aku..lebih kurang je kot. Tapi yang lainnya ialah bila kita "berangan". Apabila kita tengah berangan, fokus kita hilang, bila fokus hilang, maka pemikiran kita akan tah kemana, bila tah kemana, cari la ape lagi! *sila lempang saya secara beramai² yea kawan-kawan.

Kalau la..kita tengah pasang angan², orang akan cakap..kita ni suka berangan. Tapi kalau kita tengah pasang impian, ade orang cakap kita suka "berimpian" ? Takde kann. Jadi, angan² dan impian tu lebih kurang sama je la kot. Cara kita mengendalikan impian dan angan² tu aje la yang berbeza. kih..kih...kihh...


Sekian bebelan ku untuk petang ni. Ini aje yang termampu..ngehehee








48 comments:

sasha* said...

i pun suka berangan yang.mmg feveret i.kdg sampai tak boleh tido i dok berangan haha.

tp biasanya apa i angankan tu insyaAllah akan menjadi kenyataan.sbb i usaha dapatkan :)

Cik aiNa said...

to sasha:

i pn..berangan xde kejap2. mau sejam dua..last2 tido camtu je. terbawak2 dlm mimpi..hahaa

sasha* said...

haha lawakla.td tghari i dgn kwn i si elmy tu berangan nk gi paris giler takde keje berangan :P

Cik aiNa said...

to sasha:

haaa..yeke?
nanti klo angan2 u jadi kenyataan..jgn lupa ajak i sekali oke

ZIANA ♥ FARREL said...

wah!!!u anak dara bolehla verangan...nanti tunggu dan lihat dh ade anak...verangan ke mana..kekeke..
* i jarang verangan sebab takut jatuh pokok cam mat jenin! ;-)

Cik aiNa said...

to ziana:

mak dara pn boleh berangan u! ahaha. tu la..mase tgh gadis ni boleh la very da verangan. esok2 baru nak verangan..anak nanges2 daaa..

makdara terdiva said...

verangan sambil mkn buah berangan...nyum3x...

bilis said...

tidak mengapa, janji berangan..lalala

Cik aiNa said...

to bilis:

ahaha..jgn jadi mcm mat jenin sudahh

Cik aiNa said...

to makdara terdiva:

buah berangan tu best kak. makan petang2 ni kak..duk lak atas bangku tepi sawah..perghhh

farenova said...

akak pun suke berangan, sampai lcturer soh duk depan, die panggil akak daydreamer.. nway gambar aina muncung cium tu come sungguh

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

berangan best....

jom berangan beramai-ramai..

Cik aiNa said...

to gadis:

jom!! nak berangan ape yea?

Cik aiNa said...

to farenova:

haha..yeke?
akak pun suke berangan ea?
welcome to da club kak..haha

Hazzy Ishak said...

berangan tu perlu untuk memotivasikan diri

Cik aiNa said...

to hazzy:

yeaa..btol tu. setuju!
berangan perlu untuk memotivasikan diri. yeahh!

black_mel said...

haha...siap ader ckp kelantan lg..makan budok..hehe....

Cik aiNa said...

to black_mel:

bahasa ibunda mmg xleh ditinggalkan..hahaa

mrs.ecam said...

kih3 berangan ek...xpela mne tau jd knyataan....sblm jd knyataan knela berangan dl....aik cam belit lak ayat nih...ahaks

.khai. @ drcomot said...

haha berangan tu bessttt..

Cik aiNa said...

to mrs.ecam:

yela kak..angan2 dlu..baru jadik kenyataan..haha

Cik aiNa said...

to khai :

orang laki pun suke berangan eh?

F U N F A B U L O S I T Y said...

jom tubuhkan kelab berangan kat blog nak?cik aina jadik presiden.mesti banyak gempak nanti.
(sambung berangan jadi Mad Hatter-Johnny Depp-dalam alice in wonderland)-buleyh??? haha

Cik aiNa said...

to funfabulosity:

fuyyoo..tubuhkan kelab berangan? best jugak tu..haha. tapi tak kena ban ke nanti? ahaks.

Judiene said...

nnt kalo dah kawen, jgn berangan time masak eh
kang hangit ikan ke, ape ke, xpsl2 hubby mkn luar
hehehehe

Cik aiNa said...

to judiene:

tu la..dah kawen,x bole la nak berangan lg nampaknya..hahaa

mello said...

sambung gelak kt sini..hakhakhakhak

make budokk!! kekeke =p

Cik aiNa said...

to mello:

itu namanya kelate sejati..hahaha

siti nur fadhilah said...

kak, pasni leh buat team berangan beramai-ramai..hehe..sya pun salah satu ahli... ;p

Cik aiNa said...

to siti nur fadhilah:

boleh2..lepas ni akak buat club berangan..jom join ramai2..

zoul said...

kekadang aku pun suka berangan gak..

ZACK ENTRY said...

aiseh, mntang2 dah nak kawen..pikir yg pelik2 ye DA??=P

Ena said...

Salam kenal tuan umah.. :)

Dak Wan® said...

Angan-angan yang indah dapat membantu kita menempuhi hidup dengan lebih ceria kan?

Cik aiNa said...

to zoul :

buleh geng la nampaknya

Cik aiNa said...

to ZE:

ZEEE..mane DA pikir yang pelik2..berangan saje oke..hahaa

Cik aiNa said...

to Ena:

salam kenal Ena..

Cik aiNa said...

to Dak Wan:

btol2..angan2 penting untuk membuat kita lebih bersemangat untuk melalui hari2 yang mendatang..cewahh

cybernetic88 said...

lol. berangan xabis2. haha. nk jgk le. lalala =P

Cik aiNa said...

to cybernetic88:

angan bukan sebarang angan..
angan mesti..ade tujuan..hahaa

jajarina said...

uish, jaja pn ske berangan.. hakhak.. dh name pun kembor, mustila ade yg same.. tak gitu?? ngee~ :D

lgpun, berangan tu FREE.. hehe :P

Cik aiNa said...

to jajarina:

yela..klo sorang berangan, sorang lagi pun kena berangan jugak oke..hahaa

black_mel said...

erk..ader balik..ari tu dh komen kan..nk komen lg...hehe..xpenah lg tgk citer alice wonderland tu..kartun pun x penah tgk...huhuhu..


gudluck to adik aina..

Cik aiNa said...

to black_mel:

aina pn same je kot..hahaha

Miss ... said...

arggh aku mau ikut g wonderland juge hehe

Cik aiNa said...

to Miss.. :

mane boleh ikut!!
sebokk je..hahaha

enyheartsdiamond said...

eny suka termenung kosong :)

Cik aiNa said...

to eny:

yeke?
x berangan ea?
hehe