..

Thursday, March 11, 2010

Saya menang contest : pakej honeymoon ke bali???

sila klik gambarajah untuk terus berada di bali..(~_')

Sempena dengan Minggu berangan, mari la kita sama² merealisasikan angan kita masing². Angan-angan saya sudah direalisikan oleh kak farenova. Thanks kak untuk pakej hanimun tu. Aina sukeee sangat! Sesuai dengan gambar tu.."sukanya Aina".. pewittt. Yelaa..pegi Bali,sape la tak suke kan.

Oke..kali ni bukanlah pakej honeymoon ke Bali yang aku nak ceritakan, tapi kisah aku memenangi beberapa contest. Korang mesti tak perasan, aik...bila masa aina masuk contest? Banner pun tak terpacak, entry contest pun takde..invisible ke ape? hahaa...tu la, korang taktau. Aku ada pakai ilmu halimunan sikit yang mana sesuai dengan tagline berangan aku tu.

Contest pertama yang dimenangi adalah contest yang dianjuran oleh saudara acapz . Nak kata contest yang berat² tu takde la..ia macam cabutan bertuah. Pemenang yang bertuah memenangi tiket wayang untuk menonton sebarang tayangan di TGV berhampiran. Oke la kan..dah lama tak tengok wayang, al maklum la semenjak dua menjak ni..aku memang membizikan diri dengan persiapan untuk merealisasikan angan-angan kaedahnya, tak sempat nak me"wayang"kan diri.

Contest yang kedua pula dimenangi hasil daripada kunjungan aku yang ke 8888 anjuran saudara Zilhan. Pemenang akan memenangi hadiah misteri katanya. Apa hadiah yang bakal diberikan, sama² la kita nantikan. *kalau buleh pakej hanimun ke bulan pun best jugak..ngeheheee. Di samping sibuk nak mempromosikan contest sendiri, sempat jugak la aku join contest yang simple² daripada rakan-rakan. Dan alhamdulillah, dah rezeki kan..terima je la dengan hati yang girang dan ceria gitu.

Buat pengetahuan sedara sedari sekalian, si aina ni bukanlah seorang yang bertuah. Dari kecik sampai la ke besar, kalau ada contest cabutan bertuah ..memang takkan bertuah nyer la. Tetapi, jika anda perasan seseorang tu memang seorang yang bertuah, beliau akan sentiasa memenangi apa jua peraduan yang disertai. Mungkin bukan semua tetapi "kebanyakan". Macam saudara eyriqazz kita. Saya kagum dengan beliau..dan saya kategorikan beliau sebagai sorang yang bertuah. *bro eyriqazz, dah puji² ni takde tv free ke? hehe

Sesungguhnya..rezeki itu datangnya dari Allah s.w.t..dan kita diberi jalan untuk mendapatkan rezeki itu. Mahu ataupun tidak, kita saja yang menentukan..kerana Tuhan tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan mereka yang mengubah nasib sendiri.



P.s : credit to kak farenova ..aina suka picha ni, tu sebab aina curi. Mintak halal ye kak..hehehe. Oits..pakej tipu2 je la..kan kak farenova join contest i...huahuaa.




34 comments:

Hazzy Ishak said...

siap pakej honeymoon lagi tu...hehe

Cik aiNa said...

to hazzy:

hehee..kalau dpt btol2 kan best. blog mane ea nak buat contest bagi pakej hanimun tu? woaaa

Reflisia said...

yunk..tahniah..banyak menang contest..neway jom gf gathering

Cik aiNa said...

to reflisia:

ahaa...gathering? jom2!! bile?

illy ariffin said...

wah. seronok nyer cik Aina.. =)
happy for you =)

Cik aiNa said...

to illy ariffin:

hehe..seronok jugak la yang..
tp klo dpt pakej hanimun btol2 lagi best kot

FyZa said...

waaa! mng cntest..besnya..huhu

Cik aiNa said...

to fyza:

nak masuk contest besar2 x mampu..hehee

helena's said...

aina~nanti cikhel kawen nak pakej percutian ke london eh!

hahahaha

buleh la buleh lahhhhhhhhh!

black_mel said...

wah...untungnyer..dpt pakej honeymoon..hehe..jgn lupa bwk cadar lebih..hehe..

sasha* said...

ni btul2 gi bali ke tipu2 yang?kalau btul nak ikutttt haha

Cik aiNa said...

to cik helena:

woahh..kena join la kalu pakej ke London..ahahahaa

Cik aiNa said...

to black_mel:

bukan pakej btol2 pun mel..klo betol best jugak tuu...ahaa

Cik aiNa said...

to sasha:

disebabkan tipu2..so, u buleh ikut la..hahaa

ElyaElmo said...

wahh rezekiii cik aina!!!cik aina dh dpt award jugak tau takkk???ha3
murah betol rezekiiii

Cik aiNa said...

to elya:

hee..bukan selalu dpt mcm tu..hehe

farenova said...

Janganlah kata tipu..kalau takde impian masakan akan jadi kenyataan..insyaallah mesti dapat pergi punya, tak kisahlah lambat sikit ke, janji ada plan pergi bercuti...seronok...
Akak tak kisah pun Aina ambil gambar memang khas untuk Aina pun, lagi kembang kuncup adalah huhuhu

mwahh..

Cik aiNa said...

to farenova:

ye kak..kite kena berangan dulu kan, baru la boleh jadi kenyataan. honeymoon ke sabah pun best jugak kan. pulau sipadan..heee..syiok!

Dr.oracle said...

woooo, nie dah kira lucky gaklaa dapaat menang hanimun.. zzz kalo aku menang hanimun tatau nak pegi ngan sapa.. haha!

Cik aiNa said...

to dr.oracle:

kalo menang pakeh hanimun btol2, hari ni jugak cik aina ke sana..haha

AM SYA said...

kalo pakej betol2 kn besh??

tp xpela..dlm mlaysia pon byk tmpt chantek tau~

ishiko said...

berangan mmg besh kn syz.. ^_^

Rash said...

congratz..
kira nye cik aina bertuah la nih..
dpt gak menang contest yg berupe cabutan bertuah..
klu rash mmg bermimpi jela..
huhuhu

Best Of Me 321 said...

nak ikut g honeymoon leh tak :)

intan izani said...

kalau honeymoon kat bali
mesti best kan
kumpul duit la aina
leh g hanimun sana
;p

Cik aiNa said...

to am sya:

yep2..kat malaysia pn aina x abes pusing lg

Cik aiNa said...

to ishiko:

yep..kalau berangan tu kan, rasa mcm dunia ni kita yang punya..ahahaa

Cik aiNa said...

to BOM:

sebok je kau ni BOM..

Cik aiNa said...

to rash:

bertuah yang x berapa sgt la dear.
bukan selalu pn kan

Cik aiNa said...

to intanizani:

tu la kak..mintak u all klik iklan agar aina bole gi hanimun tmpat best2 sket..huhuu

cybernetic88 said...

waa congrat to u sis. haha. nk ikut gi honeymoon!. please!. haha. =P

Cik aiNa said...

to cybernetic88:

jom la..ikut2..hahaa

Aziana Ariffin said...

tahniah cik aina

Mr feckry said...

ceh yang cakap blog lu tu sampah, blog dorang best giler ke?